Mobiilikoodaukseen liittyvä kysymys

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Toni79, 30/5/12.

 1. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Ajattelin vähän verestää vanhoja koodaustaitojani ja kokeilla koodausta mobiilialustoille pientä projektia varten. Minua kiinnostaisi testata ohjelmointia kaikilla seuraavilla alustoilla: Android, iOS ja Windows Phone. Mitä kieliä on hyvä olla hanskassa kaikilla noilla alustoilla?
   
 2. finalizer

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/1/07
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  1
  Androidille koodatessa tarvitaan Javaa (ja ehkä c/c++, jos haluaa kirjoittaa natiivikoodia). IOS:lle kirjoitetaan softaa objective-C:llä ja Windows Phonelle C#. Mitään yhteistä kieltä noille ei ole, joten kannattaa ehkä miettiä millaista softaa haluaa tehdä, tuleeko softasta kaupallinen jne. Itse keskittyisin aluksi yhteen alustaan ja katsoisin tuleeko ohjelmoinnista mitään. Isoimmat rahat liikkuu iOS puolella, windows phonelle ohjelmatarjonta on vielä pientä, joten siellä voi tuurilla lyödä oma softa läpi. Android-softalle löytyy kysyntää, mutta tarjonta on myös suurta ja ymmärtääkseni android-puhelimen käyttäjät ostavat mobiilisoftia vähemmän kuin iOS:n käyttäjät.

  Lisäksi kannattaa huomioida, että iOS-kehitys vaatii Mac OS X:n ja Windows Phone -kehitys windowsin. Jos haluat sovelluksiasi testailla omassa laitteessasi niin iOS ja Windows Phone -alustoille joudut ostamaan lisenssin (en muista varmaksi, mutta jotain luokkaa 100e/v). Emulaattorissa voit toki sovellustasi kehitellä ja testailla ilmaiseksi. Android-softaa voi kehitellä ainakin Linux ja Windows -käyttiksillä, mutta Macistä en ole varma. Android-softaa voit ajaa omassa puhelimessasi ilmaiseksi, mutta jos haluat lähettää sen Googlen markettiin niin joudut ostamaan lisenssin (olikohan n. 30e/v).

  Kaikille alustoille löytyy hyviä tutoriaaleja ja emulaattoreissakin pystyy perussoftaa kehittämään lähes valmiiksi saakka, joten jos intoa riittää niin kokeile eri alustoille tehdä se hello world ja valitse näistä mieluisin. :)
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  [HR][/HR]
  Jos kyse sopivan pienestä ja yksinkertaisesta niin voisit miettiä voisiko asiaa lähestyä kirjanyhdistelmällä HTML5
   
 4. jorma2

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  8/1/11
  Viestit:
  101
  Tykkäykset:
  1
  Jos haluat kokeilla android sovellusten tekemistä niin kannattaa kokeilla tätä Tolla pääsee jo melko pitkälle, mutta tuo ei tarvitse mitään koodaustaitoja koska tuossa yhdistellään vain palikoita ihan niin kuin leegoja eli vaatii vain loogista ajattelua.
   

Jaa tämä viestiketju