Motorola aikoo jättää Nokian kakkoseksi!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja vanderer74, 18/12/06.

 1. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Matkapuhelinvalmistaja Motorola nousee kahdessa vuodessa alan markkinajohtajaksi. Arvion esittää Motorolan matkapuhelindivisioonaa johtava Ron Garrigues.

  Olemme jo kohonneet ykkösiksi Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Otamme ykkössijan maa kerrallaan ja kavennamme Nokian etumatkaa, sillä meidän matkaviestinvalikoimamme on markkinoiden kilpailukykyisin, Garrigues miettii Motorolan Mobile Devices -yksikön päämajassa Chicagon Libertyvillessä.

  Motorola kaappasi Pohjois-Amerikan johtopaikan Nokialta vain kahdessa vuodessa. 42-vuotias Garrigues pitää hyvinkin mahdollisena, että kuvio toistuu muuallakin maailmassa.

  Motorolan matkapuhelindivisioona tuo kaksi kolmannesta koko yhtiön myynnistä ja saman verran sen nettovoitosta. Sen matkaviestintoimitukset kasvoivat viime neljänneksellä noin 40 prosenttia, kun Nokian kasvu oli runsaat 30 prosenttia.

  - Muistan hyvin, kun Nokia vain vähän aikaa sitten kehui olevansa 3-4 kertaa suurempi kuin seuraavaksi vahvin kilpailija. Näitä puheita ei ole enää kuulunut.

  Garrigues käynnisti kaksi vuotta sitten tuhannen työpäivän ohjelman, jonka tavoitteena on kännykkämarkkinoiden globaali johtoasema. Jos ohjelma onnistuu, on Motorola kännykkäykkönen syksyllä 2008.

  - Me voitamme markkinaosuutta, koska esimerkiksi Razr-, Krzr-, Slvr- ja Q-matkaviestimemme ovat niin houkuttelevia tuotteita, energinen Garrigues markkinoi.

  "Motorola ja Nokia kuin Pepsi ja Coke"
  Motorolan matkapuhelinpomo esittää mielenkiintoisen vertauksen. Juomajätti PepsiCo oli pitkään Coca Colan varjossa, mutta nyttemmin se on noussut samaan sarjaan markkinajohtajan kanssa.

  - Me ja Nokia voisimme yhdessä johtaa matkapuhelinmarkkinoita samaan tapaan kuin Pepsi ja Coke johtavat globaaleja juomamarkkinoita, aprikoi Garrigues.

  Markkina-arvolla mitattuna Pepsi on jo käynyt Coca-Colan edellä.

  Itse asiassa Motorola ja Nokia dominoivat jo maailman kännykkäbisnestä. Niiden yhteenlaskettu markkinaosuus on lähes 60 prosenttia, kun se vain kaksi vuotta sitten oli noin 45 prosenttia.

  Garrigues kertoo Motorolan olevan ykkönen esimerkiksi Brasilian ja Australian markkinoilla, joten johtoasema kotona Yhdysvalloissa ei ole mikään poikkeus. Markkina-asemat heilahtavat hyvinkin nopeasti.

  - Olemme Nokian kanssa käytännössä tasoissa Pohjois-Aasian jättimarkkinoilla. Puntit Kiinassa, Japanissa, Koreassa, Taiwanissa ja Hongkongissa ovat jokseenkin tasan, Garrigues selvittää etenemistä.

  - Kaikkihan tietävät Kiinan ja Intian kovan vauhdin. Meille vahvan kasvun alueita ovat myös Venäjä ja erityisesti Ukraina, kertoo Garrigues.

  Razr-matkapuhelin rikkoo yhä ennätyksiä
  Kaksi vuotta Motorolan kännykkäbisnestä johtanut Garrigues korostaa, että Motorola käyttää vuodessa yli neljä miljardia dollaria pelkästään tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

  Ultraohuiden matkapuhelinten trendin luoneesta Razr-kännykästä tehdään alati eri versioita; USA:ssa niitä on tarjolla jo kahdeksan.

  - Tiedän hyvin, että analyytikot puhuvat Razr-mallin myynnin hyytymisestä. Se on täyttä puppua, sillä myimme niitä neljännellä neljänneksellä enemmän kuin yhdelläkään aiemmalla neljänneksellä. Kesällä saavutimme yli 50 miljoonan myydyn Razrin rajan, ja se on jo nyt kaikkien aikojen menestyksekkäin matkapuhelinmalli.

  Garrigues lupaa, että vuosina 2007 ja 2008 Motorola tuo markkinoille uudet alustat, joilla Razrin menestystä voidaan jatkaa. Matkapuhelimet ovat ylivoimaisesti myydyintä kulutuselektroniikkaa:

  - Maailmassa myydään joka päivä noin 2,7 miljoonaa matkapuhelinta. Kännyköitä myydään selvästi enemmän kuin tietokoneita, televisioita, iPodeja tai vaikka GameBoy-pelejä.

  Tänä vuonna toimitetaan noin miljardi matkapuhelinta. Gartnerin ennusteen mukaan myynti kasvaa ensi vuonna noin kymmenen prosenttia.

  - Ennusteet kokonaismarkkinoista eivät ole oikein järkeviä. Itse uskon, että tyylikkäät ja kilpailukykyiset puhelimet varmistavat Motorolan loistavan kasvun ensi vuonnakin, Garrigues antaa oman myyntiennusteensa


  Nokian niskaan myös Intiassa

  Amerikkalainen Motorola lähtee Nokian kimppuun myös Intiassa, kasvualueiden strategiasta vastaava johtava Steve Lalla lupaa.

  - Tilanne on kutkuttava, sillä Nokia on saanut olla ilman haastajaa Intiassa. Intiaan tulee joka kuukausi enemmän uusia matkapuhelintilaajia kuin Suomessa on asukkaita, Lalla vertaa.

  Motorola puskee Intiaan malleja, joiden hinta liikkuu 30-40 dollarissa. Motorolan johdon mukaan ultrahalpojen matkapuhelinten hinta voi pudota 15-20 dollariin.

  Motorola uskoo, että kännyköiden myyntihinnat laskevat koko teollisuudessa. Kasvusta suurin osa kun tulee kehittyviltä markkinoilta.

  Intia on Lallan mukaan tärkeä osa Motorolan kasvustrategiaa. Yhtiön johtohan on viestinyt, että se lisää painoaan maailman kännykkämarkkinoilla myös vuonna 2007.

  Intiassa odotetaan, että joka kuukausi markkinoille saadaan 6-8 miljoonaa uutta asiakasta. Motorolalla on tehdas Chennaissa, ja se aikoo kaapata suuren osan kännykkäostajista.

  - Design on tärkeä juttu myös Intiassa, ja siksi uskomme malliemme imuun. Yhdistämme edullisen hinnan ja tyylikkään muotoilun, Lalla sanoo.

  Motorola tuplasi markkinaosuutensa

  Intiassa oli lokakuun lopussa noin 140 miljoonaa matkapuhelinasiakasta, mutta määrä noussee 3-4 vuodessa yli 400 miljoonaan. Nokia on Intian selkeä ykkönen yli 70 prosentin markkinaosuudella.

  - Meidän markkinaosuutemme Intiassa on lyhyessä ajassa yli kaksinkertaistunut. Se kohoaa nopeasti 20 prosentin tienoille, Lalla arvioi.

  Motorolan valtti Intiassa on ultraohut Motofone-kännykkä, joka sekin kuuluu suosittujen Razr- ja Scpl-mallien variaatioihin.

  - Motorolalla on oikea mallivalikoima myös niille intialaisille, jotka haluavat vaihtaa vanhan kännykkänsä uuteen, Lalla sanoo.

  Amerikkalaisvalmistaja kasvattaa parhaillaan myyntiverkostoaan Intiassa. Se on tuonut myös kalliimman Razr-mallinsa intialaisille kuluttajille.

  - Intia ei ole pelkkää halpaa massamarkkinaa, vaan ostokykyisten ihmisten määrä kasvaa jatkuvasti, kertoo Lalla.

  Ja lahde oli:

  http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/etusivu/juttu.jsp?oid=2006/12/18/2177981
   
 2. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Mielenkiintosta nahda vuonna 2008 mitka on asetelmat sitten, en itekaan usko etta Nokian prosentit on niin dominantteja enaa, kun ne ei oo voittoa tehny kunnolla lahinna niita halpamalleja mista se iso prosenttiosuus tulee. Kilpailua ilman ollu Nokia saa kovan haastajan, taalla Kiinassakin alkaa olemaan noita Motorolan kapuloita melkeen yhta paljon kun Nokiaa ja Samsungiakin.
   
 3. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Nokian bisneksestä pääosa tulee keskihintaisista puhelinmalleista, Intiassa kun riittää keskiluokkaan kapuavia kuluttajia satoja tuhansia ellei miljoonia per vuosi. Nokialla on myös hyvät diilit paikallisten operaattoreiden kanssa ja ajanmukaiset tehtaat paikan päällä, joten helppoa Motorolan tavoitteiden saavuttaminen ei tule olemaan. Markkinaosuus ja haluttu kate-% eivät kulje muutenkaan aina käsi kädessä.
   
 4. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ei firma jonka lippulaivamalli on nimeltään "gay-raizor" voi kohota markkinajohtajaksi. Näin se vaan menee.
   
 5. zSx

  zSx Tavallinen pulliainen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  3298
  Tykkäykset:
  1579
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Joo, aika väsynyttä jos pitää puhelimia markkinoida vammaisella kirjoitustavalla ja jollain antiikkisella narskuvalla läpällä tai sliderilla. Nokialla on myös mieletön kilpailuvaltti nimeltään Symbian, joka on "hieman" pitkäjänteisempi kuin jotkut karkkipuhelinmallistot.
   
 6. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Tunnen yhden (mobiili-)ohjelmistoekspertin, jonka mielestä Symbian on sieltä ja syvältä, mutta koska en itse ole mikään koodaaja, en voi kommentoida asiaa sen enempää.
  Läppä tai slideri ei sinänsä ole myynnin este. Onhan niitä Nokiallakin. Ja Motorolan V3-konsepti on toiminut nk. kehittyneillä markkinoilla halvatun hyvin. Täällä kun perusluuri ei kaikille enää riitä, vaan muut seikat, kuten muotoilu ja "brändäys" ovat yhä tärkeämmässä roolissa yhä useammalle kuluttajalle.

  Käytössä Motorolan V3 on kaikkea muuta kuin fiksu. Puhelin on ohuudestaan johtuen hankala pitää kourassa ja äänentoisto on kaukana parhaista: ohut ja metallinen. Mutta se tyyli ... jee!

  Markkinoiden valloittaminen on kuitenkin paljon muuta kuin kelvot kapulat. Nokialla on ymmärtääkseni vahva asema Intian markkinoilla ja koska tekniset puitteet ovat kunnossa ja merkillä hyvä maine, tunkeutujan on ainakin hiton vaikeaa (mikään ei ole mahdotonta, eihän ;) noksuja syrjäyttää. Jos Motorola päättää keskittyä vain halpamalleihin - ja niitäkin Nokialla riittää - mahdollisuuksia voi olla. Luksusmalleissa tai B-to-B -puolella töitä riittää vieläkin enemmän.
   
 7. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2100
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Kyllähän motorola helposti menisi nokiasta ohi, jos vaan osaisivat tehdä puhelimien käyttöliittymän uudestaan. Unohtaisivat Itapit sun muut ihme viritelmät ja panostaisivat enemmän siihen käytettävyyteen, muokattavuus on jo kunnossa. Viimeisein vuoden kokemuksella nokian puhelimien laatu on ollut aika ala-arvoista...

  Ja motorolan razr konsepti on mielestäni varsin hyvä ja puhelimet tyylikkäitä ja softaa lukuunottamatta varsin toimivia. Laatu ainakin on ihan toisessa luokassa kuin nokian puhelimissa.

  Ja en symbiania nyt näe minään suurena kilpailuvattina. Varmaan 80% symbian puhelimien omistajista ei sitä varmaan edes hyödynnä mitenkään, tarvii vaan olla sellainen kun se on "cool" ja nykyaikaa mukamas.
   
 8. Korma

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/05
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Tästä olen samaa mieltä. Motorolan käyttis on (edelleen) valovuoden päässä nokialaisista. SE on tullut hyvin perässä ja on jo lähellä Nokian käytettävyyttä.

  - - - - - -
  Viimeisein vuoden kokemuksella nokian puhelimien laatu on ollut aika ala-arvoista...
  - - - - - -
  Tjaah ... laadun tarkkailu on kompakivi kaikilla valmistajilla ja siinä on Nokialla(kin) opeteltavaa. Toisaalta, meikäläisen kolmesta viimeisimmästä puhelimesta (6630, V3 ja 6223) jälkimmäinen on ehdottomasti paras. Näppäintuntuma on superhyvä, näyttö kirkas ja terävä ja kamerakin - meikäläisen arvosteluasteikolla - kiitettävää tasoa. Ja bugit loistavat poissaolollaan.

  - - - - - -
  Ja motorolan razr konsepti on mielestäni varsin hyvä ja puhelimet tyylikkäitä ja softaa lukuunottamatta varsin toimivia. Laatu ainakin on ihan toisessa luokassa kuin nokian puhelimissa.
  - - - - - -
  Ks. ed. vastaus ;)

  - - - - - -
  Ja en symbiania nyt näe minään suurena kilpailuvattina. Varmaan 80% symbian puhelimien omistajista ei sitä varmaan edes hyödynnä mitenkään, tarvii vaan olla sellainen kun se on "cool" ja nykyaikaa mukamas.
  - - - - - -
  Samaa mieltä, uudestaan. Nykyisen 6223:n kolmannen sukupolven 40-sarjan käyttis on nopea, helppokäyttöinen ja tarjoaa - osin - ihan samoja liittymäpiirteitä kuin 60-sarjalaisetkin.
   
 9. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Samsungkin muistaakseni uhosi muutama vuosi takaperin olevansa markkinajohtaja 2008 mennessä, mutta tavoitteista on taidettu hiljalleen luopua;)

  En usko tähän Motorolan tavoitteeseen. Tähän mennessä taitaa Motorolan markkinaosuus olla kasvanut RAZR sarjan ansiosta, mutta muoti-ilmiöt tulevat ja menevät. Vertaa Samsung ja simpukat muutama vuosi takaperin. Vaikka RAZR oli muotoilullisesti onnistunut, en pidä sen seuraajan, KRZR:in muotoilua onnistuneena, on liian kapea verrattuna pituuteen.

  Intiassa Nokian markkinaosuus ja brändi taitaa olla samaa luokkaa kuin Suomessa -> markkinajohtajuuden vieminen ei mikään helppo juttu tule olemaan, varsinkaan kun Nokiakin sinne panostaa. Tekstissä mainittiin Motorolan kaksinkertaistaneen siellä markkinaosuutensa lyhyellä aikavälillä; ei liene mikään mahdoton tehtävä kaksinkertaistaa markkinaosuutta muutamasta prosentista..
   
 10. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Mistä tämän väitteen repäisit? Nokia Multimedialla eli mm. N-sarjalaisia tekevällä yksiköllä on firman yksiköistä prosentuaalisesti kovimmat katteet ja korkeimmat keskimääräiset myyntihinnat >250 E. Lisäksi Nokian kannattavuus on huippuluokkaa kilpailijoihin verrattuna, vaikka kappalemääräisesti eniten tietenkin myydään halpoja kehitysmaaversioita. Lähde: osavuosikatsaus 3Q/2006.
   
 11. Smirre

  Smirre

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Paljon helpompi tietää mistä puhelimesta on kyse kun sillä on nimi eikä numeroita/kirjaimia sekalaisessa järjestyksessä.

  6100, 6140, 6250, 6350, 6600 jne jne.. täysin rehellisesti sanottuna minulla ei ole ollut 5110 ja 6110 jälkeen mitään käsitystä näistä numerosarjoista mikä puhelin on kyseessä. Razor, Pebble tietää heti. Nokia on alkanut tajuta tämän N-, ja E-sarjojen myötä.

  Symbian on enemmänkin teknologiafriikkien leikkikalu kuin kadunmiehen käyttöliittymä :) Käyttis on vaikeaselkoinen ja sekava taviksille.

  Vilpittömästi kysyn, että kertokaa mikä Motorolan käyttiksessä hiertää? Olen käyttänyt Nokian, SE:n, Ericssonin ja Siemensin puhelimia ennen Motorolaa. Edelleenkin ihmettelen tätä myyttiä Moton vaikeista käyttiksistä, omat kokemukset kun on päinvastaiset.


  Aika kunnianhimoiset on Motorolan tavoitteet, mutta niinhän se pitää ollakin. Tavoitteet pitää asettaa korkealle, että niiden saavuttamisesta saa reilusti mielihyvää ja joutuu ponnistelemaan tavoitteen eteen.
   
 12. Mikaw Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/1/05
  Viestit:
  1596
  Tykkäykset:
  148
  Minusta tuntuu että tämä Motorolan käyttiksen mollaaminen on enemmänkin pelkkää laumasieluisuutta, kun kaverit sano niin... Mikä siinä on muka erityisesti huonompaa kuin muissa? Täytyy myöskin muistaa että on sitäkin käyttöliittymää pyritty kuitenkin parantamaan välissä. KRZR:ssa on erilainen käyttis, kuin V3:ssa. Ok ulkoasu ja varsinkin ikonit ovat antiikkiset, tosin Motorola tulee ensi vuoden aikana hylkäämään p2k-käyttiksensä ja siirtyy käyttämään linux-pohjaista käyttöliittymää.
   
 13. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itsekkään en ole kokenu Motorolan käyttöä yhtään hankalaksi mut voipi johtua siitä et on kokemusta tämösistä vehkeistä. Mut otetaanpa tavan pulliaisia, aikoinan ku möin kännyjä tuli moni tuomaan Motorolaa vaihossa ku olivat kokeneet sen liian hankalaksi ja tahtoivat palata nokiaan. Yleensä ei kyl voina ottaa vaihossa koska niiden jälleenmyyntiarvo oli ainaki meillä lähes olematon, eli hankalaksi meni usealla immeisellä yhen käyttiksen takia elämä. Se ei kai vaan "aukee" kaikille..
   
 14. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2100
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  No omat kokemukset motorolan käyttiksestä perustuu 1.5v sitten omistamaani v600 ja 1kk sitten omistamaani v3x. Hieman oli jotain uutta tullut, mutta yleisilme ihan sama ja h-i-d-a-s edelleenkin mielestäni. Puhelimilla kuitenki iässä eroa lähemmäs 2vuotta niin luulisi että vähän enemmän olisi kehitystä tapahtunut. Esim. Samsung on kehittynyt huomattavasti enemmän mielestäni. Oma "unelmapuhelin" olisi tällä hetkellä tuo moton v3x nokia s40 3rd edition käyttiksellä. Itse ainakin jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaista uutta softaa motorola puhelimiinsa saa, joskos sellaisen voisi ykkös luuriksi ehkä jopa ostaa tulevaisuudessa.
   
 15. vanderer74 Vieras

  0   0   0

  Niin tarkoitit sita puhelinmallia mika on myynyt yli 50miljoonaa kpl...kerros Nokia malli (yksi malli mika on myynyt edes sinnepain...)ei taida loytya.
   
 16. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  N70 on eniten myydyin
   
 17. Smirre

  Smirre

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Jep tätä epäilen vahvasti itsekin...

  Onko tästä mustaa valkoisella?

  "Motorola Ships 50 Millionth RAZR" lähde: http://www.motorola.com/mediacenter/news/detail.jsp?globalObjectId=7031_6980_23
   
 18. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Tästä oli joku uutinen kesällä. Ja kyse siis älypuhelimista. Kaikessa muussa mustassa ja valkoisessa taitaapi lukea punaisella confidential.
   
 19. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  En vaan Gay-Raizoria.
   
 20. Mikaw Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  19/1/05
  Viestit:
  1596
  Tykkäykset:
  148
  Eli mitä? Google-haulla ei löytynyt ainakaan mitään.
  Tarkoitatko KRZR:ää? Itsekkö olet keksinyt tuon "gay-raizorin",
  vai mistä on kyse? Olen itsekin kyllä harkinnut KRZR:ää,
  mutta ei kait kannata jos kerta on homojen puhelin.
   

Jaa tämä viestiketju