MMS:n, tekstareiden ja numeroiden tallennus MMC-kortille?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja SYS 49152, 25/3/06.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Monissa paremman luokan puhelimissa on nykyään MMC- tai siitä pienempi RS-MMS muistikortti. Mutta kuinka moni noita kortteja käyttävistä puhelimista osaa tallentaa tekstarit (saapuneet, luonnokset, lähetetyt), puhelinnumerot, MMS:t ym. noille muistikorteille? Jos joku osaisi kertoa mitkä puhelinmallit tallentaa kaiken em. RS/MMC-kortille ettei siis tallennu aina puhelimen tai sim-kortin muistiin..

  Tuollainen kortti olisi kätevä, olisi helppo siirtää kaikki tekstarit, numerot ja MMS:t ym. tietsikalle kun se muistikortinlukijakin alkaa olla koneissa vakiovaruste digikameran takia. Etenkin kun joihinkin kännyihin on vaikeaa saada piuhaa vaikka sellaisia niihin tehtäisiinkin (maahantuojat ei tuo piuhoja?).

  Sim-kortti toki käy tekstien ja numeroiden siirtoon mutta tässäkin on hieman ongelmaa kun ei sopivia uusia ohjelmia löydy ja Sim-Surf alkaa olla aikansa elänyt (katkaisee tekstarin tekstit siinä kohtaa missä tekstissä esiintyy euromerkki), toisaalta kaikki puhelimet ei tallenna muuta kuin saapuneet tekstit simille. Esimerkkinä vaikka Nokia 3100 joka tallentaa lähtevät ja lähetetyt omaan muistiin eikä Simille.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: MMS:n, tekstareiden ja numeroiden tallennus MMC-kortille

  Ei välttämättä kätevää, datan saa kyllä siirettyä, mutta sen datan parsimenen kätevästi luottevaan ja selailtavaan muotoon voi olla haasteellista.

  Kuullostaa ihan kuin sinulla olisi jotain mallia mielessä,kyllä piuhaa tai jotain muuta yhdistämis tapaa on yleensä tarjolla jo halvemmissa kuin muistikortillisissa malleissa. Jos haluat selailla luurilla tehtyjä viesti tallennuksia helposti PCllä, niin ehkä kannattaa panostaa sellaisiin malleihin joissa juurkin tuo ominaiusuus vastaa parhaiten tai riittävästi tarpeitasi, lähinnä siis että löytyy ohjelmistoa.
   
 3. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Re: MMS:n, tekstareiden ja numeroiden tallennus MMC-kortille

  Ajattelin tuota MMC-korttia lähinnä siksi koska ainakin sillä kaiketi pystyy siirtämään kuvat ym. helposti koneelle ja sitten oli jossain it-alan firman mainoksessa mainittu noista MMC-korteista vähän siihen tyyliin että tekstarit ym.voi tallentaa siihen jne.
  Mites muuten se tekstareiden tallennus, kun sanoit siitä parsimisesta...eikös ne menekään ihan txt-muodossa kortille?

  Noista kapuloista, kun koitin katsoa esimerkiksi Nokia 2650:lle kaapelia (tarvikekaapeli) niin ei löydy mistään, tuolle 3100:lle kyllä löytyy, olikohan mallia CA-42 muistaakseni. Toimiiko nuo kaapelit ylipäätään enää Datasuitella? Uusinta PC suitea en halua ladata, se vaatii WinXP:n ja en kehtaa ääneen lausua mitä ajattelen siitä käyttiksestä;D Linuxia ja Win9x:a vielä käytössä, XP ei mun koneeseen tule vaikka maksettais:D

  Entäs Motorola E365, tuolla Puhelinkioskissa ainakin oli sellainen piuha mutta jos löydän jostain sen hinnan alle niin mikä olisi oikea tyyppi tuolle että osaa ostaa oikean, siis vastaavanlaisen joka sopii E365:een?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: MMS:n, tekstareiden ja numeroiden tallennus MMC-kortille

  Vaihtelee, esim Nokian Symbian koneissa viestitietoja on osittain Symbianin tiedostomuodossa ja vaikka itse viestejä saattaa ollakkin ns tekstimuodossa, mutta niissä on otsikkotietoja ja universaalimerkistöjä, eli halutun viestin kaivaminen ja selkokieleksi saaminen on hivenen työlästä.
  Tosin, älykoneille, esim Symbian koneille on (ainakin joillekkin) tehty erinlaisia export ohjelmia, joilla viestejä voi viedä tekstitiedostoiksi tai vastaaviksi. ja voihan tärkeimpiä edelleen lähettää vaikka emailina.

  Kuvat ja muut sen tyyppiset tiedosto käsitellään normaalimmin.
   
 5. AEIMAENKAEKI

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/04
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Tuossa on selkeä tietoturvaongelma: jos hukkaat muistikortin jossa on viestejäsi niin käytännössä kuka tahansa joka saa kortin haltuunsa voi lukea ne.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, toki luurin hukatessa samat riskit. Mutta tietoisesti tietovarkautta tekevä voi viedä kortin ja jättää luurin, jolloin varkaus ehkä huomataan myähemmin, tai voidaan jopa kortti palauttaa kopioinnin jälkeen takaisin. Tosin myös luuri voidaan kopioida toiselle kortille, että niin ja näin.

  Vähäänkään henkilökohtaista tietoa sisältävän luurin saatika luottamuksellista tietoa käsiteltäessä pitää huolehtia salauksesta, valitettavasti kovin monelle alustalle ei saa kunnollisi ohjelmia ja joille niitä saa eivät ehkä vielä ole käytettävyyden huippua.
   
 7. Imperial

  Imperial Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/11/05
  Viestit:
  864
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6
  Symbianille saa joitain ohjelmia, joihin voi tallentaa kaikenlaista tietoa salasanan taakse. Mutta kysymys onkin, saako S40 -sarjalaisiin? Kun oliis tarkoituksena tuo 6280 hankkia, ja siinähän tuollainen on.
   

Jaa tämä viestiketju