Missähän Samsungin malleista löytyy kamerasta...

Keskustelu osiossa 'Samsung', aloittaja Harsu, 26/2/11.

 1. Harsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  ...lähikuvaus. Eli puhelimen vaihto edessä nokialaisesta ehkä Samsungiin, jossa kosketusnäyttö ja tai qwerty-näppäimistö. Kameran laadulla sinänsä ei merkitystä, koska puhelimen kameraa tulee käytettyä enemmänkin dokumentointiin kuin varsinaiseen valokuvaamiseen. Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.
   
 2. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16223
  Tykkäykset:
  5165
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Omasta omnia 7:sta löytyy peräti macro kuvausominaisuus, mut kyl tietääkseni melkein kaikissa uusimmissa malleissa luulis kameralla lähikuvia saavan.
   
 3. Harsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  "...mut kyl tietääkseni melkein kaikissa uusimmissa malleissa luulis kameralla lähikuvia saavan."
  Siinäpä se. Esimerkiksi Nokian C7:lla ei saa lähikuvia. N8:lla jo sitten onnistuu. Samsungin malleista vois esim. Galaxy 551 tai Galaxy Ace. Ilmeisesti näillä lähikuvaus onnistuu? Käyttäjät varmaan tietää paremmin.
   
 4. astroid

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/10
  Viestit:
  211
  Tykkäykset:
  0
  Galaxy S lähikuvaus on erittäin hyvä ja koska tarkentaminen tapahtuu sormella sopivaa kohtaa näytöllä koskettamalla saa tarkennuksen juuri siihen mihin haluaakin.

  Lähikuvaus on tässä mielestäni suhteessa selvästi parempi kuin normaali kuvaus.
   
 5. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Galaxy S:ssä on myös erillinen kuvaustila tekstiä varten. Tällä moodilla ainakin ite oon dokumentoinu tarpeellisen ja hyvin saa kuvista selvää.
   
 6. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16223
  Tykkäykset:
  5165
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Malleista puhuessani tarkoitinkin Samsungeja, en nokioita tai muita merkkejä. C7:ssa tai E7:lla ei tosiaan lähikuvia otella, mut en ole ainakaan kuullut ettei se jollain samsungin laitteella onnistuisi. Kannattaa tarkistaa kuitenkin ennen ostopäätöstä.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Samsungilla, kuten muillakkin isoilla valmistajilla, on monia malleja joissa kamera on aika köykänen lähikuvaukseen.

  Aloittajalle:

  Samsungin mallisto on hyvin laaja ja voi olla että voi olla ettei kukaan ulkopuolinen vaivaudu listaa tekemään.

  Voisi kuvitella että sinulla paljon muitakin kriteereitä ja jos laitteen valinta kriteereiksi ole maininnut kameran osalta documentointi ja lähikuvaus, niin varmaan monia muitakin tärkeitä asioita joilla saa vaihtoehto listaa karsittua. esim ducumentoinnissa GPS voi olla aika tärkeä, samoin liitettävyys, massamuistin koko, kuvausvalon toimivuus. ja varmaan joku tarkuus toive, jos yksityiskohtia pitää taltioitua tai zoomaus (rajaus) varaa pitää olla.

  Olitko muiden merkkien vaihtoehjota jo listaillut ?
   
 8. Harsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Sovelias, olet aivan oikeassa että muitakin kriteerejä saattaa löytyä. Mutta dokumentointia ajatellen riittää kylläkin, että lehdistä tai A4:sta saa luettavia kuvia. Eli käytän kameraa muistiinpanovälineenä. Salamakin saattaa olla tarpeellinen tässä tarkoituksessa. Vaikka saattaahan sitä pärjätä ilmankin, en tiedä. Tänään kävin testaamassa liikkeessä mm. Nokian C7:aa ja samalla testasin elämäni ensimmäisen kerran kosketusnäytöllisen puhelimen täysnäppäimistöä. Ainakin sen kokemuksen perusteella hankkisin mieluummin qwerty-puhelimen. Tosin en vielä ole päässyt muita kosketusnäytöllisiä puhelimia testaamaan. Eli myös kirjoittamisen käytännöllisyys painaa vaakakupissa. Siinäpä ne tärkeimmät kriteerit.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, ajattelin että tallentelet muutakin kuin lehtiä / A4si. Paika tagitus voi silti olla hyvä,

  Kuvausvalo on joissain malleissa hyvä, eli valaisevat sen läpyskän ilman puhkipalamista (ei aina), jossain toisessa salaman käyttö on tuossa touhussa hankalaa. Jos kamera muuten hyvä, niin sillä saa yllättävän nättejä tallennuksia.

  Jos et siirrä kuvia eteenpäin, niin liitettävyydellä tuonosalta tuoskin väliä, jos kuvat ovat vielä lyhytaikaiseen käyttöön, niin selailua, tagitus, albumi toimintojenkaan tarvi olla monipuolisa, kunhan saa lähennettyä kuvaa riittävästi ja iso näyttö varmaan plussaa.

  Kapsitiivnen näyttö on outo käyttää jos on tottunut fyysiseen näppikseen, se sormen kosketus kohta on monella aivan eri kuin oikeaa nappia painettaessa, Resistiiviset näytöt ovat siinä parempia, tarvivat hivenen painetta ja vastaa paremmin perinteistä näppistä.

  Toisekseen C7 (Sym^3 koneiden yleisesti) virtuaalinäppis ei ole parhaimpia, siihen on kevään aikana tulossa päivitys ja monet pitävät Swypeä hyvänä, jonka saa tällähetkelläkin S^3 koneisiin. Swype toki tarvitsee vähän totuttelua (vertaa T9 aikanaan)

  Jos Samsung merkkinä ei ole itsetarkoitus.
  Nokian E7ssä on hyvä qwerty näppis, mutta sen kamera ei ole parhaimmillaan tuossa sinun jutussa.
  HTCltä löytyy jokunen qwerty kone, Android ja WP7 ja jostain voi löytyä WinMobile koneitakin, scandien tarpeellisuus kannattaa miettiä, sillä eivät ole itsestään selvää tavaraa.

  Samsungilta löytyy (jos jostain löytyy) mm. winmobile luuria qwertyllä (ns laskin mallia) ja jotain halppis luuria qwertyllä, jälkimmäisissä taitaa olla kamera alimittainen.

  Nokialta löytyy E72, ei kosketusta, kamera A4sten kuvaamiseen ok, laskin mallinen qwerty, joidenkin mielestä hyvä, jotkut eivät pidä, vaatii kuitenkin totttutelun. Plussaa hyvä akunkesto.

  Jotkut qwerty kosketus koneen ostaneet kuitenkin tökkivät näytöltä kirjaimet touhuun totuttua.

  Irtonäppikset on varmaan poislaskettu, esim Nokia N8 (S^3 malisto) tukee niin BT kuin USB näppiksiä.
   
 10. Harsu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/11
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Tuo E72 vaikuttaa aika kiinnostavalta. Pari vuotta sitten käpistelin tuota liikkeessä ja jätti silloin kyllä erittäin positiivisen kuvan ja pieneen näppäimistöönkin tuntui tottuvan yllättävän nopeasti. Miinuksena tuossa pieni näyttö, en tiedä kuinka paljon netin käyttöä hidastaa.

  Tuokin pitää paikkansa. Esimerkiksi tuo Galaxy S vaikuttaa lähikuvaukseen pätevältä. Ehkä sillä pärjäisi ilman sitä salamaakin. Mietityttää vain se kirjoittaminen kosketusnäytöllä. Mutta täydellistähän ei ole olemassakaan. Jostain täytyy tinkiä, täytyy vain miettiä mistä. Ja sitten onhan se vielä tuo Galaxy 551. Minkähänlainen kamera liene tuossa mallissa?
   

Jaa tämä viestiketju