Missä nykyisessä Nokiassa paras kamera?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja ER, 21/4/09.

 1. ER Vieras

  0   0   0

  N86 taitaa olla ilmestyessään (ei ole kai vielä tullut myyntiin?) aika hyvä tuolla saralla. Mutta missä nykyisessä Nokiassa olisi paras kamera? N95 8GB:n kuvat näyttävät pieninä ihan hyviltä, mutta täyteen kokoon suurennettuina ovat melko karua nähtävää. Ajatus olisi saada aina mukana kulkevasta kännykästä edes välttävä digipokkarin korvike.
   
 2. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  Edelleen eivät ne pikselit tee hyvää kameraa :) Optiikka on se tärkein :) Eiköhän N82 oo porukka kehunu aika paljon sen kuvista.
   
 3. ER Vieras

  0   0   0

  Ei kai tässä olla pikselimääristä puhuttukaan ennen kuin sinä itse mainitsit, mutta olen ymmärtänyt että tuossa mallissa olisi paneuduttu kuvaan muutenkin, mm. kuvanvakaimen muodossa. Ehkä olen mainostuksen uhri.
   
 4. ER Vieras

  0   0   0

  Etsiskelin Flickristä muutamia N82:n täyden resoluution kuvia arvioitavaksi. Eivät nuo varmaan kännykameraksi huonoja ole, mutta en löydä juuri laatueroa N95:een ja ovat nuokin vielä isoina oikeasti aika kamalia.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Juuri edellisessä viestissä kirjoitit
  Ei siinä suurta eroa N95:een olekkaan.
  Jos N82:en kuvat ovat kamalia, niin unohda kokoasia. N86 tuo selkeän parannuksen, mutta riittääkö se sinulle ? kannattaa katsastaa kesällä. N86ssa kuitenkin paljon teknisiä ratkaisuja jotka tutumpia digipokkareista.

  N82:n on kuitenkin varsin erinomainen kamerapuhelin, niitä harvoja koneita joissa voi aidosti käyttää täyttäresoluutiota niin että siitä on hyötyä. ei niiden kuvien ideana ole kuitenkaan katsella täysikokoisena jollain isolla putkella.

  Kamerapuhelimellakkin kuvaaminen vaativähän harjoittelua ja kokeilua että sillä pääsee parhaaseen tulokseen, ei ne siltikään mitään taikalaatikoita ole.

  Hämärässä tulee kohinaa, kirkkaat kohtee palaa puhki jne, automatiikka ei osaa aina hoitaa asiaa parhain päin.
   
 6. ER Vieras

  0   0   0

  Ja se pointtisi on? Se, että haluan arvioida täyden resoluution kuvasta sen todellista laatua ei tarkoita millään tavalla, että pikselirunkkarin tavoin pitäisin oletusarvoisesti suurempaa nimellistä pikselimäärää osoituksena paremmasta kuvanlaadusta. Se laatu kun muodostuu kovin monesta muustakin osatekijästä.

  Kaipa se N86 pitää odottaa ja katsoa. Kyllähän nuo nykyisetkin kameramallit toimivat "muistikirjoina" ja "verkkotasoisen" kuvan ottajina, mutta ei niistä näytä valitettavasti olevan vaatimattomankaan digipokkarin korvaajaksi.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos et tarvitse 5mpx kuvia, vaan VGA - 1mpx riittää mainiosti, niin en ymmärrä miksi valittelet 5mpx kuvien laatu pikseli pikseliltä tarkastellessa.
  vaan eikö tarvettasi palvelisi paremmin se VGA-1mpx kuvien tarkastelu, ja myös tutkailla millaisia VGA -1mpx kuvia saat aikaan täyden resoluution kuvista sopivalla softalla. ymmärsin että niitä pienennettyjä jopa kehuit.

  En väitä että luureilla nykyaikaisen digipokkarin kuvanlaatuun pääsisi, mutta monella digipokkarin korvaa suurimassa osassa kuvauksissa.
  Riippuu tietenkin mitä digipokkarin tehtäviä olet kovarvaamassa, mutta kuten sanoit korvaa suuren osan osa digipokkarin tehtävistä.

  Monella puhelimen kamera tekee paljon enemmän kuin digipokkari, toisilla taasen ei luurin kameralla ei tehdä juuri mitään. kolmannet ei digipokkarilla sitäkään.

  Harva kuitenkaan joutuu luopumaan digipokkarista saatika järkkäristä puhelimen takia...
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29311
  Tykkäykset:
  7566
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Tämähän on siinä mielessä paradoksi että pokkarit menevät eteenpäin kuten myös puhelimien kamerat. Pokkarit nyt ovat aina pokkareita ja jos sen nykyisen testivoittajan tasoisia kuvia tahtoo kännykällä saada niin pitänee odotella muutama vuosi jotta se onnistuu (sitten onkin taas pokkarit jo uudella tasolla). Eri asia onkin minkälaiseen peruspokkariin kännykän kameraa nyt haluaa verrata.
   
 9. mustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  1458
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Ace II/Lumia 520, Elisa
  Totta, N82 on jopa parempi kuin vuosituhannen alun huippupokkari, ixus v2. Kyllä N82 luvista hyvät kymppikuvat teettää. Ja kuvien pitkäaikaiseen (10-100v) säilytykseen paperi on se ainoa oikea. Bitit katoavat kuitenkin aika helposti jos käy jotain. Ja onko lapsenlapsellasi edes laitteita joilla saa luettua muistitikkuja tai cd romppuja?
   
 10. jarini

  jarini

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/05
  Viestit:
  235
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Nokia N9 ja Jolla
  Tässä on muutamankin kerran N95:n kamera ja sen kohtuullisen hyvä laatu pelastanut pulasta. Töissä on tullut tilanteita, että kovalla kiireellä ennen deadlinea on lähetetty mainosmateriaalia lehteen. Eikä valmista tuotekuvaa löydykään kuvapankista tai muualtakaan kunnollisessa muodossa. N95:n kameralla on otettu sitten kuva. Parasta siinä on vielä se, että sen saa lähetettyä suoraan sähköpostiin tai jollekin kuvasivustolle. Lopputuloksesta, eli valmiiksi painetusta sanomalehtimainoksesta ei kukaan osaa epäillä kuvia kännykkäkameralla otetuiksi.

  Kyllähän sitä muuten kuvataan paremmilla vehkeillä. Mutta niitä ei tule koko aikaa raahattua mukana. Kännykän kameraa onkin tullut parin vuoden aikana käytetty paljon enemmän kuin olisin aluksi kuvitellut. Digipokkarein alkuaikoina tuli pidettyä Canonin S20:stä melkein aina mukana varmuuden vuoksi. Kyllä se kamera siitä kärsi ja aiheutti epämukavuutta. Vaikka aikansa pienimpiä olikin, niin aika iso ja painava se nykyvehkeisiin verrattuna oli. Sitten siihen kantamiseen turhautui, kun ei moneen aikaan ollutkaan mitään kuvattavaa.

  Ei tuosta N95:n kamerasta ihan ainoaksi laitteeksi ole. Mutta helkkarin hyvä täydennys kalustoon.
   
 11. MKAntero

  MKAntero

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Vastaus itse kysymykseen eli N82 on paras. Se nikä erottaa N95 ja N82 toisistaan on 82:sen xenon salama. Hiukan hämärässä siitä xenonista on oikeasti hyötyä. Itsellä molemmat ollu käytössä ja kaiken kaikkiaan itse pidin N82:sta enemmän joka päiväisessä käytössä. Edelleen jos lähen reissuun niin otan N82:sen matkaan koska sillä saa mielestäni riittään hyviä kuvia. Vaimolla on sitten kunnon kamera millä räpsiä kuvia ja hän hoitakoon sen puolen :)
   
 12. Markkanen Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/1/07
  Viestit:
  855
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 6
  Myös hieman halvemmassa 6220 Classicissa on iha jees kamera, 5mpix + xenon salama.
   
 13. MKAntero

  MKAntero

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä juurikin näin...itse asiassa taisin jostain lukaista, että olisi kamera käyttö nopeampaa kuin esim. N82:ssa.
   

Jaa tämä viestiketju