mokkula vs. puhelin

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Cheich, 5/5/09.

 1. Cheich

  Cheich

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 3GS Sonera/Saunalahti
  Miksi en saa kännykällä (n95) samoja nopeuksia kuin mokkulalla? Nopeuden pitäis olla se pari megaa, mutta jää alle megan. Tahtoo lisää nopeutta!
   
 2. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Minkälaisia nopeuksia saat mokkulalla? Ja jos sulla esim on 2m mobiililaajakaista niin et varmaan pääse lähellekkään sitä 2m vauhtia. Aikoinaan kun itsellä oli 2m liittymä niin nopeus pysytteli siinä karvan päälle 1m maksimissaan riippuen vähän vuorokauden ajasta, muuten nopeus pysytteli alle 1megan. Ja se ei riippunut mitä laitetta käytin vaan verkosta. Nopeus mulla oli sama, käytin sitten puhelinta tai mokkulaa.
   
 3. Cheich

  Cheich

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 3GS Sonera/Saunalahti
  Tästä oli polemiikkia erään Soneran miehen kanssa. Hän sanoi ettei puhelimella pääse samoihin nopeuksiin ja annoin periksi kun on asiantuntija olevinaan. Sitten jäi vaivaamaan päätä, että mikä sen muka puhelimessa estää tuon nopeuden pääsemisen samoihin lukuihin kun mokkulassa. Testejä sitten tein tuossa ja puhelimella pääsin 700-800 kiloon sekunnissa ja mokkulalla 1.3 megaan sekunnissa.
   
 4. Cheich

  Cheich

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 3GS Sonera/Saunalahti
  Jaahas.. Tein lisätestejä suomalaisen palvelun kanssa.. Siellä pääsin molemmilla laitteilla samaan 1,3 megaa sekunnissa. Että se siitä sitten.

  Osaako kukaan sanoa, onko tuossa mitään perää sitten miehen puheissa? Voiko mokkulalla teoriassa päästä kovempaa kuin puhelimella?
   
 5. Cheich

  Cheich

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  216
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 3GS Sonera/Saunalahti
  Ei muuten, mutta olisi kiva päästä näpäyttämään, että "tarkastappa kaveri faktas" kun seuraavan kerran painelen liikkeeseen :) Tuntuisi hyvälle :D
   
 6. 3G-antennit.fi

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/09
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen huomannut että jos käyttää puhelinta tietokoneen parina bluetoothin kautta nopeus on heikompi kuin jos käyttää puhelimen mukana tullutta datakaapelia. En muista noita bluetooth-standardeja ulkoa mutta jostain on jäänyt mieleen 1Mbps rajoite joka voisi tuota selittää. Joku varmaan tarkentaa.

  Muuten erot ovat varmaan lähinnä herkkyydessä (nettitikku on suunniteltu vain kyseistä tarkoitusta varten toisin kuin puhelin). N95 ei tue myöskään 900MHz taajuusalueita joten kyseisellä tekniikalla rakennettuja 3G-alueita puhelin ei havaitse ollenkaan 3G:nä. Myös HSUPA-tuki kyseisestä kännystä puuttuu.

  - Mikko
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voi toki, jos Mokkula on nopeampia ja sellainen palvelu joka tukee mokkulan vauhtia.

  Jos puhelin ja mokkula ovat samoilla spekseillä (esim HSDPA 3.6Mbit/s) ja puhelin kykyneen tosiaan ko. vauhtiin, ja modeemina käytettäessä yhteys puhelimen ja PCn väillä on riittävän nopea, niin erot eivät välttämättä ole isoja. (Moni esim JoikuSpotilla päässyt kiitettäviin vaihteihin), jos luurin ja laitteen välinen yhteys 500-1000Kbit/s (esim BT2kaan ei pääse lähellekkään 3mbit/s, vaan käytäntö lähempänä mbit/s) niin se tietenkin rajoittaa.

  Itse puhelimella tilanne toinen, harvoin itse puhelimella kykenee max vauhteja hyödyntää, ei siis välttämättä sovellusten puhti riitä käpisteleen dataa tuollaista vauhtia.

  Kuten edellinen kirjoittaja mainitse, mokkulat on suunniteltu Mokkula käyttöön, puhelimissa se on yleensä toissijainen ominaisuus.

  Kannattaa myös huomioida että jos Mokkula on HSUPA ja luuri vain HSDPA tekee se jo merkittävän eron vaikka luuri muuten hommanhoitaisi hienosti.
   
 8. simma Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/7/06
  Viestit:
  1121
  Tykkäykset:
  47
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s 64Gt
  SE c905 ja Macbook siirtää kuvia BT:llä sen megan nopeudella. Kummassakin BT 2.0 tai uudempi.

  Joikuspot itellä käytössä Nokialaisessa, mutta sitä en ole päässyt testaan kun on vain 3G, joten en pääse datapaketin maksimiin.

  Kaapelin siirtonopeuksista en osaa sanoa, mutta joko se tai Joikuspottia itse käyttäisin.
   
 9. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Olisi tarvetta käyttää kännyn datayhteyttä pc:llä. Kovan taistelun (tai juuri tulleen uuden PC-suiten avulla) sain yleensäkään yhteyden tällä kertaa toimimaan. Nopeus tökii..

  -kännyllä suoraan alle 1000 - yli 5000 kbps ajankohdasta riippuen (1M yhteys..)
  -pc:llä kaapelin kautta 340 kbps

  Modeemiasetuksissa nopein vaihtoehto päällä, eli 921 kbps. Yhteys siis pc-suiten automaattitoiminnolla.

  Missä vika kun nopeus putoaa noin paljon? Piuhan kautta pitäisi mahtua paljon enemmän?
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis puhelimella (ilmeisesti Nokia?) saat 1-5 Mbit/s vauhdit ? kuullostaa pikaisesti aika hurjilta, mistä tuon nopeuden selvitit , yhteyden hallinansta ? esim Nokin S60 koneilla harva sovellus pystyy tuollaisia vauhteja aiheuttaan, ja vasta oikeastaan 5630 pystyy teoriassa tullaiseen 3G vauhtiin (vanhemmat raudat tukee korkeintaa 3.6Mbit/s HSDPA yhteyttä). Ilmeisesti Elisan liittymä ?

  Epäilen tuota luurilla saavutettua nopeutta. Onko yhteysosoite varmasti internet, eikä esim jokin wap yhteys (tuota sattuu lähinnä Saunalahden SIMill)
  Millä nopeutta arvioita PCllä ? jollain yhteyden nopeutta näyttävällä softalla, vai puhelimesta, esim yhteyksista katsot ? jos jollain selain pohjaisella testilla, niin voiko olla mahdollista että taustalla jokin muu käyttää osan kaistasta ?

  Liittymä + luurin mallin voi myös mainita.
   
 11. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Siis huvikseni katsoin netistä ensteks löytämälläni nopeustestillä www.mobilespeedtest.com. Nyt kun kokeilin uudestaan, niin sehän näyttää ihan eri arvoja riippuen siitä miten ison testikoon siellä valitsee. Siis ei siitä sen enempää.. hyödytön.

  Millä nopeuden voisi testata luotettavammin? Nokia N78 Sonera mokkulan simmi kännyssä.

  Onnittelen, hiukan enemmän viestejä kuin minulla, liittymisaika tänne näköjään samoilla paikkeilla.. :)
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Itse luurilla voi olla hitusenvaikeaa testata, jokin natiivi FTP softa voisi olla hyvä, tai kokeilla ladata jotain isompaa tiedostoa selaimella jonka lataaminen kestää sen aikaa että voit luurin yhteyshallinassta katsoa nopeuksia (se näyttää hetkellisen siirtonopeuden)

  PCllä voit käyttää vaikka netmeter ilmaisohjelmaa (ei aina toimi oikein), ja ladata jostain jotain isompaa tiedostoa.

  mainitsemasi 340 nopeus viittaakovasti perus 3G wcdma vauhtiin, mutta muistaakseni N78 tuki kyllä HSDPAta (3G indigaattoori muuttuu tiedonsiirron aikana 3.5g:si)

  Lähetys nopeus noilla luureilla on max 384 eikä Sonera taida vielä isompaa edes tukea.

  Win PC käyttöön www.ficora.fi sivuilta löytyy operaattori kohtaiset testiohjelmat, yhdessa netmeterin kanssa saat hyvän käsityksen vauhdista.

  Netmeter ohjelmasta vielä säädä asetukset näyttämään kilobittejä niin luvutkin ovat ymmärettäviä.

  Jos vauhti silti tyssää johonkin 340 luokkaan, niin sitten pitää katsella pullonkauloja PCstä, jossain voi olla jokin rajoittava tekijä. joissain vanhemissa koneissa voi olla USB portit yksikertaisesti toistettuja jolloin toisessa portissa oleva USB1 (hiiri, näppis jne) laite voi hidastaa portin vauhdin rankasti.
   
 13. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Olin vastikään eräällä Metsähallituksen autiotuvalla yöpymässä, Länsi-Lapissa. Kuuluvuuskartan mukaan ei mökillä pitäisi olla lähimainkaan elisan 3g:tä eikä kännykkä sitä löytänytkään. Mutta kun kaivoin repusta tietsikan ja laitoin siihen mokkulan niin meni kiltisti 3g verkkoon ja pysyi siellä.

  Ilmeisesti nämä mokkulat ovat paljon herkempiä vehkeitä kuin kännykät. Tähän tulokseen tulin ainakin tuolla reissulla. Ei kannata siis tehdä mitään kuuluvuustestejä kännykällä omalla reviirillään. Vaikkei kuuluvuutta ole se saattaa löytyä mokkulalla.

  Kännyköissä on varmaan eroja mutta luulisin ettei yksikään ole niin herkkä kuin mikä tahansa mokkula.
   
 14. Kiju

  Kiju Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/12/05
  Viestit:
  932
  Tykkäykset:
  26
  Minulla taas käy päinvastoin tuo Nokia 6121c on herkempi löytämään 3G:n kun E169 tai Option kortti.
   
 15. K@rtsa Vieras

  0   0   0

  Saman tyylisiä havantoja olen myös tehnyt kun lapissa käynyt ja käyttänyt läppäriä, niin puhelin on gprs linjoilla ja mokkula saa jo edge verkoon yhteyden mikä sillä alueella on max ollut. Joten tulin siihen tulokseen että ehkä mokkula on piirun verran parempi, mutta sekin voi olla monesta asiasta kiinni riippuen puhelin/mokkulan mallista esim.
   
 16. 3G-antennit.fi

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/4/09
  Viestit:
  42
  Tykkäykset:
  0
  6121c -malli tukee myös 900MHz 3G-verkkoja toisin kuin moni muu samanikäinen 3G-puhelinmalli. Kännykän 900MHz 3G-verkon tuen puute voi myös selittää sen miksi sillä ei saa yhteyttä 3G-verkkoon vaikka tikulla yhteys samassa paikassa onnistuu.

  - Mikko
   
 17. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Ainakaan tuossa omassa tapauksessani kyse ei ollut siitä koska sekä känny (6233) että mokkula(e220) eivät kumpikaan tue 900mhz taajuutta. Mutta niin vain mokkula meni 3g verkkoon joten jossain "lähistöllä" täytyi olla 2100mhz tukari. Mökki oli ~200m merenpinnan yläpuolella, vaaran laella josta saattoi olla jopa suora näköyhteys tukariin.

  Kännykkä ei tosiaan löytänyt 3g verkkoa vaikka usealta suunnalta sitä etsiskelin.
   
 18. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Juuri totesin reissulla, että Option iCon 225, ZTE MF636+ ja Nokia N97 eivät löytäneet käyttöpaikalla hajuakaan 3G verkosta. Kun taasen Nokia E51 oli tukevasti 3G verkossa ja sen kautta datakin kulki jotenkuten.
   
 19. ct-test

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Option 505 & Saunalahti nopsa
  Yhteys rajoitettu usb - pc suite 1mb ????

  Olen käyttänyt saunalahden 384-1mb yhteyksiä nokia 6120 + pc suiten kautta koneessa jo 2,5 vuotta. Nopeus on aina ollut linjan maksimi eli ~123 kt/s. Käyttöä on ollut paljon - etätyö - jatkuvasti päällä. Ainoa vaan että yhteys jumittelee jos laitailee satoja megoja tavaraa - >downloadmanagerit avuksi.

  Mutta asiaan. Eilen nostin nopeuden ensimmäistä kertaa 2 mb. Saunalahden netistä tekemien nopeusmuutosten olen huomannut tapahtuvan nopeasti mutta nyt nopeus on edelleen tuo 1 MB. Hain netistä tähän liittyvää ja törmäsin suomi24 käytyyn keskusteluun modeemiajureista, josta oheinen lainaus.

  Pitääkö todella paikkansa tämä väite että vaikka puhelin kykenee 3.6 megan nopeuteen, niin kuitenkin rajoittavana tekijänä on tällöin usb-kaapelin ajurit?

  Mitä mokkuloita suosittelisitte maks 150€, ajatellen sijotuksen pitkäkestoisuutta? Ei kytkyjä!
  Huawei, Option, Nokia? Mitä malleja?
   
 20. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  HAHAA - kohtalotoveri!
  Ei pidä. 2Mbps olen itse ainakin saanut tietokone+usb -yhteydellä. (Vai puhuuko tuo Nokia Care todellakin 1Mtavusta??)
   

Jaa tämä viestiketju