Missä puhelimessa hyvä antenni?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Guest, 22/8/05.

 1. Guest Vieras

  0   0   0

  Samsung X460 ja asuminen landella + TeleFinland ei oikeen natsaa:) Olisiko luurin vaihtamisella toiseen jossa parempi antenni apua? Mikä hyvä peruspuhelin jossa kuuluvuus taattu?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Voi joskus jopa johtua luurien yksilöeroista. ja tavasta niitä pitää. Nykyisin yleisesti ottaen mallein väleillä ei ole kovin suuria eroja. Tosin jotkut mallit ovat vähän epäherkempiä ja erityisesti jotkin yksilöt.

  Aikoinaan Nokia 8210 toimivana oli herkkä kone, mutta se ei taida vastata tarpeitasi.
  Jos jotain eritysitä syytä ei ole käyttää tiettyä operaattoria, niin kannattaa selvittää toimisiko toinen verkko paremmin sinun alueellasi
   
 3. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Mallit, joissa antenni on "esillä", kuuluvat yleisesti periaatteessa paremmin kuin mallit, joissa antenni on sisään piilotettu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se pitäisi aina ehdottomasti paikkansa - antenni on vain yksi kuuluvuuteen vaikuttava elementti.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kuten totesit näin ei välttämättä ole, eikä edes mitenkään yleisesti.
  Kuorien sisällä tehtävä antenit antaa suunnitelijalle hyvin toisen laiset mahdollisuudet, kuin jos vertaa ulkopuolelle tehtävää pientä tappia, varsin kun nyky vehkeet ovat varsin monella alueella toimivia.

  Mainitsemani 8210 oli sisäisellä antenilla varustettu malli.

  Käyttäjien tapohion antenin sijoitus vaikuttaa, ulkoinen anteni muistetaan ja sen paikka tiedetään ja sitä harvemmin peitetään, jopa huomioidaan luurin käyttö, jotta kuuluvuus olisi parempi.

  Sisäinen anteni unohtuu ja jotkut käyttäjät epähuomioissaan peittävät sen, kädellä jne. -> jolloin huomattavasti heikompi kenttävoimakkuus ja huonoissa oloissa voi tarkoittaa yhteyden pätkimistä.

  Samoin ongelma paikassa tilanne voi helpottaa sijoittamalla luuri esim. taskussa anteni kehosta ulospäin, samoin pöydällä anteni ylöspäin jne.

  Joissain luureissa sisäinen anteni on sijoitettu yllättävään paikkaan, esim jotkin Nokian läppämällit.

  Ja esim Nokian 9300ssa anteni sijaitsee qwerty näppiksen oikeassa reunassa alapuolle, jolloin surfatessa käsi peittää antenin herkästi, normaalisti puhuessa taasen se on varsin hyvässä paikkaa.
   
 5. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Hyvänä poikkeustapaus-esimerkkinä samsung sgh-2400 vedettävällä antennilla. Täysin susi.
   
 6. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  Ulkoinen antenni kyllä säteilee tasaisemmin ja ei aiheuta niin paljon EMC-ongelmia... joten helpottaa näin piirisuunnittelijan hommia.
   
 7. Perzzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Asiaan voi kyllä liittyä ihan pelkkä Telefinland. Se tuppaa käyttämään (vieläkö?) Soneran verkkoa joka minulla ei toiminut landella (porin lähellä) ei sitten yhtään. Muilla perheenjäsenillä on radiolinta/elisa. Nyt tuli itsekin vaihdettua Elisaan niin kuuluu kyllä jokapuolella eikä ongelmaa ole.
   
 8. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  No jos vertaa ulkoisella antennilla varustettuja korealaisia (LG, Samsung) ihan Nokian perusmalleihin niin kyllä Nokia vetää voiton helposti. Tuntuu että ulkoinen antenni ei paljoa auta jos asiaa ei osata. Mutta noissa aasialaisissa tunnutaan muutenkin keskittyvän ihan muihin asioihin kuin itse puhelimeen. Kunhan on mahdollisimman hyvät polyfoniset äänet ja näyttömoduli niin se riittää hyvän puhelimen kriteereiksi - kuuluvuudella ei niin väliä. Muotoilunkin puolesta samasta muotista kaikki.

  Tekniikan maailmahan on testannut puhelimien kuuluvuuksia myös testeissään. En tosin osaa sanoa mikä on viimeisin testi ja kuinka uusia laitteita siinä oli.

  Tuommoinen perus Nokia toimii ihan hyvin. Samoin ulkoisella antennilla varustettu Motorola. Vanhat Ericssonit isoilla antenneillaan olivat myös hyviä.
   
 9. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Itse asun paikassa jossa kentät vaihtelee 0-5 asunnon sisällä. Oikeastaan 6310(i) on ainut puhelin jossa en ole huomannut kenttien pätkimistä ollenkaan asunnossani. Myös Siemens ME45 oli hyvä tuossa suhteessa.
  Nykyinen käyttöpuhelimeni Z600 on muuten hyvä mutta ei kärsi jättää taskuun esim. kun istun sohvalla, heti hävittää kentän.
   
 10. Guest Vieras

  0   0   0

  Muistelisin puhuneeni erään insinöörin kanssa aiheesta. Muistelisin myös hänen maininneen, että tietyllä taajuusalueella antennin tulisi olla tietyn pituinen. Näinollen kaikkein pienimpiin puhelimiin ei saataisi optimaalisen kokoista ja muotoista antennia. Tämän todellisuus perästä ei ole mitään tietoa, mutta täälläkin foorumilla näyttää olevan sen verran asiantuntijoita, että vartasti tämäkin asia selviää.
   
 11. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  674
  Tykkäykset:
  30
  Aika monta matkapuhelinta omistaneena voin sanoa, että antennilla on merkitystä jonkunverran, mutta paljon vaikuttaa puhelimen merkki/malli ja tietenkin vielä operaattorivalinta. Antennin toimintaa voi tehostaa pienellä akkukotelon alle liimattavalla teipillä http://www.wirelessground.com/antennabooster.html
  , josta ei kannata maksaa 1-2 euroa enempää, mutta harvassa liikkeessä on näkynyt, netistä tilatessa tulee kohtuuttomia toimituslisiä. Sen asentoa pitää kokeilla jossain heikkokenttäisessä kohdassa ja pitää aina tietty aika paikallaan. Voi olla väärinpäin (S-E T68/T300) tai ihan ohjeenkin mukaan (T39). Nostaa 1-2 palkkia antennitehoa. Vedettävät piiskat kasvattavat tehoa selvästi (Motorola Startac ja muut sekä T39 IAT-10:llä).
  Kotini kellarissa pärjää vain harvalla ja yllättäen peukalonkokoinen Samsung-läppämalli paras. Nokiat (6310 yms) tipahtavat jo ulko-ovella eli tyypillinen puheen katkeilu yksisuuntaiseksi alkaa vaivata.
  Nykyinen Z1010 tykkää myös antenniteipistä patterikotelossa, siitä voisi päätellä, että muutkin Z-sarjan S-E puhelimet saattaisivat hyötyä ja kuuluvuusepävarmuudet hisseissä, autotalleissa yms harvenisivat.
   

Jaa tämä viestiketju