MMS viestiliikenne, roaming, Tanska, TDC

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja _jkn_, 22/5/08.

 1. _jkn_

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/5/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Olimme hiljattain testaamassa suomalaisten operaattorien sim-korteilla MMS-viestien vastaanottoa Tanskassa ja pienoiseksi yllätykseksi yhteydet toimivat todella hyvin. Lähes kaikki suomioperaattorien simmit pystyivät ottamaan mms-viestit vastaan vaikka olisivat kirjautuneet minkä tahansa tanskalaisen operaattorin verkkoon.

  Ongelmaksi muodostui yllättäin se, että vaikka esimerkiksi kaikki suomalaiset sim-kortit saivat viestit perille ollessaan Tanskalaisen TDC:n verkossa, niin TDC:n omille asiakkaille viestit eivät mene perille. Siis suomalaisen simmin roamatessa TDC:n verkkossa homma toimii, mutta kun TDC:n oma asiakas on TDC:n verkossa ja hänelle lähetetään MMS Suomesta, niin homma ei toimi.

  Tietääkö joku onko tämä normaalia toimintaa, että vaikka operaattorien välillä on roaming-sopimus niin silti yhteys operaattorien asiakaskuntien välillä (esim väli Sonera<->TDC) on poikki?

  Täysin normaalia se ei voi olla sillä esim väli Sonera<->Sonofon (Tanska) toimii MMS:n suhteen normaalisti vaikka kyseessä olisikin Sonofonin oma liittymä eikä suomalainen simmi, joka vain roamaa Sonofonin verkossa.

  Niin ja sanalle "normaalia" ei tähän hätään löytynyt parempaa vastinetta. Mikä nyt operaattoritoiminnassa on normaalia ja mikä ei, siihen on vaikea ottaa kantaa...
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kenenkä toimesta?

  SMS yleenstä toimii roaming tilanteissa, GPRS toimii yleensä länsimaissa ja pikaisella vilaisulla myös Tanskassa, joten MMS toimii.

  Valitettavan vähän on operaattoreilla sopimuksia MMS liikenteestä, joten ulkolaisiin numeroihin joutuu yleensä miettiin jonkin muu viestintä tavan.

  Oleellinen tekijä ei ole se missä verkossa lähettäjä/vastaanottaja on.
   

Jaa tämä viestiketju