Motorola luopumassa Symbian omistuksestaan

Keskustelu osiossa 'Motorola ja Lenovo', aloittaja sovelias, 29/8/03.

 1. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nokia ja Psion neuvottelevat Motorolan osuuden ostamisesta, uutisoivat eri tahot.

  Motorola jatkaa kuitenkin Symbiani lisenssi asiakkaana.
  Tarkoittaako tämä että Motorola ei ole ko käyttöjärjestelmän suhteen vakavissaan vaan uskoo Linux, Ms ja ehkä palm alustoihin. vai onko kyseessä vain luopuminen omistuksesta.
   
 2. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Riippuu minkälalainen omistussuhde ja sopimus on ollut. Voihan olla että Nokia on huomannut Symbian puhelimien myynnin olevan sen verta hyvää, että haluaa ostaa yhden kilpailijan pois. Toisaalta joku muu käyttöjärjestelmä valmistaja on voinut tarjota Motorolalle parempaa sopimusta. Tiedä sitten noista.
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Kiinnostavaa on se, että samaan aikaan tämän kanssa tulee tiedote Motin tulavasta Symbian-päätelaitteesta, A920, joka on vieläpä 3G-luuri eli markkinat vielä vahvasti tulevaisiudessa.

  Vaan ehkä Motorolalla on vielä suunta hakusessa, eihän Samsung myöskään tunnu osaavan päättää sitoutuako Symbianiniin, Linuxiin, Palmiin vai MS Smartphoneen "älypuhelimissaan".

  t. tero
   
 4. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Tuo oli vain ikävä(?) yhteensattuma, että tiedote A920:sesta ja irtautumisesta symbianista tiedotettiin lähes samaan aikaan. Viime keväänä oli jo huhuja, että Motorola aikoo irtautua Symbianista. Motorolan tj ilmoitti jo keväällä, että älypuhelistrategia nojaa hyvin vahvasti javaan. Eli periaatteessa aikoo käyttä kaikkia alustoja joilla java toimii, myös Symbiania siis. Itse uskon, että Motolta ei juurikaan uusia Symbian luureja tule, vaan alkaa pääosin käyttää Linuxia. Tähän on yksinkertaisesti syynä se, että Moto pelkää jäävänsä tulevaisuudessa vielä pahemmin Nokian jalkoihin ja aikoo tällä tavoin erottua edukseen.
   
 5. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Voi olla taktisesti erittäin hyvä veto.

  Useat sellaiset ihmiset, jotka älypuhelimia halajavat ja haluvat ottaa niistä kaiken irti, myös ovat tuttuja Linuxin suhteen ja tietävät Linuxin tuovan paljon valtaa itse käyttäjälle mikäli vaan osaa koodata, konffata tai tuntee jonkun (vaikka netissä) joka osaa. Tuollaiset ihmiset jättävät Symbian-puhelimet miellään kaupanhyllylle, jos samat laitteisto-ominaisuudet antava Linuxilla tehty luuri löytyy.

  Jos kehittäjät siirtyvät tuollaisten Linux-puhelinten käyttöön, parhaat sovellukset löytyvät kohta niille eikä Symbian-luureja tee mieli kenenkään ostaa jotka softaa puhelimella haluavat pyörittää. (useimmat esim meistä matkapuhelininfo.com:n käyttäjistä)
   

Jaa tämä viestiketju