Mitäpä grilliin?

2cv

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
4.4.2008
Viestit
650
Reaktiopisteet
1947
Puhelinmalli
Sony XA2, Jolla C
Uuden kaasugrillin omistajana olisi mukava kuulla foorumin parhaat grillausreseptit, elikkäs olokeepa hyvät ?‍?
 

2cv

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
4.4.2008
Viestit
650
Reaktiopisteet
1947
Puhelinmalli
Sony XA2, Jolla C
Yleensä tulee grillattua lärvilautaa (possua hyvin maustetussa valkosipulikastikkeessa), maissia, kanavartaita, jälkkäriksi banaania (grillataan kuorineen keskilämmöllä kunnes kuoret tummat, syödään jäätelön tai kermavaahdon kera).

Erityisesti kasviksiin liittyvät ohjeet olisi poikaa anteeksi henkilöä.
 

kaßu

Vuoden foorumilainen 2021, MVP of the 2021
Palaute - 100%
96   0   0
Liittynyt
21.7.2009
Viestit
17937
Reaktiopisteet
32226
Puhelinmalli
iPhone
Lempparit maissi, parsa pekoniin käärittynä, herkkusienet aurajuustolla ja pekoniin käärittynä ja perus hyvä liha?
 

Unnoticed

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
15.6.2009
Viestit
14358
Reaktiopisteet
22137
Puhelinmalli
11T Pro
Yleensä tulee grillattua lärvilautaa (possua hyvin maustetussa valkosipulikastikkeessa), maissia, kanavartaita, jälkkäriksi banaania (grillataan kuorineen keskilämmöllä kunnes kuoret tummat, syödään jäätelön tai kermavaahdon kera).

Erityisesti kasviksiin liittyvät ohjeet olisi poikaa anteeksi henkilöä.
Banaanin päälle hunajaa ja kanelia. ?

Tomaattia, kesäkurpitsaa, jalapenoja vapaavalintaisella täytteellä pekoniin käärittynä, täytettyjä paprikoita ym. Toki perus makkarat ja pihvit kuuluu myös grillausohjelmaan. Parsaa pekoniin käärittynä sekä herkkusieniä vaihtelevilla täytteillä pekoniin käärittynä.
 

2cv

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
4.4.2008
Viestit
650
Reaktiopisteet
1947
Puhelinmalli
Sony XA2, Jolla C
Miten noi vihannekset, ihan vaan pilkkoen ja folioritilälle ja kastiketta perään??
 

Link

Supermoderaattori
Palaute - 100%
8   0   0
Liittynyt
24.4.2010
Viestit
3424
Reaktiopisteet
1398
Puhelinmalli
Puhelin
Kasvikset ja vihkut folioritilälle. Herkkusienten sisään kuuluu koskenlaskija ja ympärille pekonia. Maissi täällä oli jo mainittukin, mutta ananasrenkaat on ihan hyviä lihan kanssa ja sit ehdoton on myös halloum-juusto. Noilla mennään täällä aika usein.
 

Unnoticed

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
15.6.2009
Viestit
14358
Reaktiopisteet
22137
Puhelinmalli
11T Pro
Miten noi vihannekset, ihan vaan pilkkoen ja folioritilälle ja kastiketta perään??
Kesäkurpitsa vaikka ihan grillin "ylähyllyllä" viipaleina, lautasella päälle sitten mielekästä kastiketta (vaikka ovat hyviä sellaisenaankin). Tomaattiin viillot yläosaan, ettei "räjähdä" sisälle kertyvästä paineesta, sekin on ylätasolla viihtynyt kokonaisena ihan sellaisenaan. On meillä myös folioritilöitä, joita käytetään välillä.

Voihan ne laittaa kuutioiksi ja "folionyssäkän" sisään, toki siemenet ja nesteet kannattaa jättää sinne laittamatta. Hunaja toimii noidenkin kanssa ihan hyvin. ?
 

krossi

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
84   0   0
Liittynyt
15.6.2014
Viestit
4104
Reaktiopisteet
5068
Puhelinmalli
Iphone 14 pro
Jos on valkosipulin ystävä niin hyvä lisuke on valkosipuli, mistä avaa kannen ja siihen maustevoi nokare. Folio ympärille ja 20min grillissä. Sulaa mukavasti valkosipuliin ja sipulit pehmenee. Menee mukavana lisänä pihvin kanssa :)
Tänään on itsellä cajun mausteista kanaa, ribsei ja jättirapuja menossa hiiligrilliin ?
 

pieni mies

Tomorrow is another day.
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
27.10.2020
Viestit
1919
Reaktiopisteet
2168
Puhelinmalli
lankapuhelin
Kokonainen kana ja sen sisään se"perus" olut-, tai siideritölkki ja sen kanssa istuksimaan grilliin. Saman pystyy tekemään uunissakin.

Kasvikset on tullut tehtyä useammin vartaina. Foliovuokaan saa pistettyä niitä muussa muodossa, pienempänäkin.

Maissit siellä pyörii ritilällä. Samoin sipulit, halloumit, ja mahdolliset täytetyt folioon kääräistyt sapuskat.

Kanapihvit ritilälle ja sively kastikkeella, tai millä haluaakin. Saman toisto muutamaan kertaan. Näin myös mahdollisilla lihapihveillä
Kylki myös usein grillattavien listalla, tai ribsit
 

Nahkatukka

* V I P *
Palaute - 100%
1   0   0
Liittynyt
24.8.2006
Viestit
4972
Reaktiopisteet
10167
Puhelinmalli
OnePlus 7T
Aivan törkeen hyvä pottulisuke.
- Vahvaa foliota
- Perunaa
- Merisuolaa
- Juoksevaa rasvaa
- Koskenlaskijajuustoa
- Kevätsipulia

Otat pari ~1m suikaletta foliota ja laitat ne ristikkäin keskeltä ja siihen keskikohtaan alat latomaan viipaloituja pottuja ja kaikkia edellä mainittuja artikkeleja kerroksittain niin kauan kun pottuslaisseja riittää.

Sit kääntelet ne foliot niin että tulee tiivis nyytti ja lisäät sitä folioa vielä siihen että tosiaan pysyy kunnolla kasassa kun sitä nyyttiä pitää siellä grillissä käännellä aika-ajoin about 1h kestää riippuen tietenkin kuin paljon kamaa nyytissä on ja grillin kuumuudesta. Voin sanoa että aivan hiton hyvää makkaran, lihan, no ihan minkä vaan kanssa.
 

Sniper

Bannattu
Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
27.2.2018
Viestit
2497
Reaktiopisteet
8541
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Lampaan paahtopaisti käärittynä pekoniin on hyvä. Kannattaa grillata halsterissa, niin pekonikääre pysyy kasassa.

Naudanlihasta parhaita grilliin ovat mielestäni entrecote ja hanger steak (butcher's steak). Entrecote ei ole kovin tarkka kypsyydestä, pysyy mehevänä vaikka vahingossa grillaisi liikaa. Hanger steak on todella maukasta lihaa, mun mielestä paras osa naudasta. Keskellä oleva kalvo kannattaa poistaa ennen grillaamista.

Nyyttejä tulee grillattua usein lisukkeeksi, sisälle kesäkurpitsaa, paprikaa, tomaattia, purjoa, vuohenjuustoa, mausteeksi suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa.
 

Sniper

Bannattu
Bannattu tunnus
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
27.2.2018
Viestit
2497
Reaktiopisteet
8541
Puhelinmalli
Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
Lihoista kannattaa testata picanhaa. Brasiliassa herkkujen herkku varsinkin jos Churrascariassa käy nauttimassa. Kokonaisena vaan grilliin kera mausteiden ja odottamaan mieluista kypsyysastetta.
Tämä täytyy ottaa testiin?.
 

pieni mies

Tomorrow is another day.
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
27.10.2020
Viestit
1919
Reaktiopisteet
2168
Puhelinmalli
lankapuhelin
Aivan törkeen hyvä pottulisuke.
- Vahvaa foliota
- Perunaa
- Merisuolaa
- Juoksevaa rasvaa
- Koskenlaskijajuustoa
- Kevätsipulia

Otat pari ~1m suikaletta foliota ja laitat ne ristikkäin keskeltä ja siihen keskikohtaan alat latomaan viipaloituja pottuja ja kaikkia edellä mainittuja artikkeleja kerroksittain niin kauan kun pottuslaisseja riittää.

Sit kääntelet ne foliot niin että tulee tiivis nyytti ja lisäät sitä folioa vielä siihen että tosiaan pysyy kunnolla kasassa kun sitä nyyttiä pitää siellä grillissä käännellä aika-ajoin about 1h kestää riippuen tietenkin kuin paljon kamaa nyytissä on ja grillin kuumuudesta. Voin sanoa että aivan hiton hyvää makkaran, lihan, no ihan minkä vaan kanssa.
Hölskypotut on myös ihan hyviä

Ainekset​

6 annosta
    • 1kg varhaisperunoita
    • 1rkl voita
    • 1dl nippusipulin vartta hienonnettuna
    • 1dl tilliä hienonnettuna
    • 1prk(150 g)creme fraicea, tai smetanaa
    • n. 1/2tlsuolaa

Valmistus​

alle 30 min
  1. Kiehauta vesi ja keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää voi perunoiden joukkoon.
  2. Lisää sipuli, tilli, ranskankerma ja suola kattilaan. Pane kansi päälle ja ravista eli hölskytä kattilaa. Tarjoa perunat kuumina grilliruokien lisäkkeenä.
 

Hemppa

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
148   0   0
Liittynyt
18.3.2004
Viestit
1583
Reaktiopisteet
1979
Puhelinmalli
iPhone 13
Ribbsejä grillailin äsken. Teen noille esikypsennyksen keittämällä vaikkakin ammattilaiset eivät tapaa suosittelekaan.

3CE2984C-8421-4F71-B1E6-BE8E353B21E3.jpeg
 

Howler88

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
26   0   0
Liittynyt
14.1.2011
Viestit
6305
Reaktiopisteet
12220
Puhelinmalli
iPhone 13 Mini & Galaxy Z Fold 4
Meillä on tykästytty noihin HK maakarit raakamakkaroihin. Mario ja Raoul ovat suosikit, tänään oli vuorossa jokunen vuosi sitten jonkun makkaratestin voittanut Livornon Luigi, ei oo omaan makuun tämä mut kyllähän nuo söi. Liian yrttinen makkaraksi omasta mielestä.
Lisäksi oli pekoniin käärittyä parsaa, perunasalaattia, valkosipulisilliä ja espanjalaisia varhaisperunoita. Oli muuten hyviä noi uudet potut, yleensä nää ekojen joukossa rantautuvat ja varsinkin ruotsalaiset ovat mauttomia, mutta kyllä näillä espanjalaisilla fiilikseen pääsi. ?
8A1E2254-D9CE-41C4-8486-822952EF8E5A.jpeg
 

TikkaN

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.1.2021
Viestit
592
Reaktiopisteet
1380
Puhelinmalli
.
Hyviä ehdotuksia täällä!

Minun lempparit jo mainitun entrecoten lisäksi on halsterikana sekä jättikatkaravut grillitikuissa. Kannattaa kastella tikut ja nopea kypsennys. Chili-lime marinadi ?
 

Howler88

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
26   0   0
Liittynyt
14.1.2011
Viestit
6305
Reaktiopisteet
12220
Puhelinmalli
iPhone 13 Mini & Galaxy Z Fold 4
Kävin tuossa salesta 20 aikaan hakee saunaoluet ja sattuipa olee naudan sisäfileetä -60% ja huomisella päiväyksellä.
Nyt pohdittavana et uskaltaisko kokeilla grillissä vai paistaisiko pannulla. Pannulla ei ainakaan koskaan ole pilalle saanut noita.
Siispä grilliin vai pannulle? ?
6E7D4291-6FDB-4FA7-A24F-B51546E12A1A.jpeg
 

kaßu

Vuoden foorumilainen 2021, MVP of the 2021
Palaute - 100%
96   0   0
Liittynyt
21.7.2009
Viestit
17937
Reaktiopisteet
32226
Puhelinmalli
iPhone
Kävin tuossa salesta 20 aikaan hakee saunaoluet ja sattuipa olee naudan sisäfileetä -60% ja huomisella päiväyksellä.
Nyt pohdittavana et uskaltaisko kokeilla grillissä vai paistaisiko pannulla. Pannulla ei ainakaan koskaan ole pilalle saanut noita.
Siispä grilliin vai pannulle? ?
Katso liite 185634

Grilliin.
 
Top Bottom