MMS-viesteistä kysymyksiä (yht.sopivuus?)

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 12/2/05.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tämä voisi olla jollain kännymerkkiosastollakin mutta kun koskettaa useampaa merkkiä ja toisaalta myös liittymiäkin, osaltaan niin pistänpä siis tänne.

  MMS:ää sanotaan olevan yhteensopiva, eli kännymerkistä riippumatta toimii jos vain sekä lähettäjän että vastaanottajan kännyt ovat MMS-kännyjä.

  Silti mieltä kaivaa juttu jonka olen jostain päähäni pinttymän saanut. Miten käy jos lähettäjällä on esim. kännykkä jonka resoluutio ja näyttö on suurempi ja lähettää viestin kännykkään jonka näyttö on pienempi, vaikuttaako kuvan kokoon eli leikkautuuko kuvasta pysyvästi silloin jotain pois vai skaalautuuko kuva vastaanottajan näytölle sopivaksi? Entä miten tiedostoformaatit, kannattaako pysyä vain yleisimmissä formaateissa kun kuvia lataa, esim. jpg, gif ja bmp?

  Sitten vielä kysymys äänistä joita viesteihin saa myös liitettyä, miten hyvin Nokian kännykkä vastaanottaa esim. Motorolan SMAF-ääniä? Entä toisinpäin? Mitä nuo SMAFfit muuten oikeastaan ovat? Jotain audioformaattejako kuten mp3? Entä jos vastaanottajan Nokiassa on vain muutama kanavainen äänisysteemi ja lähettäjällä onkin 16-kanavainen, miten melodioiden sitten käy?

  Kiitokset sille/heille joilla kärsivällisyyttä riittää ja viitsivät asiallisesti vastata näihin kysymyksiin.
   
 2. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Kaksi kertaa olen saanut MMS:n, jonka kuva ei avaudu puhelimessani, tiedostomuotoa en muista. Lähettäjäluureina Nokia ja Samsung. Tämä nyt on jo vanha luuri, uudemmissa moista ongelmaa ei enää liene.
   
 3. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Itseäni kiinnostaisi MMS:ien lähetys ulkomailla, kuinka luotettavaa se on ja ylipäätään, mistä käytännöllistä tietoa ko. aiheesta voisi löytää?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ulkomailla lähettäminen ei ole ongelma, käytännössä vaatimuksena että GPRS toimii.
  Vastaanottamisessa ongelmat lisääntyy, eli pitää olla asetuksissa, niin luurissa kuin verkon puolella että vastaanottetaan ulkomaila, GPRSn ja SMS pitää toimia, ja luurin pitää olla halukas hakemaan.
  Luureissa joissa näkyy tieto että MMS on tyrkyllä, vaikka sitä ei ole haettu, niin käyttäjä voi hakea vistin vaikka käsin sopivan tilaisuuden tullen.
   
 5. BassFreak

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  135
  Tykkäykset:
  0
  Olen saanut sellaisen käsityksen, että operaattorin mms-keskus/palvelin katsoo ensin vastaanottajan luurin mallin ja sitten sovittaa tarvittaessa viestin sopivaksi kyseiselle luurille. Eli jos sulle lähetetään isompi kuva kuin mitä sun puhelin tukee, niin tuo mms-keskus/palvelin pienentää kuvan niin, jotta voit vastaanottaa ja katsoa sen.
   
 6. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Itseäni kiinnostaa, että onnistuuko kaikkien operaattorien liittymistä mms-viestien lähettäminen myös muiden operaattorien liittymiin? (siis edes periaatteessa, käytännössähän ei aina onnistu, vaikka pitäisi.) Kun ainakin aikaisemmin vain suurimmilla operaattoreilla oli keskinäiset sopimukset.
  Ainakin seuraavilla tiedän onnistuvan: Sonera, Elisa (+Kolumbus), DNA, Saunalahti, Tele2
   
 7. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Sen verran omista kokemuksista tiedän että ainakin dnan ja elisan välillä onnistuu ja dnasta emailiin. Muista ei ole kokemuksia ja mulla tuo kapulakin melkoisen tuore värkki ettei ole kaikkea tullut vielä koklattua.
   
 8. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Taitaa lähinnä tippua ei tuoetut ominaisuudet pois (esim. kaveri lähettänyt ääntä sisältävää MMS:ää minulle (6100) niin viesti näkyy oikein mutta ääniä ei vain ole jne. Kuvatkin skaalautunevat.

  Onkos kellään muuten kokemuksia miten "liian suuri" MMS viesti käyttäytyy, siis esim. yli 64kt 6100:een.
   
 9. masa57

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Eilen tuntikausia vehtasin Nokian ja Samsungin kanssa kun ei MMS mennyt kuin toiseen suuntaan,pääsin viimein aspaan(Saunal) ja kuulemma pitää katkaista virta kännykästä ja käynnistää uudelleen asetusten tallettamisen jälkeen,alkoi perhana toimimaan
   
 10. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Itse ihmettelin, mihin viesti hävisi: lähetys Saunalla (TSF verkko) & Siemens C65, vastaanottajana Kolumbus ja CX65. Sain ilmoituksen että 1 mms lähetetty joten joku keskus kai sen otti vastaan?

  Päivällä kun luurit oli vierekkäin ja kokeilin, toimi ongelmitta, illalla kun lähetin asiaa, ei mennyt perille. Lähettämäni viesti oli jotain 54 kb, onko eri operaattoreilla erilaisia kokorajoituksia, millaisia viestejä ne kuljettaa verkossaan?
   
 11. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Entä värit?

  Pakko nostaa tää ikiwanha ketju ylös kun tuli uutta mietittävää enkä viitsinyt avata uuttakaan.

  Eli, jos puhelimessa A on 65535 värinen näyttö ja siitä lähettää esim. 16384 väriä sisältävän kuvan puhelimeen B jossa on vain 4096 värinen näyttö niin miten käy noiden värien, eli näyttääkö B luuri vain osan väreistä ja itse kuva tallentuu 16384 värisenä luurin muistiin vai hukkaako B lopullisesti nuo värit joita se ei pysty näyttämään? Eli jos nyt lähettää B luurista sen kuvan eteenpäin, esim. emailiin niin onko emailiin tullut kuva lopulta vain 4096 värinen vai säilyykö nuo kaikki värit? Tää kysymys siksi että tietää hankkia oikeanlaisia luureja, kun menee luurit vaihtoon. Itsellä on jo Moto E365 jossa on 16-bittinen väriskaala mutta harkitsen toistakin MMS-luuria ja nyt pitäisi tietää mitä kannattaa hankkia.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Entä värit?

  Ei sinänsä ole merkitystä onko laite harmaasävy kone, värikone tai kuinka monta väriä laitteen näyttö tukee, eli kameralla otettu kuvat menee sen kameran rajoitusten mukaan. tai muualtaluuriin laitettu kuva on sellainen kun on, riippumatta näytöstä.

  Jos laitteella luodaan jotain kuvaa, niin tämän softan ominaisuudet vaikuttavat mahdollisiin väräihin, sillä ei välttämättä tekemistä näytön värien kanssa, softa voi tukea usempaa tai vähempää.

  Tähän tuli kai vastaus yllä, mutta MMS on palveluna sellainen että operaattori voi muokata sisältöä vastaanottajalle sopivaksi, eli vastaanotettu kuva ei välttämättä ole bitistä bittiin sama kuin lähetetty, harvoin kylläkään värejä vahennetaan, mutta pikselimäärä ja tiedostokoko saattaa muuttuua jos vastaanotto ei muuten sujuisi.

  Jep, eli valinta perusteet löytyvät jostain muualta kuin noista väreistä.


  P.S.
  Mikä tuo 16384 värin kuva oikein on? ei GIF, JPG on häviöllinen ja siinä bittimäärä riittää suurempaan ja vaikea siitä laskea ennakkoon paljonko kuvassa oikeasti eri värejä jos pakkaillaan. PNGllä voi toki tollaisen kuvan tehdä, vaikka käytettäisiin suurempaa väripalettia.
   
 13. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Re: Entä värit?

  Mä vaan heitin tuon värimäärän hatusta jotta porukka helpommin sisäistäisi mitä ajan takaa, JPG-kuva kyllä juu ja tarkoitin siis kuvan sisältämää todellista eli kalkuloitua värimäärää, en siis kuvaformaatin mahdollistamaa maksimivärimäärää. Ja oli siis ihan esimerkki vaan.

  Eli vaikka JPG:n kohdalla puhutaan True color-kuvista eli 24-bittisistä niin silti ei kuvassa useinkaan ole todella suurta värimäärää vaikka voisi olla. Tosin osa niistä alkuperäisen kuvan väreistä häviää aina JPG-pakkauksen myötä koska koko pakkaussysteemihän perustuu juuri siihen että hävitetään sellaisia, ilmeisesti vierekkäisiä värejä joita ihmissilmä ei erota.
   

Jaa tämä viestiketju