Mitä "realistisia" toimintoja haluaisit matkapuhelimestasi löytyvän lähivuosina?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja skates, 31/12/06.

 1. skates

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/11/04
  Viestit:
  49
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia N8 & Samsung Nexus S
  Matkapuhelimien toiminnot ja mahdollisuudet lisääntyvät suurin harppauksin lähimpien vuosien aikana, mitä realistisia toiveita löytyy käyttäjillä ?

  Langaton laturi esim. 10 metriin asti toimiva olisi hyvä.. ja kaipailen itse ainakin sellaista toimintoa, että voisin yhdellä puhelimella käyttää 2 eri sim korttia yhtäaikaa, vaikka niin että tekstaria, emailia, puhelua, mms..jne. lähettäessä voisi helposti valita mitä liittymää haluaa käyttää.
   
 2. matias92

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/06
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Oikeasti hyvä videorecorderi(parempi kuin N93)

  Ominaisuudet että pystyis kattomaan joiltain sivuilt suoria streameja esim futista/iTV jne

  Langaton lataus olisi kanssa kiva

  todella hyvä tasosia pelejä esim. PS2 emulaattori (tuskin tulee tapahtumaan)

  ja kaikkea muuta kivaa räpellettävää suuri kovalevy olis kiva joku 10gb olis mageet:D mut nythän on jo 8gb
   
 3. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Kahvinkeitin ja mielellään maidonvaahdotin, jos mahtuu mukaan.
   
 4. tonza19 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  6/9/03
  Viestit:
  2367
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  6S
  Siinä olikin viime vuoden paskin postaus/juttu


  :)
   
 5. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Tekstiviestien/sähköpostien sanelu ja kuuntelu puheentunnistusta ja text-to-speechiä käyttäen.

  Mielestäni on kummallista, että suoraa puhetta "vähäpätöisempi" kommunikointimuoto (kirjoitetun viestin välitys) vaatii niin paljon enemmän keskittymistä ja useamman aistin yhtäaikaista käyttöä. Vrt. kadulla kävely onnistuu helposti puhuttaessa mutta on selvästi hankalampaa jos samaan aikaa lukee/kirjoittaa viestiä.
   
 6. Hedgehog

  Hedgehog Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  15/10/04
  Viestit:
  4044
  Tykkäykset:
  46
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Parranajokone, siis oikeesti. Myös TV ois kiva ja kännykässä vois olla jokin elektroninen siru joka toimisi maksuvälineenä. Myös yleiskaukosäätimenä olisi kiva jos toimisi, vois vaikka samalla laitteella laittaa pihalla olevan auton lämppärin päälle ja vaikka tietokoneen pois päältä.

  Tuosta langattomasta latauksesta sen verran että toivon ettei näitä laitteita tarvitse tulevaisuudessa enään ladata kuin kerran kaksi vuodessa.
   
 7. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Joku fyysikonalku voinee korjata jos puhun läpiä päähäni, mutta kovin realistisena latausta kymmeneen metriin pitäisi (oletettavasti vapaasti liikuteltavaan kohteeseen). Siis sellaisella hyötysuhteella siirossa, että se olisi jotenkuten järkevää ja toisaalta turvallista (jonkinlaiseen säteilyyn tai ääniaaltoihin tuonsiirron olisi pakko perustua) ja joka olisi käytännössä toteutettavissa.

  Ennemmin asettaisin toivomuksia akkuteknologian kehittymiseen ja lataustarpeen vähenemiseen ylipäätään.
  Latauksen suhteen realistisena voisi pitää "latausalustoja" - joita on jo olemassakin - eli siis joku pinta jolla puhelin latautuu ilman johtoja tai liittämistä. Kantamaa näissä ei kuitenkaan ole, vaan kontakti siis vaaditaan.

  Edit: Realistisia oli toki lainausmerkeissä, mutta oletin että ideana kuitenkaan ole kerätä nimenomaisesti epärealistisa toiveita. (Olisiko tässä yleensä mitään mieltä?)
  Jos olen tämän oletuksen väärässä niin olisi ihan kivaa että matkapuhelimella pystyisi vuoden päästä matkustamaan teleporttina minne tahansa universumissa ja puhelin pystyisi tekemään mitä tahansa materiaa tyhjästä... ei todellakaan liene järkeä keksiä enempää tälläisiä...
   
 8. asdf

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/5/06
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Jospa tulevaisuuden kännyköiden kuoret toimisivat myös aurinkopaneeleina ja sitten jotain 800x1200 resoluutioisia 3" näyttöjä vielä lisäksi.
   
 9. Samu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/2/03
  Viestit:
  973
  Tykkäykset:
  267
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S2
  Paljon hyviä onkin jo sanottu, mutta komppaan vielä erityisesti akunkestoa. Se saisi satakertaistua, etenkin näissä PDA -tyyppisissä laitteissa.

  Toinen on tallennuskapasiteetti. Ja siihen liittyen; puhelimen tiedostoihin pääsisi käsiksi langattomasti jos sen toisi tarpeeksi lähelle esim. telakointiasemaa. Siis ilman mitään "haluatko yhdistää, odotetaan yhteyttä" -tyyppisiä säätämisiä. Eli täysin automaattisesti.
  Samoin jonkinlaista standardia hallita omaa tietokonetta, kannettavaa, HTPC:tä, digiboksia, telkkua sillä. Edes avustavasti.

  Myös GPS -paikannukseen liittyviä "pelejä" / huviohjelmia kuten vähän TomTom friends -tyyppisesti missä kaverit liikkuvat juuri sillä hetkellä jne. Tätä odotan eniten. Sekä instant messenger -tyyppistä, helppokäyttöistä sovellusta perusluureihin korvaamaan tekstiviestejä.
   
 10. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Jo mainituista tuon akkukeston voisin itekin mainita tärkeimpänä. Nykyiselläkin itse pärjään mainiosti, mutta eipä siitä haittaakaan olisi.
  Toisena vaihtoehtona kävisi myös latausajan radikaali lyhentyminen.

  Myös tallennuskapasiteetin kasvun voisi laskea todennäköisesti toteutuviin uusiin ominaisuuksiin, kuten myös näyttöjen koon ja laadun kasvun.

  Myös tuon kauemmaskantoisen Bluetoothin toivoisin rantautuvan vakio-ominaisuudeksi.
   
 11. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Jokin suuri tutkimuslaboratorio, olisiko ollut IBM tai joku vastaava, tutkii intensiivisesti juuri tätä kyseistä systeemiä. He olivat saaneet sähköä siirtymään jollakin säteilylajilla turvallisesti viiden metrin päähän hyötysuhteen ollessa noin 30%. Tietysti tämä tekniikka ei vielä aivan julkaisukelpoista ole, mutta kuulostaa lupaavalta.

  Yhtä utopistiselta tämä kuulostaa nykyään, kuin puheen siirtäminen langattomasti vielä 100 vuotta sitten;)
   
 12. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Kyllä se tuosta yltä löytyy.
   
 13. Crossfade

  Crossfade Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/02
  Viestit:
  2011
  Tykkäykset:
  0
  Tallennuskapasiteettia, akunkestoa, nopeutta, niin käytettävyydessä kuin tiedonsiirrossa (pc:lle ja muihin puhelimiin), ja erityisesti silloin ku sitä tallennuskapasiteettia saataisiin vaikkapa 20gb nopeus olisi välttämätöntä. Laatua & kestävyyttä.
   
 14. mik-ko

  mik-ko Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  2870
  Tykkäykset:
  4
  - Tarpeeksi iso näyttö (esim. 800*600px), mutta silti riittävän pieni fyysinen koko.
  - Täydellinen langaton liitettävyys esim. autossa ja tietokoneella. Tämä tarkoittaisi sitä, että autossa pystyisyt kuuntelemaan suoraan puhelimesta musiikkia ilman sen suurempia kikkailuja ja auton handfree kytkeytyisi myös automaattisesti. Tietokoneella taasen puhelin ottaa automaattisesti yhteyden koneeseen ja synkronoi sen täydellisesti. Lisäksi puhelimeen olisi tallennettu myös internetselain ja vaikka messengerin tiedot jolloin vieraskin tietokone ottaa ne käyttöön. Osa näistä toiminnoista varmaan toimiikin, mutta toivoisin täysin virheetöntä tietojen siirtoa eri välineiden kesken. Lisäksi tätä toimintoa voisi liitättää pelikonsoleihin. Kun menet esimerkiksi kaverille pelaamaan saat tietyn pelin hahmon mukaan ja saat näin helposti siirrettyä omat tietosi konsoliin.
  - Akun keston piteneminen
  - Kameroiden optiikan paraneminen. Hyviä kuvia sekä pimeässä, että valoisassa. Lisäksi videonkuvaus pitäisi onnistua myös täydellisesti joka olosuhteessa ja olla riittävän tarkka.
  - Puhelimen fyysinen kestävyys. Kun puhelin tippuu niin ei saisi heti levitä kuoret ja akku lattialle. Muutenkin yleisesti jämäkkä tuntuma.
  - Täydellinen qwerty näppämistö, mutta myös pienempi näppäimistö täytyy löytyä.
  - Riittävästi muistia 20-30G.
  - Sisäänrakennettu FM-lähetin. Helpottaa musiikin kuuntelua joka paikassa.
  - Valmiina puhelimen ohjelmistosta pitäisi löytyä word, exel, pdf tiedostojen tuki, irc, msn ym. pikaviestinnät, internet selain, tietoturvaohjelmisto, mp3 soitin (monien formaattien tuki), videontoisto (monien formaattien tuki + tekstitysten).
  - Nopeat yhteydet
  - Mutta myös fyysinen koko pitäisi pysyä riittävän pienenä mahdollisuuksien mukaan.
   
 15. gvoima

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/05
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S II
  Todella hyviä ehdotuksia on kyllä tullut.

  Mutta itse ohjelmistokehittäjänä haluisin seuraavia asioita:

  - Enemmän monimutkaisemmista järjestelmistä (ja tietenkin kaikista muistakin) kuten Windows Mobile 5 jne. tehtäisiin ne perkuleen ohjelmat kunnolla, eli ohjelmoidaan se kunnolla ja vakaaksi, se parantaa todella paljon käytettävyyttä, toivottavasti joskus tulevaisuudessa kaikki pystyy tämän osalta puhaltamaan yhteen hiileen ja kehittämään jonkun hyvän ja vakaan tavan kehittää ohjelmia.
  Ja jos se tehdään huonosti, niin päivitetään sitä useasti ja helposti, eikä odotella joltain puhelinvalmistajalta päivitystä vuoden välein kun joku muu valmistaja on tuottanut käyttöjärjestelmä osuuden -.-

  - Akun kestävyys ehdottomasti ja se latausaika (jotain tyyliin nanoputkilla toteutettu "kondensaattori-akku").

  - Ja tuo langattomuus joka asiassa on tulevaisuutta, niin se olis hyvä saada vaivattomaksi :) kuten monta kertaa jo mainittukin

  - Ja nykyään on uhkaavasti hommat menossa sihen "muovilelu" suuntaan, saisi kyllä panostaa tuohon tukevuuteen ja laatuun. Kun se kerran on mobiililaite ja sitä todella paljon räplätään, niin sen kuuluu myös kestää pitkään, varsinkin kalliimmat lelut.


  [joke]
  Ja ihan viimeiseksi jos joku kehittäis meille semmosen materialaitteen, niin sais vaivattomasti kahvia ja pullaa ;D
  [/joke]
   
 16. AEIMAENKAEKI

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/10/04
  Viestit:
  23
  Tykkäykset:
  0
  Kahdella käämillähän tuo toimisi. Pitäisi vaan ensiökäämissä olla virtaa aika tavalla että riittävän vahva sähkömagneettikenttä saataisiin aikaiseksi. :)
   
 17. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tietokone-lehdessä oli aikoinaan juttua tuosta "langattomasta latauksesta".
   
 18. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  Alkometri ois ihan kätsä
   
 19. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Eiköhän tuohonkin jonkun syöpäohjelman saa tai SETI homman mitä laskee seuraavat 5000 vuotta. No ei vainenkaan...


  heh. Realistinen, en tiedä niinkään realistisuudesta, mutta voishan tuossa alkaa kännyköissä olemaan tulkkitoiminto, mikä kääntää puheen englanniksi tai englannista. Tai muuksi kieleksi... Semmoista vois olla tekniikkaa periaatteessa lähitulevaisuudessa... 10 vuotta ehkä. Tai ledi projektori niin näkee seinällä kaverinsa puhuessa.
   
 20. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tuota ne on koittaneet Salcompilla miettiä liki 10 vuotta sitten ja saivat rakennettuakin kaikennäkösiä latureita. Veli oli mittauspuolella ja teki itsekin latureita. Eräs oli sellanen mikä latasi 45min. turvallisesti vielä akulle. 15min. on saanut ladattua mutta kuulemma litiumioni ei kestänyt silloin ihan kaikkea. 5min. pikalatauksella kuulemma leimahti. Silloin jo puhuttiin ja hän näki indusoimisperiaatteella olevia suunnitelmia. ym... Yksi oli, että on vain siisti pieni kumilevyn tapanen läpyskä minkä ympärillä ledivalot loistaisi eri väreillä kun se siihen asetetaan ja olisi latautunut. Tai sitten sen voisi sijoittaa piiloon kaappiin tai johonkin sen lähettimen ja puhelin voisi olla jossain metrin päässä. Värikuorilatureita ei tullut koskaan markkinoille paloturvallisuuden takia. Vaikka kyllä mä itse niitä käytin kanssa, ilman mitään ongelmia. Siihen aikaan tuli ensimäiset puhelimet jolloin pelasin tetristä 8110 banaanilla ja tilailtiin soittoääniä ulkomailta, ja kaikki oli ihmeissään ;)

  Tuo tietokoneen juttu periaatteessa matkisi kännykässä kellotekniikassa tuttua tapaa varmasti, missä käden liikkeellä saadaan hiilisauva värähtelemään jopa 7000 kertaa sekunnissa käden liikkeestä, mutta nyt käytettäisiin resonaattoria tehostamaan hommaa. Ne voi saada sen jopa toimimaankin kun jos sielä joku fiksu ihminen on saatu palkattua, joka tuntee "äänitekniikkaa paremmin." Veikkaan sen jäävän tehottomaksi lataajaksi, kyllä se kelloon käy varmaan. Tai sitten tehty ihan toisella tapaa, mene ja tiedä tuostakin jutusta. Ainoa mitä voi pohtia on langattomuus.
   

Jaa tämä viestiketju