MMS kuolee 1MPix kamerapuhelinten yleistyessä.

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja karkka, 5/7/04.

 1. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei kuole ainakaan tuon takia.
   
 3. Fujitsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/5/04
  Viestit:
  1824
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä niitä viestejä varmaan kehitetään sitten jossain vaiheessa.
   
 4. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Mun mielestä artikkelissa oli hyvin perusteltu miksi. En tiedä pitääkö perustelu paikkaansa, mutta oltiinhan siinä tehty tutkimuskin. Itse lähetän 3650:lla otettuja kuvia ainoastaan sähköpostilla. MMS:llä kuvanlaatu heikkenee tai sitten en osaa käyttää sitä. Useimmilla tutuilla ei ole MMS puhelinta tai sitten eivät osaa käyttää sitä laittamalla asetukset puhelimeen. Kukaan heistä ei rupea tekstiviesti-ilmoituksen jälkeen loggaamaan nettiin joillekin sivuille katsomaan viestiä. Tutut ovatkin sitten pääsääntöisesti vanhempaa porukkaa. Ehkä asia on toisin nuorten keskuudessa.

  t: Kerim
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  MMS:ää tarvitaan entistä enemmän kun uusia laitteita tulee ja kun halvemman päähän tulee MMS tuki ja sen myötä alkaa suurelta osalta löytymäään MMS tuellinen luuri.

  email ei ole vaihtoehto, email sopii hyvin jos haluat lähettää liitteitä esim PClle ja itse etsiä konstit millä ne purat.

  Jokin 2000x1000px kuvan lähettäminen toiseen luuriin, tekniikasta riippumatta, on harvoin järkevää, vaan se on järkevää jo pienentää itse luurissa kohtuullisemmaksi ja operaattori hoitaa sovittamisen jos vastaanottajan päätelaitteelle viesti ei sellaisenaan mene.

  MMS ei sinänsä heikennä kuvan laatu mitenkään, laitteesi asetuksista riippuen se saattaa pienentää lähettämääsi kuvaa, esim 3650:ssa on tälläinen mahdollisuus. Operaattori saattaa myös optimoida viestiä vastaanottajalle parempaan muotoon, mutta ilman tätä optimointia vastaanottaja jäisi ilman koko viestiä.

  Tilanne on vähän sama kuin 10 vuotta sitten SMS:n kanssa, mikään uusi ei ole heti kaikkien käytettävissä. Kuitenkin MMS:n suhteen on tapahtunut parinvuoden sisään paljon ja sen käyttö on levinnyt. Enen tuli joitain kuivia kesäloma/juhannus viestejä, nykyisin jopa aika yllättävistäkin suunnista MMS veistejä.

  MMS viestissä on vielä pari ongelmaa.

  - Myyjät eivät laita luureja pelaan, kun asiakas vaihtaa liittymää tai laitetta, osittain tässä on syynä että ostetaan sieltä mistä halvimmalla saa.

  - Vieläkin esiintyy teknisiä ongelmia, ja toimivuus ulkomailla ei ole riittävä.

  - Operaattoreiden hinnoittelu ei vastaa tuotteen toimivuutta.

  Mutta vielä harvemmalla on toimivat sähköpostiasetukset, jotta edes voisi lähettää saatika vastaanottaa, sähköposti on myös huonovaihtoehto MMS viestittelyyn.
   
 6. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Kyllä isonkin tiedoston lähettäminen on järkevää varsinkin silloin kun haluaa tulostaa sen. Onhan nytkin jo olemassa tulostimia, joihin voi esim. BT:lla lähettää kuvia muttei niiden käsittely ennen tulostusta onnistu puhelimessa hyvin eikä näitä tulostimia ole kuin yrityksissä kalleutensa vuoksi. Tämä tapa tuskin yleistyy nopeasti.

  Eikö kuvan maksimi koko ole määritelty MMS viestissä? Mitä kuvalle tapahtuu tiedostokoon pienentyessä jossei sen laatu heikkene?

  Niin, artikkelissahan ei ollut kysymys sähköpostilla lähetettävästä järjestelmästä. Se on totta, että sähköpostiasetusten laittaminen puhelimeen on vähintään yhtä vaikeaa kuin MMS asetusten. Minun tutuillani on enemmän toimivia sähköposteja kuin MMS luureja. Lisäksi olen yrittänyt koemielessä lähettää MMS ulkomailla eikä se toiminut. Sähköposti toimii kaikkialla.

  t: Kerim
   
 7. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No silloin lähetät sen isona, ja onko silloin MMS järkevin tapa lähettää, ellet juurikin halua tulostaa MMS viestiä.

  Toki keksin palveluita joissa mahdollisimman tarkka kuva on hyväksi.

  MMS viestin ongelma ei ole kokoraja. Totta että MMS viestien kokoa on rajoitettu palveluissa ja päätelaitteissa, mutta se ei ole MMS:n ongelma. Kyse on vähän samasta kuin että, email viestillä ei ole koko rajoitusta, mutta sitä rajoittaa päätelaitteiden kyvyt ja sähköpostipalveluiden rajoitukset, ei MMS:ssä sen ~kummosemmasta ole kyse.
  MMS:n etu on se että jos lähettäjä lähettää kohtuuttoman kokoisen kuvan, jota vastaanottaja ei pystyisi sellaisenaan käsittelemään, voi saada sen kuitenkin MMSllä itselleen sopivana.

  Matkapuhelimissa? voi toki olla, mutta uskon kuitenkin että enemmän Suomessa on toimivia MMS asetuksia luureissa.

  Peruskäyttäjää jos ajatelleen että silla on luuri jossa MMS ja email asetukset, niin kyllä ne kummatkin periaatteessa toimii samoissa tilanteissa.
   
 9. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Tämä on juuri se syy miksi todennäköisesti MMS viestit eivät yleisty. Myönnät tuossa itsekin ettei MMS viesti ole järkevin tapa lähettää isoa kuvatiedostoa.

  Tarkoitin sähköpostia yleensä. Lähetän lähes aina kännykällä ottamiani kuvia tuttujen sähköpostiin. Se ei aiheuta kenellekään ongelmia ja menee varmasti perille. Lähetän yleensä myös samalla vaivalla itselleni kopion, jolloin voin edelleenlähettää kuvan eteenpäin ja samalla arkistoida sen. Niillä kenellä on kamerapuhelin (ei monellakaan) saan myös kuvat sähköpostiini. Mielestäni useimmiten kaikista helpoin tapa. En ole tainnut yhtä kokeilu tapausta lukuunottamatta saada yhtäkään MMS viestiä puhelimeeni. Sähköpostilla saan kännykällä otettuja kuvia usein.

  t: Kerim
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis meinaat että MMS kuolee sen takia ettei se ehkä ole järkevin tapa tulostaa kuvia?
  Sanoin että ei ole tavoiteltavaa lähettää MMSllä isoja kuvia, koska se ei useinkaan anna mitään lisäarvoa vastaanottopäässä.


  Jos haluat lähettää liitteitä sähköpostiin on tottakai järkevää käyttää sähköpostia lähettämiseen, ei MMS ole tarkoitettu sähköpostia korvaamaan.

  Puhelimeen?
   
 11. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Oletko siis sitä mieltä, että kännykällä sähköpostiin lähetetyt kuvat, jotka luetaan sähköpostilaatikosta tietokoneella ei kilpaile missään muodossa MMS viestien kanssa? Miksi lähettää MMS viesti puhelimeen kun sen voi lähettää sähköpostiinkin? Eihän se, että sähköposti luetaan tietokoneella tarkoita sitä ettei se olisi vaihtoehto MMS:lle. Johan minunkin tapaukseni sen todistaa. Jos haluan lähettää kuvan jollekin ei tutulle ja tiedän hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa, niin kyllä minä lähetän varmuuden vuoksi kuvan sähköpostiin.

  t: Kerim
   
 12. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Mihin se on tarkoitettu? Itselleni on jäänyt hieman epäselväksi, että kenelle tämä palvelu on tarkoitettu. Asiani saan helpommin ja halvemmalla kerrottua soittamalla/tekstiviestillä. Pidemmissä viesteissä käytän mieluummiin tietokoneen sähköpostia. Työtilanteissa on ollut tarvetta lähettää kuvia työkohteesta. Näitä kuvia ei voi tarkastella MMS-viestinä lähetettynä puhelimen näytöltä. Vaikuttaa, että ainoa käyttötarkoitus on ottaa toisista "hauskoja" kuvia ja niitä sitten lähetellä eteenpäin. Tarpeen kanssa tällä ei tunnu hirveästi olevan tekemistä. Sinällään en ollenkaan ihmettele, että käyttäjiä ei ole hirveästi.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sähköposti on tekstiä. Sähköpostin mukana voidaan lehttää liitteenä tiedostoja. Sähköpostin maksaa vastaan ottaja. Sähköposti täytyy käydä "hakemassa".

  Suomessa lähetetään tolkuton määrä SMS viestejä, vaikka on email.

  MMS viestin lähettämisen maksaa vastaan lähettäjä, MMS viestissä voi muotoilla viestiä, MMS viestin lähettäjän ei teoriassa tarvitse miettiä millainen kokoonpano vastaan ottajalla on. Tieto MMS viestistä toimitetaan heti , eikä ole riippuvainen siitä koska vastaan ottaja käy tarkistamassa tulleet viestit. MMS veistejä voi ottaa (kohta) kuka tahansa missä tahansa vastaan, eikä tarvitse erikseen muistaa mikä on kenenkäki osoite, eli yksi yhteystieto numero riittää. viestin perille menosta saadaan tieto.

  Jos lähetät liitteinä kuvia toiselle tietokoneelle, on sähköposti hyvä, jos lähetät toiselle tekstiä tietokoneelle on sähköposti hyvä.

  Jos lähetät toiselle tekstiä henkilökohtaisesti nyt, on lyhyt SMS hyvä, tai pitkä MMS. On usein aika huona valinta lähettää emailia jos kysyy kaverilta missä hän menee kaupungilla.

  Jos lähetät tervehdyksen, onnittelun, lapsen ensiaskeleet anopille jne, eli kuva tai pari ja vähän tekstiä ja pieni sanallinen tervehdys, pienenä esityksenä, ehkä pätkä videota. ei taida emaili olla oikein vaihtoehto, vastaanottaja lukee sen joskus, ja jos edes saa viestiä auki.

  Kamerapuhelin, MMS viesti, välitä tapahtuma, tunnelma nyt... Juttu voi olla kovasti vanha tunnin, päivän, viikon päästä kun vastaanottaja lukisi emailin.

  Työasiassa, kuva vauriosta tai osasta, ehkä näyte äännestä, selitystä, se pitäs saada kolleekalle joka menossa jossain...

  Jos emäntä nakittaa hakeen kaupasta jotain kippoa, eikä juuri sellaista löydy, parista vaihtoehdosta kuva ja MMSllä emännälle valitse noista, turha siinä emailia käyttää ja odotta kun se käy ne töissä lukemassa.

  Ei näistä pidävaikeita tehdä, vaan antaa luonnon valita kulloinkin hyvä vaihtoheto, ei mitään järkeä lähettää MMS viestiä luurin jos toinen sen sitten joutuisi siirtään PClle jossa olisi email.

  MMS viestit voi toki lähettää email osoitteeseen.
   
 14. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Sähköposti ei maksa mitään. Ilmaisia sähköpostilaatikoita esim. yahoo löytyy vaikka kuinka paljon. Monissa sähköpostipalveluissa on mahdollista saada tekstiviesti ilmoittaen sähköpostista. Sähköposti voidaan tarvittaessa käydä lukemassa puhelimella (minä teen usein näin).
  MMS viestit ovat mielestäni suhteellisen kalliita lähettäjälle.
  ... ja MMS.
  Niin, itse koen edelleen, että jos haluaa varmistan kuvan perillemenon, kannattaa se lähettää sähköpostiin. Useimmilla eivät asetukset ole kunnossa eikä sitä kuvaa käydä vaikeiden loggautumisrituaalien säestämänä hakemassa netistä. Nykypuhelimissa ei ole ongelma tallentaa samalle henkilölle useampia tietoja esim. numero ja sähköpostiosoite. Niitä ei tarvitse muistaa ulkoa.
  Tähän tarkoitukseen MMS on omiaan. Luulen vain, että käyttäjäryhmä on varsin marginaalinen. Kyselyyn useimmille riittää pelkkä tekstiviesti tai puhelinsoitto.
  Kyllä luulen, että suurempi ongelma saada videopätkät jne. auki on puhelimessa kuin tietokoneella. Tähän on hyvänä lisänä tullut Soneran postikorttisovellus. Voit lähettää postitse postikortin tekstillä varustettuna.
  Minä olen joutunut ottamaan meillä tuotannosta kuvia enkä usko, että tällä hetkellä kuvista olisi tullut MMS:llä tarpeeksi selkeitä lähettääkseni ne meidän dealereille. Voin tänään kokeilla asiaa. Epäilen myös etteivät dealerimme Englannissa saisi niitä edes auki.
  Tämä olisi myös sopiva käyttö MMS:lle mutta silloin sen pitäisi olla halvempi. Parin euron kipon takia ei viitsi nykyhinnoilla kovin montaa MMS viestiä lähettää.
  Toistaiseksi luonto on valinnut muut vaihtoehdot huomattavasti suositummaksi. Olisi hyvä nähdä tilastoa paljonko kuvia lähetetään sähköpostilla. Luulen kyllä ettei MMS:stä kovin suosittua tule jos eivät paranna kuvanlaatua kasvattamalla tiedostokokoa ja tiputa hintaa.

  t: Kerim
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin lähettäjälle ei juurikaan.
  Niiden mobiilisuus ei ole kovin hyvä, ja vastaanottajalla pitää olla tuki tuleville liitteille.
  Jonka maksaa vastaanottaja.
  Ja maksat sen vastaan ottamisen.
  Hinta voi toki olla ongelma, ja kuten aijemmin sanoin niin MMS nykyinen hinnoittelu suomessa ei ehkä ola ihan kohdillaan, mutta hinnoittelu malli että lähettäjä maksaa on mielestäni oikein.
  Email muutaman kymmenen vuotta vanha, SMS toistakymmentävuotta vanha, MMS muutaman vuoden.
  Niin jostain syystä SMS on löytänyt paikkansa erittäin rajoittuneena tekniikkana, niin näen sen enemmänkin rohkaisevana MMS:n suhteen.
  Nyt oli puhe että MMS kuolee, kerroin joitain eroja emailin (jota ilmeisesti pidät joka suhteessa parempana vaihtoehtona) olen montakertaa jo sanonut että MMSssä on vielä teknisiä ongelmia. edelle kirjoittamasi ei kuitenkaan auta ongelmaan ettei email mene ole hati kohteella, ettei email osoitetta välttämättä tiedetä, ja että email osoitetta ei edes aina kerrota jne. Ettei emailin läpimenosta saada tietoa.

  Ihan hyvä vanha uudestaan henkiin herätetty palvelu, mutta siis viesti menee perille tiettyyn maantieteelliseen osoitteeseen, viiveellä, kuten monesti sähköposti. (työaikaan työ osoite)
  Lähtökohtaisesti helpommin mms viesti menee perille ja heti mobiilisiti kuin email mobiilisti.
  Ei se hinta, vaan oikea valinta :)
  ja saattaahan se emäntä luottaa muutaman satasenkin hankinan ukolleen.
  Ei edes nyky yleisillä rajoituksilla tiedostokoko ole ongelma parhailla kameraluureilla.
  Toistan MMS ongelmat tärkeys järjestyksessä.

  - Myyjät eivät laita luureja pelaan, kun asiakas vaihtaa liittymää tai laitetta, osittain tässä on syynä että ostetaan sieltä mistä halvimmalla saa.

  - Vieläkin esiintyy teknisiä ongelmia, ja toimivuus ulkomailla ei ole riittävä.

  - Operaattoreiden ylihinnoittelu ei vastaa tuotteen toimivuutta.
   
 16. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Luulen, että tätä mielenkiintoista perustelujen sävyttämää keskustelua voisi jatkaa loputtomiin. Tänään aion tehdä täysin epätieteellisen testin lähettämällä meidän dealereille Englantiin ja Tsekkeihin sekä yhdelle myyjistämme MMS viestin ja sähköpostin. Katsotaan mitkä menevät perille.

  Aika näyttää lopulta tuleeko MMS-viesteistä suosittua. Mielestäni tämä mokattiin jo samoin kuin wap aikanaan ylihinnoittelemalla tuote. Wap lienee kasvattanut jonkun verran suosiotaan muttei siitä rahasampoa operaattoreille tule. Kannattaa myös muistaa mistä keskustelu lähti liikkeelle. Linkin takana ei puhuttu sähköpostista vaan omasta järjestelmästä- vähän niin kuin parannetusta MMS:stä.

  t: Kerim
   
 17. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Kun täällä on ollut puhetta siitä, että MMS muokkaa kuvan kokoa, niin olisiko siitä speksejä, että minkäkokoiseksi se muokataan, millä laadulla tai edes että missä vaiheessa tämä muutos tapahtuu? Voisin myös kysyä, että miksi ja kenen suostumuksella operaattori kuvaa "optimoi", datasta kuitenkin käsittääkseni kaikki maksavat ja tuohan nyt jälleen kerran vesittää esim. megapikselikameran hankkimisen, kun se kuitenkin johonkin (luultavasti Nokia 3510i:n "näyttöstandardin" mukaiseksi) heikoimpaan mahdolliseen kuvakokoon pienennetään?

  Lisäksi on tämä mystinen nettisäilytyspaikka, jonne viestit menevät mikäli välityksessä on ongelmia (eri operaattorit lähettäjällä ja vastaanottajalla tms. ylitsepääsemätöntä); ei ainakaan minulla ole hajuakaan siitä, että missä ja miten tällaisia viestejä näkee. Se kuitenkin on omiaan luomaan kuvaa siitä, että MMS-viestit eivät välttämättä edes koskaan mene vastaanottajalle, ja mikäli ne sinne operaattorin tarjoamaan tarkastelupaikkaan kolahtavat, on varmuus sekä "mobiilius" vielä sähköpostiakin kertaluokkaa huonompaa. En ole nykyisellä palvelutasolla, tiedotuksella ja hinnalla siis MMS:iä käyttämässä eikä tule ikävä, mikäli otsikko toteutuisi.
   
 18. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Puhelimessa on 2 vaihtoehtoa: 8,8kt ja 59kt. Kokeilin lähettää isommalla. Mitenhän puhelimet tukee näitä? Pitääkö aina varmuuden vuoksi lähettää 8,8kt vai osaako melkein kaikki kännykät avata 59kt kuvan?

  t: Kerim
   
 19. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  MMS viesteistä puhuttaessa annetaan sille kuvalle valtava merkitys. MMS on muutakin kun pelkkä kuva. Uteliaana veikkona tilasin taannoin muutaman MMS viestin verran jotain Formula-viestejä. No sieltä tuli viestejä joissa oli tuhruinen ja informaatioarvoltaan vähäinen kuva, mutta sen lisäksi tuli helvatan pitkä pätkä tekstiä. Moisen tekstimäärän toimittamiseen puhelimeen palveluntuottajalta asiakkaalle ei MMS:ää parempaa tapaa löytyne. Uutisia, säätietoja, vaikka sm-liigan ottelukierroksen tulokset ja raportit... Vähän kun postin tuoma sanomalehti, mutta nopeampi ja ajantasaisempi. 160 merkin tekstiviesteillä vastaavien toteuttaminen ei ole realistista.

  Mutta,mutta. Muutamaan viestiin sen Formulapalvelun käyttö lopahti, tulee mielestäni turhan kalliiksi. Itselläni ei ole tarvetta moisia romaaneja kirjoitella, eikä haluakaan ainakaan puhelimen näppiksellä.

  MMS kuolemassa? En usko, kyllä sille järkeviä käyttökohteita löytyy. Mutta paljon virtaa vettä monissa joissa ennen kun MMS:iä lähetetään lukumääräisesti edes puolet SMS:ien määrästä. Taave Tavallisella ei vaan ole tarvetta eikä syytä semmoisten laajamittaiseen lähettämiseen, SMS ja soittaminen riittävät. Sen sijaan Taavella saattaa olla halua vastaanottaa erilaisia uutis- ynnä muita tietopläjäyksiä, jotka on kätevä toteuttaa MMS:nä. Mikäli hinta on oikea...
   
 20. karkka Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  2/8/02
  Viestit:
  647
  Tykkäykset:
  6
  Otsikko oli tarkoituksella vähän provokatiivinen. Jostain syystä minäkin olen mieltänyt MMS lähinnä kuvien lähettelyksi. Aika vähän muutenkin mitään MMS palveluita mainostetaan.

  t: Kerim
   

Jaa tämä viestiketju