Miten toimii GPS-viestin korvaus GPRS-datalla

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Decator, 24/2/10.

 1. Decator

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/09
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Olen nyt tutkaillut jonkinverran kaikenlaisia GPS-palikoita ja karttasoftia.
  Ainakin Ultrapointilla, Tracker Hunterilla ja SamFinderilla on jonkin sortin palvelin, mihin jäljitin lähettää gprs:n kautta sitä paikannusdataa.

  Voisiko tuollaisen palvelimen laittaa itse pystyyn?? Onko mitään tietoa!?!??!?
  Kiinnostaisi vaan, kun se paikannustiheys on todella nopeampaa ilmeisesti jopa 1s. Kun viestejä perinteisesti saa vain 1 minuutin välein. Löysin e-villen sivuilta ihan saman mokkulan mitä Samfinder myy. Ja olisin kiinnostunut ostamaan. Tietysti siitä saa varmaan viestit perille. Mut toi GPRS-paikannusviestin toiminta kiinnostaa.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Omaan käyttöö ei ainkaan estoja oman palvelimen pystyyn laittamisessa. !!!!!!!!!!!!!!!
  Jos bitit pysyy sormissa niin sen voi tehdä itsekkin. tai ostaa ulkopuolisilta. Jälkimmäiset palvelut yleensä suunnattu yrityksille !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Riippuen mitä olet tekemässä, eli mikä ajatuksenasi on !!!!?????!?!??!?!? niin kannattaa katsoa soveltuuko jo olemassa oleva systeemi käyttätarkoitukseesi!!!!!!!!!! mm. noiden koirapantoijen ei ole pakko ole koiran kaulassa, voi sen laittaa marjastajann/pyäräilijän, suunnistajan selkään jne. Kunhat et salaa seuraa ihmisiä (Esim sijoittamalla salaa johonkin ajoneuvoon, reppuun)
   
 3. Decator

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/9/09
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Niin kyllä olisi tarkoitus ihan omaa koiraa seurata.

  Nuo kaikki kaupalliset palvelut maksavat kuukausimaksuja yms.

  Olisin vain kiinnostunut miten tuo GPRS- serverijuttu toimii. Ja mistä saisi itselle esim. ostettua moisen ohjelmiston.
  Voisi sitten olla riippumaton kuukausimaksuista.

  Niin ja yksi pääpointeista on se paikannuksen nopeus.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juu, mutta ei kovin kalliita.

  Jos sinussa nörtinvikaa ja harrastusintoa ja joutilasta aikaa piisaa,niin voit tehdä palvelun itse, jos vielä palvelintilaakin löytyy niin siitä on hyvä aloittaa. Ei ole paha homma lainkaa (* jos et tarvitse karttoja. Apujakin löytyy varmaan siinä vaiheessa. Huomio heti alussa että data voi tulla erilaisessa muodossa. Tee vielä vapaankoodin periaattella mahdollisimman alusta riippumattomaksi ja jaa muille.


  Jos tarvitset karttoja niin menee vaikeammaksia/kalliimmaksi varsinkin jos veloituksettomat suht vapaasti käytettävissä olevat kolmannen osapuolen karttapalvelut ei riitä (jä jtäetään varastaminen pois laskuista).


  Markkinoilla on muitakin GPS seurantapalveluita kuin KoiraGPS firmojen, niissä löytyy speksit missä muodossa paikkatieto palvelimelle lähetetään ja palvelun mukaan se logitetaan ja näytetään palvelussa. yleensä dataa katsotaan selaimella enemmän tai vähemmän raskaalla web sovelmalla. (karttojen suhteen tietenkin rajoituksia)

  ***********
  Aina välillä joku keksii jostain jonkin halvan GPS palikan ja kuvittelee saaneensa idean miten hoitaa metsästyskoiran paikannuksen halvalla. mutta ei halua tehdä itse asian eteen sen enempää. Jos heittää hitusen enemmän saa halvan GPS kapulan joka tukee tai saa säädettyä tukemaan web paikannuspalveluita. jolloin rimpula toteutsu edullisesti on mahdollista pienellä vaivalla.

  Oikeat koiraGPS toteutukset ja palvelut on kuitenkin vuosien kehitystyön tuloksia ja kananttaa senverran panostaa arvokkaaseen harrastukseen ja koiraan. Jos se ei kuitenkaan ole sen arvoinen, niin lättäse koirankaulaan jokin halppis GPS luuri ja sinne googlen tai jokin muu monista palveluista jossa voi jakaa sijaintietoa yhteisössä. Siinä ei tarvi hirveästi osata koodata, surkeahan se on tuohon käyttöön.
   
 5. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4

Jaa tämä viestiketju