mobiililaajakaistasta korvaaja kiinteälle laajakaistalle?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja swordfish, 17/2/09.

?

Onko pääasiallinen nettiyhteytesi kiinteä vai mobiili?

 1. kiinteä laajakaista

  80 ääntä
  79,2%
 2. mobiili laajakaista

  21 ääntä
  20,8%
 1. swordfish

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/09
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  onko mobiililaajakaista varteenotettava kilpailija kiinteälle laajakaistalle. Tällä hetkellä käytössäni on welhon kiinteä 1 M laajakaista ja olen kattelemassa datapakettia jotta voisin käyttää myös kännykällä nettiä ja selaamaan sähköpostia. Esim saunalahdel on mobiililaajakaistoja nettitikulla nyt tarjolla. Eli pystyisinkö käyttämään nettiä nykyistä halvemmalla luopumalla kiinteästä laajakaistasta ja kytkemällä koneeseen tuon nettitikun ja samallako saisin kaupan päälle myös mahdollisuuden käyttää myös kännykällä nettiä vai miten homma toimii. Yhtenä vaihtoehtona minulla on ollut että nykyisen laajakaistan lisäksi, joku 384 liki 10e/kk mobiililaajakaista.

  eli mikä olisi paras vaihtoehto.
   
 2. samumanu Vieras

  0   0   0

  Omia kokemuksia:

  Kirkkaasti 3g alueella mutta elisan verkossa tökkii aika pahasti, sonera taas pelaa ok ja dna:sta ei paljoo kokemuksia. Hinnoiltaan ja muuten käytettävyydeltään ihan ok. Kapasiteetti ongelmaa tuntuu joskus olevan koska taitaa moni surffata yhtäaikaa. Halvempaa se yleisesti taitaa mobiililla olla mutta ei omien kokemuksien mukaan pärjää langalle.

  Mutta asiat on paikasta, ajasta yms riippuvaisia joten kokeilemalla selviät parhaiten. Muistaakseni ainakin elisalla on 2 viikon kokeiluaika ja jos sen peruu niin ei tuu kustannuksia muuta kuin matka liikkeeseen/takaisin. Samanmoisia voi toki olla muillakin mut en oo tietoinen niistä.
   
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29306
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Vaikka itse asun 3G-verkon peittoalueella ja verkko alueellani toimii hyvin, niin siltikään en pidä sitä niin toimintavarmana että kiinteän laajakaistan sillä korvaisin. Puhelimessa ja mokkulassa mobiililaajakaista silloin kun liikutaan, mutta kotona kyllä modeemi letkulla seinässä kiinni.

  Omakohtaiset kokemukse siis Saunalahden liittymillä ja nopeutena 384.
   
 4. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Yksi vaihtoehto olisi saunalahden mobiililaajakaista plus jossa tulee nettitikku ja multisim samaan pakettiin. Olisi varmastikin kätevin ratkaisu sinun tarpeisiisi.

  http://saunalahti.fi/gsm/mobiililaajakaistaplus.php

  Mitä tulee tuohon mobiililaajakaista vs kiinteä yhteys niin itse olen ollut suorastaan otettu siitä kuinka hyvin pelittää kolumbus prepaid ja siinä kylkiäisenä datapaketti. Enpä ole huomannut juurikaan mitään eroa entiseen elisa adsl 2m yhteyteen. Ihan yhtä varmasti ja nopeasti toimii. On siis korvannut kiinteän verkon jokseenkin täydellisesti omalla kohdallani. Tällä mennään nyt hamaan tulevaisuuteen ellei toisin määrätä. Hintaa kertyy ~20e/kk ja maksimi nopeus on 4mbit/sek. Kannattaa myös harkita tätä vaihtoehtoa, ei tarvitse sitoutua mihinkään. Tuo mobiililaajakaista plus on 2v määräaikainen sopimus.

  Huutonetistä saa halvalla käytettyjä/uusia modeemeita.
   
 5. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Mikäli sinulla on Saunalahden liittymä puhelimessasi, niin Mobiililaajakaista+ on sinulle hyvä vaihtoehto - kyseisellä voit käyttää alk. 10 euro/kk hinnalla mobiililaajakaistaa vaikka yhtäaikaisesti läppärilläsi ja puhelimella. Nyt kaupan päälle vielä 3 kk veloituketta ja nettitikku kaupan päälle.

  Toinen vaihtoehto on Saunalahti Turbo Full Rate, joka tarjoaa 39 eurolla kuukaudessa ilman avausmaksua full rate (max 24mbps) laajakaistaliittymän ja mobiililaajakaistaliittymän täydellä nopeudella (max 5Mbps). Ja pakettiin tulee vielä mukaan kaupan päälle tietoturvapaketti 6kk, adsl-modeemi ja nettitikku.

  / Panu.
   
 6. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Ei. Jos ainoa saatavilla oleva kiinteä yhteysvaihtoehto olisi 56Kbit modeemi, niin sitten vaihtoa ehkä kannattaisi jo harkitakin.
   
 7. Vekki

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/07
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  0
  Riippuu kokonaan siitä, kuinka paljon ja mihin tarkoitukseen käytät laajakaistaa. Monelle tuttavalleni riittää mobiililaajkaista 3G:n perusnopeudellakin (10e/kk), kun käyttävät sillä vain sähköpostia ja surfailevat netissä lyhyitä aikoja päivässä.

  Itselleni taas ei välttämättä riitä pelkkä mobiililaajakaista, koska teen myös töitä verkon yli. Mobiili kuitenkin löytyy (multisimmin kanssa, max 2mb nopeus), koska tarvitsen yhteyksiä myös muualla kuin kotona.
   
 8. weetabix

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Vaihdoin kotona Hyvinkäällä kiinteän laajakaistani (8Mt ADSL) mobiiliin. Tähän vaikutti erityisesti se, että kiinteän laatu oli huono (uplink ~50Kbs) ja kun testasin duuni-kannettavaani kotona huomasin, että mobiili toimi jopa paremmin (uplink ~150Kbs). Kummallakin sain alas ~2Mbs. Kuvaavaa oli, että pahimmassa tapauksessa kiinteällä Iltalehden etusivun avautumista sai odottaa minuutin; eikä tarvitse kysyä kuinka montaa kertaa olin tehnyt vikailmoituksen.

  Nyt siis vaimoni läppärissä pöhisee Soneran 1Mbs langaton laajakaista ja sillä tulee alas ~1Mbs. Riittää hyvin surffailuun ja Hilssin jaksojen katsomiseen MTV:n saitilta :)

  Täytyy sanoa, että olen ollut positiivisesti yllättynyt!
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  150kt up vaatii jo HSUPA tuen ja liittymän jossa sitä tarjotaan.
  Mutta yllättävän tosiasia on että HSUPA vauhti voi pätkiä ADSLän ihan käytännössä, eli yli megasta up vauhtia voi saavuttaa yllättävän tasaisesti, normi ADSLllä 500-800kb/s vauhti on jo toimiva saavutus.
  edit:
  taisikin mennä tavut ja bitit sekaisin. ilmeisesti siis tarkoitat 2Mbit/s vauhteja.
  Jos tarkoitit 150kbit/s up vauhteja niin lähemmäs 300 kbit/s pitäisi olla saavutettavissa perus 3Gllä.
  Jos ADSLllä on uppi ongelmia ollut (eli tarkoitit 50kbit/s) vauhtia niin yleensä ongelmana on linja, ja se linja ongelma voi olla ihan siinä kotona johdoissa, varsinkin jos käytössä jatkojohtoja. myös nopeuden pudotus voi auttaa. ei tietenkään tavatonta että ognelma kohta jossain matkalla operaattorin naruissa, esim naapuri parin ADSL linja häiritsee. tai oma modeemi. joka tapauksessa se olisi liki käyttökelvoton.
   
 10. weetabix

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  0
  Olet oikeassa, eli alas tuli duuniläppärillä 2 Mbps ja ylös ~150 Kbs, laajakaistalla sama 2 Mbps alas, ylös pahimmillaan vain ~50 Kbs.

  Yhteyttä kokeiltu kahdella eri modeemilla ja modeemipäivityksillä. Vika saatiin kerran korjattua (syy: reititysongelma operaattorin verkossa) jolloin nopeus alas oli melkein se 8 Mbs, ylös en muista mutta Iltalehden etusivu avautui muutamassa sekunnissa :) No tätä hauskuutta kesti pari kuukautta. Yhteys modeemin ja tietokoneen välillä on hoidettu parin metrin johdolla ja läppäreiden välillä WLAN:lla.

  Loppupelissä itseäni otti eniten päähän se kun soitti sen sadannen kerran asiakaspalveluun ja ensimmäinen kommentti mitä asiakaspalvelijalta tuli oli, että voisit käydä modeemi-valmistajan kotisivuilla etsimässä päivityksen :/
   
 11. jake79 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/03
  Viestit:
  1995
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active ja DNA
  itse vaihoin vappuna viime vuonna kiinteän megasin linjan (33e/kk) megaseen dna:n mokkulaan(19,80e/kk) ja ainakaan vielä en ole katunut sitä. Kun en wareta netistä enkä pelaa mitää räiskintäpelejä netin yli nii riittää täysin tuo yhteys mulle. Ekana otin lainaan mokkulan ja testasin sitä kämpässäni kiinteän netin rinnalla koska tää mun asunto on kellarikerroksessa osittain niin epäilin vähän et miten toimii mutta ei ollutkaan mitään ongelmaa.

  mut ennen kuin teet päätöksen nii testaa se omassa kämpässäsi. dna:lta saa kokeilu mokkulan kuulemma nykyään pariksi päivää ilman mitää sopparia lainaan. ja eikös se saunalahdellaki oo joku 2vko palautus oikeus? sonerasta en tiiä miten niillä o. ja kysele tutuilta jos on samalla seudulla mokkulaa niillä että miten toimii. ainakin eräässä parhaassa 3g-verkossa tuntuu kaistan kanssa olevan ongelmia mitä täältä foorumilta on saanu lukea.
   
 12. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Itselläni tällä hetkellä ainoana nettiyhteytenä 1 megan Elisa mobiililaajakaista ja toimii loistavasti siellä, missä käytän. Nopeus kotona 800-900 kbps ja tuossa latailin puhelimen päivitysohjelmiston ja uuden ohjelmaversion puhelimeen, niin latausnopeus oli koko ajan 125 kt/s.
   
 13. Kikkopaeae Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   1

  Liittynyt:
  9/5/08
  Viestit:
  1940
  Tykkäykset:
  5
  Joo kummisedälle kun myin vanhan koneeni niin hänellä elisan 384 mobiili ja hyvin pärjää. Yllätyin oikeastaan itsekin kuinka nopeasti sivut aukesivat vaikka itsellä kotona 2meganen Elisa laajakaista.
   
 14. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Joku voisi muuten tehdä äänestyksen kumpaa käyttää pääasiallisena nettiyhteytenä, kiinteää vai mobiililaajakaistaa. Joko tähän ketjuun tai ihan omanaan. Olisi mielenkiintoista nähdä miten jakautuu porukan kesken. Yhä useampi valitsee nykyisin mobiilin vaihtoehdon vaikka monien mielestä se ei korvaakaan kiinteää yhteyttä. Itse ole tosin toista mieltä. Pystyykös modet tekemään äänestyksiä vaiko vain ylläpito?
   
 15. Vekki

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/07
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  0
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Lisäsin äänestyksen tähän ketjuun. Olkaa hyvä!
   
 17. Lehto Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/3/07
  Viestit:
  1000
  Tykkäykset:
  0
  Aika murskaavalta näyttää tällä hetkellä kiinteän kaistan eduksi 21-3 mutta jotain tuollaisia lukuja melkeinpä osasin odottaakin. Luulisin tosin että mobiili tuosta vielä parantaa asemiaan kunhan useampi äänestää.

  Pieni moka sattui muuten juuri itselleni kun unohdin tilata uuden viikon satsin datapakettiin. Yli 20e edestä mentiin normaalitaksalla kunnes havahduin siihen että nettiyhteyshän ei katkeakaan automaattisesti kun viikko tulee täyteen vaan se jatkuu niin kauan kun saldoa on jäljellä. Siinä meni 3 viikon surffailut alle tunnissa.. Skarppina pitää olla näiden prepaidien kanssa.. Ei kannattaisi pitää kovin paljon saldoa tilillä. Toisaalta pakko pitää kun extraa saa vasta 20e latauksesta..
   
 18. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3146
  Tykkäykset:
  255
  Puhelinmalli:
  OP3T
  Itsellä ei paljon vaihtoehtoja ole. Täällä ei ole edes EDGEä, joten kiinteää on pakko käyttää. Lisäksi, kun perheessä on useampi kone, nettikäyttö vaatii jonkin sortin purkin, joka jakaa yhteyksiä muillekin kuin yhdelle laitteelle. Siksi se varmaan olisi kiinteä muutenkin, vaikka asuttaisiinkin 3G alueella.
   
 19. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Itse en jaksa uskoa että mobiililaajakaista tulee olemaan koskaan varteenotettava vaihtoehto kiinteälle.
   
 20. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16230
  Tykkäykset:
  5166
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Joo ei kyllä täälläkään suunnalla tulisi mieleenkään vaihtaa lankaa mobiiliin, niin kauan, kuin lankaa vain saa. Vaikka ollaan 3G alueella (Elisan kartan mukaan jopa aika selvästi), niin ei se ole läheskään yhtä nopeaa, luotettavaa, eikä edes halpaa, jos ottaisi 5M datapaketin. Välillä jopa häviää 3G näytöstä. Vaikkakin vain hetkeksi, niin siinä näkee, kuinka helposti se langaton verkko muuttaa sitä nopeutta radikaalisti.
   

Jaa tämä viestiketju