Mobnifo - uusi mobiilimaailmasta kertova media

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Blue Joker, 6/6/11.

 1. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Moikka,

  allekirjoittanut tekee tänään paluun mobiiliaiheisen median pariin. :)

  Osoitteesta fi.mobnifo.com (perille löytää myös suoraan mobnifo.com-osoitteella...) löytyvä sivusto tarjoaa toistaiseksi uutisia ja muita juttuja liittyen puhelimiin, tableteihin, operaattoreihin ja mobiilimarkkinoihin.

  Aiemmin olen ollut perustamassa Puhelinvertailu.com-sivustoa eikä näin ollen ole suuri yllätys, että osaksi uuttakin palvelua ovat tulossa laitteiden vertailu- ja hakutoiminnallisuudet. Tarkoituksena on tehdä niistä huomattavasti paremmat kuin nykyisin Puhelinvertailu.comissa, jossa ne ovat huonommat kuin 2007, jolloin myimme sivuston. :)

  Kaikenlainen palaute on toki tervetullutta ja erityisesti jos haluat jakaa tietoa siitä, mitkä asiat eniten vaikuttavat omiin puhelin/tablettihankintoihisi, olisi se erittäin mukavaa!

  Jos mobiiliuutiset kiinnostavat, kannattaa Mobnifosta tykätä myös Facebookissa tai seurata Twitterissä (linkit allekirjoituksessani).


  (Pahoittelen hieman mainosluonteista ketjun aloitusta. :D Mutta kuten yli viisi vuotta sitten Puhelinvertailu.comin kanssa, toivon että Matkapuhelinfoorumin yhteisöllä on merkittävä roolinsa myös Mobnifon kehityksessä. Me voimme muuttaa asioita nopeasti ja tuomme haku/vertailutoiminnallisuudetkin teidän kommentoitavaksi heti kuin mahdollista. Parempaa palvelua, kuin mitä Puhelinvertailu.com nykyään pystyy tarjoamaan, tarvitaan...)
   
 2. PaBu

  PaBu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  30/1/09
  Viestit:
  1331
  Tykkäykset:
  435
  Tissejä pitää olla. Aina. Ne houkuttelee vierailijoita.
  Lisäksi kannattaa rekrytoida Haikkis kirjoittamaan artikkeleita jne. Olis varma hitti.

  Mutta onnea kuitenkin uudelle sivustolle.
  Minua hlökohtaisesti ei vain koveta yhtään tuommoinen "mainostus", mitä tuossa harrastit. Eli otit silmätikuksi jonkun toisen sivun ja sitten aloit listaamaan siitä huonoja puolia. Eikö se olisi parempi vain niin, että teet(te) niin hyvät sivut, että kilpailijoilla ei ole mutisemista. Silloinhan niitä kävijöitä ja taalereita alkaa satamaan.
   
 3. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Joo, se on ehkä enemmänkin henkilökohtaista turhautumista. Kuten sanottua olen itse perustanut myös mainitsemani Puhelinvertailu.comin ja se on nykyään huonompi kuin vuonna 2007 meidän jäljiltämme vaikka tässä nyt on nelisen vuotta mennyt.

  Tarkoituksena on tehdä parempaa ja melko nopealla aikataululla. Siinä olet oikeassa, että tulokset merkkaavat.
   
 4. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Henkilökohtaisena mielipiteenä, perusnäkymää vaivaa sama mikä monia muitakin verkkosivuja tänä päivänä. Liikaa web 2.0, sosiaalinen media, share, ajax, valikko-sitä-tätä, rss, tag, cloud tauhkaa, vaikka lukijoita kiinnostaa ensisijaisesti sisältö. Helppo siirreltävyys ja linkitettävyys nettipalvelu"alustalta" toiseen ei tietenkään ole pahaksi, mutta usein miettii, kiinnostavatko tarkemmat statsit ketään muuta kuin ylläpitäjää.
  Jos se on kiinnostavaa, kyllä linkki lähtee itsekseenkin eteenpäin.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onhanoita muitakin, mutta jos parempaa tarkoitus tehä, kuullostaa hyvältä, mitä silla tarkoitat ? ja miten tarkoitus erottua muista saman aiheisista ?

  Keskittyä faktoihin ja huhut ja mutut pois ?


  "tyhjiä" linkkejä näky olleen poikittaisessa palkissa, vahingossa tullut suunniteltua ennenaikojaan, vai alustan kiemura ?

  Sivu ei ihan mahdonton, toimii ilmeisesti ilman lisähiluja, ja mobiilisaitiksi yllättävän kevyt, vaikka ei nyt ihan mobiliksi kai voi sanoa. :) , jostain syystä mobiili aiheiset sivustot ovat raskaita.

  Ei muuta kuin menestystä.

  edit:

  Syötteitä en katsonut, ne varmaan monelle tärkeitä, kevyiksi, mutta sisältöä riittävästi.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onko noita RSS syötteitä enemmän, tuo yksi viki linkkinä oli tykyllä on varsin suppea sisällöltään, kaveriksi sellainen mistä löytyisi kunnon tiivistelmä sisällöstä.
   
 7. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Hetki on mennyt muissa kiireissä, niin tänne vastaaminen on kestänyt...

  Mielestäni sisältö on meille varsin hyvin esillä. Meillähän on varsin simppeli ulkoasu, jossa ei ole turhia reunoja, eri värejä jne. Ehkä juuri myös sen takia erilaiset jakopainikkeet jne. pomppaavat silmille, koska eivät huku muun tauhkan sisään? Lisäksi näin verkkopalvelun pyörittäjän näkökulmastahan jakopainikkeilla on arvoa, koska kyllähän ne todellisuudessa nostavat jakomääriä, koska ne tekevät sen helpommaksi. On paljon helpompaa painaa yhtä nappia kuin copypasteta linkkiä. :)

  Noh, tuli kritiikkiä mainostamisesta aiemmin niin eipä nyt kerrota vielä sitten ennen aikojaan mitään. :) Kokonaisuudestahan tässä on kyse. Paremmista informaatiosta, paremmasta käytettävyydestä jne.

  Nuo olivat tarkoituksella. Yläpalkin linkithän ovat kategorialinkkejä ja nuo korjautuvat/ovat korjautuneet automaattisesti, kun eri kategorioihin on tullut juttuja julkaistuksi.

  Ei ainakaan toistaiseksi. Syötteessä on tarjolla saman verran informaatiota kuin muutenkin ennen koko jutun avaamista.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kiva että jaksoit kommentoida, hyvä.

  Sitä voisi ehkä parantaa, nyt taitaa olla sivun yläreunassa kuva ja muutamasana, vähän alempana sama kuva ja samat muutamana sana ja niitä seuraa toinen kuva ja muutama sana, sisällöltään yhtä vähäistä kuin suppea RSS syöte.

  Mobiiliaiheiselta sivulta puuttuu mobiili versio ?

  Tärkeää tietenkin että etusivu on riittävän kevyt.
  Vakoiluarvoa, jos ko palveluiden lisukkeita sisältävät ja veikuttavat tietosuojaselosteen tekoa. :) Hyviähän noin on heille jotka niitä kaipaavat ja markkinoi sivua. Ehkä sitä voisi vähän kehittää ja miettiä missä ja miten.


  Ok, eli samaa uusissa kuorissa.

  Tuntu vaan hassulta laittaa linkkejä tyhjiin sivuihin, no tuon on tainnut viikon aikana korjaantua.

  Ok, harmi, ilmeisesti ideana ei ensisijaisesti ole lukijan palvelu, vaan tajota mahdollisimman suuri tarve klikkailla linkkejä että voisi lukea päivittäisen sisällön, harvemmin tapahtuvaan lukemiseen innokkaaltakin lukijalta loppuu virta. menee klikkikalastelussa jo pahimpien saittien tasolle. Voin olla väärässä motiiveista, mutta tuollainen mielikuva.

  Hienoa jos RSS syötteeitä olisi erilaisia, yksi jossa sisällön voisi lukea, ja ehdottomasti sellainen missä niin hyvä tiivistelmä että sen perusteella tosiaan voi arvoida jutun kiinnostavuuden. Viimeisenä vaihtoehtona voisi sitten olle tuo nykyisen kaltainnen.


  Otit itse esille Puhelinvertailu.comin ja siihen jotkin kytkeytyvän Mobiiliblogi.com niin ne mm tarjoavat paremmat syötteet, jonka varmaan voisi ottaa lähtötasoksi ja pyrkiä tarjoamaan parempaa. Jos ensisijainen idea on kerätä uskollisia lukijoita eikä vai poikkejia niin ...


  Mikäs tuon domainin idea on ollut ? jollain lokiikalla helppo muistaa ?

  Pistin kriittisiä asioita, ajattelien että se vähän ketjun tarkoituskin.

  Edit:
  Mikäs idea on siinä että sivun alareunassa on "Kommetit" tjs. mutta ei mitään kommentteja, eikä sen voisi siivota pois jos sellainen tarkoitus laittaa, niin lisätä se sitten kun sen aika.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voi olla ettei aloittaja seuraa ketjua, mutta
  Kommentit on edelleen, pitäskö niiden kuitenkin toimia ? ei näy ainakaan kaikilla kokoonpanoilla kommentteja.

  Kesällä ainakin postausten aktiivisuudessa mobifo ajaa ohi Puhelinvertailu.comiin. Tulevasta iPhone 5sta on ainakin hyvin monenlaisia tietoja...
   
 10. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Kyllä/Kyllä

  Puhelinvertailu oli kivempi silloin turkoosiin aikaan. Enemmän juttua myös vanhemmista luureista, klassikoista ja kaikista jo unohdetuista hirvityksistä, ottakaa testiin vanhempia, erikoisia puhelimia?
   
 11. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kyllä. Tekniikan maailmakin testaa vuoden 84 laitteita. Varmaan ihan suuri suosio palvelulla joka arvostelee mennyttä elämää. Netistä kyllä löytyy tietoa vanhoistakin malleista, turha niitä on enää alkaa vertailemaan. Lisäksi, mikä on vertailukohde. Palvelut ovat edenneet noiden laitteiden ulottumattomuuksiin. Ketä kiinnostaa lukea kuinka nopeasti ja selkeästi joku luuri osaa hakea WAP-sivuja? Sinua ehkä mutta jos sivuilleen hakee kävijöitä niin vanhan tekniikan laitteet ei sitä tuo, ellei sitten museosivustoa pidä yllä.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 12. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Lyhyesti muutama vastaus esiin nousseihin kysymyksiin.

  1. Kommentit

  Käytössämmehän on Facebookin kommentti-plugin. Ainakin omalla koneella toimii niin Chromella, Firefoxilla kuin IE:lläkin. Voi olla, että plugin on kaatunut. Lisäksi JavaScriptin täytyy olla päällä.

  2. Vanhemmat laitteet

  Vanhemmista laitteista juttuja ei mitenkään hirveästi ole tulossa, osaltaan sen takia, että vanhoja laitteita ei ole ja toisaalta etteivät ne juurikaan tosiaan kiinnosta kuin rajattua määrää ihmisiä. Uudemmista laitteista testijuttuja alkaa mahdollisesti tulemaan syksystä alkaen.

  3. Domain

  Halusimme nimen joka ei tarkoita mitään, viittaa mobiiliin, sopii eri kielille ja jonka domain oli vapaana. Päädyimme Mobnifoon (oli paras jonka saimme keksittyä :D). Domain on järjestetty jo nyt valmiiksi fi.mobnifo.com muotoon valmiiksi joskus tulevaisuudessa tulevia eri maa/kieliversioita varten. Suomeksi voi käyttää myös osoitetta mobnifo.fi, joka ohjaa oikeaan paikkaan. :)

  ---

  Laitehaku, vertailu jne. setit ovat vielä iloisesti kesken, mutta taustalla myös niiden kehitys jatkuu...
   
 13. Wanha

  Wanha Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  9/9/10
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  343
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520 white
  Ei nyt mitään "mobnifon testissä Nokia 1610" toki tarvi tehdä, mutta vertailut uusien ja vanhojen laitteiden välillä on kliffa lukea silloin tällöin. Esim. joku viisi vuotta vanha huippumalli vrt. tämän päivän huippumalliin ja kuinka laitteet on kehittyneet.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Koneella tarkoitat tietokonetta tai raskasta mobiililaitetta ?
  Facebook kommentointi tuntuu aika erikoiselta valinnalta, kommentointi välineitä on kuitenkin tarjolla eikä vaikea itsekkään tehdä, jolloin homma olisi omissa käsissä.

  Sivut ei ole kehityksen alussa keventyneet, vaan ehkä menneet entistä raskaammiksi, ja inhimillistä versiota ei taida olla tarjolla. Ajatus on varmaan että sivut on lukijoita varten jolloin lukijoita on kai turha karkottaa. ja vaikka ensimmäinen ajatus on olla parempi kuin puhelinvertailu.com, niin siltikin.

  Uutiset näyttää olevan aika pitkälti lainauksia eri puolilta ja jos pyrkimys paremaksi kuin puhelinvertailu.com niin lähteiden esille tuomiseen ja tarkistamiseen ehkä kannattaisi panostaa ainakin sen verran mitä alan ohjeet/suositukset edellyttää.
   
 15. Puppetz Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  28/7/08
  Viestit:
  214
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Einyt millään pahalla. Onko sulla Sovelias jotain tuota sivua vastaaan? Ihmeellisistä asioista näin ulkopuolisen silmään yrität vääntää negatiivista palautetta. Ei siinä mitään palautettahan sivu varmasti kaipaa, mutta hieman oudolta tuntuu. Itsellä ainakin sivut toimivat puhelimella mainiosti :) eivätkä ole olleenkaan "raskaat" TOKI riippuu puhelimesta, mutta oletan että sinultakin jo 3g löytyy?

  Facebook kommentointi on aika jees! Eipähän kukaan nimimerkkien takaa huutele.. Päivittäin sivuja selailevana pidän niitä hyvänä, tsemppiä jatkoon!
   
 16. Delli

  Delli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  26/5/09
  Viestit:
  1474
  Tykkäykset:
  430
  Puhelinmalli:
  iPhone 7, 32GB
  Kävin katsomassa noita sivuja ja minusta ne ovat todella raskaat, taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun sivuilla kävin.

  Kellotin huvikseni ajan jolloin etusivu on TÄYSIN latautunut ja oikean laidan rollauspalkit toimivat ilman nykimistä.
  Aikaa kului 52 sek mikä on todella pitkä aika odotella sitä että sivua pääsee selailemaan.
  Vertailuna Puhelinvertailu.com ja mobiiliblogi.com aukeavat n. 2 sekunnissa.

  Koneena Lenovo W510-kannettava ethernet-piuhalla verkossa (verkon nopeutta en tiedä mutta testasin ladata Openoffice-paketin 152 MB niin sen lataus kesti 1 min) ja selaimena Google Chrome 13.0.782.112.
   
 17. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8060
  Tykkäykset:
  2013
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Eikö mobinfo.fi olisi parempi domain? Googlekin tulkitsee mobnifon kirjoitusvirheeksi eli kun hakee sanalla "mobnifo", tulee herja "Näytetään tulokset haulla mobinfo".
   
 18. HateBreeder Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  21/1/09
  Viestit:
  715
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  Huawei Honor 8
  No todellakin olisi. Olen koko ajan lukenut, että mobinfo. :D
   
 19. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Facebook-kommentit ovat ihan hyvää settiä. Mehän käytämme WordPress-alustaa, jossa on toki peruskommentointi valmiinakin, mutta heitimme sen menemään, koska FB-kommentit ovat mielestämme parempia (oma nimi, toisaalta helpompi kommentoida jne.). Yleisesti ottaen kommentit webissä on aika kuraa, mutta joillain ite seuraamillani saiteilla mielestäni FB-kommenttien käyttöönotto on parantanut kommenttien laatua huomattavasti.

  Mielestäni olen tehnyt ihan hyvää duunia tuon osalta. Me emme käytännössä voi tarkistaa useimpia huhuja jne. mitenkään, mutta yritän aina raportoida ne sitoen ne laajempaan kuvaan ja aiempaan.

  Sitten kun lähes joka päivä näkee tällaista muilla suomalaisilla sivustoilla...niin, mielestäni olen tehnyt ihan hyvää duunia. :D

  Itselläni sivut eivät ole kyllä ikinä olleet noin hitaat (ainakin alle 5s toimii itsellä aina, useimmiten tyyliin 2s), mutta nyt tuo on korjaantunut jokin aikaa sitten. Tiputin etusivulta pois nuo jakopainikkeet, jotka olivat tuon hitauden aiheuttajana.

  Tosiasiassa saitti olisikin varmaan mobinfo.com, mutta sehän ei tietenkään ole vapaana. Tarkoituksena palvelulla on siis jatkossa laajentua muilta kuin uutisosiolta ainakin muillekin kielille/markkinoille, ja tätä silmättä pitäen yksi yhtenäinen nimi on valittu.

  Valitettavasti tosiaan Googlessa tuosta haittaa on toistaiseksi (odotettua pidempään), mutta tuo korjaantunee ajan kanssa, kun mobnifo-sana saa lisää haku/linkitysvolyymiä.

  ---

  Lisäksi voin mainita, että vertailu/hakuominaisuuksien ensimmäinen julkinen painos on vielä työn alla - ainakin jonkin aikaa ennen julkaisua.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miten FaceBook kommenointi on helpompaa ? sehän vaatii FaceBook tilin ? ja koko FaceBook roju on hyvin raskasta ja vakoilevaa, ja keikenlisäksi hyvin ei mobiilia.
  Tosin kommentteija niissä kai ollut hyvin vähän.

  Joissain uutisissa on ollut kehitystä, Lähteitä voi sen verran tarkistaa tai ajatelle ettei nyt ihan älyttömyyksia päästä, ja edelleen kai niissä uutisissa mukana myös mielipiteitä ja huhuja nostetaan hyvinkin varmoiksi.
  Henkeen "iPhone julkaistaan hyvin varmasti syyskuussa", Ensimmäinen Nokia WP luuri julkistetaan 26. lokakuuta jne. Jos lukijalähtöisesti lähdet niin mitä hyötyä lukijalle uskotella. millä lukija silloin erottaa faktan, uutisen, mielipiteen ja huuhaan, jos kaikki on tietoa, jopa varmoja tietoja.

  Puhelinvetailu on jopa linkittänyt Mobnifo sivulle, tosin sekin tuntuu välttelevän sitä vaikka olisi uutisoinut samaa asiaa selkeästi myöhemmin.

  Ei kai ole mikään haitta linkittää kilpailijan sivuille , niin raaskivat tehdä isotkin toimijat.
  Jos kilpailijalle linkittämisen pelossa välttelee samoja aiheita, niin se johtaa siihen että lukija "joutuu" seuraan myös kilpailijan uutisvirtaa.

  Jos PCllä nopeiden yhteyksien päästä on ihan aidosti kestänyt kymmeniä sekuntteja, siis PCllä, niin voi miettiä mitä se on mobiililla.


  Plussa pitää ehdottomasti antaa siitä että Mobnifo uutisointi on johdonmukainen ja selkeä julkistusten ja julkaisujen osalta, suorimmalla kilpailijalla menee ensiesittelyt ja myyntiintulot sekaisin miten sattuu.


  Otsikoilla varmaan haet klikkejä, lukijaa ehkä palvelisi jos ne olisivat vähemmän kalastelevia.

  Mobiilisivuilta voisi ehkä toivoa että ensin saisi ne sivut inhimilliseen kuosiin. Onko RSS syöterintamalla uutta tulossa ?
   

Jaa tämä viestiketju