mobiilikuvagalleria kamerakännyköille

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja futuhdah, 11/7/03.

 1. futuhdah

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/03
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Hei,


  Olemme kehittämässä palvelua, jonka avulla voi siirtää kamerakännykällä otettuja kuvia talteen suoraan omaan webbikuvagalleriaan. Kesän ja syksyn aikana järjestettävässä pilottivaiheessa tarjoamme palvelua ilmaiseksi käyttäjille, ja pyrimme kehittämään palvelusta mahdollisimman helppokäyttöisen ja hyödyllisen. Kokeilemalla palvelua voisit esimerkiksi jakaa kesämuistosi kavereiden kanssa ilman että joudut maksamaan itsesi kipeäksi mms-viesteistä. :)

  Oleelliset ominaisuudet:

  • - Nokia 3650- ja 7650-puhelimille suunniteltu Symbian-sovellus, jolla voi siirtää kuvat galleriaan
   - webbikäyttöliittymä, jossa voi käsitellä kuvia ja järjestää niitä kansioihin
   - helppo osoite omaan galleriaan, muotoa http://keijo.image-gallery.info (kiva jakaa kavereille)
   - vastaavat osoitteet yksittäisiin kuvakansioihin, esim. http://keijo.image-gallery.info/juhannus
  Palveluun rekisteröitymiseen tarvittavan Symbian-sovelluksen sekä palvelun käyttöohjeet löydät osoitteesta http://www.image-gallery.info.

  Toivotamme lämpimästi foorumilaiset kokeilemaan palvelua, ja otamme kiitollisina vastaan kaikenlaisen palautteen.


  Harri Dahlgren
  Futurice Oy
   
 2. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  On tuossa näköjään jotakin uutta, mitä noissa vanhoissa samanlaisissa palveluissa, mutta eipä taida minusta tulla ko. palvelun käyttäjää.. ;)
   
 3. artzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/6/02
  Viestit:
  153
  Tykkäykset:
  0
  Taas sama vanha älyttömyys... tehdään palvelu joka (tämän tiedon mukaan) toimii vain jollain merkillä/mallilla, yllätys, yllätys Nokialla...

  :(

  Sinänsä hillityn ja siistin näköinen esittelysivu...
   
 4. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  0
  Rekisteröityisin heti jos ois aina ilmainen. Turha maksaa ku on sähköpostikin :)
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Tuossa ei nyt valitettavasti paljon ole uutta. Varsinkaan kun se ei toimi kuin Nokialaisilla. Miksi ei tehdä niin että pystyy lähtettämään sähköpostilla kuvan?

  Tuo Vapaalla.org Kuvagalleria, jonne on linkki allekirjoituksessani on juuri tälläinen paikka minne voi lähettää kuvan suoraan omasta puhelimesta, joko ilmaiseksi sähköpostilla tai MMS-viestillä sen hinnalla. Palvelun kehitys on hieman jäissä kesän takia, mutta lähiaikoina sivuille uudistetaan ohjeet ja Private-kansiot on valmiina, mutta niistä sivuille tulee kanssa ohjeet aivan näinä päivinä.

  Jokaiselle siis tulee oma kansio, josta kuvat löytyy ja kansiotaan on mahdollisuus jakaa muille, mikäli niin haluaa. Private-kansioon ei tietenkään pääse muut näkemään, mutta se ominaisuus julkaistaan vasta vähän ajan päästä.

  Mielestäni tuo uusi projekti ei tuo tähän mitään uutta, mutta onnea yritykselle. Kilpailu piristää ja jokainen saa valita haluamansa palvelun. Ja anteeksi jos tuli hieman off topicia.
   
 6. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Pitänee ainakin kokeilla tuota palvelua jossain välissä, mutta muisikortti itselläni on riittävän iso säilyttääkseni siellä muutaman satakin kuvaa..
   
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Jos tuolla tarkoitat Vapaalla.orgin Kuvagalleriaa niin kokeile ihmeessä. Kuvia mahtuu palveluun eikä maksa kuin sähköpostin hinnan.
   
 8. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Mainontaaa.. ;) Ajattelin kokeilla itseasiassa molempia, mutta tuskin tulen käyttämään aktiivisesti, kuten mainitsin, tuo muistikortti on riittävä minulle ja kuvat saan helposti bt:llä koneelle. Mutta koekäyttää kyllä pitää!
   
 9. futuhdah

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/7/03
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos ajatuksista.

  Kuten nopeimmat jo huomasivat, emme ole ensimmäisinä maailmassa keksineet mobiilikuvagalleriaa. En niin väittänytkään. :)

  Itse haluaisin yhtään messuamatta korostaa sitä, että tarkoituksena on nimenomaan tehdä pelkkä _hyvä_ mobiiligalleria, eli sellainen, jota on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiva käyttää useammankin kuvan jälkeen. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole tehdä jonkinlaista kännykkäkuvafoorumia, jonne voi bongailla julkkiksia tai outoja sääilmiöitä, vaan ihan yksinkertaisesti henkilökohtainen kuvapankki, jonka jakaminen jää omaan harkintaan itse pääsaitista riippumatta.

  Miksi kukaan sitten haluaisi sellaisen? Kännykän muistiin mahtuu kuvia, ja kuvat saa kavereille (tai mobiilikuvafoorumiin) sähköpostilla. Täysin totta, mutta itse en ainakaan ihan hetken mielijohteesta viitsi meilailla kuvia, varsinkaan kun useamman kuvan meilaaminen ei ole varsinaisesti kovin näppärää. Meileillä on sitä paitsi ikävä taipumus ennen pitkää tuhoutua, vaikka liitteenä oleva kuva olisi kuinka onnistunut tahansa, eikä parin kuukauden kuluttua ole enää välttämättä helppoa yhdistää outoa tilannekuvaa itse tapahtumaan.

  Palvelussamme sen sijaan on tarkoitus jatkossa yhä kiinteämmin integroida kuvien ottaminen omaan galleriaan: ideana on, että lähes kaikki onnistuneet kuvat 'synkronoidaan' palvelimelle, jossa ne myös pysyvät kunnes käyttäjä nimenomaisesti tuhoaa ne. Eli palvelua voisi ajatella jonkinlaisena kuvapäiväkirjana, josta voisi jälkeenpäin muistella vaikkapa miten kesän festarikierros eteni -- mobiilikuvat varmaan tyypillisesti ovat tiettyyn hetkeen naulattuja tilannemuistoja, joita voisi olla kiva selailla jopa parin vuodenkin jälkeen.

  Mielestämme tällaiselle palvelulle on kysyntää, ja suhtaudumme vakavasti sen hiomiseen käyttäjäystävälliseksi. Jos ajatus pysyvästä kuvapäiväkirjasta tuntuu teistäkin hyvältä, kokeilkaa ihmeessä palvelua.


  Harri
  Futurice Oy
   
 10. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Näinhän se on Vapaalla.orgin Kuvagalleriassakin. Erityisen hyvänä esimerkkinä voin sanoa käyttäjjän "niko", jolta löytyy yleisesti nähtävillä esimerkiksi kansio polttarit ja hän on pitänyt näin päiväkirjaa.

  http://vapaalla.flyfin.com/users/niko/Polttarit

  Tämähän palvelun tarkoitus onkin, että kuvat tallentuvat palvelimelle, josta ne voidaan helposti pelkän osoitteen avulla jakaa suurelle kaveriporukalle ja katsoa vaikka vuosien päästä uudestaan kuvia.
   
 11. ohnevanl

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Hello!

  Uudistimme palvelua ja näin ollen jatkamme pilottia. Uusina toimintoina ovat mm. kuvien kommentointimahdollisuus vierailijoille ja tynnyrivääristymän korjaus.

  Tavoitteenamme on ollut vastata ainakin itseäni vaivaavaan ongelmaan: miten saada kuvat näppärästi webbiin muiden nähtäville. Yleensä nuo kuvat jäävät joko puhelimeen tai pc:lle lojumaan kun on juuri vähän liian vaivalloista saada niitä siirrettyä ftp:llä millekkään webbisitelle.

  Käykää katsomassa ja kertokaa millaisia featureita haluaisitte!

  t. Hanno Nevanlinna / Futurice Oy.
  ps. Symbian clienttiin on muuten tulossa vielä: kuvien siirto suoraan julkisiin kansioihin, kuvien deletointi helposti uploadauksen jälkeen ja kuvien automaattinen siirtäminen webbiin.
   

Jaa tämä viestiketju