miten kaun kestää yleensä ennen kuin hinta tippuu?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja moromoro, 29/5/10.

 1. moromoro

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/5/10
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  moro!

  mulla olisi sellanen kysymys että, miten kauan kestää yleensä ennen kuin matkapuhelin hinta tippuu? sanotaan vaikka että puhelin tuli kauppoihin tänään. ja puhelin hinta on nyt 400€ milloin (suunnilleen) hinta tippuu ja miten paljon se tippuu?

  terveisin moromoro
   
 2. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6191
  Tykkäykset:
  2806
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  riippuu ihan puhelimesta...myyntimenestykset pysyvät hyvissä hinnoissa pidempään ja tietysti taas flopanneita malleja saattaa alkaa saamaan hyvinkin nopeasti halvalla..mutta jokatapauksessa uutta luuria puskee markkinoille niin kovaa tahtia että itse en tollaista edes miettisi sillä huonosijoitushan puhelin on :)
   
 3. HIGHEND

  HIGHEND Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  33   0   0

  Liittynyt:
  22/12/08
  Viestit:
  2510
  Tykkäykset:
  39
  Puhelinmalli:
  Samsung S6 + Lukuisia muita
  Vuosi on ajallisesti melko hyvä veikkaus. Toki puhelinmallien hinta tippuu 10-25 prosenttia jo tällä aikavälillä mutta suurempi arvonalennus alkaa vuoden vanhana.

  Riippuen toki puhelimallista, perustuu omiin kokemuksiin.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Eri hinnat elävät erilailla ja eriaikaan. Valmistajien välillä on eroja, yleistäen hintatarkistuksia taitaa tulla muutaman kuukauden välein, ei ehkä joka mallillta ja riippuu globaalista taloustilanteesta, jos päävaluutat heittelee kovasti lisää se ehkä hintojenkin muutoksia.

  Kuluttajahinnat elävät vähän eri tahtii ja riippuu myös myyjästä. Jos tuote kaikkien saatavilla ja tuote tulee alusta asti kammpiksiin, voi kuluttaja hinta lähteä laajasti varsin alhaalta, jonkin toisen kohdalla voi lähtöhinnat lähteä korkeammalta isommilla katteilla.

  Mallikohtaisia eroja, valmistajatkin harrastavat erilaista hinnoittelua eri malleissa, joku mallia voi olla erittäin tiukasti hinnoitelut heti alusta, ja hinta ei kehity kovinkaan suurin askelin, jos lainkaan, on joskus nähty jopa nousuan tapaista kuluttaja hinnoissa. Joku malli voi olla ajateltu ein niin agressiivikseksi jota saatetaan tehdäkkin jokin erä, hinta voi pysyä suht kiinteänä loppuunasti.

  Ihan hatusta vedettynä, keskimääräisesti hinnoiteltu keskimääräinen vähän tuon hintarhmän tuote voi kokea muutaman pienen hintatarkituksen vuoden sisään ja hinnasta hävinnyt kolmannes (tai puolet tai neljännes). jolloin se ehkä korvataan uudella tuotteella, vanha voi kadota, tai sitä myydään agressiivisemmin hinnoiteltuna. tai vain poistomyynti, joskus hinta voi kokea pientä nousuakin lopussa...

  Tulevaisuuden vaikkaaminen vaikeampaa, tuossa hintaryhmässä on tuotteita joissa jo lähdössä kermaa hinnassa, tai lähdössä hintapuristettu, ja tuottei jotka eivät kilpaile hinnalla (*. lisäksi Euro on laskenut paljon ja voi laskea, mailmalla voi muutkin valuutat heilua, Korean kriisi voi vaikuttaa, komponenttien saatuvuutta ja hintakehitys vaikuttaa. ALVikin nousee kesällä...

  (*
  400e featurepuhelin, 400e älypuhelin jolla haetaan osuuksia, vs 400e paremman materiaalin perusluuri.
   
 5. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6191
  Tykkäykset:
  2806
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  tähän väliin vois heittää kyssärin et minlä puhelimen arvo säilynyt parhaiten pitkään...itselle tuli mieleen ainakin kommari joka vielä viime kesänä maksoi ainakin elisalla yli 500..
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E90 oli pitkään myynnissä (parisen vuotta) ja loppui yllättäen kesken, eli lopussa kauppiailla ei ollut poisto alekorissa E90lia vaan päinvastoin. Myyntiin tullessa SVH taisi olla lähemmäs tonnia, tosin siihen aikaan valmistajalla oli erilainen tapa ilmoittaa SVH hinnat.

  Jotkin Nokian 8000 ("Zippo") sarjan koneet ovat tuossa omalukunsa puhettakaan Vertun tyyppisistä laitteista.
   

Jaa tämä viestiketju