Mobiili.fi Mobiilipelit 2015: synkkä on kaunista – mobiililaitteilla voi pelata muutakin kuin Angry...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/11/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2113
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Aiemmassa artikkelissamme listasimme kolme puhelimilla pelattavaa täyspitkää roolipeliä esimerkkinä siitä, miten mobiilipelaaminen on siirtynyt päättömästä kliksuttelusta yhä enemmän konsoleilla ja PC:llä nähtävien pelikokemuksien suuntaan. Pidempien pelien lisäksi toinen konsoleilta poimittu trendi on vakavampien aiheiden saapuminen peleihin, ja aurinkoisesta Angry Birdsistä onkin siirrytty asteittain kohti synkempiä tunnelmia. Juttusarjamme toisessa osassa keskitymmekin tänä vuonna julkaistuihin peleihin, jotka kesän auringon sijaan mukailevat tunnelmassaan enemmän loppusyksyn hämärää.

  Don’t Starve: Pocket Edition


  Metacritic:

  Arvostelut: 87/100

  Kävijäarviot: 7.6/10

  Omaperäisellä piirrosmaisella tyylillä erottuva Don’t Starve saattaa olla monille tuttu jo konsoleilta tai PC:ltä, mutta toimiipa peli vallan mainiosti myös mobiililaitteilla. Kauniin synkkä peli sopii tunnelmaltaan kuin nakutettu syksyn pidentyviin iltoihin ja seikkailupeleistä nauttiville luvassa on runsaasti rahanarvoista viihdettä.


  This War of Mine


  Metacritic:

  Arvostelut: 90/100

  Kävijäarviot: 8.8/10

  This War of Mine ei ole varsinaisesti ”hauska” peli, mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen. Synkkätunnelmainen peli asettaa pelaajan siviilin asemaan sodan keskellä ja tarjoaa täysin erilaisen perspektiivin kuin perinteiset räiskintäpelit. This War of Mine on alun alkaen suunniteltu PC:lle, mutta mobiilipelaajien onneksi käännös on enemmän kuin onnistunut. Jos pelin synkkä tunnelma ei ahdista kaamoksen keskellä, on kyseessä ehdottomasti kokeilun arvoinen tuotos.


  Legend of Grimrock


  Metacritic:

  Arvostelut: 94/100

  Kävijäarviot: 7.7/10

  Monet tuntevat Legend of Grimrockin vuoden 2012 PC-versiosta tai viime vuonna julkaistusta jatko-osasta. Kesällä julkaistu mobiiliversio ei ehkä ennakkoon herättänyt varsinaisia riemuhuudahduksia, mutta monien helpotukseksi käännöstyö on This War of Minen tapaan tehty huolella. Jos alkuperäinen PC-versio on jäänyt pelaamatta ja dungeon crawling -pelit kiinnostavat, ei mobiiliversion ostoa kannata miettiä kahta kertaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju