Miten OVI toimii?

Keskustelu osiossa 'Ovi by Nokia', aloittaja 5480, 30/4/10.

 1. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Nokia Maps ei voisi olla sekavampi asia (hermot menee huonoon kuntoon):

  1. Onko Nokia Ovi Maps-ohjelma GPS vai pelkkä kartta joka vaatii GPS:n toimiakseen? Mistä löytyy GPS mun kännykästä (Nokia E71)? Mistä löytyy kartat?

  2. Luin jostain että kartat voi ladata Nokia Map Loader ohjelmistolla. Latasin jo Nokia Ovi Maps- karttoja (ilman Nokia Map Loaderia, joka on saman sivun alareunassa). Pitääkö Nokia Ovi Maps:n lisäksi ladata jotain muita karttoja Nokia Map Loaderilla (kahteen kertaan vai kysessä kaksi eri asiaa)?:

  http://maps.nokia.com/ovi-services-...wnloadovimapswithfreenavigation_101#/default/

  3. Miksi Nokia Maps sanoo "waiting for GPS" ja lopuksi "could not set up route" vaikka olin ladannut kartat (kts linkki yllä)?

  4. Miksi puhelin on "online" kun käytän Nokia Maps-ohjelmaa (GPS ei käsittääksei tarvitse GSM-verkkoa)? Miten varmistan että en käytä GSM-verkkoa kun käytän GPS:ää?

  5. Luin jostain että kartat voi ladata puhelimen muistikortille. Näin voi käyttää karttoja ilman datakuluja, josta on hyötyä erityisesti ulkomailla. Mutta miten? Minun Nokia E71 ei ainakaan anna mahdollisuutta.
   
 2. jaskavaan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/05
  Viestit:
  971
  Tykkäykset:
  124
  1. Maps (tai Kartat) on ohjelma joka käyttää laitteen GPS:ää. Ei sun tartte GPS:ää etsiä, GPS lähtee käyntiin ihan kun vaan aukaiset Maps-ohjelman. Maps ohjelma joko a) käyttää puhelimen muistissa valmiina olevia karttoja (voit ladata kartat PC:llä ja Suomessa ostetussa puhelimessa on ilmeisesti Suomen kartat puhelimessa sisällä?) tai b) puhelin lataa kartat aina tarpeen mukaan käyttäen GPRS:ää (maksaa tai ei? riippuu SINUN omasta sopimuksesta operaattorisi kanssa)

  2. Voit ladata minkä maan kartat tahansa PC:llä (en muista ohjelman nimeä).. Tai esim koko Euroopan kerralla.

  3. Puhelimen GPS:n pitää saada yhteys taivaalla oleviin satelliitteihin tai siis niiden satelliittien lähettämiin signaaleihin (eli jos olet maan alla/sisällä jne niin voi kestää signaalin löytyminen). GPS paikannu perustuu siihen, että puhelin saa signaalin monesta satelliitista ja laskee niiden aikaeron perusteella sijainnin, jonka näyttää kartalta (jos on kartat koneessa tai lataa ne). Eli jos sinulla on kartat sisällä puhlimessa niin sillä ei ole mitään merkitystä siihen, löytääkä puhelin noi satelliittien signaalit. Ne on kaksi täysin eri asiaa.

  4. Kannattaa käyttää GSM/GPRS verkkoa kun käytät GPS:ää tai Kartat ohjelmistoa. Kun se on päällä, niin se käyttää ns. A-GPS toimintoa (= puhelin saa jostain verkosta tiedon, mitä satelliittejä omasta paikastasi pitäisi näkyä) ja sitten se jää kuuntelemaan vain niitä satelliittejä. Toi alustava paikannus tapahtunee GSM verkon antenneista. Eli kun tämä toiminne on päällä, puhelin läytää satelliitit noin miljoonaviisi kertaa nopeammin ;) Toki GPRS maksaa, mutta niinhän se kaikki hyvä maksaa.. ja paljonko se maksaa 0 vai x senttiä riippuu millasen sopimuksen SINÄ olet tehnyt operaattorisi kanssa.Ton voit valita Kartat-ohjelman asetuksista, kuten kaikki muutkin siihen applikaatioon liittyvät asetukset.

  5. Lataat ne puhelimeen PC:lle. Eli asenna se (jokuminkänimeäenmuistajustnyt) omalle PC:lle ja lataat ne kartat sillä puhelimeen. Puhelimen ja PC:n väliin tarttet esim. USB-piuhan.

  Toivottavasti meni oikein.. Mutta minusta taasen Maps ohjelma on yksi parhaista S60 ohjelmistoja: kerrankin hyvä ja simppeli.
   
 3. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos Jaskalle. En siltikään ymmärrä:

  1. Miksi kännykkäni tarvitsee gsm-verkkoa gps-paikanhakua varten? Vietän 50% ajastani kotiverkkoni ulkopuolella (reissussa) ja enkä haluaisi maksaa muille operaattoreille penniäkään.

  2. Miten varmistan että kamera lataa kartan kännykästäni (ilmainen) eikä gsm-verkosta (maksullinen)?

  Kiitos näin etukäteen.
   
 4. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Etsi puhelimen asetuksista kohta Paikannus ja sieltä paikannusmenetelmät , ja poista kaikki muut ruksit paitsi Sisäinen GPS.
  Sijainnin löytyminen tulee kestämään kauemmin, mutta eipä käytä dataa.
   
 5. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Ei löydy asetuksia, paikannuksia eikä paikannusmenetelmiä. Missä ne tarkalleen ovat? Mitä ne ovat englanniksi?
   
 6. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6438
  Tykkäykset:
  2313
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  kannattaisi vaikka katsella käyttöohjetta: http://www.nokia.fi/asiakastuki-ja-ohjelmistot/tuotetuki/nokia-e71/kayttooppaat
  Löytyy useammalla kielelläkin...  Paikannusasetuksiin pääsee:
  Valitse Valikko > Työkalut > Asetukset > Yleiset
  asetukset > Paikannus.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Matkapuhelimien, koko, energiateho, hinta ei riitä toteuttaa GPSää joka pysyisi pitkiä aikoja lämpimänä.
  Laite tarvitsee GPS satelliittien ratatietoja ym. jotta se pystyy nopeasti laskemaan GPS singnaalista paikkatiedon, samalle se saa palvelimelta solutietoon liittyvän summittaisen paikkatiedon (jos verkkoperustainen ruksittu).

  Dataa liikkuu hyvin vähän paikannuksen aloituksessa. Mutta jos et halua sitäkään, niin vaihtoehtosi on odottaa hyvissä GPS oloissa suht pitkään että GPS fix sujuu, alle vartissa sen pitäisi onnistua jos olit hyvät, syytä pitää GPS ohjelma aktiivisenä koko tuoanjana (Ettei virransäästö sammuta GPSää), Roamig ressuja varten voit hankkia BluetootGPSn (kuten monet tekee), pitemmän lennon jälkeen sekin voi olla pihalla, mutta FIXin jälkeen pysyvät yleensä lämpösenä (nopeina) hyvin.
  Jos et GPSää käytä myyhun kuin navigointiin, niin voit tietenkin ostaa erillisen kannettavan auto/käsi GPSn

  (Ovi) Karttojen käyttö ja paikkojen etsiminen ei tarvitse GPS fixiä, ja offlinen palveluiden käyttö ei data yhteyttä.

  Mikä kamera ? muistaakseni E71:n ei GPS tagita vakiona kuvia, jos sitä tarkoitit, jos esim Nokian Logation tagger ohjelman asentanut niin se käyttää sisäistä GPSää ja sen asetusten mukaan menee.
  Jos tarkoitat kuvagalleriaa joka näyttää kuvan ottopaikan kartalla, niin se toimii ihan Nokia/Ovi kartan avulla ja sen asetusten mukaan (tuki E71 galleria tuota)
  Nettipalveluiden kuva-karttajuttu sitten oma lukunsa.

  Paikannus asetukset löytyy puhelimen asetuksista, vähän mallista riippuen, tarkkasijainti vaihtelee, kuvakkeena on sellainen pieni kartan pala. Asetuksiin pääsee myös sijainnit ohjelman kautta. Kannattaa käydä oma kauppiaan tykönä juttelemasta aiheesta.
   
 8. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Karttojen lataus

  Kartat ladataan seuraavasti:
  Kytketään puhelin kiinni tietokoneeseen. Mieluiten USB-kaapelilla.
  Käynnistetään Nokia Ovi Suite tietokoneessa.
  Ylhäältä painetaan: Näytä - Siirry - Kartat
  Nyt vain valitaan Maanosa, Maa sekä Ääniopastukset ja ladataan, muistaakseni voi valita ladataanko puhelimen muistiin tai muistikortille. Suosittelen muistikortille latausta, turha täyttää puhelimen muistia kartoilla.
  Siinäpä se ja hyvin toimii.
   
 9. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  "Käynnistetään Nokia Ovi Suite tietokoneessa"

  Tarkoitit varmaan "Käynnistetään Nokia Map Loader tietokoneessa"?

  Nokia Map Loader on jo eri ongelma sillä se jököttää tietokoneella mutta ei lähde käyntiin vaikka kuinka klikkaisi. Tuhosin sen jo kertaallen ja latasin tietokoneelle uudestaan mutta mitään ei tapahdu vaikka klikkaa miten vaan.

  Nokia Ovi Suite ja kartat (Nokia Maps) olen kuitenkin saanut puhelimeen (5 päivän työn tuloksena) koska löysin ne puhelimen muistikortilta. Mutta kun asennan Nokia Maps- ohjelman asetukset ("settings') offlinelle, onlinen sijasta, GPS ei tuo karttaa ruutuun. Mutta jos asennan Nokia Maps- ohjelman asetukset ("settings') onlinelle, offlinen sijasta, kartat tulee puhelimen ruutuun melkein välittömästi. Koska olen ulkomailla reissussa puolet ajasta, haluan käyttää puhelimeen tallennettuja karttoja sen sijaan että lataisin niitä verkosta.

  Mutta se on taas toinen ongelma, koska Nokia Map Loader ei aukea...
   
 10. Rompe

  Rompe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/5/03
  Viestit:
  1344
  Tykkäykset:
  33
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z1 Compact
  Vastataan PeeVeen puolesta, että ei tarkoittanut.
  Eli ihan kirjaimellisesti PeeVeen ohjeen mukaan.
  Nokia Map Loader on nimensä mukaisesti sille vanhemmalle karttaohjelmalle.
   
 11. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  "Käynnistetään Nokia Ovi Suite tietokoneessa"

  "Ovi Maps" vai "Nokia Ovi Suite"?

  Ovi Maps löytyy seuraavalta sivulta:

  http://maps.nokia.com/ovi-services-...loadovimapswithfreenavigation_101#/nokia-e71/

  Nokia Ovi Suitea ei löydy mistään.

  No, latasin tuon Ovi Maps tietokoneelle. Kuten ym. linkki kertoo, se on sisx-file eikä ohjelma. Siksi en ymmärrä miten/missä voin valita seuraavat:

  - Käynnistetään Nokia Ovi Suite tietokoneessa.
  - Ylhäältä painetaan: Näytä - Siirry - Kartat
  - Nyt vain valitaan Maanosa, Maa sekä Ääniopastukset ja ladataan, muistaakseni voi valita ladataanko puhelimen muistiin tai muistikortille.

  Harvinaisen epäselvä juttu.
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pitäshän se toimi, tosin riippuu varmaan tietokoneestasi ja käyttäjärjerstelmästäsi ja asennuksestasi.

  Mutta ei siis tapahtud yhtään mitään ? mutta asentu kuitenkin nätisti ? Miten puhelimen kytkit tietokoneeseen, massamuisti vai PC suite tilassa.

  Nokian sivuilta olet uusimman hakenut ?

  Nokia maps
  Maps loader ja Ovi maps (tuolta se lataat tuoreimman Maps loaderin. ja Ovi Kartat 3.03:n

  Ovi Suite on varmaan tietokoneelle asennettu ?
  Tarkoitatko että offline tilassa karttoja ei näy ? mutta sijainti on, ja online tilassa on latautuu myös kartat. ja kerranladatut kartat sitten näkyy sen jälkeen offline tilassa.

  Noin kannattaa varmaan tehdä, monet tekee sen kotimaassakin. karttojen lisäksi kannattaa se GPS asetukset miettiä, ja jos käytät avustettua niin tiedostaa että se tarvitsee dataa riippumatta kartat ohjelman asetuksista.


  Suosittelen menemään oman kauppiaan luokse pistämään välineet kuntoon.
   
 13. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Ovi Suite on varmaan tietokoneelle asennettu?

  Luin että Ovi Suite on PC:lle ja Map Loader on Macille. Mulla on iMac. En saa Map Loaderia auki vaikka se on installoituna koneessa nätisti. Itse asiassa se aukeaa 1/2 sekunniksi mutta sulkeutuu saman tien.

  Nokian sivuilta olet uusimman hakenut?

  Kyllä, juuri noilta sivuilta.

  Miten puhelimen kytkit tietokoneeseen, massamuisti vai PC suite tilassa?

  PC Suite.

  Tarkoitatko että offline tilassa karttoja ei näy? Mutta sijainti on, ja online tilassa on latautuu myös kartat.

  Juuri niin. Punainen GPS-pallo keskellä tyhjää ruutua kun puhelin on offline- tilassa.

  Ja kerranladatut kartat sitten näkyy sen jälkeen offline tilassa?

  Ei. Kartat ei koskaan tule näkyviin offline-tilassa.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ahaa, Mac käyttäjä , PC suite tai toistaiseksi Ovi suite ei ole Mac käyttäjän apuja. Mikä OS X versio ? oletko asentanut Multimedia transfer softan, jos olet niin toimiiko se ?

  Macin Map Loaderin pitäisi kyllä toimi OS Xssä kohtuudella.

  Ok, hyvä.

  Hmm.. jos kartat ohjelman asetuksissa on salittu käyttää muistia reilusti ja kortilla on tilaan, niin kerran ladatut kartat pitäisi näkyä offline tilassa, esim reissulla voi valita yhteyksesi paikallisen WLANin ja kursorilla kelailla lähiympäristöä (ja näin ladata kartoja tuolta alueelta) joita sitten käyttää liikkeelle lähtiessä.

  Jos olet päivittänyt puhelimeen tuon Ovi Kartat 3.03 version, niin ne kartta tiedostot voi ladata tietokoneella myös manuaalisesti ja siirtää muistikortille massamuistitilassa. (tosin ne linkit tarvitaan, jota ei nyt heti heittää)
   
 15. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Mikä OS X versio ?

  Mac OS 10.4.11.

  Oletko asentanut Multimedia transfer softan, jos olet niin toimiiko se ?

  Kyllä.

  PC Suite?

  Ahaa, mutta Nokia suosittelee Mass Storage Mode.

  http://maps.nokia.com/ovi-services-...loadovimapswithfreenavigation_101#/nokia-e71/

  Jos olet päivittänyt puhelimeen tuon Ovi Kartat 3.03 version

  Latasin tuolta sivulta Ovi mapsin, joka tuli koneelle Maps.sisx- muodossa. Jonka taas siirsin Nokian Multimedia transfer softalla puhelimeen (Nokia E71). En tosin tiedä mikä versio. Kartat on kuitenkin puhelimen muistissa; kun latasin uudelleen niin puhelin kysy että tuhoanko vanhat kartat.

  http://maps.nokia.com/ovi-services-...loadovimapswithfreenavigation_101#/nokia-e71/

  Macin Map Loaderin pitäisi kyllä toimi OS Xssä kohtuudella.

  Mutta ei aukea.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo voi tietenkin olla ongelma, monesti 10.5 alkaa olemaan minimi. Intell pohjainen kai koneesi on ?

  Multimedia transfer pitää olla asenettu, sekin taitaa nykyään olla 10.5 ja eteenpäin, mutta venhempi Nokia Multimedia Transfer 1.3 Beta luvataan toimivan 10.4:ssa, joten voi olla että tuohon sinun OS versioon kosahtaa.


  Nin tuossa ohjelman asentamisessa. sen voi siirtää multimedia transfer ohjelmalla tai BTllä, ei niin väliä kunhan saa asennettua.
  Massamuisti tila on kuitenkin sellainen joka toimii lähes kaikissa tämän vuosituhannen tietokoneissa, hyvää myös se että jos asennuspaketit jättää muistikortille ovat ne sieltä näppärästi uudelleen asennettavissa.

  Noin kuuluukin ehdottaa jos vanha versio olisi 2.x, 3.3:en erottaa aivan erilaisesta näkymästä, ohjelman käynnistäessä esnin tulee valikko jossa erilaisia iconeita, sijainti, atuolla jne. ja vasta sieltä mennään varsinaiseen kartta tilaan, kun aijemmin karttanäkymä tuli heti näkymiin.

  Ennen karttapäivitystä pitää Ovi kartat puhelimessa ensin käynnistää muistikortti sisällä (jotta se tarkistaa ne kartat ja luo kansiot), sen jälkeen sammuta ohjelam, kytke luuri USBilla PC suite tilassa tietokoneeseen. jos hommat ei toimi niin ensin epäilisin vanhaa OSää tietokoneessasi.
   
 17. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Noin kuuluukin ehdottaa jos vanha versio olisi 2.x, 3.3:en erottaa aivan erilaisesta näkymästä, ohjelman käynnistäessä esnin tulee valikko jossa erilaisia iconeita, sijainti, atuolla jne. ja vasta sieltä mennään varsinaiseen kartta tilaan, kun aijemmin karttanäkymä tuli heti näkymiin.

  Joo, mulla ohjelman käynnistäessä esnin tulee valikko jossa erilaisia iconeita, sijainti, atuolla jne. ja vasta sieltä mennään varsinaiseen kartta tilaan. Eli mulla on se uudempi versio. Puhelimessa asti.

  Ennen karttapäivitystä pitää Ovi kartat puhelimessa ensin käynnistää muistikortti sisällä (jotta se tarkistaa ne kartat ja luo kansiot), sen jälkeen sammuta ohjelam, kytke luuri USBilla PC suite tilassa tietokoneeseen. jos hommat ei toimi niin ensin epäilisin vanhaa OSää tietokoneessasi.

  Mulla on Nokia Multimedia Transfer 1.3 Beta, joka toimii OS 10.4.11:llä. Mutta jos olen jo käyttänyt karttoja (online-muodossa) niin silloinhan tuo sinun ehdottama steppi ei ole vissiin tarpeen?

  Minun suuri kymysys on edelleen se että mistä tiedän että puhelin ottaa kartat muistikortilta, eikä verkosta? Kartat on konella ja olen nyt lataamassa zip-faileja (kiitos siitä). Kollega latasi Italiassa vasta jonkun "viattoman näköisen tietopaketin" (vei muutaman minuutin) ja sai siitä Suomen operaattorin kautta Vodaphonen laskun (3000 euroa).
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Se on silloin suoritettu.

  Jos olet online tilassa niin et suoraan mistään, mutta ohjelma käyttää paikallisia (muistikortilla) olevia karttoja jos niitä on. kartat piirtyy nopeasti iseim vierittässä karttaa, eli ei tule sitä viivettä kun karttoja ladataan palvelimelta. Kartat näkymässä näkyy myös jonkinlainen luku joka kertoo kuinkapaljon dataa on siiretty ko. käyttökerralla, eli jos kartat luurissa niin tiedonsiirto tarve pientä. (satelliitti kuvat, liiketietoja, hakuja, sykrointoia ovi palveluun jne.)

  Tuossa datasiirrossa ei näy(?) A-GPSn vaatimaa data siirtoa jokoa luokkaa muutama kilotavu per yhteys.

  Jos kartat sovelluksen asetuksista pistät että ollaan offline tilassa oletuksena ja siinä pysyt ei pitäisi kartat sovellus aiheuttaa dataliikenettä, tuo A-GPS voi sen muutaman kilotavun kuitenkin siirtää riippuen luurin GPS asetuksista.

  Jos et tarvi ulkomailla datayhteyksiä etkä halua missään tapauksessa käyttää, niin operaattorilla data roaming esto. ja käytä pidemissä oleskeluissa paikallisia SIMeijä.

  EU alueella kuviot vähän muuttuneet ja muuttumassa, tulee mm. hintakatto jne.
   
 19. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Olet kai jo saanut toimimaan?
  Mikähän siinä on niin epäselvää?

  Nokia Ovi Suite lataus ja siihen ohjeet löytyvät täältä:
  http://www.nokia.fi/asiakastuki-ja-ohjelmistot/ohjelmistot/nokia-ovi-suite

  Toimii Win7, Vistassa sekä XP:ssä. Yhteensopivia puhelimiakin löytyy pitkä lista.

  Puhelimen yhteensopivuustilaksi koneeseen valitaan PcSuite tila.

  Ulkomailla on paras ottaa puhelimesta kaikki yhteysosoitteet pois, eipä vahingossakaan saa datayhteyttä.

  Karttojen vieritys puhelimeen tallennetuilla kartoilla on huomattavasti nopeampaa, kuin lataamalla onlinellä karttoja. Sen kyllä huomaa.

  Karttojen päivitys puhelimeen näyttää toimivan lähes automaattisesti kun puhelin liitetään tietokoneeseen, helppoa kuin heinänteko!

  Täällä meilläpäin kun on isot tietyöt ja uusia risteyksiä ja ramppeja tulee lisää paljon, niin nekin päivittyy mukavasti.

  Navicore meni aivan sekaisin noissa uusissa teissä, eipä sillä taida enää tehdä mitään, ei sen puoleen ei sitä enää saanut aktivoituakaan. Maksoi pari vuotta sitten 80€ satelliittikapulan kanssa. Kapulalla on käyttöä tietokoneen kanssa.

  Hyvä Nokia!
   
 20. 5480

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Matkapuhelimien, koko, energiateho, hinta ei riitä toteuttaa GPSää joka pysyisi pitkiä aikoja lämpimänä.

  Mitä tarkoitat?

  ...jos verkkoperustainen ruksittu

  Mulla navigointivalikossa 4 vaihtoehtoa ruksattavaksi:

  - bluetooth gps
  - assisted gps
  - integrated gps
  - network based

  Mikä noista on sisäinen gps?

  Jos olit hyvät, syytä pitää GPS ohjelma aktiivisenä koko tuon ajan (ettei virransäästö sammuta GPSää)

  Mitä tarkoitat?

  Ja muita kysymyksiä:

  1. Mistä johtuu että puhelin ei joskus löydä osotteita kun puhelin on offline-muodossa? Kun kääntää online muotoon niin a vot alkaa löytyyn...

  2. Mistä johtuu että GPS jää jumiin offline tilassa 5-10 minuuttia käynnistksen jälkeen? Jää odottelemaan GPS-signaalia mitä ei koskaan löydy..

  3. Jos puhelimen asetukset kääntää offline-muotoon niin silloin ei mene mitään verkkokuluja?

  4. Jos puhelin on online-muodossa ja kartat koneessa, paljonko dataa yleensä joutuu lataan verkosta?
   

Jaa tämä viestiketju