Miten käy Saunalahden hintojen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja merzy77, 17/8/05.

 1. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Kuuntelin juuri tv2:n talousuutisia. Siellä sanottiin, että Elisa ostaisi saunalahden. Kaupalla olisi rahoitustarkastksen hyväksyntä ja Saunalahtikin on hyväksymässä asian.

  Miten käy Saunalahden liittymätarjonnan ja hintojen?
   
 2. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  P.Lehden mukaan ei mitenkään, Saunalahti jatkaa itsenäisenä kuten tähänkin saakka.

  Uskokoon ken haluaa.
   
 3. greggman

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/6/05
  Viestit:
  147
  Tykkäykset:
  0
  Asia kuitenkin ilmeisesti edelleen odottaa Ratan ja kilpailuviranomaisten hyväksyntää, koska ainakaan Rata ei itse ole asiasta tiedottanut.
   
 4. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  kauppalehdestä..

  "Rahoitustarkastus on keskiviikkona 17. elokuuta hyväksynyt Elisan julkisen ostotarjouksen tarjousasiakirjan suomenkielisen version. "
   
 5. merzy77

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  824
  Tykkäykset:
  2
  Tuota minäkin lueskelin äsken ja taisi siitä talusuutisissakin olla.
   
 6. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Saunalahti on kuitenkin sen kokoinen yritys, että lienee säilyttävänsä oman asemansa. Ennemmin väittäisen Kolumbuksen katoavan markkinoilta ja Sauniksen ottavan sen paikan Elisan tytäryhtiönä...
  No näitä arvailujahan saa esittää vapaasti, kuten on tälläkin foorumilla esitetty useaan otteeseen. Aika näyttänee parhaiten! Hinnat puheluissa tuskin tulevat ainakaan nousemaan, vai muistaako joku niin käyneen liittymähistoriassa?
   
 7. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Eiiiiiihh.... ei mielellään. Kauhistuttaa ajatus, että hyvin toimivat Kolumbuksen nettilaskut ja -puheluerittelyt siirtyisivät Sauniksen operoitaviksi. Taas olisi vahdittava joka laskua, onko puhelut yms. merkitty oikein.
   
 8. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  paranoijalle löytyy myös diagnoosinumero F22.0, mutta myöskin F24 eli indusoitunut harhaluuloisuus sopii kuvaan... =)
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mitä koko siihen vaikuttaa ja millälailla?
  Siis meinaat että Elisan liittymiä siirettäisiin Saunalahteen ja siis Elisan (kolumbuksen) liittymistä häviäisi tiettyjä ominaisuuksia? toki mahdollista, mutta pikaisesti tuntuen vaikuttaisi vähänoudolta. Enemmin koko kolumbus nimi kuopataan ja niistä tulisi tavallisia Elisan liittymiä.
  Tai SL sulautetaan Elisaan ja sen jälkeen sitten käyttävät mitä nimeä haluavat, siinä olen samaa mieltä että tuskin kovin pitkään myyvät kolmella nimellä liittymiä.
  No, tuota kiisteltiin vanhassa ketjussa.
  Mutta tuskin pitkiä ilmaisia jakso tullaa näkemään. Mutta en myöskään usko kisan laantuvan, päinvastoin.

  Aikaisemmista kannanotoistani huolimatta on pieni usko siihen että SL voisi säilyä "itsenäisenä" arvailujani pidempään.
   
 10. HC moerkoe

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/05
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Mitä ominaisuuksia kolumbus tarjoaa joita ei saunalahdella ole?
  Vaikka sellaisia olisikin (ei tule yhtään mieleen), miksei niitä voisi lisätä saunalahden valikoimiin?

  Vai missasinko pointtisi kokonaan?
   
 11. moeykky

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  87
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Motorola Razr Maxx
  Missä kohtaa väitin että ominaisuuksia häviäisi puolin tai toisin?
  Eiköhän yleensä ole sen kuuluisan kilpailun kannalta parempi että palveluja kehitetään, poikkeuksena tietysti Sonera TeleFinlandillaan. Jos Elisan nyt ostaa kokonaan sauniksen, mitä en usko, niin eikö siinä vaiheessa kuitenkin siirrellä liittymiä vain oman yhtiön sisällä? (juu juu saivartelua ja arvailuja =) Toisaalta voidaanhan liittymiä myydä monella merkillä, jos kaikki profiloidaan eri kohteille?

  Kilpailu on vasta alussa, mutta eiköhän nämä kuukauden ilmaisjaksot ole enemmän sisäänheittotuotteita että päästään testaamaan verkkojen toimivuuksia. Ja jos verkot sattuisivat olemaan jumissa ei tarvitse hyvittää asiakkaille maksuja kun niistä eivät kuitenkaan maksa mitään, kätevää eikös?
   
 12. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Sanoisin yhä edelleen, että tässä on nyt kilpailu radioverkkojen, ei niinkään operaattorien välillä. Elisa sai vaan helvetin kätevän aseen tähän kilpailuun. Etukäteen voidaan helposti laskea mitä kuluja Sauniksen ostosta on ja näinollen voidaan surutta pudottaa hintoja joilla "imutetaan" asiakkaat omaan radioverkkoon. Pitämällä Sauniksen jonkunaikaa "itsenäisenä" saadaan aikaan se. että näillä hinnoilla Saunis vetää komeasti karille. Sitten ollaan itse konkurssipesän suurin velkoja ja velkojen kuittaukseksi imaistaan asiakkaatkin ja muut kannattaviksi laskettavat toiminnaat... loput myydään eniten tarjoavalle... näin se menee.
  Ja hupsista, ihan huomaamatta ollaankin Suomen suurin operaattori.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tärkein ominaisuus on se että se on Elisan liittymä. Elisan jakelukanava jne.
  Osa asioista ominaisuuksista voidaan siirtää SLllekkin, mutta silloin menisi jutta taasen jotenkin hankalaksi jos yhtiöt pidetää toistaikseksi erillisenä.

  Uskon vahvasti että Elisa ostaa Saunalahden kokonaan.
  Itse olin sitä mieltä että sulautetaan emoon, uskon myös että palikat pistetaan muutoinkin yhteen, jolloin Saunalahti ja Kolumbus olisivat vain nimiä ja olisi vain valinta kysymys millä kutsutaan.

  SL:n aijempaan reklamaatihyvitysokuviion tuo voisi sopiakkin, mutta ei se kuitenkaan ihan noinkaan mene.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mielenkintoista ajatuksen juksua, ensin ostetaan yhtiö suurellarahalla, sitten ajetaisiin se karille ja sitten ostettaisiin pesältä uudestaan asiakkaat.
   
 15. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  siis eihän tuossa mitään ostamista enää tapahdu kuin paperilla ja teoriassa = käytännössä ei muita kuluja kuin mitä byrokratia tuottaa. Tokihan "kannattavuus" korreloi siihen millaisella katteella tällä hetkellä Elisan verkon käytöstä Saunista laskutetaan. Kyseessähän on vain kirjanpidolliset seikat, ei mitään muuta. Saunishan on aloittanut nämä "kampanjat" ennen Elisan siirtymistä sen omistajaksi. Joten Elisa saa velkaisen yhtiön joka on pääosin velkaa Elisalle itselleen. Ja kaupassahan ostaja tähtää ehdottomaan määräysvaltaan yhtiössä (2/3 enemmistö), tällöinhän laskun oiketa maksajia ovat ne 1/3 omistajista joille käteen jää tuolloin vain arvoton osakekirja.....
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Siis meinaat että pesä antaisi ne asiakkaat ilman? kyllä niistä varmaan moni muukin olisi kiinnostunut.
  No jos SL alkaisi suosiin yhtä velkojaansa, niin siitä päästää käräjille.
  Kaivoitko tuon kolmasosan tarjouksesta? siis kaksi kolmasosaa on minimi edellytys sille että osakevaihto toteutuu ja en usko että kovin moni jättää tarjouksen ottamatta, paitsi ne jotka haluvat viedä jutu pidemmälle.
  Eli käytännössä Elisa lunastaa joka tapauksessa koko firman.

  Ja vaikka omistaisi "vain" kaksi kolmasosaa niin kallista touhua vain konkurssin takia. ja tietenkin sitten ne jälkipuinnit.
   
 17. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Oletko varma että muita velkojia on?
   
 18. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Olet siis kehittänyt uuden salaliittoteorian Saunan osalta. Saako tähänkin jotenkin liitettyä Venäjän mafian ja Putinin? Ne kun ovat niin pelottavia juttuja meidän suomalaisten kannalta. Ihan oikeesti ei oikein toimi tuokaan teoriasi, sillä vaikka Sauna menisikin konkkaan muutamassa kuukaudessa, niin velkoja ei saa vain valita itselleen ne osat jotka haluaa, vaan Sauna osista pidettäisiin huutokauppa, jossa osista olisi varmasti kiinnostunut joku muukin kuin Elisa. Ja lisäksi miksi ihmeessä Saunan operatiivinen johto ajaisi tahalleen Saunan nyt konkkaan? Ilmeisesti Elisa on lahjonnut nämä henkilöt jotenkin, vai tähänkö saadaan se venäjän mafia mukaan tarinaan?

  Ja kun Elisa on nyt tehnyt tuo tarjouksen koko Saunan osakekannasta, niin he eivät voi vain lopettaa sitä siihen kun saavat 2/3 osakkeista. Kaikki on ostettava mitä heidän tarjoamallaan hinnalla heille tarjotaan 2/3 osana jälkeen on vielä lopuista tehtävä ostotarjous lainkin mukaan ja yli 90% jälkeen saa/on pakko pakkolunastaa. Ja muuten miksi ihmeessä Elisan nyt yleensä pitää ostaa osakettakaan Saunaa, jos se olikin tarkoitus ostaa konkurssin kautta? Tyhmiä ovat.
   
 19. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Kunhan nyt heitin tuollaisenkin näkemyksen. Hienoa kun se havaitaan mahdottomaksi ... Panu vaan tuolla palstalle heitti, että tuo viimeinen 10% ei suostukaan pakkolunastukseen vaan riitelee asian korkeimpaan oikeuteen. Eli sen mukaan Saunis pysyisi pörssiyhtiönä vielä vuosia ... en oikein sitäkään käsitä, eli miten se taas sopisi Elisan kuvioihin.

  Salaliittoteoriat saa laatia joku muu, minä vaan heittelen tälläisiä. Yhdestä asiasta kuitenkin olen melkoisen varma (ilman salaliittoja), tuo islantilainen guru ei jää "makkuuttamaan" rahojaan Elisan osakkeissa yhtään sen pidempää kuin on pakko.
   
 20. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Elisalla on jo kokemusta miten vähemmistö vastarannan kiiskejä mitätöidään ja otetaan yrityksestä täysi omistus. Tässä ei käytetä pakkolunastusta vaan näille jää vaan arvoton paperilappu ja muistot.
   

Jaa tämä viestiketju