Mobile Security - onko käytössä monella?

Keskustelu osiossa 'Sovellukset', aloittaja arves, 24/10/11.

 1. arves Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  27/7/02
  Viestit:
  836
  Tykkäykset:
  10
  Miten mahtaa olla, kokevatko älypuhelinten käyttäjät, että esim. F-securen tarjoama Mobile Security on tarpeellinen turva älypuhelimelle ja sitä kannattaa käyttää / hankkia? Onko virus ym. uhkat mobiilimaailmassa suuria ja pärjääkö sitä älypuhelimen kanssa ilman tuollaista turvaa?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu käyttökohteesta, alustasta/laitteesta ja käyttäjästä

  Lukitus ja tietojen salaaminen on tärkeitä ja osa laitteista tukee ihan natiivista varsin kiitettävästi.

  Etälukitus on aika turha, parempi vaihtoehto on säätä laite likuttumaan tarpeeksi nopeasti, osa laeitteista / alustoista tukee etälukitusta natiivisti.

  Jos on taipumusta hukata/unohtaa luuria sinne tänne niin etä paikannus voi olla tarpeen.

  Virusuhkä on aiva eri luenteinen kuin PC mailmassa, tärkeämpää on rajata käyttäjän mahdollisuuksia tehdä ei toivottuja.

  Puhdas palomuuri/virustorjunta on vähän niin ja näin, kaikkii alustoihin ei saa mitään, ja joihinkin saa. Omaan puhelimeen omaan käyttöön, niin joihinkin se on aika turha vaikka saisi, eli enemmän kiusaa ja ehkä jopa oma riskinsäkin. se aika kannattaa käyttää omaan valistamiseen,
   
 3. Osama

  Osama Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/10/04
  Viestit:
  1386
  Tykkäykset:
  164
  Ilmankin pärjää terveellä maalaisjärjellä (?) toistaiseksi mutta tilanne elää eikä olis pahitteeksi alkaa harjoittelemaan sitä virustorjunnan yms muuta käyttöä jo nyt jos sellaisen omaan laitteeseen saa. Jonkun ajan päästä virusturva-ohjelmat ovat yhtä selviö kuin nykyään pc-maailmassa :)
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Markkinointi varmaan niitä tuuppaa, ihan selviöksi en kuitenkaan näkisi, muutamasta syystä.

  Osa mobiilialustoista on suunniteltu aivan eri lähtökohdista ja niissä sinänsä ko ohjelmat on turhia. Jotkin taasen on suunniteltu niin ettei niihin voi edes asentaa 3. osapuolen tietoturva uhka turvaohjelmia, joka sinänsä hassua että sille olisi ehkä ollut tarvetta. Kolmas ryhmä sitten voisi asentaa ja ehkä voisi olla tarvettakin, mutta niidenkin osalta tarve voi jopa vähentyä.

  Jos puhutaan käyttäjän omasta puhelimesta niin ne mihin voi asentaa niin hyöty on aika ristiriitainen, jos käyttäjä tiedostaa riskin, niin se riittää pitkälle jos noudattaa turvallisia tapoja, jos taasen tietoisesti turvapolitiikkaa rikkoo, niin onko jostain ohjelmasta siinä iloa, ehkä päinvastoin, käyttäjä ottaa entistä isompia riskejä.
   
 5. arves Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  27/7/02
  Viestit:
  836
  Tykkäykset:
  10
  minä nimittäin ensimmäisen kerrfan

  eläessäni asensin puhelimessa "esivalmiina" olleen trial-version Fsecuren Mobile Securityn pari päivää sitten. Kun nyt katselen sen tilastoa se kertoo palomuurin kohdalla, että avattuja yhteyksiä on 5579 ja estettyjä yhteyksiä 509 - mitä tarkoittanee - puhelimeen kohdistuneita yhteyksiä vai minun omia ulospäin suuntautuneita?

  Mutta se joka nyt ihmetyttää ohjelmassa on, että kohdassa Anti-Theft ohjelma on itse määritellyt, että puhelimen etälukitus, etäpoisto, etäpaikannus, sim-kortin lukitseminen vaihdosta jne. on päällä ja siinä on sitten jokin salasana, jolla näitä asetuksia pääsisi muuttamaan - vaan kun ei ole tietoa mikä salasana - olen kokeillut kaikkea "oletusvaihtoehtoa" - tyyliin 1234, 0000 jne. jne. - aina vaan virheellinen salasana. Se mikä tässä tuottaa murhetta on, että jos/kun joskus puhelin menisi myyntiin ja jos tuota ohjelmaa ei saapoistettua, niin sehän sitten kai lukitsee puhelimen esim. kun sim-kortti vaihtuu. Tosin kun tuo 90 päivä koeaika on ummessa, niin tuo sovellus kai lakkaa toimimasta, ellei sitä sitten osta.

  No murheet ne on liian turvallisuudenkin kanssa =)
   
 6. manolo

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/10
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus 128gb
  Itseä lähinnä noissa ohjelmissa hyödyttää tuo laitteen totaalinen lukitseminen ja paikantaminen sekä mahdollisen varkaan kuvaaminen, ei niinkään mikään virussuojaus
   
 7. Tutteli

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/12/11
  Viestit:
  256
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z3 Compact

Jaa tämä viestiketju