mobile wiki tai vastaava

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Amppeli, 14/5/08.

 1. Amppeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Osaisiko kukaan neuvoa mistä kannattaisi lähteä liikkeelle mobiilisopivien sivujen rakentamisessa joita voisi tietenkin käyttää sekä rakentaa sekä selaimella että mobiiilisti puhelimella? Jotain olen kuullut mobile wikistä eli mikistä mutta en ole saanut selville mitä se oikeasti tarkoittaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleensä tärkeintä on että sisältö taipuu hyvin mobiilisealimiin, joka nykyluureihin on suht helppo toteuttaa, jos tekee hyvät sivut. Eli toimii ilman javascript ym. virityksiä, scaalautuu hyvin kapeaankin näyttöön, tuntumaa saa kun kaventaa PCllä ikkunan kapeaksi. Sivujen taitto on kevyt jne.

  Jos haet systeemiä jossa sisältöä pitää pystyä tuottamaan myös mobiilialustalla, niin tärkeää että sisällön editointia voi harrastaa muullakkin lailla kuin ns WEB2 sovelluksilla, eli käytännössä formi pohjalla pitäisi homma hoitua, kannattaa tarkistaa että sujuu siis pienillä näytöillä näppärsäti saleimesta karsittuna kaikki hienoudet. Desktop puolelle saa toki olla vaihtoehtoisena editointi vaihtoehtona vaikka millaisia virityksiä.  Tuolla on listattu wiki ohjelmia. löytyy myös MicKI , jota ilmeisesti tarkoitit.
   
 3. Amppeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/5/08
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos. Kuten ehkä kysymyksestä näkyi, en ole perillä teknologiasta, mutta kova into olisi soveltaa toisten tekemiä systeemejä. Kokeilin eilen MoFusa -ohjelmaa ja käänsin blogin mobiiliksi, toimi kohtaisesti, mutta en saanut sitä vielä ainakaan mobiilisti kuin selailtavaksi- ei siis vuorovaikutteiseksi, esim. keskustelupalstat eivät tulleet näkyviin eikä käytettäväksi. Jos jollakin on tästä ohjelmasta kokemuksia niin olisin kiitollinen niiden jakamisesta. Pitää tutkia tarkemmin tuo MicKI- linkki, vaikuttaa mielenkiintoiselle ja muitakin wikisovellutuksia tuntui olevan todella paljon joista en tiennyt mitään.
   

Jaa tämä viestiketju