Monta kalenterinäkymää puhelimessa?

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja bbong, 6/8/10.

 1. bbong

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Hei,

  Uskomattoman vaikeaa löytää tietoa miten eri puhelinalustat ja sovellukset tukee useampaa kalenterinäkymää. Eli onko saako esim. Symbian kalenteriin useamman "kalenterinäkymän", niin että voisi olla esim. 'Work' kalenteri ja 'Personal' kalenteri, ja sitten voisi valita näytetäänkö ne molemmat, vai vain toinen. Ominaisuus löytyy PC-puolella esim. Lightningista ja nettipuolella taasen Googlen kalenterista. Mites muiden puhelinalustojen kalenterit Maemo, iPhone ja Android? Vai löytyykö erillistä kalenterisoftaa joka tukee tätä? Kai tän nyt joku on toteuttanut?
   
 2. mkio

  mkio

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/06
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  1
  Androidilla onnistuu ainakin synkkaaminen Google Calendarin kanssa vaikka olisi useampikin kalenteri olemassa. iPhonea en ole itse omistanut, joten siihen en osaa vastata mutta Symbianissa en muista tätä ominaisuutta olleen. Tulevasta S^3 -versiosta en tiedä.
   
 3. bbong

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/10
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni Symbbarin peruskalenteriinin voi myös synkata Google Calenderista monta kalenteria (Googasync), mutta silloin kaikki kalenterimerkinnät tulevat puhelimessa yhteen ja samaan kalenteriin. Tämä tarkoittaa, että kahdensuuntaista synkkausta ei enää saa puhelimesta verkossa oleviin eri kalentereihin, jos siis haluaa erotella Personal ja Work asiat.

  Ideana nimenomaan olisi, että saisin puhelimeen erilliset Work ja Personal kalenterit. Läppärimaailmassa tämä jo onnistuu jo (esim. Outlook + Thunderbird Lighting). Personal kalenteria synkkaisin kahdensuuntaisesti Google Calenderin kanssa ja Work kalenteria taasen duunin Outlook kalenterin kanssa (Exchange). Kalenterimerkinnät olisi tällöin hallittavissa puhelimesta, läppäriltä sekä suoraan verkosta ja esim. mistä tahansa kalenteria muokatessa merkinnät synkkautuisivat muihin laitteisiin.

  Tämä myös mahdollistaisi sen, että voin valita kumpaa kalenteria katson vai katsonko molempia kalentereita "päällekkäin" jolloin kaikki merkinnät näkyy. Jos kaikki merkinnät (Work+Personal) olisi yhdessä ja samassa kalenterissa niin kalenterin katsominen vapaa-ajalla muistuttaisi aina työasioista ja se ei ole hyvä se ;) Vai kuka haluaa esim. lomalla tai duunin ulkopuolella katsella henkilökohtaisia merkintöjä duunin Outlook kalenterista?

  Joo, ja seuraavaksi sitten sama ominaisuus kontakteille ja tehtävälistalle, niin siinä alkaisi sitten olemaan aika hyvä setup asioiden hallintaan duunissa ja duunin ulkopuolella, ja homma olisi lisäksi laitteesta (puhelin, läppäri, verko) riippumaton.
   
 4. oh8nax

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/2/07
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Miksi kehitystä ei tapahdu

  Ihmettelin näitä asioita mm. tällä listalla kolme vuotta sitten, kun olin aiemmin käyttänyt Palmin PDA:ta ja Windows PDA:ta ja kun silloin hankin Nokia älypuhelin, johon kaipasin näitä ominaisuuksia. Nyt vaihdoin uuteen Nokia puhelimeen ja mitään kehitystä ei ole tapahtunut. Kun katsoin myynnissä olevia kalenteri ja osoitekirjaohjelmia, niin myynnissä on samat ohjelmat kuin kolme vuotta sitten. Taitaa olla niin, että Symbian tekee kuolemaa. Muut ovat kehittyneet hurjasti edelle.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Symbian pohjaisissa luureissa on ollut aikojen alussa tuki useammalle kalenterille, mutta Nokia S60ssä vakiona ei ole ollut, joka mm. vanhoja commarikäyttäjiä (series 80) ihmetytti kun E90 tutkivat.
  Nykyään on natiivisti tuki, eli tulevissa S^3 koneissa.
   

Jaa tämä viestiketju