Motorola Moto G60S

cantti

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
11   0   0
Liittynyt
20.9.2011
Viestit
82
Reaktiopisteet
76
Puhelinmalli
iPhone 6S
Edit: Mode siirtänyt puhelimen ostoketjusta omaksi ketjukseen käyttökokemuksen.

Ostin Gigantin hintapommitarjouksesta Motorola Moto G60S puhelimen. Ihan puuhastelumielessä. Teki mieli ottaa empiiriset tutkimukset tähän väliin, miten omassa käytössä toimii todellinen budjettiluokan kapula. 199€. Aiempana päivittäis-ajurina Galaxy S21 minkä suositushinta kaiketi hipoo nelinkertaista.

Moto G60S toki on toki aika massiivinen ja muovinen (muovinen on myös S21 paikoittain). Toisaalta, tätä Moto G60S ei tarvitse pukea kumi tai nahkasukkaan, jotta se ei olisi liukas pala saippuaa käsissä. Suuri jykevästi muotoiltu luuri ja aavistuksen kuvioitu muovipinta pitää gripin luontevasti ilmankin. Materiaali ei myöskään keräile liioin sormenjälkiä kuten kokometalliset ja lasiset serkkunsa. 5000mah akulla ja 6,8" ruudulla painokin on vain aavistuksen yli 200g. Yleinen laatuvaikutelma rakenteesta hyvä.

Nopeasti vaikkapa Samsung Galaxy S21 (sen kompaktimman version) puki firman viralliseen silikonisukkaan ja ulkomitat olivatkin jo melko lähellä, hyppysistä katosi myös se maksettu preemio-materiaalien tuntu ja tuntuvasti pienemmän näytön kehyksetkin olivat paksummat kuin tässä. Kuinka moni ei lopulta kuorruta "tonnin luuria" suojakuoriin ja menetä monta asiaa joista maksoi rahaa. Koen itse, että tällä budjettipuhelimella vastaavaa tarvetta ei ole. Ja kyllä paljaaltaan käyttäminen tuntuukin vain hyvältä pitkän tauon jälkeen.

Moto G60S suuri 120Hz IPS ruutu on hyvä ja kirkas. "Luonnollinen" väritilassa tikkiin kalibroitu eikä minulla ole tästä pahaa sanaa. Netin selaileminen, lukeminen, videot, kirjoittelu on todellinen ilo tällä sulavalla suurella ruudulla eikä tästä kokemus juuri tänä päivänä parane. Se minkä menetät AMOLED ruudulle mustissa ja katselukulmissa, saat takaisin luonnollisempana väritoistona kaikilla kirkkaustasoilla. Moitetta nyt ehkä antaisin aavistuksen hitaammasta pikselien vasteajasta, tummassa tilassa kun scrollailee jättää valkoinen teksti pientä häntimistä peräänsä. Ei vakavasti kumminkaan. Lippulaivaruutu on vain totuttanut silmät parhaaseen.

Lähes puhdas Android 11 on edelleen ainakin henkisesti minulle miellyttävämpi kuin Samsungin visio Androidista. Moto G60S järjestelmäpiiri tuntuu omassa käytössä pyörittelevän tätä nopeasti. Oma käyttö toki rajautuu pääosin suoratoistopalvelujen, verkkosivujen ja somejen selailuun, niissä tämä on vauhdikas siinä missä lippulaivakin.

Akku tuntuu myös piisaavan tällaisessa käytössä todella hyvin, paljon paremmin kuin vertailukohteessa. En vielä tarkasti mitannut mutta ensimmäisen setup-päivän ja intensiivisen näpräilyn päätteeksi sitä oli 58% jäljellä illalla nukkumaan mennessä. Lupailee todella hyvää vrt verrokki. Niin, ja toki tässä on myös 50w lataus joka täyttää tuon suuren akunkin vauhdikkaasti tarvittaessa (ja tämä teholaturi suoraan paketissa).

Sormenjälkilukija ei ole kenties viimeisintä huutoa ja näytön alle integroitu, mutta vanha ja hyväksi todettu takakannen syvennys on todellisuudessa nopeampi, toimintavarmempi, kenties jopa kätevämmässä paikassa. Tämän lisäksi kun kytkee päälle kasvojentunnistuksen ja asetuksen minkä avulla puhelin herää heti kun sen hyppysiinsä nostaa on siirtyminen aloitusruudulle yksi vauhdikkaimmista miesmuistiin.

Kameroissa tulee suurimmat erot. Tässä ei kilpailua tai keskustelua. Motorolan kamerat eivät ole yhtä hyvät. Ja tämä saattaa muodostua itselle kynnyskysymykseksi. Mutta ei tuo merkittävin, eli "64mp" peruskamera nyt ihan toivoton ole myöskään (muut hiukka vesilintu-kamaa). Toisaalta myös kuvaankin kännykällä käytännössä muistijälkiä itselleni; hetkistä, asioista ja usein ihan konkreettisesti työhön liittyvistä muistiinpanoista. En visuaalisia taideteoksia juurikaan julkaisemista varten. Voi olla että nämä Moton kamerat ovat lopulta omaan tarpeeseen täysin riittävät. Pidempi käyttö paljastaa.

Lopulta kokemus tämän parissa asettaa lippulaivan hieman kiusalliseen paikkaan. Todella hyvän, yleiseltä käyttökokemukseltaan jopa huipuille kilpailukykyisen puhelimen saa vaan tänä päivänä edullisesti. Ero on kaventunut todella paljon viidessä vuodessa budjettimallin ja lippulaivan välillä. Jopa niin pitkälle, ettei hintaeroa kyllä tietämättä osaisi arvata.

Kaikki suorituskyvystä, kameraan ja kaiuttimiin on toki lippulaivassa edellä, mutta olisi suositeltavaa kaikille harrastelijoille välillä koittaa myös dippiä tänne päähän. Asettaa aika hyvin perspektiiviä siihen kuinka paljon maksaa ja mistä. Hype ja fomo saattaa lopulta vaikuttaa näkemyksiin, ja kulutuskäyttäytymiseen melko vahvasti. Erot alkaa olla aika hienovaraisia, sanoisin.

--
Mobiili.fi | Moto G60S
 
Viimeksi muokattu:

Nightuser

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
31.8.2014
Viestit
17987
Reaktiopisteet
11915
Puhelinmalli
MG7PWR
Olisi voinut Motorola tuoda tänne myyntiin sen normaalin G60 mallin aikanaan eikä tätä huonompaa S mallia.
 

veneilymies

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
7   0   0
Liittynyt
10.3.2013
Viestit
825
Reaktiopisteet
200
Puhelinmalli
kuulokeliitäntä ja muistikorttipaikka
Tässä on itsekin kokeiltu taas kallista ja tosi kallista luuria ja huomaan silti yhä uudestaan palavaani tämän Moton ääreen. Akunkesto, yleinen, ongelmaton käyttökokemus (Motorolan Android on paras kaikista), tarpeeksi hyvät kamerat ja muistikorttipaikka ja kuulokeliitäntä on kaikki mitä loppujen lopuksi tarvitsee. Ison ja myös tarpeeksi hyvän näytön lisäksi.

Itselle tuo kunnon akunkesto on henkisesti yllättävän tärkeä juttu, vaikka löytyy pikalatureita jne jne, silti se, että akku tuntuu kestävän ja kestävän, antaa oman lisänsä mukavalle käyttökokemukselle.

Niin ja Mediatekin prossu tuntuu olevan idlekulutuksessa vielä Snappiakin parempi. Illalla ladattu laite näyttää aamulla 7 tuntia myöhemmin 99%
 

Nightuser

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
31.8.2014
Viestit
17987
Reaktiopisteet
11915
Puhelinmalli
MG7PWR
Tilasin tämän Keski-Euroopasta 224€ hintaan kun kiinnostaa 108mb kamera ja 6000mAh akku jne.
Kyllähän tuo varmaan vielä on ihan ok puhelin. Akku kestää ja kamerakin on ihan perus hyvä. Siinä kuitenkin on ISOCELL HM2 sensori mikä on ihan hyvä. Optistakuvanvakainta ei toki ole, mutta eipä se yllätä hintaluokan huomioon ottaen.
 
Top Bottom