Mobiili.fi Mitä Google suunnittelee? Android viettää 8-vuotissyntymäpäiviään

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  T-Mobile G1 eroaa varsin paljon nykyaikaisesta älypuhelimesta. Näytöllä oli kokoa vain 3,2 tuumaa, mukana oli täysnäppäimistö, kameran tarkkuus oli vain kolme megapikseliä ja niin edelleen. Myös Android oli vasta alkeellinen raakile nykypäivän vuosien aikana kehittyneeseen järjestelmään verrattuna.


  Googlen kehittämä Android-käyttöjärjestelmä viettää nyt 8-vuotissyntymäpäiväänsä.

  23. syyskuuta 2008 julkaistiin Android 1.0 ja sen sovelluskehitysympäristö sekä historian ensimmäinen Android-puhelin, HTC:n yhdysvaltalaisoperaattorille valmistama T-Mobile G1. Puhelin tunnettiin muualla myös HTC Dream -nimellä.

  Mielenkiintoisesti vasta parin viikon sisällä pitäisi viimein olla vuorossa ensimmäisten ”Googlen tekemien puhelinten” julkistus, kun Pixel ja Pixel XL näkevät päivänvalon. Nekin on valmistanut HTC, mutta aiemmista Nexuksista poiketen se on jäämässä täysin taka-alalle ennakkotietojen mukaan.

  Androidin tarina lähti liikkeelle melko verkkaisesti, mutta vauhtiin päästyään se on vallannut jo lähes 90 prosenttia maailman älypuhelimista. Kuten tiedetään, mullistivat iPhone sekä sitä seurannut Android koko matkapuhelinalan.

  Googlen viimeisen ilmoituksen mukaan aktiivisia Googlen palveluilla varustettuja Android-laitteita oli käytössä 1,4 miljardia, mutta tämä tieto on jo lähes vuoden vanha, syyskuun 2015 lopulta.

  Google itse on Android-tilillä Twitterissä vihjannut valmistelevansa vasta jotakin huomiselle suurelle päivälle. Nähtäväksi jää millaisiin synttärijuhlallisuuksiin Google ryhtyy.


  We’re whipping up something sweet for a big day tomorrow. [​IMG] #Android pic.twitter.com/I4idH0F4am

  — Android (@android) September 23, 2016

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju