Miten Samsung X300 TÄYSIN äänettömäksi ja irDa toimimaan?

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja Gadget Freak, 8/5/06.

 1. Gadget Freak Vieras

  0   0   0

  Tyttöystäväni osti eilen Samsungin uuden X300-simpukan. Vehje on muuten ihan toimiva peruspuhelin, mutta emme ole vielä löytäneet asetusta, josta puhelimen saisi ns. äänetön/silent-tilaan. Painamalla pitkään #-näppäintä soitto ei kuulu, mutta vastaavasti värinä kytkeytyy päälle vaikkei se aikaisemmin ollut kytkettynän. Tämä asetus ei kuitenkaan riitä vaan kännykkä pitäisi sammuttaa kokonaan hiljaisuutta vaativissa paikoissa.

  Onko todellakin niin ettei värinää saa pois päältä vai emmekö vain osaa lukea ohjeita ;) Eihän nyt puhelimen suunnittelijat sentään näin tyhmiä voi olla.

  Lisäksi infrapunan kanssa on ongelmia. Kannettavani kyllä tunnistaa puhelimen, mutta Samsungin oma ohjelmisto ei. Samsungin omat kotisivut eivät näytä tässä auttavan, kun sieltä ei löydy edes kyseistä puhelinta Download-centeristä. Selvitin mobile-review:n sivuilta, mikä ohjelmistoversio tulee hankkia, mutta tuo ei toiminut. Kuten ei myöskään 3. versio, joka onkin tarkoitettu esim. d500:lle.

  Voiko x300:lle ylipäätänsä siirtää esim. soittoääniä infrapunalla. Myyjä ainakin väitti, että voi...
   
 2. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Ei ole kokemusta tuosta mallista, mutta ainakin muissa sampoissa ton äänettömän tilan (aktivoituu painamalla #) saa valikosta valittua onko siinä värinä päällä vai onko täysin hiljainen.

  D600 löytyy seuraavasti
  valikko -> asetukset -> ääniasetukset -> äänetön tila
   
 3. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
 4. Gadget Freak Vieras

  0   0   0

  Kiitti, ilmeisesti se sitten löytyikin sieltä. No joka tapauksessa ohjeet ovat samat mitkä minullakin, joten niistä ei ole apua. Juuri tuon ohjelman olin aikaisemminkin asentanut koneelle, mutta se ei vain tunnista puhelinta (vaikka Windows Xp professional tunnistaa automaattisesti). Samsungin synkkausohjelmisto valittaa ettei puhelimen infrapunaportti ole avattu muistaakseni tms. - eli pitäisikö puhelimesta tai ohjelmasta jotenkin määrittää, että ne käyttävät samaa com-porttia?
   
 5. kulmis

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/9/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni ainakin on asetettu PIMS & File Manager:sta File->Setup -valikosta Port -kohtaan IrDA ja speed -kohtaan 57600 ja yhteys toimii (puhelimena siis myös X300). Aluksi minullakin oli vaikeuksia saada yhteyttä toimimaan, mutta nytpähän toimii. Ja tosiaan, puhelimeen voi kyllä siirtää soittoääniä (ja ilmeisesti taustakuvia) infrapunan kautta.

  Itseänikin kiinnostaisi myös tuo kokonaan äänetön toiminta. Eipä näytä tuollaista asetusta ainakaan tuolta ääniasetukset -valikosta löytyvän.


  Lisäksi, sanokaahan muiden Samsungien käyttäjät, että eikö Koreassa tarvita herätyskellossa torkku-toimintoa, vai onko kyseinen torkuttomuuden puute vain tämän puhelimen hieno innovaatio (vai enkö ole ymmärtänyt aasialaista logiikkaa, ja torkku pitää jostain erikseen aktivoida tjms.).
   
 6. Spaceman

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/9/04
  Viestit:
  441
  Tykkäykset:
  0
  Sen mitä itse olen lukenut noista samsungeista kommentteja niin osassa tuo torkku toiminto on (esim d600) ja osassa ei.
   
 7. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Kaikissa ei tosiaan taida torkkua olla, mutta useampi herätys taitaa löytyä sitten niistäkin... eli siitä vaan näpyttelemään 5 minuutin väliset herätykset. =)
   
 8. Gadget Freak Vieras

  0   0   0

  Mistäköhän johtuu, että IrDa-vaihtoehtoa ei löydy port-valikosta? Valikossa on ainoastaan lista com-portteja (3-9). Windows XP tunnistaa kyllä puhelimen, joten ongelma ei ainakaan johdu käyttöjärjestelmästä (luulisin). Minulla on xp:ssä Service Pack 2; eihän sillä ole merkitystä.. vai?

  Sääditkö infrapuna-asetuksia muulla kuin PIMS-ohjelmalla? PIMS-ohjelman versio on Samsung PC Studio II PIMS & File Manager Version 1.0.0.2
   
 9. kulmis

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/9/03
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Tuskin on SP2:lla merkitystä; minullakin se on asennettuna. IrDAn pitäisi kyllä näkyä omana porttina, ja jos sitä ei näy, Samsungin softa ei sitä jostain syystä Windowsista löydä. En lähde arvuuttelemaan syytä, mutta voit esimerkiksi tarkistaa, näkyykö IrDA-portti windowsin laitehallinassa oikein.

  En, IrDA löytyi automaattisesti valikosta.

  Sama.
   
 10. Gadget Freak Vieras

  0   0   0

  Kiitti avusta vaikkei ongelma ratkennutkaan. Ongelmia ei löytynyt: Irda näkyy Windowssissa normaalisti ja käyttöjärjestelmä tunnistaakin puhelimen heti - harmi, ettei tiedostojen siirtäminen onnistu XP:n omalla ohjelmalla...
   

Jaa tämä viestiketju