Modernit puhelimet ilman turhuuksia ja kameraa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Masterplan, 26/2/05.

 1. Masterplan

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/12/04
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Löytyykö moisia, kehittyneellä näytöllä, hyvillä ominaisuuksilla ilman kameraa? Kameraa turhempaa vehjettä puhelimessa en äkikseltään keksi.
   
 2. macko

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/11/03
  Viestit:
  598
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  Htc Legend - Saunalahti
  Häiritseekö se puhelimen kamera sitten sinua jollain tapaa?
   
 3. Kovalami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/04
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Tähän olisi passeli Moton MPx200, ainakin oulun stokkalta löytyy hinta n.250€
   
 4. hopeinenkuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Jospa minä vastaan miksi itse en kameraa halua. Lähinnä se linssi takakannessa on mielestäni ruma,enkä itse ainakaan halua maksaa lisähintaa jostain mitä en tarvitse. (Tosin en kyllä tarvitse paljoa muutakaan,puhelimena 1100)
   
 5. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Osta nokian 6610i ja sitten siihen 6610 kuoret. Ei ole kameran linssiä takana. Ominaisuudet lisääntyy 1100 verrattuna roimasti. 169-189 paikkeilla taitaa toi luurin hinta olla. Hyvällä tuurilla saat 50€ tonnisatasesta vaihdossa...
   
 6. hopeinenkuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis minähän en tässä ole puhelintani vaihtamassa mihinkään,totesin vain miksi itse en kameraa halua/tarvitse. Olen varsin tyytyväinen tähän 1100,eikä ole mitään syytä vaihtaa.
   
 7. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Aivan... en lukenut kunnolla.
   
 8. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Nokia 9300? On ominaisuuksia ja ei kameraa...
   
 9. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Nokia 6810
   
 10. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  IHmetyttää hieman tämä kameravastaisuus, mikä juuri siitä tekee niin kammottavan ominaisuuden joillekin. Perusteina näkee juuri tätä "en halua maksaa turhasta" mutta lähes jokainen maksaa kuitenkin turhasta jos vähäkin kehittyneemmän puhelimen ostaa. Kuitenkaan harvemmin näkee ihmisten kyselevän että löytyisikö modernia puhelinta jossa ei ole värinähälyytystä/SMS:ää/näppäinlukkoa/tms, kun ko. ominaisuudelle ei ole tarvetta.
  Ymmärrän toki jos esim. työnsä puolesta joutuu liikkumaan tiloissa joissa kameroita ei suopeasti katsella (tosin ylempien tahojen ja turvamääräysten tiukkuudesta riippuen voidaan ehkä kameran "disabloinnista" sopia kenties näissäkin tapauksissa)
  Kamerasta taitaa olla pikkuhiljaa tulossa perusominaisuus puhelimeen, (vaikka jokusia kamerattomia malleja varmaan aina tullaan pitämässä markkinoilla). Jos joku ei kameraa tarvitse niin kantaa sitten turhaan mukanaan, painoa se ei tee käytännössä ollenkaan, ja hintaakin lähinnä alentaa verrattuna siihen että tehtäisiin kahta erillistä mallia (kameralla ja ilman). Perus VGA/CIF kameran valmistuskustannukset ovat tätänykyä aika olemattomat väittäisin.
   
 11. asikainl

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se kamera (vga) vaan vielä melkein sata euroa lisähintaa kameraan tuo. Sen huomaat kun vertailet vaikka Samsungin sgh-x460:n hintaa sampan kamerallisten, muuten lähes vastaavien simpukoiden hintaan. Totuushan on se, että nykyajan puhelinten kameroilla ei tee kukaan valokuvauksesta oikeasti kiinnostunut YHTÄÄN MITÄÄN. Ei se pikkelsien vähyys edes, vaan se optiikan surkeus ja ominaisuuksien puuttuminen. Ymmärrän siis erittäin hyvin ihmisiä, joita v****taa kamerat puhelimissa; niin itseänikin. Ero jo taskuun mahtuviin pikkupokkareihin on kännykkäkameralla aivan HUIKEA kuvanlaadussa. Minä kannan toisessa taskussa kameraa (jolla oikeasti voi ottaa kuvia) ja toisessa kännykkää. En haluaisi kännykän olevan myöskään niin iso kuin kameran - kokoahan nuo kamerat tuovat väkisinkin lisää kännyköihin.

  Toivottavasti Nokia julkaisisi 1.3 setissään jonkun kamerattoman puhelimen, missä muuten olisi ominaisuudet kohtuulliset. Motorolan v3:n kaltainen puhelin nokialaisena olisi loistava - ilman kameraa ja näin ollen n. 100e halvempana.
   
 12. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  siis kyllähän näitä 1-1.3mp kameroiden kuvia jo katselee ihan mielellään. ja näillä ei siis ole missään nimessä tarkoitus ottaa maisema kuvia. vaan esim tänään kun autoani hain pois turusta kun yöllä jätti sinne niin otin siitä puhelimella kuvia joita on kiva naureskella joskus, ei sillä laadulla sillon ole muuta väliä kuin että kunhan vain näkee mitä on kuvassa
   
 13. asikainl

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Niin, mutta jos on kamera muutenkin olemassa, niin tuo kännykkäkamera ei tuo mitään lisäarvoa. Pointtini oli se, että JOS kännykkäkamerat olisivat lähelläkään oikeiden digipokkareiden kuvanlaatua, ei tarvitsisi ostaa kameraa erikseen. Tällöin lisähinnan kännykässä olevasta kamerasta maksaisi mielellään, koska säästyisi varsinaisen kameran ostolta. Valitettavasti näin ei tule koskaan olemaan - fyysinen koko tulee esteeksi.

  Sellaiselle, jolla ei ole oikeata kameraa jo valmiiksi, on surkea kamera kännykässä varmasti pieni mukava lisäominaisuus, josta vähän voi maksaakin. Oikean kameran muutenkin omistavalle se ei ole kuin hinnan ja koon turha lisääjä.
   
 14. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  mulla on ainakin digikamera ja digivideo kamera kunnon otoksiin. mutta normaali esim vaikkapa kauppa reissulla en tosiaan raahaa kameraa mukana, kas kun sattuu jotain mistä olisi kiva saada edes jokin kuva niin kaivan puhelimen taskusta ja otan huonolaatuisen kuvan joka riittää mainiosti.

  http://www.saab.1g.fi/kuvat/Kuva(125).jpg/full

  tuo nyt yksi esimerkki kun ei ollut kameraa mukana, mutta kiva jälkeenpäin nauraa millasilla paskoilla sitä ajetaan
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eivät ole yleisesti vielä toisiaan korvaavia laitteita, vaikka osittain päällekkäinkäyttöä saattaakin olla.
  Hyvin todennäköisesti luurikamerat tulevat olemaan jollain aikavälillä se pääasiallisen kuvaus väline yksityis köytässä.

  Kuitenkin suurella osalla luuria sen kameran huomioiden valitsevilla on olemassa aivan oikeakin kamera.

  En väitä että sinulle kamerasta olisi lisäarvoa, mutta yleisesti ottaen sen merkitys korostuu kokoajan.
   
 16. asikainl

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/12/04
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Turvallinen veikkaus tuo "joku aikaväli". Tällä hetkelle digipokkareiden kehitys on jo pysähtynyt kennokoko/kuvanlaatu-suhteessa; raja teknologiassa on yksinkertaisesti tullut vastaan (raja tarkoittaa massatuotantoon kuluttajahinnoille sopivaa tekniikkaa).

  En siis missään nimessä usko, että seuraavaan viiteen-seitsemään vuoteen saadaan kännykkäkokoon tungettua puhelimen lisäksi nykyistä peruspokkaria (tyyliin Canon A85, Ixus 430 tms.) vastaavalla kuvanlaadulla ja ominaisuuksilla. Ja tuollaista peruspokkaria huonommalla kamerallahan (nykyiset kännykamerat ovat vielä rajusti huonompia) puoliksikaan harrastusmielessä valokuvaileva ei halua kuvailla edes kotialbumikuviaan.

  Kertaakaan kännykkäikään tultuani (eli noin viimeisen kuuden vuoden aikana) ei ole tullut tilannetta, jonka olisi halunnut ikuistaa, mutta kameraa ei olisi ollut mukana (kauppareissulla tms.). Jos lähden johonkin reissuun tai iltaa viettämään, niin otan sitten sen oikean kameran mukaan toiseen taskuun, jolla saa ok (teräviä ja värivirheettömiä) kuvia jopa hieman hankalemmissa olosuhteissa ja toisessa taskussa on sitten kännykkä erikseen.

  Budjetti kun on kuitenkin kohtuullisen tiukka ja uudelle puhelimelle olisi tarvetta, niin ketuttaa kovin paljon tämä nykysuuntaus, jossa jokaiseen muuten ominaisuuksiltaan potentiaaliseen puhelimeen tungetaan kamera. Samalla puhelimien koko kasvaa kameran vuoksi ja hinta myös.

  Nykyteknologialla puolestani riittäisi hyvin, että n.30% julkaistavissa puhelimista olisi kamera. Näin tällaisen megapikselikameran puhelimeensa haluaville olisi vaihtoehtoja olemassa. Valitettavasti tämä luku lähentelee 80%:ia meillä kehittyneiden markkinoiden alueilla ja mikä pahinta, ne loput 20% ovat sitten aivan täysiä mummopuhelimia tyyliin 1100, 2650 tms. mistä puuttuu muut itselleni puhelimen tärkeät ominaisuudet kuten mp3-soittoäänet, simpukassa ulkoinen näyttö jne.

  Heti jos markkinoille tuotaisiin esim. motorola v3, nokia 6170, nokia 7610, nokia 7270 tai muu vastaavankaltainen laatupuhelin ilman kameraa (ja näinollen n.50-100€ edellämainittuja halvempi myös), ryntäisin kauppaan. Nyt jää matkapuhelinvalmistajilta rahat saamatta, mikä on ikävää näin Nokian osakkeenomistajana.

  Toivo lepää Nokiassa ja 1.3 päivässä. Todennäköisesti joudun taas valitettavasti pettymään. Tällä hetkellä kun tuollaista laatupuhelinta ilman kameraa ei yksinkertaisesti ole saatavilla! (Motorolan mpx-200 ei tule kyseeseen mielestäni huonojen käyttöliittymäratkaisujen vuoksi).

  ...Niin ja en ole aivan yksin tämän "ongelman" kanssa. Kaverini teki vajaa vuosi sitten DI-työtä Nokialle, johon pienenä osana kuului osa asiakaslähtöisistä ominaisuustoiveista puhelimissa, ja sen perusteella kaltaisiani on useampia. Kuten nyt esimerkiksi tämän threadin aloittaja.
   
 17. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinten hinnoittelu perustuu ihan muuhun kuin raaka-ainekustannuksiin, joten ei tule toteutumaan. Kannattaa myös muistaa, että puhelinten hinnat on pudonnut kautta linjan vuosien myötä. Toki jos valmistajat tulevat siihen tulokseen, että kannattaa tuoda myös kamerattomia vaihtoehtoja enemmän, niitä tulee, mutten usko niiden olevan mitään halvempia versioita.
   
 18. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Samsung X-460
   
 19. hopeinenkuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/7/04
  Viestit:
  171
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä nuo kamerattomat mallit ovat poikkeuksetta hinnastojen halvimpia,niin Siemensillä, Nokialla kuin Samsungillakin(onko muilla edes kamerattomia,en ole seurannut?). Eli kyllä säästää juurikin tuon 50-100e kun ostaa kamerattoman mallin. Jos itse olisin nyt puhelinta ostamassa,niin tod.näk ostaisin Samsung X-450/X-460, hinnat ~100e halvinta kamerallista edullisempia(E-330).
   
 20. la

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  590
  Tykkäykset:
  0
  Niinhän ne on. Tuotteet suunnitellaan aika pitkälti tiettyyn hintaluokkaan ja ominaisuudet asetetaan markkinoiden mukaan. Tarkoitin että jos puhataan keskihintaisesta puhelimesta, niin pelkällä kameran poistamisella ei lähde 50-100 euroa pois.
   

Jaa tämä viestiketju