Mokkuloiden verkkovierailun laskutus

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sunspire, 6/6/08.

 1. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kaipailen kokemuksia verkkovierailusta. Mikrobitin mokkulavertailussa tuolla tarkoitettiin sitä, että jos oman operaattorin verkossa ei kenttää juuri siinä kohtaa ole, mokkula hakee nettiyhteytensä mistä saa. Tästä kuulema seuraa jotain kauheita jättilaskuja. Valitettavasti artikkelissa tätä asiaa ei käsitelty kovinkaan paljoa, joten tahtoisin tietää tästä paljon enemmän. Mikrobitin mukaan DNA oli ainut, jonka masiinasta verkkovierailua ei voinut estää. Näin ollen muiden operaattorien mokkuloita käytettäessä ei pitäisi olla riskiä yllärilaskuista.
   
 2. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8058
  Tykkäykset:
  2010
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Verkkovierailu eli roaming tarkoittaa ulkomaisen operaattorin verkon käyttöä. Lähellä valtakunnanrajaa voi vahingossa tulla käyttäneeksi ulkomaista verkkoa, mistä seuraa jättilasku - datasiirron roaming-maksuthan ovat erittäin korkeat.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29289
  Tykkäykset:
  7540
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tuo on aika ihmeellinen väite mikäli suomen maalla liikutaan. Mikäli operaattorin mokkula/päkkylä/tikkula/what ever ei löydä verkkoa, niin tuskin tikun asetuksilla muiden operaattorien verkkoon pääsee. Ulkomaan roamin juttuja voi tosin koskea. Tuskin valtakunnan alueella mokkula yhdistä toisen verkkoon. Ja jos yhdistä niin millä kyseinen operaattori voi laskuttaa kun ei tiedä ketä verkkoa käyttää. Taitaa nuo apn/ipn/verkkoasetukset yms estää ettei edes toisen operaattorin verkkoon pääse. Tämänhän voi kokeilla vaikka puhelimella. Jos vaikka Elisan liittymä, niin eipä niillä verkkoasetuksilla pääse esim. DNA:n verkkoon dataamaan.
   
 4. Sunspire

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos. Tämä selvensi. Kas kun eivät lehdessä tarkemmin selittäneet mistä on kyse. Heti ollaan pelottelemassa vaan... Aika harva meistä kuitenkaan asuu roaming vaaravyöhykkeellä, joten periaatteessa nuo varoittelut eivät kosketa oikeastaan ketään. Itsekin liikun 99% ajastani kaupunkialueella, joten nou hätä.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kerropa tuo vaikkapa Torniossa tai Imatralla asuville... ;)
   

Jaa tämä viestiketju