Mobiili.fi Mobiilipelaamisen villi länsi on valloillaan – aseellisia ryöstöjä ja kuollut ruumis

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 11/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2109
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Pokémon GO.


  Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa mobiilipelaajat villinnyt Pokémon GO jatkaa yllättämistään. Pelin liikkuva luonne pakottaa pelaajat kerta toisensa jälkeen erikoisiin paikkoihin, mikä on johtanut todelliseen kummallisten sattumusten sarjaan.

  [​IMG]
  Pokémon GO -ruutukaappaus.


  Pokémon GO lienee tässä vaiheessa tuttu tapaus kaikille teknologiauutisointia seuraaville. Mikäli nimike kuulostaa kuitenkin edelleen oudolta, kyseessä on suosittuun viihdebrändiin perustuva mobiilipeli, jonka pelaaminen vaatii liikkumista omassa ympäristössä. Paikallisilta maamerkeiltä voi kerätä varusteita ja pelin karttaa seuraamalla voi kohdata ja kerätä Pokémoneja.

  Uutuuspelin julkaisu aiheutti heti tiettyjä haasteita. Esimerkiksi Australiassa poliisi joutui pyytämään, etteivät Pokémon GO:ta pelaavat massat ramppaisi turhaan poliisiasemalla tarvikkeiden toivossa.

  Nyt pelin ympärille on ilmaantunut entistä erikoisempia tapauksia. Wyomingissa 19-vuotias Shayla Wiggins ylitti aidan päästäkseen Pokémon-jahtiin paikallisen joen äärelle. Taskuhirviöiden sijaan Shayla löysi kuitenkin joessa kelluvan ruumiin. KTVQ:n mukaan Shayla oli ymmärrettävästi shokissa, mutta ymmärsi silti soittaa heti hätänumeroon. Viranomaiset ovat sittemmin aloittaneet tutkimukset, mutta tarkempia tietoja ruumiin henkilöllisyydestä tai kuoleman syistä ei ole julkistettu.

  Toisessa ikävässä tapauksessa aseelliset ryöstäjät hyödynsivät Pokémon GO:ta urhien nappaamiseksi. The Vergen mukaan Missourissa saatiin kiinni neljä epäiltyä, joiden uskotaan liittyvän useisiin aseellisiin ryöstöihin. Nähtävästi rosvojoukko arvioi Pokémon GO:n avulla, missä helppoja uhreja saattaa liikkua, ja onnistuivat jopa pelin ominaisuuksia käyttämällä houkuttelemaan pelaajia haluamaansa sijaintiin.

  Nämä ikävät tapaukset eivät luonnollisesti kerro koko totuutta pelistä, joka tarjoaa parhaimmillaan sekä syyn liikkua että jatkuvia onnistumisen elämyksiä. Pelaajien on kuitenkin syytä muistaa, että ruudun tuijottamisen lisäksi ympäristön tapahtumiin ja reittivalintoihin kannattaa kiinnittää huomiota.

  Toistaiseksi Pokemon GO on virallisesti saatavilla vain Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Pelin saatavuuden on määrä laajentua lukuisille muille markkina-alueille, kunhan lanseerausta vaivanneet palvelinongelmat saadaan kuriin.

  [​IMG]
  Pokémon GO Plus -ranneke saapuu pian puhelinpelin rinnalle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju