MOI - uusi operaattori

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja LateX, 5/11/15.

 1. Issuj Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/07
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  2
  Molempia luureja on käynnistelty juu. Työpuhelimen Elisan liittymästä tuonne pystyi soittamaan OK, en tiedä miksi tuo minun MOI-liittymäni nyt ei tunnista, ei kai tuolle nyt olisi pitänyt mitään tehdä toisen liittymän numeronsiirron yhteydessä?
   
 2. Issuj Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/7/07
  Viestit:
  132
  Tykkäykset:
  2
  Pannaan nyt loppuraporttikin tänne: kokeilin äsken soittoa emännälle ja nyt homma toimi ok. Saman tien tuli myös MOI:lta tekstiviesti, että tuon uuden liittymän häiriö on korjattu. Eli reilu neljä tuntia ilmoituksesta saivat vian jopa korjattua.
   
 3. warre1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/12/02
  Viestit:
  130
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Oneplus 3
  Mun MOI appi päivitty. nyt mukana EU datan seuranta.
   
 4. psymbiote

  psymbiote Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  29/2/04
  Viestit:
  2158
  Tykkäykset:
  18
  Jotain korjauksia on nyt tehty tuohon ipv6 ongelmaan, nyt tuntuisi toimivan.
   
 5. Ludwig

  Ludwig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/2/05
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  2
  joko moin datalaskurit ja laskutus toimii nyt oikein, vai onko jollain ollut vieläkin arvontaa määrissä?
  ja puhelut siis menee 'alkava minuutti' -veloituksena, minuuteittain?
   
 6. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  541
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Mitäs mieltä porukka on siitä, että Moin kanta puheluerittelyyn on "sen saa veloituksetta erikseen pyytäessä"? (näin todettu mm. twitterissä)

  Etenkin jos sitä peilataan tähän:

  "Teleoperaattorin on aina eriteltävä maksutta ja ilman eri pyyntöä liittymän käytöstä aiheutuva lasku. ..."

  lähde: Laskuerittely

  Itse en olisi kaivannut kuin peruserittelyn, paljonko milläkin liittymällä puhuttu, hinta euroina toki rajattoman puhepaketin kanssa vaikka lisärivi tyyliin "puhepakettiin kuulumaton puhe xx min / yy €. Vastaavasti tietty tekstiviestien osalta, sekä datapketin ylittänyt käyttöerittely SIM kohtaisesti jne. Toki viimeksimainitussa pitäisi tehdä peruslinjaus, jaetaanko ylittynyt käyttö kaikkien liittymien kesken, vaiko kohdistetaan sille joka käyttää leijonanosan datasta...

  Lisäksi vastaavaa erittelyä olisin kaivannut myös MunMoi sovellukseen. Siellä toki näkyykin suht. selkeästi käyttömäärät, mutta luulisi että olisi pikkutehtävä lisätä euromäärätkin näkyviin.

  Edit: Täydennetään vielä sen verran, että viestintävirasto todellakin puhuu liittymäkohtaisesta erittelystä. Ilmeisesti Moi kiertää sitä tilikohtaiseksi erittelyksi, perusteluilla joita voi vain arvailla. Onko perusteluna kenties se, että heillä ei ole liittymiä, heillä on vain SIMMEJÄ... :D
   
 7. Karibaldi

  Karibaldi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  9/4/06
  Viestit:
  2104
  Tykkäykset:
  1814
  Puhelinmalli:
  NOKIA
  ^ Ei tuollaiset säännöt ja määräykset ole niin justiinsa. Kiertäähän Moi sääntöjä sen laskutuksen kanssa muutenkin, eikä sekään ketään kiinnosta.
   
 8. tamppu Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  3/1/10
  Viestit:
  17
  Tykkäykset:
  3
  Nyt 7 kk takana ja hyvin on toiminut koti- ja ulkomailla. Kaikki toiminut ilman ongelmia. Tämä perhe on säästänyt n. 360 euroa siitä, että olisi jatkanut Elisalla. Meillä siis 3 perusliittymää ja 1 perusliittymä rajattomalla datalla. Hyvin riittää 12 gigaa jaettavaksi kolmelle ja puhelutkin hoituu suurimmaksi osin wa:n kautta.
   
  Petri Aerikkala tykkää tästä.
 9. hakke

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/13
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Honor 7 lite
  Ei vissiin Moi halua myydä uusia liittymiä? Dna:n määräaikainen sopimus päättymässä kohtapuoliin ja päätin vaihtaa ylisuuren liittymän moille. Nettisivuille tilausta tekemään ja jätin kesken siinä vaiheessa, kun piti antaa lupa määräaikaisen sopimuksen purkamiseen, vaikka olisi vielä tilausta jäljellä. Ei nyt kuitenkaan niin paljon houkuta, että maksaisin kahdesta liittymästä samaan aikaan. Kyselin chatista ja sieltä todettiin vaan, että voi voi, laita tilaus sisään kahdeksan arkipäivää ennen määräaikaisen päättymistä. En tiedä onko tämä ns. normaali tapa toimia liittymää vaihtaessa, mutta ei nyt jäänyt ainakaan kuvaa erityisen auliista asiakaspalvelusta.
   
 10. Tattoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 87.5%
  7   1   0

  Liittynyt:
  4/7/12
  Viestit:
  232
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Honor 9
  Ei taida järjestelmät taipua tollaiseen kikkailuun, laskutushan lähtee tilauspäivästä käyntiin, niin kai se numero olis sitten kiva saada heti auki.
   
 11. mantis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/17
  Viestit:
  204
  Tykkäykset:
  59
  Puhelinmalli:
  Note 8
  Eipä millään operaattorilla voi numeronsiirtos laittaa määräaikaiseen, ellei anna tuota lupaa. Joillakin toki voi määrittää sen et milloin sitä numeroa aletaan siirtää, Moilla ei tälläistä ole.
   
  Tattoo tykkää tästä.
 12. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29080
  Tykkäykset:
  7393
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Voihan tuon sitten niinkin sopia DNA:n kanssa että maksaa loppukauden maksut kerralla pois yhdessä laskussa. Eli tyyliin, määräaikaista sopparia 3 kk jäljellä, kk maksu 20 €, niin maksat DNA:lle sen 3 * 20 = 60 € ja numsin saa siirrettyä, tai sitten vain maksaa kahta liittymää sen loppuajan. Tai sitten odottelee että määris on loppu ja siirtää sitten vasta.
   
 13. huuhaa

  huuhaa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/02
  Viestit:
  541
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  Honor 8
  Itse kaipaisin Moilta nyt hieman uutta otetta, etenkin kun kilpailijat tarjoavat mm. Saunalahti Huoleton 4G 14,90€/kk, hinta voimassa 24kk, ei määäräaikaa (winback / poikkeuksellisesti sama tarjous joka jo yhdellä perheenjäsenellä), DNA tarjoaa mm. 4G Teho liittymää winback tarjouksena 16,90€/kk (määräaikainen, dna tyyliin), puhumattakaan noista lyhystä kampanjoista mm. 11€/kk liittymät.

  Itse siis kaipaisin jotain seuraavankalraista:
  Puhe/viestipaketti (500-600min puhetta, 60 SMS & 30 MMS) + 8€
  Vaihtoehtoisesti rajaton puhepaketti tulisi sisältää viestejä peruskäyttöön riittävästi, hinta tässäkin olisi hyvä olla tuo +8€ max.
  Rajattoman datan hintaan kaipaisi myös laskua ja/tai vaihtoehtoa jossa saa ostaa lisädataa edukkaamin kuin normaalisti 6€/4Gt. Tämä ilman uutta simmiä, kaikkia liittymiä koskevaan datamäärään.
  Toki myös dataraja saisi nousta 6Gt/SIM vaikka tuon suhteen ei ole ollut ongelmia kuin matkustaessa korkeintaan.

  Tuo mahdollistaisi 14€/kk liittymän, joka riittäisi peruskäyttöön, rajojen ylitys yhä nostaisi kuluja. Miksi tuo olisi "tarpeen"? Nykyinen 16€+ SMS vaikka niitä ei paljon menisikään, niin summa nousee lähelle DNA:n winback tarjousta, ollen joka tapauksessa kalliimpi kuin SL. Näinollen oikeampi hintataso tuollaiselle "ei rajattomalle" liittymälle olisi tuo 14€ (vaikka olisi puhekin rajatonta, sillä data olisi yhä rajattu).

  Mikäli tällaiset muutokset tulisivat, vaihtaisin ehdottomasti takaisin Moille. Perusteena tällä alueella parempi verkon signaalivoimakkuus (tämän huomaa jo akun kulutustiedoissa, toki myös esim. Network Cell info sovelluksella). Lisäperusteena itselleni olisi se, että tahdon äänestää kukkarollani tiskinalustarjouksia vastaan, toisaalta samaan aikaan tahdon äänestää kukkarollani tietyn hintatason puolesta, tästä syystä liittymä vaihtuikin. En myöskään jaksa rumbaa jossa siirtäisin ensin DNA:lle, sitten winback toivossa siirto muualle ja jollei vieläkään nappaa niin siirto Moille. :D
   
 14. biili

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  IOS
  Moin aika tuli ja meni. Telialla parempi ja halvempi datapakettituote, Elisalla halvemmat rajattomat 1M- ja 2M-liittymät ja itse DNA:lla halvempi rajaton 3G-liittymä.
   
  irritus tykkää tästä.
 15. Jezme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/11/12
  Viestit:
  443
  Tykkäykset:
  105
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Olen nähnyt Moin käytännössä järkevänä vaihtoehtona vain kahdelle ryhmälle:
  - Heille, joille riittää tuo 4Gt dataa mutta haluavat sen olevan nopeaa/4G verkossa
  - Heille, jotka tarvitsevat rajattoman nopean datan (100M 4G)
  (Ehkä heille, jotka tarvitsevat sen rajattoman puheen ja vähän dataa)
  Ja näissäkin tapauksissa siis sopii vain ihmisille, jotka eivät jaksa, halua tai osaa kilpailuttaa. Listahinnoissa Moi taitaa olla edullisin perusliittymä datalla ja edullisin rajaton nopea data. Jos nettiä ei tarvitse niin rajattomat puheet+tekstarit saa Globetelilta 15€ vs. Moin pelkkä puhe 16€ (6+10€). Jos taas haluaa rajattoman netin+puhelut(+txt) niin Saunalahden nettitarjous Huoleton 4G:stä on jo halvempi. Toki siinä 50M netti vs 100M mutta silti. Ja sitten pakkaa sekoittaa vielä se, että yleensä puhujat eivät oikeasti tarvitse rajatonta puhetta vaan joku Telian M/L-liittymän 600min riittää hyvin.

  Moi kaipaisi enemmän valittavuutta tuohon sisältöön. Nykyisellään tuo tuntuu todella rajoitetulta, vaihtoehdot kun ovat rajaton tai "ei mitään". Et voi ostaa sitä 100min/kk puhepakettia vaikka ~3-4€ hintaan (vs. minuuttiveloituksena maksaa 5,5€). Tai et voi ostaa x-määrää lisänettiä hieman halvemmalla, kuin mitä perusveloitus on. Nyt tuo ylittyvä 1Gt maksaa sen 1,5€. Tarjoaisivat vaikka ~10€ hintaan 10Gt lisäpakettia mikä olisi yhteinen noille SIMeille. Muutenkin tuo SIM-setin idea on hieman ristiriitainen, SIMit ovat yhtenäisiä perusdatan kautta mutta kaikki lisäpaketit ovat SIM-kohtaisia. Mielestäni esim. yhteisen puhepaketin poistaminen oli ihan älytöntä ja soti ainakin omassa päässäni tuota Moin ideaa vastaan. Se 10h yhteinen puhepaketti oli mielestäni todella hyvä ja erottava ominaisuus. Esim. 5 hengen perheelle, jossa 1 puhuu paljon tuo on erinomainen ominaisuus kun kaikki hyötyvät siitä samalla (hieman samoin kuin muut hyötyvät siitä vähemmän dataa käyttävästä).

  Erottautuisivat siis muista ja lisäisivät tuota yhteisen SIM-paketin ideaa. Toisivat takaisin sen yhteisen puhepaketin ja lisäisivät mahdollisuuden ostaa lisädatapaketteja etukäteen hieman edullisemmin kk-maksuperiaatteella. Voisivat myös tuoda sen mahdollisuuden ostaa noita puheminuutteja vaikka 100min 3€ ja 200min 5€ ja sitten noiden jälkeen se rajaton 10€. Ja tietysti muuttaa nuo minuuteista "yksiköihin" eli 1min=1txt=1yksikkö, jotta tekstaajatkin saadaan katettua kilpailijoiden tavoin. (Tällaisella tyylilla saataisiin niitä kokonaisia perheitäkin Moin alle vs. tilanne, jossa on kannattavampaa, että jokainen ottaa oman tarpeen mukaan liittymän eri operaattorilta.)

  Tällä hetkellä tyly fakta on tosiaan se, että esim. Elisa on kilpailuttamalla Moita parempi ihan sama mitä tarvitset (paitsi jos tarttet sen 4Gt nopeaa dataa etkä muuta). Huoleton 4G 14.90€/kk tarjoaa rajattomasti kaikkea, kun Moilla pitää valita netin tai puheen väliltä (unohtaen tekstarit kokonaan) ja silti maksat siellä enemmän. Onhan Moissa toki hyvää se, että hinnoittelu on tasapuolista ja läpinäkyvää mutta ei tuo oikein riitä. Toki moni "tavis" kokee Moin olevan halvin, kun eivät jaksa mennä tarjousten perässä vaan maksavat muiden listahintoja.
   
  Viimeksi muokattu: 13/12/17 klo 21:33
 16. biili

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  IOS
  Väittäisin, että kohderyhmät ovat vielä suppeammat. Oikeastaan ryhmiä ei ole edes kahta, sillä Moi ei ole kilpailukykyinen edes rajattomassa nopeassa datassa, sillä itse verkon omistajalla, DNA:lla, on halvemmat listahinnat rajattomalle 4G:lle.

  Jäljelle jää siis pelkästään nuo, joille riittää 4Gt dataa 4G-verkossa, ja tällekin ryhmälle lisäehtona on se, että sen on pakosti oltava DNA:n verkossa. Tuosta ryhmästä pitää lisäksi vielä siistiä pois ne, joille 1Gt EU-dataa ei riitä.
   
 17. Lyptus Parempi Ihminen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/14
  Viestit:
  1828
  Tykkäykset:
  1597
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Moi tuli, aiheutti vähän pöhinää ja nyt se on jäänyt turhaksi. Ainakaan se ei tarjoa yhtään mitään mikä saisi minut enää kärsimään typerästä laskutussysteemistä.

  Jotain uutta niiden olisi syytä kohtapuoliin tuoda.
   
  biili tykkää tästä.
 18. spacman Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/11/03
  Viestit:
  192
  Tykkäykset:
  20
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3 Compact
  Monikaan ei jaksa lähteä juoksemaan tarjousten perässä vaan lukevat operaattorin sivuilta listahinnat ja toteavat "ompas kallis" ja ottavat moin liittymän. Tiedä sitten mitä muut operaattorit luulevat voittavansa sillä että pitävät sivuillaan esillä kalliit listahinnat ja tarjoukset joutuu sitten lypsämään.
   
 19. Jezme Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  15/11/12
  Viestit:
  443
  Tykkäykset:
  105
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3
  Näytätkö mulle DNA:lta alle 18€ listahinnaltaan maksavan rajattoman 100M 4G:n? Siis normaalihintaisen internetistä tai standilta saatavan, ei mitään erikoistarjouksia. Itse löydän vain 21M 3G:n 13.90€/kk ja onhan tuo nyt täysin eri kuin Moi. 4G netit puhelinliittymissä ja mobiililaajakaistoissa näyttäisi tarjouksenakin olevan reilusti yli 20€.

  Saman homman voisi tuolle perusliittymälle, kuka muu tarjoaa 6€ hintaan 4Gt 100M 4G dataa? Eli mitenniin pakosti oltava DNA:lla? Elisalla ei taida olla edes vastaavaa ja Telian halvin on 6kk tarjous 9,90€/kk (5Gt). EU-dataa tarvitsevat ovat aika marginaaliryhmä, se tuskin hirveästi vaikuttaa. Lähinnä itse mietin asiaa Suomessa tapahtuvan käytön mukaan.

  Jos jostain oikeasti löytyy yhtä hyvät ja halvemmat liittymät niin sittenhän tuo Moi on vielä huonompi. Mutta tällä hetkellä se näyttää mielestäni potentiaaliselta listahinnoiltaan lähinnä 4Gt 4G dataa tarvitsevalle ja rajatonta 4G dataa tarvitsevalle. Jos rajaton siirtomäärä on pakollinen vaatimus mutta 21M 3G riittää niin sitten DNA on toki paras. Toisaalta periaatteessa kukaan ei taida olla 4G:ssä halvempi vaikka dataa käyttäisi 10Gt määränkin eli 15€ maksun edestä*. Kunhan ei käytä yli 12Gt jolloin tuo rajaton tulee kannattavaksi. Eli voisi yleistää, että Moi on kannattava lähinnä 100M 4G liittymää vaativalle, joka ei kilpailuta.
  *(Jos siis datan käyttää vähän mutta jokaisena päivänä. Teliallahan esim. tuossa 9,90€ 5Gt liittymässä ylittyvä data on 1€/pvä eli ylittymisen jälkeen voi paukuttaa vaikka 100 gigaa päivässä aika halvalla gigahinnalla tai sitten 50 megaa päivässä melkoisella gigahinnalla.)

  Näinhän se menee. Ja harva taitaa edes tiedostaa koko puhelinliittymien kilpailuttamisen, tuntuu että operaattoreita (kunhan puhelut ja netti toimivat) vaihdetaan tai edes vertaillaan aika harvoin ylipäätään vaikka laskun suuruuksia valitellaan. Sinänsä tuo on aika hauskaa, että kaikenmaailman ilmaisten ämpäreiden ja kahvitarjousten perässä juostaan mutta operaattoreita ei jakseta kilpailuttaa. Tuolla kun säästäisi oikeasti ihan kohtuullisia summia kuussa ja vuositasolla vaikka se itse kilpailutus vienee varmaan 15-30min kerran vuodessa. Noh, ehkä tuo on meidän "aktiivisempien etu" kun ei nykyiset winbackit olisi mahdollisia jos kaikki niitä hakisivat.
   
  Viimeksi muokattu: 13/12/17 klo 21:51
 20. biili

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/5/16
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  IOS
  Ei pysty, kun se on 300M 4G hintaan 16,90€/kk. Prepaidin rajaton datapaketti. Jos 10M 4G riittää niin sen listahinta on 14,90€/kk.

  Telia. 100M 4G 5Gt kotimaa- / EU-dataa 4,90€/kk. Toisessa ketjussa Telia kaupittelee tätä samaa Moin asiakkaille hintaan 2,90€/kk.

  No jos ei se Telia toimi siellä missä on, niin sitten voi maksaa ylihintaa Moista. Muuten ei.
   
Tagit:

Jaa tämä viestiketju