MMS ja Nokia boikotti

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Linux, 5/7/03.

 1. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Pohdin tuossa MMS:n ja nyky Nokioiden järkevyyttä:

  1) MMS on kallis
  2) MMS on hidas
  3) MMS roaming ontuu vielä
  4) MMS on kuin sähköposti, varustettuna laskutuksella ja koko rajoituksilla

  Verrattuna GPRS ja SMTP/POP3 sähköpostiin, jotka tarjoavat:

  1) GPRS datasiirtomaksuisen tiedonsiirron
  2) Sähköposti on miltei yhtänopea kuin MMS, oikeilla mekanismeilla
  3) GPRS roaming toimii jo useamassa maassa kuin MMS
  4) GPRS / POP3 / SMTP Sähköposti on ilman rajoituksia (päätelaitteet voi rajoitta
  5) Sähköposti on yhteensopiva tietokoneiden kanssa, ei ärsyttäviä MMS webbisivuja..

  Jo vuoden 2002 puolivälissä olin saksan maalla reissussa ja viestitin kuvaviestejä edes takas suoraan puhelimestani. Ei mitään ongemia ja hinta oli äärimmäisen kohtuullinen, koska käytin GPRS:ää ja standardeja sähköpostimuotoja, kuvien lähetykseen ja vastaanottoon.

  Miksi siis nyt pitäisi yhtäkkiä uskoa MMS:n oivaan paremmuuteen.

  Nyt olisikin siis oiva paikka tehdä MMS:lle revanssia ja konfiguroida luureihin GPRS yhteydet ja vaikka luukku sähköpostit (luukku.com tarjoaa sen POP3 palvelimen), jolloin kuvien yms lähetys onnistuisi ilman operaattorin älytöntä MMS keksintöä. Toivottavasti asiantuntevat käyttäjät näkisivät MMS:n 'nerokkuuden' ja ymmärtäisivät vaatia operaattoreilta ja puhelinvalmistajilta standardeja toteutuksia, ennemmin kuin näitä laskutuskäytännöllä varustettuja 'uusia keksintöjä'.

  Lisäksi minusta on kuvottavaa huomata, kuinka mm. Nokia kumartaa operaattoreita ja pönkittää operaattoreiden lypsy menttaliteettia. Hyvänä esimerkkinä on kuvien IR siirtton blokkaus (mm. 6100 sarjan puhelimet). Käyttäjää ajetaan ohjelmallisin rajoituksin MMS:n käyttöön, toisin kuin esim. ericssonin luurit - jotka ovat tähän asti osanneet myös aidot ja ilmaiset tiedon siirto tavat luurista ja luuriin.

  Sokerina pohjalla jokainen voi miettiä miksi nuorison 3650 mallissa on näppäimet siroteltu ympyrän muotoon ? Olisiko vastaus siinä, että lähes ilmaisten tekstiviestien kirjoitus on näin saatu astetta 'vaikeamaksi' ja käyttäjää ajetaan tällä rauta suunnittelulla(!) videon kuvaukseen ja äänen nauhoitukseen, jotka sitten MMS:llä saa helposti eteenpäin. VIdeossa ja äänessa ei ole muuten mitään vikaa, mutta MMS lähetysmuotona on käsittämätön. Samalla vaivalla saisi videot ja äänet matkaan myös normaalilla sähköposti protokolalla ja yhteistyö pc maailman kanssa on saumatonta (mitä ei MMS:stä voi sanoa).

  Eli, muistakaa pohtia standardien tiedonsiirto tapojen (sähköposti, ir, bluetooth) aitoa olemassaoloa kun valitsette luuria / palveluja.

  Oma valintani on näin ollen tällä hetkellä joku muu kuin Nokia.
   
 2. V

  Vec

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  463
  Tykkäykset:
  0
  Mikä siinä MMS:n lähettämisessä on niin vaikeaa? Loppukäyttäjän kannalta lähettäminen sujuu samalla tavalla kuin SMS:n lähettäminen.

  Ei taida olla Nokia ainoa, joka on MMS:n takana...
   
 3. V

  Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Enkä nyt lähtisi vertailemaan myöskään MMS:ää GPRS:ään, kun ovat aivan eri tason tekniikoita.

  Ja mitä Nokian boikotoimiseen tulee, kännykällä voi soittaa s*ksilinjoille, se on kallista, boikotoidaan kännyköitä.
   
 4. m

  muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Mielestäni turhaa valittamista. Kyllä muutkin valmistajat ovat MMS:n takana. Mikäli siellä olisi vain pelkkä Nokia, ei koko formaatista tulisi mitään.
   
 5. zonem

  zonem Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/02
  Viestit:
  1952
  Tykkäykset:
  0
  Ei parempaa tekemistä tuolla Linux:illa ole? ;) Verrata nyt GPRS:ää ja MMS:ää keskenään, samalla voisit verrata.. no joo.. ;)
   
 6. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Ei MMS:n lähettämisessä ole mitään vaikeutta, eikä vastaanotossakaan jos asetukset on kohdallaan. Vaikeudet alkaa vasta siinä vaiheessa kun lasku pitää maksaa. Eli yritin herättää keskustelua siitä, että käyttäjät ymmärtäisivät että MMS:n ja sähköpostin ero on mitätön, toinen vain on lähes ilmainen ja yleistoiminallisuudeltaan parempi (ja vanhempi) protokola ilman laskutus käytäntöä.

  Lisäksi ehkä ilmaisin itseni epäselvästi, en halunnut verrata MMS:ää ja GPRS:ää, vaan pikemminkin MMS:ää ja sähköposti toiminnallisuutta. Miksi maksaa MMS:stä kun sähköposti toimii ja palvelee tällä hetkellä, jopa paremmin kuin MMS.

  Suurin kusetus on mielestäni MMS:n käyttö, jossa viesti lähetetään tavalliseen sähköpostiin. Onnistuuhan se ja on helppoa, mutta jos samasta luurista löytyy kunnon sähköposti ohjelma (3650, P800, T68i) niin sillä viestin lähetys maksaa vain GPRS datasiiromäärän mukaisesti ja MMS:llä aina se 50 senttiä (lähes 3 mk). Lisäksi sähköpostissa ei ole teknistä kokorajoitusta, jollei päätelaitteet sitä rajoita.
   
 7. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Minua harmittaa se, että markkinapoliitiset voimat ohjaavat tekniikan järkevää käyttöä. Minua harmittaa se, että jos minä otan kuvan 3650 puhelimella niin en voi lähettää sitä 6100 sarjan puhelimeen sitä IR:llä, koska operaattorit on voidelleet nokialta bitin pystyyn ja ajavat ainoaksi tiedonsiirto kanavaksi MMS:n (50c/viesti).

  Vai mitenköhän hyvin menisi läpi, jos esimerkiksi Microsoft esittelisi uuden ja mullistavan sähköpostin yleisölle, jossa olisi 1 megan kokorajoitus ja 50 c kappalehinta. Eikö kukaan kysyisi, että hetkonen ?
   
 8. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Olen joskus kirjoittanut MMSn eduista verrattuna emailiin. Ja muistettava että on vähän eriasiasta kyse..
  1. MMS:n hinnoittelu on ollut alussa ehkä vähän ylihintainen, mutta järkevöitymisestä on merkkejä. MMS:n hinnoitelumallin erittäin tärkeä etu on että lähettäjä maksaa viestin, eikä vastaan ottaja kuten usein emailissa.
  3, jos tarkoitat missä vieraissa verkoissa voi käyttää MMSää, niin tekniikan puolesta kaikissa niissä missä emailiakin.
  4. Olet ymmärtänyt MMSn väärin. se ei ole sama asia kuin email. Ja tuo laskutus on erittäin tärkeä asia. eikä sähköpostikaan ole ilmainen ja siinä nimenomaan vastaanottajalle koituu suurimmat kustannukset.
  1. useimmat operaattorit eivät peri GPRS datasiirrosta maksua MMSää käytettäessä.
  2. Kyllä jos vastaanottaja käy sen hakemassa heti kuin postia on tullut, muutoin voi heilahtaa vaikka viikko eroa.
  3. Kuulostaa oudolta väitteeltä, MMS ei vaadi GPRSää, eli voidaan käyttää myös vierailtavissa verkoissa missä ei ole GPRS tukea (jotkin operaattorit voivat rajoittaa koska syntyy vastaanottajalle kustannuksia). Jos GPRS roaming niin tällöin toimii MMS, ei säänä muuta tarvita kuin SMS lisäksi.
  4. tuo päätelaite onkin yksi suuri syy MMSään. SMTP ei ole kuin tekstin siirtämistä, aika tylsää nykyään?
  5. Ymmärrän ehkä itä tarkoitat, mutta kuitenkin vähän oudosti sanottu. Jos haluat lähettää viestin pc:n ääressä olevalle hepulle onnistuus se MMSllä joka emailiin tai hän känny numeroon. Jos PCltä haluat lähettää MMSn luuriin on kaikkien känny käyttäjien onneksi se ei onnistu SMTPllä ilman että on tehty operaattorin kanssa sopimus, ja käytännössä lähetys tapahtuu nykyisin www sivujen kautta, jotka ovat yhteensopivia tietokoneiden kanssa, mitähän tuo tarkoittaa?:)

  Ajatellaan tilannetta jos mobiileissa laitteissa alettaisiin käyttään pelkästään (smtp/pop3/imap4) emailia.

  Tehdään vertaus kirjepostiin.

  MMS heppu, pistää omaan postiin autoreplyn että tavoittaa vain MMSllä, ja lähtee reissuun. Heppu loikoilee leirintä alueella, ja kun joku lähettää hänellä MMSää tulee kuriiri joka tuo sen sinne missä olet, ilmaiseksi. Viestit saa aina katsottua mukana kulkevalla pienellä MDP laitteella. Mainokset eivät häiritse ja loma on leppoisa ja saa naureskella naapuria joka käy pari kertaa päivässä taksilla postissa kysymässä onko uutta postia, eilenkin sille tuotiin rekallinen piirtoheitinkalvoesityksiä jostain jenkki potenssi lääke virmasta, no eihän se niitä voinut katsoa kun täällä ei ole piirtoheitintä. (oli rahti kuuelma maksanut vähän)

  Heppu ajattelee vähän piristää naapuria jä lehttää sille MMS viestin.
  Naapuri lähtee ammulla taasen postia hakeen, ja tulee puolilta päivin kiittään äänikortista sanoen "että loman eka viesti jonka sain luettua."

  Naapuri jatkaa " Eilen sain tyttärelätä postia jenkeistä, oli näppärästi VHS nauhalla (kaikillahan viedoa ja Tv on) ostin sitten matkatelkan ja videon, ainoa vain että TV ei tue jenkkinormia ja viedeo ei tue puolinopeutta, oli ihan puuroa koko viesti"

  Myönnän että MMS on vielä kaukana siitä mitä siltä odotetaan, mutta perinteinen sähköposti on ongelmissa.
   
 9. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  2. Jos asetan sähköposti clienttini pollaamaan postilaatikkoa määrävälein, saan viestit suhteellisen mukavasti alas. Miksiköhän Nokian luureista tämä pollaus puuttuu ?

  3. Belgiassa asuvat kolleegani omaavat sekä SMS:n että GPRS:n. Mutta MMS ei tunnu vielä toimivan. On tietysti totta, että operaattorit pistävät MMS toiminnallisuutta pystyyn minkä ennättävät, niin minäkin tekisin jos joku maksaa 50 c / viesti.

  4. Minä ainakin pystyn lähettämään sekä tekstiä, kuvaa että ääntä normaalissa sähköpostissa.

  Paitsi että nyt keksin mitä sähköpostilla ei voi tehdä, sillä ei tosiaan saa niitä MMS:n mukaisia viestejä missä ääni, kuva ja teksti tulevat tietyssä järjestyksessä (niinkuin t68i:n demo synttäri MMS).

  Eli lienee ihan totta, kyllä MMS:llä paikkansa on mutta minua häiritsee se että tälläiset maksulliset keksinnöt karsivat tehokäyttäjien mahdollisuuksia käyttää olemassa olevia ja toimivia mekanismeja tiedon siirtämiseksi.

  Niin ja mitä tulee GPRS:n data maksuun vs. MMS:n lähettäjä maksaa, niin eikös SMTP postin lähetys ole myös laskutettavaa GPRS liikennettä. Jolloin sähköpostin välityksessä maksetaan tiedonsiirto kahteen vertaan (lähetyksessä ja vastaanotossa). Epäilen vain että sähköpostilla tapahtuvat kuvan lähetykset (40-100 kt kuvat) ovat silti halvempia lähettää sähköpostilla kuin MMS:llä ?

  Eikä silti, maksan mieluusti sähköpostin hakemisesta tulevat GPRS kustannukset ennemmin kuin että maksaisin jokaisesta lähetyksestäni MMS:n hinnan.
   
 10. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Riippuu päätelaitteesta, joissain ollut jo vuosia.
  Tarkoitit että vieraaseen verkkoon lähettäminen ei onnistu, siinä olet aivan oikeassa, homma etenee pikku hiljaa, Suomessa ollaan oltu sen suhteen kärjessä, ja selvitettävänä on mm. maksu kysymykset.
  Sähköposti on tekstiä, voi koodata kuvasi ym. tekstiksi jä lahettaa tämän tuotoksen saähköpostilla, jos vastaaottaja osaa purkaa tämän niin hän saa viestisi, vastaanottajan on myös osattava aukaista nämä liitteet jne. Sähköpostin etuja on että viestit menee selalisenaan, ongelmana on että ei ole mitään tietoa mitä vastapää tukee ja minkä kokoiset laitteet sillä on.

  Niin sähkö posti on pelkkää teksti, joka ei puutu sisältöön ja muoiluun mitenkään. Toki voit liitteenä lähettää vaikka PPS tiedoston tai viedeon missä voit määritellä esityksen ulkoasua. Toinen asia saako vastaanottaja niitä auki, varsinkaan mobiilisiti.

  Nyt pitää muistaa että MMS ja email eivät sulje mitenkään toisia, ovat vain osittain samaa käyttöön, pää asiassa aivan eri käyttöön tarkoitettuja. email clienttien määrä luureissa lisääntyy jatkuvasti., mutta eivät ne sovellu multimediaan, sitä varten MMS.

  Vain jos lähetetään GPRSN yli, et varmaan kuvittele että roskapostaajat käyttävät GPRSää, ja jos käyttävät siirtävät viestin vain kerran joka menee miljoonille. MMS viestissä lähettäjä maksaa sen lähettämisen ja vastaanottamisen kaikille.
  Riippuu GPRS palvelusta ja MMS hinnasta. Ja tlanteita jossa kokonaisuus (lähetys+vastaanotto) MMS viestillä tulee halvemmaksi.
  Kaikilla operaattoreilla ei ole kk. maksutonta GPRSää, MMS on yleensä kk Maksuton.
  Suomessa on miljoonia matkapuhelimia ja parinvuoden sisään niistä puolet on MMS tuellisia, kohta MMS puhelin on useammalla kuin käytössä oleva sähköpostiosoite.
  Jos esim operaattorit alkavat tarjoamaan emailia kaikille (MMSn sijasta), SPAMin lähettäminen tulee erittäin helpoksi, jos kaikki luurti konfataan hakeen email vartin välein, viive MMS:n verrattuna suhteellisen pitkä...

  Mieti jos mummolle alkaa tuleen 10-100 viegra ja pornomainosta päivässä, joidenhakemisen se itse maksaa. Sinun sille lähettämät viestit hukkuu, ja jos aina muisteltava mitä mummo voi luurissa katsoa (mitä tukee)...
  Tai mummolta ei ola emailin tarkistusta päällä, niin viestisi ei tavoita häntä enenkuin käyt siellä seuraavan kerran, itse et sää tästä mitään välitystietoa.

  Jos mummolla tarkistus päällä, luuri käy katsomassa vartin välein, ja joka toinen kuukaisi tipahtaa viesti, niin mummo joutuu maksamaan monta euroa siitä että sinä saata lähettää hänelle joskus jonkin kuvan emaililla, eiköstä kokonaisuus ole aika paljon kalliimpaa kuin MMS:n lähetys ~19-40senttiä/kpl.

  Ajatalleen käyttäjäryhmiä jotka haluaa pitää puhelinlaskunsa kurissa, niin ei voida emailia ajatella, ei suomalaiseen käytäntöön sovi se että vastaanotosta joutuu maksaa. Mieti vähävaraista yksinhuoltajaa, jonka lapsille rikkaiden kersat lähettää viestejä ja tämä yksinhuoltaja joutuisi maksaa niiden vastaanottamisen.

  MMS on tarkoitettu suomessakin miljoonille käyttäjille, ei 10 prosentille aktiivikäyttäjiä.

  MAilmassa myydään >400 miljoonaa puhelinta, jossain vaiheessa kaikki tukee MMS tyyppistä toiminnetta, jos kaikissa olisi email osoite niin se roskaposti homma räjähtäisä käsistä. eikä emaililla tekisi enään mitään tai niistä tehtäisiin suljettuja.

  Kätän ja käyttänyt itse emaili mobiililaitteissa ietajt ja tulen käyttään edelleenkin.
   
 11. Z

  Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Kiinostaisi tietää miten esimerkiksi dna (tai ylipäätänsä mikä tahansa muukin operaattori) hanskaa tuon ettei se laskuta datasiirrosta, sillä viestiä lähettäessä lähetetään http_post kutsu mms (webbiservolle) asetuksissa määriteltyyn url:iin. Sieltä lähtee ilmoitus tietyn muotoisena sms:nä kohde puhelimelle jossa kerrotaan että sille olisi uusi viesti tietystä url:sta haettavana, jonka puhelin sitten hakee. Ainakaan muistaakseni p800:ssa ei ollut mitään määrityksiä siitä mitä nettiyhteyttä/gatewaytä sen pitäisi käyttää noita viestejä lähetellessä. Eli se mms viesti menee siellä ihan samalla tavalla kuin muukin datasiirto.
  (en mene varmaksi vannomaan tuota verkon valintaa ennen kuin saan p800:sta varmistettua)

  Linux: Ihmiset saa ihan vapaasti valita mihinkä rahansa käyttävät, ja ennen kuin alkaa riehumaan mms:n paremmuudesta tai huonoudesta niin kannattaa varmaan tutustua tekniikkaan ja vaikkapa koodata oma mms serveri jos haluaa jotain tuommoista halvalla käyttää.
   
 12. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  MMS menee usein joko omaa nettiyhteyttä tai samaa mitä käytetään wap yhteyteen. Tosiaan jos käytettäisiin mitätahansa yhteyttä voisi laskutustietojen hallinta olla vähän vaikeaa (kun ei käytetä liittymäkohtaisia tunnuksia).
  DNA nykyisestä tilanteesta en muuten sano mitään, koska eijemmin ei laskutettu datamäärästä. enkä ole heidän hinnatosta katsnut miten nykyään tekevät tuon MMSn suhteen.
   
 13. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Sillä aikaa kun operaattorit miettivät miten saisivat sen 50 c laskutettua per viesti, olen jo hyvän aikaa käyttänyt mobiilista mobiiliin sähköpostiyhteyttä ja kuvat kulkevat loistavasti. Eikä hinta päätä huimaa.

  Tuon muistaa hyvin, kun yrittää etsiä nokian luureista sitä sähköposti client ohjelmaa, jota ei vain ole (no okei, löytyy mm. 3650:sta mutta ei läheskään niin kattavasti kuin esim ericssonin malleista). Eli markkinavoimat tuntuvat sulkevan ilmaisen ja standardin mukaiset tekniikat aika tehokkaasti pois.

  Totta, tässä tuleekin pitkän operaattorimatematiikan hallinta kullan arvoiseksi. Minusta vain tuntuu että kuva päivässä lähetykset hoituu vielä sähköpostilla (GPRS hinnoittelulla) halvemmaksi kuin MMS:llä.

  MMS varmasti tulee ja jyrää, mutta minä ainakin haluan standardeja tapoja tiedonsiirtoon ilman uudelleen keksittyjä laskutusmekanismeja. Hyvänä esimerkkinä on P800, joka ei ota mitään kantaa siihen miten tietoa luurista välitetään. Eroa sähköpostilla tai MMS:llä ei käytettävyyden osalta ole.

  Spam ongelma on todellinen, mutta itse en ole sitä mobiilipostissani kokenut ongelmaksi. Tuli vain mieleeni, että onko tuo laskutettava viesti ainoa tapa estää spammaus. Ehkei heittämäni heitto maksullisesta sähköpostista olekkaan ihan huono idea?
   
 14. L

  Linux

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/3/03
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Tästä luinkin jostain, oliko se freshmeatin joku projekti missä väänsivät omaa MMS palvelinta?
   
 15. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En puhun mitään lähettämisen hinnasta vaan vastaanottamisesta, en ole lähettämistä väittänytkään kovin usein MMSllä halvemmaksi, tosin siihen löytyy kyllä MMS palveluita.
  MMSllä on vastaanottaminen on ilmaista(yleistäen) vaikka tulis sata viestiä.
  No edelleenkään harvalla laitteella saa emailina liitteenä tulleita kuvia auki, saatika muita multimedia tuotoksia. Korostan taasen että MMS määritellään myös sisältöä. Kuviteletko ettei allekirjoittanut ole mobiileilla laitteilla mm. emaililla välittänyt kuvia toiseen mobiiliinlaitteeseen jo silloin kun 50c olisi ollut halpaa.
  Miten aukaiset ne multimediaa sisältävät viestit eriksonin pikkukapuloissa? Totta että onnistuu p800ssa, taitaa olla ensimmäinen SEn tuote euroopassa jossa näin.
  Siis MMS konaisuutena on muutakin kuin vain merkin siirto, se on paljon enemmän. Olen sitä rautalankalla yrittänyt selittää.
  Jos saat tuohon laitteeseen MMS viestin, pystyt sen todennäköisesti "lukemaan" jos saat emailin ei ole mitään takuita että sen pystyt lukemaan. Kyseessä on kuitenkin erittäin monipuolinen päätelaite, enenkuin massoille saadaan tuontehoisia laitteita, myydään satojamiljoonia halvempia MMS luureja. Ja edelleenkään MMS ei mitenkään estä käyttämästä emailia.
  Sehän ei sitten ole muillakaan ongelma? Onko sinulla jokin kymmenien miljooninen käyttämä sähköpostipalvelu? Maissa missä matkapuhelinasiakkaat käyttävät massoina emaila, on spam suuri ongelma, käytönkannalta ja kustannuksiltaan.Suomessa spammi on vielä erittäin vähäistä, nyt on huomioitava että käyttäjmäärät kasvaa räjähdysmäisesti
  Sähköposti maksaa aina, onko sinusta paha että lähettäjä maksaa postin? eikä MMS edeeleenkään ole sähköpostin korvaaja.

  Jos jotain standartia ei olisi lähedetty vuosia sitten kehittään, oltaisiin nyt sen email varassa, toki myös operaattori ja valmistajakohtaisia ratkaisuja löytyis. Yhteistä näille olisi että sisältö olisi aika kuivaa tai sitä ei pystytä avaamaan. + ajemmin kertomatongelmat.

  Yhtä hyvin voi kysyä miksi kukaan käyttää SMSää jos email on halvempaa.

  Ja et kai sinä kuvittele että MMS viestin hinnat pitkään tuolla ~50sentin nurkilla pysyy, jos nyt on menossa kesäkamppanijaa alle 20senttiä, joka euroopplaisella elintasolla alkaa oleen sellainen hinta mikä ollaan valmiita maksaan ,ei siinä edes mietitä jonkin emailin käyttöä (siis MMS tyyppisessä viestinnnässä)

  Aktiivi käyttäjälle joka lurilla kuvaa paljon, ja on käytössä datansiirrossa edullinen megatavuhinta, tietenkin kannttaa käyttää sähköpostia jos itselleen talteen kuvat haluaa lähettää, tosin tälläisissä laitteissa on usein muitakin tehokkaampia vaihtoehtoja. Samoin jos jollekkin tutulle haluaa lähettää kuvat liitteenä _sähköpostiin_.
  Mutta jos haluaa lähettää multimediaviestin toiseen luuriin, niin MMS ajaa heittäen sähköpostin ohi.

  (MMS:ää koskevat kantani perustuu pitkälti siihen mihin MMS on kypsymässä, enkä vaitä että MMS olisi vielä aivan sitä mitä siltä odotetaan)
   
 16. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Toinen esimerkki "mms:ään pakottamisesta" on Nokia Observation Camera, jossa kuvia ei voi lähettää smtp-palvelimen kautta sähköpostiin, vaan ainoastaan mms-keskusten kautta. Molemmissa tietysti käytetään gprs:ää, mutta eri tavoin vain.

  Syykin on ilmainen. Suurin osa Nokian puhelimista ym. NMP-yksikön tuotteista myydään operaattoreiden kautta ja operaattorit tietysti myyvät tuotteita, jotka toimivat heidän toivomallaan tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että monissa tilanteissa kuluttajan (Nokian puhelimen käyttäjän) ja operaattorin edut ovat vastakkaiset. Nokian on tehtävä liiketoimintaansa kaikkia asiakkaitaan ajatellen.

  Lisäksi kannattaa muistaa, että Nokia ei ole vain matkapuhelinvalmistaja, vaan Networks-yksikkö myy verkkotuotteita operaattoreille. Verkkotuotteiden kysyntään tietysti vaikuttaa esmes se, että mms-palveluiden suosio kasvaisi.

  Jokainen kuluttaja tietysti itse valitsee millaisia puhelimia ostaa. On myös matkapuhelinvalmistajia, joilla on vähemmän linkkejä operaattoreiden verkkoliiketoimintaan.

  t. tero
   
 17. e

  ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Pitääkö hankkia mms-käyttäjän tutkinto? Minulla on ollut suunnattoman usein ongelmia mms-viestien lähetyksessä ja vastaanotossa syystä tai toisesta. Useita tapauksia olen selvitellyt Soneran kanssa. Edellisestä tein tarkan vikailmoituksen ja vastaukseksi sain näinkin selventävän kuvauksen (suora lainaus teknisen tuen sähköpostista):

  Kyse on muuten 7650:n versiosta 4.39 eli muistaakseni toiseksi uusin versio. Pitäisikö tässä puhelimen ja operaattorin asiakkaana olla nyt vakuuttunut, ettei ongelma toistu? Err...

  t. tero
   
 18. Smirre

  Smirre

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/02
  Viestit:
  523
  Tykkäykset:
  0
  Noniin Linux myönnä, että MMS on hyvä keksintö kunhan mms-luureja saadaan myydyksi ja hinta tippuu oikeaan kohtaan..

  Nokia boikotti kuulostaa hyvältä :)
   
 19. s

  sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, on aivan tosiasia että systeemi ei pelaa läheskään riittävällä tasolla vielä, ei verkossa eikä päätelaitteissa. Varsin outoa että päätelaitteet eivät yritä uudestaan tai että MMS keskus ei lähetä uutta ilmoitusta (SIM välillä toisessa laitteessa)
  En ole aivan varma että kyseessa olisi suunitelmallisesta pakottamisesta. Jos maalikkona kuvitteleen ko laitteen suunnitelua on MMS varmaan todettu tarpeelliseksi ominaisuudeksi, ja varmaan emailia mietitty, mutta se ei toisi lisää ominaisuuksia laitteeseen (MMS:n kautta voi lähettää emailin)
  Käyttäjillä on usein ylitsepääsemättömiä ongelmia email asetuksien kanssa -> lisää työtä tukeen (eri portaissa) jne.

  Suora SMTP tuki olisi ollut helpotus niille jotka ko laitteella lähettäisivät kuvia sähköpostiin tieheästi edullisella GPRS yhteydellä eikä käytössä olisi edullista MMS palvelua. Myös laitteelle keksiii helposti käyttöä jossa haluttaisiin että vastaaottaja maksaisi vastaanoton.

  Laitteeseen olisi ollut kiva olla FTPclient tuki, ja pari digitaali ja anlogi IO:ta jne.

  Mutta varmaan myös hyvin yhtiön politiikkaan sopivaa että MMSää tuetaan, laitteen kapallisuus yhtiölle joka on ilmoittanu tekevän vain laitteita joita myydään miljoonia, niin melkein voisi luulla että tehty vain esimerkiksi mihin MMSää voi käyttää (vastaaottamisen kannalta)
   
 20. Z

  Zache

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/12/02
  Viestit:
  540
  Tykkäykset:
  0
  Omaa pohdiskelua tuo oli, mutta kun mainitsit niin nopealla googlauksella löytyi tuollainen http://www.hellkvist.org/software/index.php . Se tosin ei ole serveri vaan php palikka joka näyttelee mms serva ja pistää nettisivulle kuvia sille tulevista mms viesteistä.