Miten saan N95:n nettitikun virkaa hoitamaan?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jonlord, 7/2/11.

 1. jonlord

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Niin eli otsikon mukaisesti joku fiksu voisi kertoa. Aikaisemmin kun tänään yritin säätää niin homma kariutui siihen kun yritin saunalahden-korttia pistää tohon luuriin niin ilmoitti, että SIM not valid. Vaikka mulla toi kortti ollut nettitikussa käytössä. Toi tikku on vaan niin paska et ajattelin, että toi mun vanha luuri voisi ajaa sen asiaa paremmin..
   
 2. Hannu83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  31/5/08
  Viestit:
  1543
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  OP5
  95 lukittu?
  E. siis sim-lukittu?
   
 3. jonlord

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis saattaapi olla mut soneran ja telefinlandin kortilla toimii. (alun perin ostettu soneralta) Mut jos sais ohjeet tohon mitä kysyin, niin soittelen soneral ja pyydän avaus koodia ku kytky kuitenkin umpeutui jo yli vuos sit..
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  N95sta voi käyttää modeemina bluetoothilla, jolloin Bluetoothin nopeus on rajoittava tekiä, hyvää siinä ettei tarvitse luurikohtaisia softia/ajureita, vaan toimii ihan BT modeemiajureilla. (luurin GRPS asetuksiin operaattorin APN ja tietokoneella "soitto" numeroon *99# ilman suuntanumeroita)
  Toinen vaihtoehto on USB, silloin vaaditaan tietokoneeseen vähänsopivaa USB ajurin tynkää, muuten kuvio sama kuin BTllä, mahdollisuus suurempaan vauhtiin kuin BTllä. (windows koneilla PC/Ovisuiten mukana)
  Kolmasvaihtoehto on Wlan, eli luurin esim joikuspot ja tietokoneella sitten WLANilla yhteys luurin kautta internettiin. ei vaadi tietokoneeseen luurikohtaisia softia, mutta luuriin tarvitaan joikuspot ohjelma tai jokin muu vastaava (muistaakseni se toimi N95lla)

  En tiedä mikä mokkula sinulla on, ilmeisesti joku vanha ja nuhanen, sillä N95 on nykymittapuun mukaan ei ole mikään erityisen vauhdikas, eli mm. HSUPA tuki puuttuu. eikä tainnut olla 900Mhz 3Gtä.

  900Mhz HSPA mokkulat ei välttämättä paljomaksa.
   
 5. jonlord

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta!
  Mulla on ihan pakasta vedetty elisan tikku. Tätä samaa huawei-paskaa on elisalla jo tovi ollut valikoimissa. Itse en tällä ole päässyt kuin 2,2mb nopeuteen ja maksimi tällä on 3,6mb. Ja mulla on tää sauniksen 14mb. Plus siinä on se, että joudun joka kerta ottaa tikun irti usbista kun olen koneen käynnistänyt muuten se ei sitä löydä. Ajattelin, että n95 olisi nopeampi ja parempi näissä suhteissa.
  Mutta tosiaan USB-kaapelilla tuota olis tarkoitus käyttää. Jaa, että tarvin ton ovi suiten siis. Ärsyttävää sinänsä, että on vähän könö ohjelma. Löytyy kyllä koneelta..

  900Mhz HSPA-mokkulat eivät paljon maksa? jaa no mikä on paljon ja mikä ei???? Normi mokkulasta kinuavat sen väh.150e..
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos se tikku kuitenkin on joku nykyaikainen HSUPA tikku, niin hyvin todennäköisesti se on nopeampia kuin tuo N95n, jos tukevasti 3G verkossa olet.

  Toteutuneista nopeuksista päätellen alueellasi on ruuhkaa senverran että surempiin nopeuksiin ei pääse, voi muitakin syitä olla. parin megabitin vauhti mokkulalla on kuitekin ihan ok. Jossain paikissa pieni paikan vaihto voi piristää menoa.

  Tuo tietenkin ärsyttävää, jos tikku kiinteän korvikeena niin jotkut hommaa jokin wlan tukiaseman johon saa tikun kiinni, niissäkin saa sitten pähkäillä mikä juuri tuolla sinun tikulla toimisi.
  Huaweilla on onnistuneita tikkuja ja vähemmän onnistuneita. :)

  Ovisuitella voi yhteyksiä muodostaa, mutta muistaakseni tuolla pitäisi onnistua ihan käyttäjärjestelmän puhelinverkkoyhteyksillä. Eli jos hilut on, niin jos inot piisaa niin en kokeilua tuomitse, sehän ainoa konsti nähdä miten se kokoonpanossasi toimii.

  Lähtöhinnat liikkuu noilla nurkilla, tähän maahan on operaattorit tuoneet tokuttomasti mokkuloita ja ovat niitä jaelleet kansalle kytkyissään, ja niitä irallisestikkin saanut sopu rahaan, vaikka vitriinissä kallista ollutkin. Kannattaa kysellä olisiko omalla kauppiaalla jotain käypää pienellä rahalla.


  Lähipiiristä voi myös löytyä joku ylimäärisen tikun haltija, sitten jää jäljelle netin kirpputori.
   
 7. jonlord

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/09
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  heh sainpas tätäkin tänään vihdoin testattua. No eihän tää n95 anna ku 1.3m nopeudeks :D petskele.. no mutta ajattelin asentaa tohon joikuspotin niin saan pleikan ton kauttaa verkkoon. Hidasta on toki mutta edullisempaa ku joku muu idea.. :D En tie vaikka olis asetuksiski jottai häikkää..
   

Jaa tämä viestiketju