Mobiili.fi Monet eivät ole kuulleetkaan tästä kiinalaismerkistä – myi 50 miljoonaa älypuhelinta

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 27/1/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2128
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Oppon tuorein uutuus F1 on metallikuorinen


  Tuloskausi on käynnissä, ja myös älypuhelinvalmistajat paljastelevat viime vuoden myyntilukujaan. Numeroiden joukosta on mahdollista tehdä mielenkiintoisia poimintoja.

  Monet peruskuluttajat länsimaissa eivät tunnista lainkaan Oppon nimeä – Mobiili.fin aktiivisille lukijoille sekin tosin on ainakin hieman tutumpi. Oppo on pikku hiljaa noussut yhdeksi merkittävimmistä puhelinten tekijöistä. Vuonna 2015 se kertoi myyneensä 50 miljoonaa älypuhelinta.

  50 miljoonan myynnillä Oppo hengittää jo tunnetumpien nimien kuten LG:n tai Lenovon ja sen omistaman Motorolan niskaan Samsungin, eilen tuloksestaan kertoneen Applen ja Huawein muodostaessa edelleen selvemmän kärkikolmikon.

  Oppon myynti kasvoi viime vuonna 67 prosenttia ja verrattuna toiseen nousevaan kiinalaiseen, yli 70 miljoonaa älypuhelinta myyneeseen Xiaomiin, on Oppo vielä huomattavasti matalamman profiilin yhtiö. Vertailun vuoksi, Suomessakin hyvin jo tunnettu Huawei toimitti omalla nimellään ja toisella Honor-brändillään viime vuonna yli 100 miljoonaa älypuhelinta.

  [​IMG]
  LG G4


  Kiinalaisten Huawein, Xiaomin, Lenovon ja Oppon nousu Android-älypuhelinkisassa on ajanut perinteisempiä pelureita vaikeuksiin. Android-pioneeri HTC on henkihieverissä, eikä sen poistuminen älypuhelinmarkkinoilta olisi kova yllätys. Myöskään LG:n viime vuosikaan ei sujunut mobiililaitteissa kovin ruusuisesti, vaan ongelmat jatkuivat.

  Vuonna 2015 LG toimitti 59,7 miljoonaa älypuhelinta eli vain puoli miljoonaa edellisvuotta enemmän menettäen näin markkinaosuuttaan. Lisäksi sekä viimeinen neljännes että koko vuosi 2015 jäivät tuloksen osalta niukasti miinukselle (linkki LG:n PDF-esitykseen tuloksesta). LG onnistui kipuamaan plussan puolelle vielä alkuvuodesta, mutta loppuvuodesta kehitys synkkeni.

  Vuodelta 2016 LG hakee kasvun kiihdyttämistä kahdella uudella lippulaivaälypuhelimella. Ensimmäinen nähdään jo vajaan kuukauden kuluttua, kun uusi LG G5 näkee päivänvalon.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju