Mitä ihmettä Apple nyt oikein suunnittelee? Palkkaa nimekkäitä satelliittieksperttejä

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
Apple näyttää jälleen laajentaneen kunnianhimoisia tutkimus- ja tuotekehityshankkeitaan aivan uudelle alueelle, mahdollisesti jopa avaruuteen.

Bloomberg raportoi Applen rekrytoineen palkkalistoilleen Googlen avaruuslaitehankkeista vastanneen John Fenwickin sekä satelliittikehitystä vetäneen Michael Trelan uuteen laitetiimiin, jota Applella vetää Dropcamin Googlen emoyhtiön Alphabetin omistamalle Nestille 555 miljoonalla dollarilla myynyt Greg Duffy.

Applen mahdollisia tarkempia suunnitelmia avaruuden ja satelliittien osalta ei vielä tiedetä. Bloombergin raportissa tyydytään toteamaan teknologiayhtiöiden vastaavien hankkeiden useimmiten joko liittyvän kuvamateriaalin kokoamiseen tai viestintäyhteyksien rakentamiseen.

Applen kerrotaan käyneen keskusteluja myös Boeingin kanssa osallistumisesta tämän projektiin luoda 1 000 satelliitin verkko tarjoamaan laajakaistayhteyksiä. Myös Googlella ja Facebookilla on omat laajat kehityshankkeensa yhteyksien tuomiseksi miljardeille ihmisille, joilta ne maailmassa vielä puuttuvat.

Yläilmoista kerättävää kuvamateriaalia voitaisiin puolestaan hyödyntää esimerkiksi kartta-aineiston päivittämiseen, jossa Apple hyödyntää jo myös drone-lennokkeja.

Apple voi hyödyntää Duffyn, Fenwickin ja Trelan ammattitaitoa myös johonkin aivan muuhun kuin satelliitteihin. Tiimiä vetävän Duffyn aiempi kokemus liittyy Dropcamin kautta kuluttajille tarjottaviin tuotteisiin. Dropcam kehitti ja myi verkkoon kytkettäviä kodin valvontakameroita, jotka taltioivat videomateriaalia verkkoon pilvipalveluun. Duffyn rekrytointi Applelle nousi otsikoihin jo aiemmin.

Myös Fenwick ja Trela myivät oman firmansa, Skybox Imagingin, vuonna 2014 Googlelle 500 miljoonalla dollarilla. Google myi Terra Bellaksi nimetyn yrityksen tänä vuonna pois. Myös Elon Muskin SpaceX kehittää omalla tahollaan satelliittiverkostoa. Satelliittien uuteen sukupolveen on panostettu viime vuosina monia miljardeja.

Applella Fenwick ja Trela raportoivat Duffylle, joka puolestaan raportoi johtokunnan jäsenelle, laitekehityksen vetäjälle Dan Ricciolle. Nyt paljastuneen hankkeen lisäksi Applen tiedetään kehittävän myös teknologiaa itseajavaan autoon sekä erilaisia lisätyn todellisuuden ratkaisuja, muun muassa päähän puettavia AR-laseja.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom