Mokkula Hommia?

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja RahkaReisi_RR, 13/3/12.

 1. RahkaReisi_RR

  RahkaReisi_RR Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  34   0   0

  Liittynyt:
  5/6/08
  Viestit:
  1206
  Tykkäykset:
  242
  Puhelinmalli:
  iphone 6S
  Eli.Nykyinen soneran määräaikainen kaapelinetti sopimus päättyy tuossa reippaan kuukauden päästä ja kysynkin seuraavaa..

  Jos siirtyy mokkulaan niin onko kokemusta pelaamisesta verkossa ps3:lla?Ja siten että samalla joku käyttää samaa mokkulan yhteyttä esim tietokoneella netissä surffailuun?Kuinka tämä toteutetaan ja toimiiko/riittääkö yhteys?
   
 2. PaBu

  PaBu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  30/1/09
  Viestit:
  1331
  Tykkäykset:
  435
  Sehän nyt riippuu, että missä asut ja miten ruuhkainen verkko on yms yms.
  Meillä on kodin nettiyhteydet olleet mokkulan perässä nyt toista vuotta ja ei ole pahaa sanottavaa. Toimii hyvin ja on ihan tarpeeksi nopeakin. Pelaamista en ole kokeillut, mutta jos asut 4G-alueella (EIKU LTE!!!!t.rage-jusu) ni saattahan toi pelaamisessakin toimia.

  Edimax 6200n jakaa mokkulan wlanin kautta talon koneisiin. Edimaxista ei myöskään pahaa sanottavaa. Reilut puoli vuotta ollut ja muutaman kerran joutunut boottaamaan. Huawein mokkula pelitti pölug and playnä.
   
 3. Stumbelos Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  37   0   0

  Liittynyt:
  8/11/10
  Viestit:
  783
  Tykkäykset:
  42
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Download sekä Upload nopeudet riittää hienosti, mutta latenssiajat ovat yleensä liian suuria (ja heittelee liian paljon), jotka estävät sen, että pelaaminen olisi kovin nautinnollista. Parhaimmillan voi toimia hyvin, yleensä ei..

  Riippuu tietenkin ihan pelistäkin, onko nopeatempoista räiskintää vain netin yli tapahtuvaa shakin peluuta..
   
 4. RahkaReisi_RR

  RahkaReisi_RR Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  34   0   0

  Liittynyt:
  5/6/08
  Viestit:
  1206
  Tykkäykset:
  242
  Puhelinmalli:
  iphone 6S
  Eli ennemmin maksaa kuussa sen noin 10€ enempi toimivasta fps/nhl mättämisestä.
   
 5. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  Itsellä on ollut jo useamman vuoden mokkula yhteys mutta kun nykyinen sopimus päättyy, tulen siirtymään takaisin adsl käyttäjäksi, syynä on yksinkertaisesti mokkulan jäätyminen jokapäivä, johonkin aikaan niin et yhteys on olemassa mutta data ei siirry. Pitkään olen ajatellut että noi viat korjaantuu kun verkko paranee mutta nykyisin en jaksa enää uskoa siihen..
   
 6. tman10

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/7/11
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  wlan verkko

  Moi, osaatko sanoa saanko TeleWell EA510 ADSL modem routerilla jaettua läppärin langattoman nettin wlanina muille laitteille?
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Saa.
  Ensin sinun pitää saada PCssä se "langaton" netti jaettua. (tämä käyttöjärjestelmäst ja softista riippuen työläin, eli etsi tähän apuja)
  kytket reittimen esim piuhalla PChen (ethernet)
  Muutat TeleWellin asetukset sopiviksi. (jos olet saanut PCssä jaon ja PCn toimii reittimenä ja DHCP palvelimena, niin TWstä vastaavat hilut kytket pois)

  Jos tuo PCn langaton netti on jokin tavallinen 3g mokkula netti, niin ehkä vaivattominta on hankkia jokin wlan reititin johon saa suoraan 3G mokkulan kiinni.
   
 8. tman10

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/7/11
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  Alkaa kuulostaan parhaalta tuo reitittimen osto johon saa 3G mokkulan kiinni. Osaatko sanoa hinta/laatu suhteelta hyviä vaihtoehtoja? Ja Mokkula on saunalahden ZTE proprietary USB Modem (com4). Noista en itse ymmärrä mitään.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Katso sopimuksesta/paketista kaupallisempi nimi , esim ZTE MF668.

  Eli hommaa helpottaa jos laite tukee paketista ottaessa sinun tikkua. Usein jotuu ja vaikka ei joutis niin kannattaa reitin ensin päivittää uusimpaa firmikseen.

  Saunalahden SIMin kanssa pientä vaivaa aiheuttaa APN (yhteysosoitteen) laittaminen purkista kohdilleen (oletus ei yleensä toimi), PIN koodi pitää myös hanskata jos PIN kysely SIMissä päällä.
  Ketjussa yhtä kehuttiin, Edimax on edullinen merkki.

  Suhtaudun aika varaukselta noihin wifi 3Gmokkula reittimiin, mutta hyvä yhdistelmä voi olla yllättävän vakaa, jollain toisella sama ei toimi niin hyvin, jonkun toisen tikunkanssa homma voi takkuilla paljon.

  Yleistän kohtuullisesti toimiva reitin tikku yhdiselmä on parempi ja toimivampi kuin tikku suoraan koneessa.

  En ole TeleWell fani, mutta heillä jonkinlaista tukea tuotteilla, mm on tehty suomenkielisiä ohjeita joista voi tajuta jotain. Laitteen eivät ole kaikkein yksinkertaisimpia, hyvässä mielessä, eli niillä voi tehdä jotain säätöjä jos kaikki ei mene itsekseen.

  Jälleen lisää rahaa pistämällä saa helpoutta, eli ostaa Wifi 3G mokkulan tai 3g wifi reittimen, eli laitteen jossa myös se 3G sisäänrakennettu.

  Edit:
  Jos sen tikun lättäset wlan reittimeen, niin niissä on usein SMS lähetysmahdollisuus,jos purkin hallinta oletussalasanalla , voi sinne mennä joku lähetteleen SMS viestejä sun laskuun (jos liittymässä ei estoja).
   
 10. lettubatman Tunnettu jäsen

  Palaute - 90.9%
  10   1   0

  Liittynyt:
  10/4/06
  Viestit:
  262
  Tykkäykset:
  27
  Puhelinmalli:
  S8+
  Vnap ainakin kannattaa kiertää kaukaa. Tuollaisen Telewellin 3g purkin voisin viikon käytetyn myydä 50e jos kiinnostaa, ei toiminut huawein dc tikku kunnolla siinä. Jos rahaa on käytettävissä niin Dovadon boxia suosittelen, hyvin tulee päivityksiä ja tukea uusille mokkuloille.
   
 11. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Omaa kokemusta on wnapista, ja kahdesta telewellista, kaikki pienellä hakemisella toimivia. Tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä lukemani perusteella tuo Sierran Wlan-mokkula.
   
 12. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Kirjottelin jokin aika sitten mokkuloiden toimivuudesta käyttäjäkokemusta eri operaattoreilta. Yhtä tyhjän kanssa koko homma. Mokkulat ei ole tehty jatkuvaa käyttöä varten vaan satunnaisille käyttäjille jotka voi maksimissaan pikkusen päivän lehteä selata tai mailit lähettää ja se on siinä. 2-3kk ja joka ikinen mokkula tms. paskana. Jos haluaa luotetavuutta, ADSL tai kuitu. Siinäpä ne vaihtoehdot olivatkin. Työhön tai opiskelijan käyttöön tuommoset eivät sovellu missään nimessä. Eikä varsinkaan pelaamiseen tms. toimintaan, jossa tarvitaan varmoja yhteyksiä kokoajan.

  Vasta kun voidaan luvata varmoja yhteyksiä, voi niitä kokeilla, mutta tähän asti torppaan kaikki vastaavat palvelut. Vaikka saisin ilmaseksi tai vaikka minulle maksattaisiin 300€ kuussa, en ottaisi. Hermojen menettäminen ei ole sen arvoinen asia.
   
 13. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Oma kokemus ei ole ihan samanlainen. Toisessa paikkaa wnap+cs-17 ethernet-kaapelilla koneessa kiinni, latausnopeus 7M-11M ja lähetys 2M, ping noin 50ms Saunalahden liittymällä. Tarvitsee bootata pari kertaa kuukaudessa töpseliä tuulettamalla.

  Toinen kohde keskellä ei mitään, lataus 6M, lähetys 2M, ping 45ms, TeleFinlandin liittymällä, telewellin järeämpi reititin +E353 mokkula, töpseliä ei tuuletettu kertaakaan vajaassa 4kk, keep aliven tekemästä boottauksesta ei tietoa.

  Kummallakin hoidetaan netin peruskäyttö, sähköpostit, totopelit ja youtube+muut nettivideot.

  Avain mokkulakäyttöön on mielestäni nuo mokkulareitittimet, ilman en suostuisi käyttämään.
   
 14. tman10

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/7/11
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  Nettitikun kauppanimi on MF668A. Pitääpä koittaa kauppiaiden kanssa jutella asiasta mitä mieltä ovat.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nuo niitä tyypillisiä ärsyttäviä puolia, joka voi olla paljon tihempääkin, osa asentelee ajastimen joka IVO boottaa harmittomimpaan aikaan -> eli yrittävät vähentää manuaali tai vahtikoira boottien tarvetta varsinaiseen käyttöaikaan.

  Vertailua tehdessä pitää muistaa että joillain samoja ongelmia ADSLn tai kaapelimodeemin kanssa.

  Tuo aika kunnioitettava saavutus, hyvä muistutus siitä että 3G pohjalla voi saada myös suht vaikaita ja toimivia yhteksiä.

  Kuluttaja mokkulaliittymissä pitää muistuttaa että operaattorit ovat tukkineet niitä entisestään viimeisen vuodenaikana, DNA ja Saunalahti NATtasi netti APNtä (eli ei julkista IPtä, kuin lisäpalveluna, DNAlla maksullinen)

  Soneralla julkisen IPnkin yhteys on palomuurattu käytännössä umpeen ulkopäintuleville yhteyksille ja en varma onko Telen nimellä edes tarjolla julkista IPtä ?

  Emaili ja perus web surffailu noillakin yleensä toimii... jopa senkin jälkeen kun tupla nataisi omalla reittimellä.

  Kiinteässä käyttöpaikassa olen aivan samaa mieltä, parhaimillaan voi ylittää jopa ns kiinteänyhteyden kokemuksen (jos alueella ei kunnon kiinteitä yhteyksiä).
   
 16. tman10

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/7/11
  Viestit:
  86
  Tykkäykset:
  3
  Tuli sitten hommattua Dovado 4GR reititin. Päivitin sen uusimpaan versioon niin sain toimimaan. Nyt toimii langattomat verkot kotona.
   

Jaa tämä viestiketju