1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Mokkuloiden verkkovierailun laskutus

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Sunspire, 6/6/08.

 1. Sunspire

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kaipailen kokemuksia verkkovierailusta. Mikrobitin mokkulavertailussa tuolla tarkoitettiin sitä, että jos oman operaattorin verkossa ei kenttää juuri siinä kohtaa ole, mokkula hakee nettiyhteytensä mistä saa. Tästä kuulema seuraa jotain kauheita jättilaskuja. Valitettavasti artikkelissa tätä asiaa ei käsitelty kovinkaan paljoa, joten tahtoisin tietää tästä paljon enemmän. Mikrobitin mukaan DNA oli ainut, jonka masiinasta verkkovierailua ei voinut estää. Näin ollen muiden operaattorien mokkuloita käytettäessä ei pitäisi olla riskiä yllärilaskuista.
   
 2. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  7670
  Tykkäykset:
  1425
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x, Lumia 1020
  Verkkovierailu eli roaming tarkoittaa ulkomaisen operaattorin verkon käyttöä. Lähellä valtakunnanrajaa voi vahingossa tulla käyttäneeksi ulkomaista verkkoa, mistä seuraa jättilasku - datasiirron roaming-maksuthan ovat erittäin korkeat.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  26139
  Tykkäykset:
  5084
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5
  Tuo on aika ihmeellinen väite mikäli suomen maalla liikutaan. Mikäli operaattorin mokkula/päkkylä/tikkula/what ever ei löydä verkkoa, niin tuskin tikun asetuksilla muiden operaattorien verkkoon pääsee. Ulkomaan roamin juttuja voi tosin koskea. Tuskin valtakunnan alueella mokkula yhdistä toisen verkkoon. Ja jos yhdistä niin millä kyseinen operaattori voi laskuttaa kun ei tiedä ketä verkkoa käyttää. Taitaa nuo apn/ipn/verkkoasetukset yms estää ettei edes toisen operaattorin verkkoon pääse. Tämänhän voi kokeilla vaikka puhelimella. Jos vaikka Elisan liittymä, niin eipä niillä verkkoasetuksilla pääse esim. DNA:n verkkoon dataamaan.
   
 4. Sunspire

  Liittynyt:
  7/3/04
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos. Tämä selvensi. Kas kun eivät lehdessä tarkemmin selittäneet mistä on kyse. Heti ollaan pelottelemassa vaan... Aika harva meistä kuitenkaan asuu roaming vaaravyöhykkeellä, joten periaatteessa nuo varoittelut eivät kosketa oikeastaan ketään. Itsekin liikun 99% ajastani kaupunkialueella, joten nou hätä.
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9365
  Tykkäykset:
  200
  Kerropa tuo vaikkapa Torniossa tai Imatralla asuville... ;)
   

Jaa tämä viestiketju