Miten puhelut siirtyvät Suomesta Viroon ja Virosta Suomeen Suominumerolla edullisimmin.

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja nippelitietoa, 10/4/10.

 1. nippelitietoa

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/10
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Jep. Tarkoitus on muuttaa Viroon, mutta säilyttää Suomalainen numero. Syy tähän on se, että asiakkaani on tottuneet useamman vuoden käyttämään tätä suomalaista numeroa, enkä viitsisi lähteä jokaiselle erikseen muistuttamaan, että
  otathan nyt virolaisen numeron käyttöön ja soitat jatkossa siihen.

  Joudun myös paljon puhumaan virosta takaisin Suomeen ja mukavaa olisi jos puhelun saisi näkymään nykyisestä suomalaisesta numerosta tulevana. Haittaa ei myöskään olisi jos puhelu ei menisi ulkomaan taksoitukselle.

  Onko tällainen järkevin kustannuksin mahdollista? Tai onko muutoin joku hyvä kikka, mikä ratkaisee ongelman?
   
 2. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Miksi lähteä muistuttaan jokaiselle erikseen, kun sen voi tehdä kaikille yhdessä yhtenä tekstiviestinä tai yhtenä sähköpostina, jolla on monta vastaanottajaa?
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kyse varmaan matkapuhelinnumerosta ? ja haluat Virossa käyttää matkapuhelinta ?

  Yksi konsti on tosiaan ottaa se suomalainen SIM mukaan ja käyttää sitä, kustannukset riippuu siitä kuinka paljon sitä käytät. se on kuitenkin niitä harvoja konsteja joilla saat soittaessasi näkymään ko. numeron.

  Vastaanotossa voit kustannussäästöä tavoitella soitonsiirroilla ja liittymä kikkailuilla.

  Jos kyse olisli lankanumerosta ja virossa voisit käyttää VoIPia, niin homma olisi helppo, numero vain VoIP liittymään ja käyttö netin yli, usein palvelulaatu riittävä, tietenkin maun ja yhteyden mukaan.

  Saunalahden UMA puhelin+liittymä on yksi konsti (jos palvelu vielä toimii) jos GSM numero voit käyttää wlan yhteyden yli.

  Haluatko ehttomasti peittää virossa oleskelun?


  Yleensä muutto tilanteessa pidetään vanha numero hengissa, ja vastaajaan uudet yhteystiedot, sen lisäksi että osoitekirjan jäsenille asiasta tiedotettu muutoin.
  Jos haluaa tarjota parempaa palvelua, ja haluaa maksaa, niin vastaajan sijasta puhelun siirolla ohjataan uuteen numeroon. Tekstarit tulee luuriin normaalisti ulkomaillakin, MMS viestit operaattorin palvelusta. jotkin kriittiset jutut voi soitella sitten Suomi SIMillä ulkomailtakin, jos pitää suomi GSM numero näyttää.


  Jos kyse yritystoiminnasta, niin sitten hankkia yritysnumero.
   
 4. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Miksi kikkailla?

  Taitaa halvinta ihan ottaa se suomalainen sim Viroon. Puhelun vastaanotto maksaa 23 senttiä minuutilta. Jos soittaa Viroon, muodostuu hinta kolmesta komponentista: matkapuhelinmaksusta (n. 7 c/min), ulkomaanpuhelusta (n. 11 c/min) ja laskevasta linkistä (n. 22 c/min). Yhteensä puhutaan n. 40 sentistä minuutissa. Soitonsiirto maksaa saman. Tästä huomaa, että Virolaiseen numeroon vaihto olisi asiakkaille myös kallista.

  EU on juuri sinunlaisia tapauksia varten säädellyt näitä hintoja, joten en juuri näe perustetta kikkailulle. Jos kyse olisi jostain Thaimaasta, olisi tilanne toki eri.

  Tietysti, jos käyttää hyväksi VOIP-palveluita voi päästä halvemmalla. Esim. Saunalahdella on Voip palvelu, johon saa normaalin 09-lankanumeron. Sonerasta käsittääkseni voi siirtää maksutta lankanumeroon. Toisaalta, jos kyse on bisneksistä, on luotettavuus aina tärkeämpi kuin joku pieni säästö hinnoissa. Jokainen jippoilu lisää epävarmuustekijöitä.

  Enpä juuri tiedä jälkimmäiseen muuta, kuin että soittaa suomalaisella kännykkäliittymällä. Tällöin hinta on 52 senttiä minuutilta.
   

Jaa tämä viestiketju