Mobiili.fi MobilePay toimii nyt myös kassoilla – ensimmäisenä mukana kesäfestarit

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 4/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2137
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Danske Bank ilmoitti eilen, että MobilePay-maksaminen otetaan tänä vuonna käyttöön myös kaupoissa, ravintoloissa ja muissa liikkeissä. Ensimmäisenä uusi maksutapa otetaan käyttöön alkavan kesän festivaaleilla.

  MobilePay on aiemmin tunnettu pääasiassa yksilöiden välisestä rahansiirrosta. Aiemmin tänä vuonna Danske Bank kuitenkin ilmoitti, että sovelluksesta yritetään rakentaa laajempi maksutapa. Tanskassa MobilePay on jo käytössä 20 000 kauppiaalla, mutta Suomessa ollaan vielä alkutekijöissä. Ensimmäinen pilotti tehtiin noin kuukausi sitten Vaasassa Winpos-kassajärjestelmätoimittajan kanssa aloitetun yhteistyön myötä.

  Eilen Danske Bank kokeili uutta maksutapaa Kaisaniemessä järjestetyn Park Live -konsertin VIP-tilassa. MobilePay otetaan laajemmin käyttöön kesän aikana Raumanmeren Juhannuksessa ja Weekend-festivaaleilla. ”Nuoret aikuiset käyttävät mielellään mobiilipalveluita, joten festivaalit ovat mainio ympäristö mobiilimaksamiselle”, MobilePayn myynti- ja kumppanuustiimin johtaja Anniina Heinonen selittää.

  MobilePay-yhteistyöhön lähtenyt WKND Festival on sekin innoissaan uusista mahdollisuuksista. ”Olemme todella innoissamme saadessamme tuoda MobilePayn ensimmäisenä yksinoikeudella asiakkaillemme”, WKND Festivalin myynti- ja anniskelujohtaja Mika Haapanen toteaa. ”Uskomme MobilePayn helpottavan asioimista merkittävästi festivaalialueella.”

  [​IMG]
  MobilePay-ostos Park Live -konsertin kassalla.


  Piipahdimme eilen Park Livessä kokeilemassa MobilePay-maksamista. Uuden maksutavan hyödyntäminen vaatii kauppiaalta erityisen MobilePay-tunnistimen, joka etsii läheltään maksajan joko Bluetoothin, NFC:n tai QR-koodin avulla. Tunnistin valitsee automaattisesti käytettävän teknologian sen mukaan, mitä kautta tieto tulee ensimmäisenä perille. Homma tuntuu toimivan puhelimesta riippumatta hyvin nopeasti, sillä tunnistautuminen tapahtuu jo myyjän näppäillessä tietoja kassaan. Kun loppusumma on tiedossa, saapuu se heti käyttäjän ruudulle hyväksyttäväksi. Hyväksytty maksu taas veloittuu heti käyttäjän sovellukseen liittämältä kortilta.

  Suomen markkinoille tuodaan parhaillaan useita lähimaksutapoja, kuten OP:n Pivo ja Nordea Pay. Danske Bankin MobilePay eroaa näistä edukseen siinä, että ostostelu on mahdollista myös ilman NFC:tä. Toisaalta MobilePay vaatii sovelluksen avaamisen käyttäjän puolelta ja erillisen lukijan kauppiaan puolelta. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkä menetelmien pariin kuluttajat ajan kanssa asettuvat.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju