Mobiili.fi Monin tavoin muokattava Google-puhelin pääsee tositoimiin ensi vuonna

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Project Ara -mallikappale esittelee laitteen mahdollista designia


  Viime viikolla kerroimme, kuinka Googlen alla kehitettävä modulaaripuhelin heräsi hiljaiselostaan kuukausien tauon jälkeen. Nyt Project Aran tulevaisuudesta on odotetusti saatu lisätietoja.

  Aiemmin vaihdettavista paloista koostuvaa Ara-puhelinta on odotettu jonkinlaiseen markkinatestiin tämä vuoden aikana. Nyt kehitystiimi on kuitenkin myöntänyt, että pilottijulkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle.

  Myöhästymisen syyksi Project Ara -tiimi antaa konseptin monimutkaisuuden. Tuotteen hahmottelu ja hiominen on vaatinut insinööreiltä odotettua useampia kehityskierroksia ja laiteversioita.

  Project Aralle etsitään parhaillaan sopivia testisijainteja Yhdysvalloista. Aiemmin tiimi on nähnyt parhaaksi ensijulkaisupaikaksi Puerto Ricon, muun muassa mobiiliaktiivisuuden ja internetyhteyksien vuoksi. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Ara-testejä saatetaan suorittaa myös muilla aluilla, joko samaan aikaan tai jopa Puerto Ricoa aiemmin.

  Modulaarinen suunnittelu tarkoittaa, että laite koostuu vaihdettavista paloista. Konseptin tarkoituksena on tuoda joustavuutta laitteisiin, vastata kunkin yksilön tarpeisiin ja vähentää elektroniikkajätettä, kun koko laitetta ei tarvitse välttämättä vaihtaa kerralla uuteen. Project Ara -puhelimen on tarkoitus mahdollistaa hyvin monipuolisesti erilaisten osien vaihtaminen. Yksinkertaisemman näkemyksen samaan ideaan on ottanut esimerkiksi Suomesta ponnistava Puzzlephone, jossa moduuleja eli vaihdettavia osia on vähemmän.


  When? 2016. #yeswearelate #ProjectAra

  — Project Ara (@ProjectAra) 17. elokuuta 2015
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju