Mobiili.fi Mobiilisovelluksia matkoilla käyttävät muita tyytyväisempiä matkoihinsa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Mobiilisovelluksia ja -palveluita matkansa suunnittelussa ja matkan aikana hyödyntävät ovat muita tyytyväisempiä matkoihinsa, kerrotaan Elisan teettämän tutkimuksen tuloksissa. Etenkin aktiiviset matkailijat käyttävät mobiilipalveluita löytäen tiensä niiden avulla muun muassa kiinnostaviin kohteisiin ja hyviin ravintoloihin.

  Matkailuun liittyvien mobiilipalveluiden käytöllä on selvä yhteys siihen, miten onnistuneeksi matka ulkomaille koetaan. Tämä selviää Elisan Prior Konsultoinnilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

  ”Ikä, sukupuoli ja muut demografiset tekijät selittävät varsin huonosti viimeisimpään ulkomaanmatkaan liittyvää tyytyväisyyttä. Sen sijaan se, että matkailija arvostaa elämyksiä, kuten nähtävyyksiä, majoituksia ja ruokailua, vaikuttaa merkittävästi matkailusta saatavaan tyydytykseen. Näitä asioita arvostavien joukossa on enemmän niitä, jotka käyttävät matkailuun liittyviä mobiilipalveluita joko suunnitteluvaiheessa tai matkalla”, kertoo Priorin toimitusjohtaja Tatu Kauppinen.

  Tammi-helmikuussa tehdyssä kyselyssä huomioitiin sellaisten

  älypuhelimen käyttäjät, jotka olivat matkustaneet vuoden aikana vähintään kerran ulkomailla.

  Suosituimpia matkailemiseen liittyviä mobiilipalveluita ovat hotellien varaamiseen tarkoitetut palvelut ja erilaiset karttapalvelut. Etenkin aktiiviset matkailijat käyttävät mobiilipalveluita ja löytävät niiden avulla muun muassa kiinnostaviin kohteisiin ja hyviin ravintoloihin.

  Tutkimuksen mukaan noin puolet matkailevista suomalaista ei käytä älypuhelimensa tai tablettinsa mobiilidataa matkustaessaan EU-alueella.

  ”Alentuneista hinnoista huolimatta suomalaisista vain puolet hyödyntää älypuhelimiaan ulkomailla, vaikka niistä näyttäisi olevan jopa korostuneesti iloa ja hyötyä matkoilla”, sanoo Elisan kuluttajaliittymistä vastaava liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

  Vastaavia tuloksia saatiin myös aiemmin tänä vuonna julkaistussa verkkomatkatoimisto Expedian julkaisemassa tutkimustuloksessa, jonka mukaan älypuhelin koettiin tärkeimmäksi varusteeksi lomamatkalla. Tuolloin todettiin, että älypuhelimesta tekee tärkeän juuri sen kyky parantaa matkailun laatua.

  Elisan teettämä Näin Suomi kommunikoi -tutkimus tehtiin nyt kolmannen kerran. Tutkimus osoittaa selvästi, että älypuhelimet ovat syrjäyttämässä tietokoneen. Näin on käynyt jo nuorimpien kohdalla; 15–20-vuotiaat ovat jo aiemmin käyttäneet palveluita eniten älypuhelimilla.

  ”Nyt älypuhelimet ovat ottamassa tietokoneen roolia myös 20–40-vuotiaiden ikäryhmässä. Myös 41–75-vuotiaiden keskuudessa palveluja käytetään älypuhelimella useammin kuin vuosi sitten”, kertoo toimitusjohtaja Kauppinen.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju