MMS-viestien hinnat

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Hintabongaaja, 3/11/04.

 1. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Kun en löytänyt aiheesta omaa topiccia, niin avasinpa uuden:

  Lähetteleekö ihmiset oikeasti mms-viestejä ny(l)kyhinnoilla (muutenkin kuin testatakseen palvelun toimivuuden)?
  Ainoa operaattori, jonka hinnat on järkevällä tasolla näyttäisi olevan Globetel: 0,19e/mms. Seuraava (Cubio) onkin jo 0,29e/mms ja muut reilusti yli 0,30e/mms (en nyt huomioinut tässä väliaikaistarjouksia, vaan normaalit hinnat).

  Mielestäni muidenkin operaatorien olisi syytä laskea hintoja, jos haluavat palvelulleen käyttöä. Nykyisin taitaa tulla reilusti halvemmaksi lähettää keskiverto kännykkäkameralla otettu kuva puhelimen sähköpostiohjelmalla gprs:n kautta, kuin mms-viestinä.
   
 2. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kyllä niitä tulee kuukausittain viitisen kappaletta aina läheteltyä, välillä vähän enemmänkin.

  Niin tuleekin ja sillä kuvia lätee useita kymmeniä kuukausittain. Periaatteessahan tuo ei maksa yhtään mitään ja ei paljoa ilman pakettiakaan...
   
 3. JAT

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/10/04
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Miten esimerkiksi Elisan liittymään saa sähköpostipalvelun käyttöön? Kuulosta ihan fiksulta tavalta laittaa kuvat liikkeelle, kun itsellani niiden hinta on ainakin 32senttiä/kipale. Eikä siitä siis tosiaan tule _mitään_ lisämaksua gprs:n lisäksi?
   
 4. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Sori poijjaat (ja tytöt) mutta tähän on pakko pistää kommentti:

  JOS operaattorit haluaisivat että MMS-viesteistä tulisi hitti niiden pitäisi:

  A) Saada ne toimimaan (helposti, ilman mitään ihme säätöä)
  B) laskea hinta vähintään SMS-viestien alkuperäisen hinnan tasolla (99 p eli ~16 c)

  A-kohdasta viis, mutta B-ehdottamasti, siinä on mun kipukynnys noitten viestien suhteen. Jossain välissä DNA:llahan oli se tarjous, että MMS viestit oli ilmaisia, silloin lähettelin pelkästään niitä tekstareiden sijaan frendeille joilla MMS-kännyköitä oli...
   
 5. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Miltäs kuulostaisi se, että MMS -viestit maksaisivat saman kuin tekstiviestitkin eli esim. noin 10 snt/kpl (ei tarjous vaan pysyvä normaalihinta)? Kuinka moni siirtyisi tällöin käyttämään MMS-viestejä?

  T: Panu.
   
 6. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Jos vähänkään haikailee mms viestien perään,niin kannattaa loppu vuosi olla Soneran asiakas.Pe-su voi lähettää ilmaiseksi mms viestit.Kolmekin päivää viikossa ilmaisilla viesteillä on melkoisen hyvä tarjous, johon muut ei vastaa mitenkään.No Cupio yrittää räpeltää jotain vastinetta,mutta asetukset ei pelaa.
   
 7. must1

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  167
  Tykkäykset:
  0
  Vielä kun noi MMS:t olisi samanarvoisia SMS:ien kanssa Tekstari-liittymässä... :)
  Mutta kyllä toi 10 snt/kpl kelpaisi.
   
 8. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  Kyllä varmaan moni yrittäisi siirtyä. Kuitenkin toimivuudessa eri puhelinten ja operaattorien välillä on niin paljon toivomisen varaa, että se tyssäisi siihen. Kiteyttäen, homman pitää olla tasan yhtä helppoa kuin tekstiviestin lähettäminen kaikkine asetuksineen. Siis nykyistä paljon helpompaa.
  Joitakin viestejä olen yrittänyt lähettää ja kerran jopa onnistunutkin. Suurimmalla osalla omista tutuistani ei kuitenkaan ole minkään valtakunnan hajua koko MMS:stä.
   
 9. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Aivan saletisti, kunhan hinnanalennus ei tee sitä, että puhelujen / kk-maksujen hinnat nousee !

  Hyvä tarjous, mutta ei riitä, pelkästään tuon takia en lähde liittymää vaihtamaan... Entäs sitten loppuvuoden jälkeen, taas vaihtamaan johonkin ??? En tiedä muista, mutta itse pidän aikalailla pysyvyydestä.
   
 10. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Kun lähettää kuvan sähköpostiviestinä, niin kuvan laatukin on parempi. Tosin laitteessa täytyy olla sähköposticlient, jotta sähköpostilähetystä voi hyödyntää, halvoilla puhelinmalleilla tuota mahdollisuutta ei ole.

  Silloin menee vain gprs maksu/lähetys. MMS on ihan hyvä juttu ja luulen, että joulun jälkeen aika monella on jo mms ominaisuudella varustettu puhelin/kamerapuhelin käytössään.

  Ensi vuonna alkaa siis mms viestit yleistymään paljon! Ja taas visio omasta päästä revitty ;)
   
 11. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Varmastihan MMS:n siirryttäisiin jos hinta ja toimivuus olisivat kohdallaan, vaikke kuvaa tarvitsisikaan niin 1000 merkkiä vastaa 160 merkkiä on aika selvä peli.
  Jos hinta todellakin olisi (kuten Panu spekuloi) vaikka 10snt kpl. niin tulisihan siinä jo säästöä verrattuna SMS:n käyttöön, minulla ainakin suuri(n) osa viesteistä ei mahdu 160 merkkiin.

  Toinen ongelma vaan on se toimivuus ja luotettavuus. Kun SMS:n lähettää voi olla melko varma siitä että viesti myös menee perille ja heti, MMS:n kanssa taas voi perillemenon ja toimitusajan kanssa olla välillä vähän niin ja näin. Oma asiansahan on vielä tietysti puhelintuki, joka onneksi alkaa olla jo aika yleinen. Kuitenkin minullakin on paljon tuttuja joiden puhelinmallista ei ole havaintoa, joten MMS:n lähettämien tällaisille on aika arpapeliä.
   
 12. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Ihan noin nopealla testauksella lähetin K700i puhelimella n. 65KB kuvatiedoston sähköpostin liitetiedostona ilman tekstiä. Puhelimen omasta datalaskurista tarkastin siirretyn tiedonmäärän ja siirretty data oli aika tarkkaan 100KB.

  En osaa ollenkaan sanoa kuinka pätevänä tällaista testiä ja laskurin arvoja voidaan pitää, mutta jos tuosta nyt edelleen jalostaa niin tämä yksi kuvatiedoston lähettäminen tulisi 1,5€/Mt hinnalla maksamaan noin 15 senttiä. Ja kun itse käytän lisäksi 18€/100Mt pakettia niin tämän kuvan lähettäminen sähköpostitse tuli minulle parhaimmillaan maksamaan vain vaivaiset 1,8 senttiä. Ja jos olisin lisännyt sähköpostiin tekstiäkin ei se olisi hintaa kovinkaan paljoa nostanut. Tämän lisäksi voin määritellä sähköpostin samalla kertaa useammalle vastaanottajalle toisin kuin mms viestin, joten kyllä hintaero venähtää aika suureksi.

  Mutta jos mms -viestin hinta olisi kuvaillut 10senttiä tai alle väitän että ottaisin palvelun käytön vähintään vakavaan harkintaan mms viestin etujen vuoksi. Tällä hetkellä käyttöönotto ei tulisi kuuloonkaan. Kysyn tässä vielä, että onko niin jotta vain ulkomailla mms viestin hintaan lisätään lisäksi gprs tiedonsiirrosta aiheutuneet kustannukset vaiko myös kotimaassa?
   
 13. Universumin Keisari

  Universumin Keisari

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/04
  Viestit:
  207
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Desire Z / Elisa
  Ainakin mulla noi lähetystiedot MMS viestien kohdallakin on toiminu aika hyvin... (+mä tiedän aika hyvin kenellä frendeistä on MMS puhelin, kun oon melkein kaikkiin saanut asetukset joko laittaa, tai neuvoa miten laitetaan ;)
   
 14. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Tämmöisiä kokemuksia omalla kohdalla: Toimii hyvin Soneran ja Elisan välillä, mutta Saunalahden liittymään ei jostain syystä mene perille. Toinen osapuoli saa tiedon SMS:nä, mutta ei ole päässyt katsomaan sitä edes Saunalahden sivuilta, sivusto jumissa tai jotain. Molemmilla pitäis olla MMS-asetukset oikein.

  Parin vrk:n päästä sain kuittauksen omaan puhelimeeni: "Viesti on vanhentunut palvelimessa".
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyllä, jotkut.

  Hinnoittelussa tehtii sama kuin aikoinaan WAPilla, eli alussa hinnakas ja toimimaton, nyt kun alkaa toimimaan niin hintoja lasketaan, mutta käyttäjät jo hermostuneet palvelulle.
  Tästä aiheesta on muutama ketju, joissa olen perustellut miksi MMS ja email eivät ole sama-asia.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Asetus ongelma menee kohti parempaa, ja tilanne nykyisin jo huomattavasti parempi kuin alkuaikoina.
  Ongelma on lähinnä jakeluportaassa ja siinä mistä ihmiset ostavat luurit, eli ostetaan monipuolinen luuri niin halvalla kuin löytyy, jos se panos käytettäisiin siihen että ostetaan luuri sieltä mistä saa palvelua, eli asetukset kuntoon ja lyhyen selvityksen mitä laitteella ja palveluilla voi tehdä.

  Hinta on ollut rajoite lähinnä sen takia että hinta ei ole vastannut toimivuutta.
  Nykyinen MMS hinta on hyvin lähellä vanhaa SMS hintaa (~1mk), kymmenessä vuodessa on ansiotaso noussut aika huomattavasti, vaikka inflaatio on ollut alhaista. joten taitaa mennä siinä suhteessä aika yksiin.

  Mutta olen samaa mieltä ei nuo MMS:t lähde massoille liikkeelle 30-40 sentillä
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oli hyvä tuoda esiin että emailin lähettämisessä sitä dataa siirtyy huomattavasti enemmän kuin jonkin kuvatiedoston koko on.

  Nuo huomiot ovat hyviä jos pohtii lähettääkää sähköpostiin viestin MMSllä vai emailina, niin on toki usein fiksumpaa käyttää emailia emailin lähetykseen.

  Toiseen luurinlähettäessä MMS on vahvoilla, jo sen takia että on todennäköisempää että toisella on MMS asetukset kunossa, että tiedät toisen puhelin numeron, ja todennäköisempää että se yleensä voi lukea viestin MMSllä paremmin kuin emailina (esim liitteet), jos usein MMS tavoittaa nopeammin kuin email (jos ei tiedä että vastaanottaja tarksitaa mailin viidenminuutin väleien tai hänelä on push palvelu) ja enenkaikkea vastaan ottajan kannalta (jos omassa verkossaan) hänen ei tarvitse maksaa viestin vastaanottoa.
   
 18. Masteri Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/03
  Viestit:
  4574
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iphone4 16GB Black
  Spug: Kyllä ainakin osalla Nokian puhelinmalleista mms viestin voi lähettää yhtäaikaa vaikka kuinka monelle vastaanottajalle kerralla, samoin kuin normaali sms:n.
   
 19. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllä MMS toimii luetettavasti jo lähettäjällä ja vastaanottajalla on asetukset oikein laitteet kunnossa + tietysti yhdysliikennesopimus operaattoreiden välillä. MMS on hieman raskaampi standardi kuin SMS, moni ei näköjään tajua sitä. UMTS/EDGE aikakaudella laitteet alkavat olla sellaisia että MMS liikkuu jo melko sutjakasti.

  Ongelmana ovat tietysti edelleen asetukset. Mutta kuka muistaa ettei SMS-keskuskaan ole aina ollut tallennettuna SIM-kortille tai etteivät kaikki laitteet osanneet sitä sieltä automaattisesti lukea? Operaattorikytkösmaissa asetukset eivät enää ole ongelma. Suomessa asia voidaan järjestää, mutta siihen menee valitettavasti jonkin aikaa. Helpointa olisi tietysti jos MMS olisi automaattisesti liittymän palveluna ja asetukset tallennettuna valmiiksi luuriin tai USIMmiin. Ensimmäisessä tapauksessa laite voisi haistella verkosta oikeat asetukset (vaatisi tuen verkolle) ja jälkimmäisessä oikeat asetukset tulisivat tietysti heti käyttöön.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Taitaa kuitenkin Sonera ja muut peria jokaisesta erikseen hinnan.
   

Jaa tämä viestiketju