Moniajo-ominaisuudet ja nettiselain

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja etoivola, 9/7/09.

 1. etoivola

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Moro!

  Pitäisi ostaa uusi puhelin, käyttötarkoituksena ennen kaikkea nettiselaus, gmail-sähköpostiohjelma ja kalenterin ja muistikirjan ylläpito. Minulla on nykyään Nokia n80 joka on aika kauhea kapistus: hirmu hidas eikä jaksa pitää monta ohjelmaa auki samaan aikaan. Nettiselain ei muista salasanoja ja lomaketietoja. Akkukestokin on huono. Työpuhelimena on e51 joka on paljon nopeampi ja vakaampi ja selain on kehittyneempi. Siinä harmittaa lähinnä se että kamera on turhan huono. Sellainen n80-tasoinen kamera riittäisi kyllä hyvin.

  En ole koskaan käyttänyt muuta kuin Nokiaa. Mitenkäs muiden valmistajien puhelimet? Kriteerejä:

  - pitää olla nopea ja vakaa puhelin jossa monta ohjelmaa pysyy auki yhtä aikaa (miten tätä voi verrata? oli aikamoinen yllätys kun sain e51:n käteen ja huomasin että se on ihan eri maailmasta kuin n80)
  - nettiselaimessa pitää olla hyvä selaushistoria ja tallentuvat salasanat ja lomaketiedot
  - olisi hyvä jos tekstiä saisi kopioitua ohjelmasta toiseen, mielellään myös selaimesta
  - pitää pystyä asentamaan gmail-sovellus (siis se Googlen oma)
  - hinta korkeintaan 400
  - musiikkiominaisuuksilla ja peleillä ei ole mitään väliä

  Löytyisiköhän mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa tuolle e51:lle vai onko päädyttävä siihen tylsään ja varmaan valintaan?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Samantyyppisissä laitteissa kameran osalta N86., vikkelämpi kuin E51.

  Toimintajan puolesta, E55/E52 (tulossa), kamera eika kepponen, tarkennus tosin löytyy eli E51stä parempi, 6720 (tulossa, ei WLAN), kamera edellista parempi. noissa hyvät toiminta-ajat ja vikkelämpiä kuin E51, ja hyvät 3G dataominaisuudet.

  N79 / N85, häviää virrankulutuksessa E55 jne. ja kamerassa, nopeudessa N86lle.

  S60 koneita löytyy muiltakin, esim Samsung.

  S60 koneiden copy/paste on sinulle tuttu, joten uudet ei siihen mitään uutta tarjoile, N80 jälkeen kynänappi on vaihtunut risuaita nappiin.

  Iphonen tuoreimassa versiossa on nykyään Copy/paste ja toimii myös selaimessa, selin on varsintoimiva ja monenmielestä ylivoimainen vaikka web tekniikoiden tuessa häviää S60 selaimille.

  Iphonesta puuttuu moniajo, mutta jos et tarvitse aitoa moniajoa niin ei välttämättä ongelma.

  WinMobile koneita voit myös vilasta.

  N80 on todella vanha kone, ja kuten olet huomannut jo E51:n käytöllä että touhu on muuttunut paljon. e51:n jälkeen tulleissa koneissa alkaa olemaan 3mpx koosta lähtien kamerassa optinen tarkennus, Nokian osalta melkein järjestän 3Mpx kamerat ovat tarkennuksesta huolimatta aika kesyjä, 5Mpx malleissa pykälää parempi, vaikka niissäkin eroja.
   
 3. etoivola

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkeistä!

  N86 siis voisi nopeuden puolesta olla hyvä? Yllättävää, tähän asti olen kokeillut vain hitaita n-sarjalaisia! Mahtaako akkukesto olla kuitenkaan kelvollinen oikeaan mobiilikäyttöön? E52 näyttäisi E51:n suoralta seuraajalta ja vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Kai sillä kameralla pärjäisi.


  Iphone kiinnostaa kyllä myös. Mitä tarkoitat web-tekniikoiden tuella? Entä mitä se aidon moniajon puuttuminen tarkoittaa? Voiko useita ohjelmia olla samaan aikaan auki, mutta vain yksi oikeasti toimii? Onko kuitenkin mahdollista hyppiä esim. selaimen, kalenterin ja karttaohjelman välillä ilman että pitää aina käynnistellä niitä uudelleen?

  Olisi mukava kun jossain kaupassa pääsisi oikeasti kokeilemaan laitteita. Jos joku tietää Tampereen suunnalla sellaisen liikkeen, niin menisin heti.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kannattaa vilasta N86 ketju, akku kestää suhta aktiivisessa käytössä päivän, joillan pitempään, joku saa sen tyhjäksi pidemmällä junamatkalla.

  Toiminta-ajassa todella vahva kone, vähänvirtainen myös GPS käytössä.

  Kamera pitää itse todeta, monelle ei riitä, toisella riittää.
  Jos kuvaaminen tärkeää niin katso jokin muu kone.
  Kyllä nimenomaan tuota. selain, kalenteri käytössä ei ongelma, mutta jos jotain ohjelmaa minkä pitäisi tehdä taustalla jotain ajattelet käyttää niin ei onnistu. homma kierretään "herrätteiden" avulla, eli esim natiivi email softa osaa taustalla ilmoittaa uusista maileista.

  Listan koneista N86 taitaa olla ainoa joka kaupoissa.
   
 5. telliv Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/9/07
  Viestit:
  311
  Tykkäykset:
  40
  Giganteissa taitaa olla aika hyvä valikoima ja niitä saa viel rauhassa näppäillä.
   
 6. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Miksiköhän sovelias ei ehdottanut N79:iä, pyydetyt ominaisuudet on kunnossa ja hinta jäisi vielä reilusti alle budjetin.

  Mutta jos kuvaaminen älypuhelimen ominaisuuksilla on tärkeä kriteeri, niin käännä katseesi S60 puhelimiin jossa xenon-salama ja 5mpix kamera. Halpis 6220:n voit unohtaa koska siinä jo hinnankin puolesta on mahdotonta toteuttaa kaikkia muita hyvin paitsi kameraa.

  Myös N82 kannattaa ottaa huomioon valintaa tehtäessä.

  e: unohdin nettiselaimen. Mä en edes jaksaisi kiinnittää siihen paljon huomiota jos näytön koko alle 10" ja resoluutio alle 1024** mutta suosituimmilla sivustoilla on perusnäyttöihin sovitetut sivut jotka toimii hyvin.
   
 7. etoivola

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Luinpa tuon N86-ketjun ja jos akkukesto on noin huono niin täytyy unohtaa se malli ja hyväksyä vaikka huono kamera. E51:llä selviän yleensä kolme päivää yhdellä latauksella vaikka käytän sitä töissä aktiivisesti. Onkohan kaikissa n-sarjalaisissa yhtä lyhyt akkukesto? Oma N80 on aivan surkea siinä suhteessa.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, jäi pois lähinnä virrankulutuksentakia, jolloin mietin sitten halvinta vaihtoehtoa, 6220c, pärjää N79lle kamerassa, WLAN ei ollut toivoimuslistalla, 6220c häviää näytön koossa, hinta kuitenkin tarjouksissa todella halpa.

  Jos E51llä pärjäät kolmepäivää ja se on sinulle riittävä, etkä muutta käyttötapaa, niin ei tarvi olla huolissaan N86m toiminta-ajasta.

  Mutta hyvin mahdollista että käyttö lisääntyy, varsinkin virtaavievät, GPS, kamera jne. käyttö, niin valitset minkä vain, niin tavaksi kannattaa ottaa ladata joka yö..
  N80ssa on pieni akku ja suurivirrankulutus, jo N82ssa on pidemmät toiminta-ajat, ja sen jälkeen virrankulutus varsinkin GPSn osalta supistunut paljon, eli tuoreimat N-sarjalaiset ovat aivan jotain muuta kuin N80. e52/e55/6720 ja vastaavat ovat kuitenkin selkeästi pihimpiä, ja jos se tärkeä valintakriteeri niin kannattaa odotella niitä.
   
 9. etoivola

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä näiden puheiden perusteella järkivaihtoehdolta tuntuu tuleva e52. Tunteita se ei kyllä herätä toisin kuin kohta ilmestyvä Google-puhelin Samsung i7500.
  Posted via Mobile Device
   

Jaa tämä viestiketju