Missä matkapuhelimessa/matkapuhelimissa parhaat GPS-ominaisuudet?

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja porque, 10/7/11.

 1. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Missä puhelimessa/puhelimissa on parhaat gps-ominaisuudet (tarkkuus, fixin nopeus ja kartat)?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En osaa kysymykseen vastata yksiselitteisesti. Sota siitä varmaan tulisi, eri tarpissa eri painotukset.

  Yleistäen avustettuna tuoreissa S^3 ja paremmissa Android koneissa on vasrin hyvät GPStä ja nopea FIXi. Nykyään aika harvinaisia sisäiset GPStä jotka suunniteltu ilman avustavaa toimiviksi, aijemminkin lähinnä vähän erikoisempia laitteiden juttuja. Mutta nämä nykyiset integroidut ovat paljon kehittyneet siitä muutamanvuoden tasosta, ja mikä tärkeää niin niiden virrankulutus laskenut huomattavasti.

  Useimpiin käyttökohteisiin nuo siis ovat hyviä, jos käyttäkohde on jokin vaativampi niin esim Symbian alusta tukee suoraan Bluetooth GPS mokkuloita. jolloin voi sitten käyttää pro kamaakin. Jos tarve saada tiheää näytettä suht taatulla taajudella, niin sisäisellä ei välttämättä taada jatkuvaa tiheä paikaktiedon saantia.

  Kartat on sitten oma lukunsa, Nokia on niitä harvoja joka tarjoaa GPS mallistoonsa veloituksettomat tiekartat globaalisti ja älypuhelimissa veloitukseton navigointi.

  Google Maps on saatavilla hyvinmonelle alustalle, mutta se ei kai ihan se mitä haet.

  Monille alustoille saa moneen lähtöön karttoja ja myös navigointi ohjelmia, ennen laite valintaa (jos sitä mietit) niin kannattaa ensin speksata oma tarve.

  Joillain myyjillä ja valmistajilla on paketoitu jotain malleja niin että mukana tulee jotain "ylimääräisiä" GPS ja kartta sovelluksia. Tyypillisin tietenkin autonavikointi, mutta myös muita, esim metsästys/koira GPS paketit. Veneilijoille voi joissain paikoissa olla paketteja. Paketit usein voi toki kasata itsekkin.

  Garmini ennen tarjosi omia sovelluksia eri alustoille, nykyään on tainnut sitä puolta hiljentää. Garmini kiinnostava sen takia että niihin oli karttoja hyvin monenlaiseen kyttöön ja mm Suomessa suosittu.

  Vaikka Nokialaisissa varsin hyvä GPS , niin autonavioignti sovellusten tarjontaa hillitsi se kun Nokia alkoi pistää laitteiden mukaan navigointi sovelluksen veloituksettomine karttoineen ja kohtuullisen navigointi lisenssi mallin jonka myöhemmin muuttu veloituksettomaksi.
   
 3. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Kiitoksia tästä infosta. Hakusessa olisi hyvin metsässä toimiva laite, jolloin ympäristö siis on aika haastava puhelimen sisäiselle gps-piirille. Oma harrastaminen on sellaista, että mielellään olisi yksi laite (=puhelin), joka myös ajaisi GPS:n asiat, eikä tarvitsisi useampia laitteita kantaa mukana. Oman sijainnin tarkkuus ja kompassin toiminta on tärkeimmät kohteet, maastokartoista ei haittaa olisi. Tiekarttojen ja autonavigaattorin osalta nykyinen paketti (Galaxy S ja google maps) on ollut ihan riittävä.

  Galaxy S:stä oon huomannut, että sen gps-ominaisuudet on melkoisen hanurista. Tarkkuus heittelee miten sattuu eikä kompassi toimi yhtään paremmin. N8:aa oon käyttänyt jonkun verran ja sen ominaisuudet tuntuukin olevan ihan eri luokkaa jo ilman ulkoista gps-mokkulaa. Onkos Androidille edes saatavissa ulkoisia GPS-mokkuloita ja onko niistä apua?
   
 4. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  6438
  Tykkäykset:
  2313
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
 5. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Täytyykin kokeilla tuota karttaselainta, mutta ensin pitäisi saada rautapuoli kuntoon.
   
 6. Hannu83 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  31/5/08
  Viestit:
  1543
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  OP5
  Oletko koittanut sitä gps-fiksiä missä laitetaan teippi painamaan gps-antennia?
   
 7. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Kokeilin sitä, mutta en huomannut mitään eroa. Samoin testailin eri asetuksia, mutta vielä mikään ei ole auttanut. Jos gps näyttää tän laitteen kanssa alle 30m virhettä, niin se on harvinaista juhlaa. Kerran oli puhelin huollossakin tästä, mutta siellä päivitettiin vanhempi softa puhelimeen, eikä siitä ollut mitään apua.
   
 8. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  Motorolan Defyllä GPS:n tarkkuus vaihtelee 5-10m sisällä/talojen välissä mitä äsken testailin. Kompassikin tuntuu näyttävän oikein kunhan alkukalibroinnin viitsi tehdä huolellisesti. Muutenki IP67-tason luurina luultavasti paras androidi metsäkäyttöön. Aivan yhtä päteviä softia en ole löytänyt kuin mitä S60-laitteille löytyy joten trekbuddyyn on tyytyminen toistaiseksi.
   
 9. emerik Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/11
  Viestit:
  505
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  ..
  Itse olen ollut tyytyväinen tuohon Galaxy II ja OruxMaps yhdistelmään. Kyseiseen karttaohjelmaan ladataan* noita kansalaisen karttapaikasta maastokartat. Saa normaaleina 1:2000 maastokarttoina tai ilmakuvina sekä näihin vielä rajat näkyviin. Kun ne ladataan valmiiksi puhelimeen niin ei ole ongelmia nettiyhteydenkään kanssa. Galaxy II on ollut omasta mielestä varsin pätevä GPS suhteen. Tässä vähäsen aikaa sitten kartalle merkitylle 1km linjalle vein tuon puhelimen avulla "merkintäpaalun" odottamaan. Ja sitten toissa päivänä ajoin Trimblen senttivehkeellä kyseisen linjan maastoon niin kyseinen paalu oli siitä linjasta noin 5 metrin päässä. Jos jotain moitittavaa pitää löytää niin pienuus puhelimessa on huonoa kun siitä ei saa jämäkkää otetta. Toinen on että puuttuu Motorolan Defyn tapainen sääsuojaus. Garminin erillistä GPS ei kauheasti ole ollut ikävä vaikka siinä onkin omat hyvyytensä.

  *Linkki: http://www.matkapuhelininfo.com/f34/dirtviewer-karttaohjelma-52224/
   
 10. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Täytyy tuotakin ohjelmistoo testata. Androidiin oon ollu ihan tyytyväinen, joten eniten himottais ostaa android-pohjanen laite. Galaxy S2 ja Defy nyt on ainakin kiikarissa. HTC:llä ilmeisesti on myös GPS:n suhteen onnistuneita laitteita?
   
 11. anamasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/2/07
  Viestit:
  82
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  Metsässä on Locus parasta mitä puhelimella voi tehdä. Mulla myös Karttaselain, mutta se ei pärjää Locukselle. Locuksessa on maastokarttoja varten editoitava vähän xml-tiedostoa (ohjeet tuolla Androidin karttasovellukset-ketjussa).

  Suurimmat haasteet käytännössä tulee akunkestosta ja metsäolosuhteista. Jos istuu kanootissa puhelin toisessa kädessä samalla hakaten melalla kyytiin pyrkivää karhua päähän ja vettä tulee taivaalta kuin aisaa, niin 500+ euron citypuhelin ei välttämättä tykkää. Jos metsäkäyttö on sitä, että pyöräilee Svenin ja Åken kanssa Nuuksioon maistamaan makkaraa, niin siinähän puhelin ainoana laitteena on varmasti riittävä.
   
 12. porque

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  2
  Jos näistä kahdesta pitää valita, niin on mun käyttö lähempänä Svenin ja Åken kanssa pyöräilyä. Mulla on aika hyvä proportan vettä kestävä suojapussi, joka suojaa puhelimen sateelta. Maastossa tulee liikuttua pyörällä ja kävellen riippuen siitä, että olenko geokätköilemässä vai ajelemassa.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Virranriittävyyttä varten kannattaa hommata ns "powerpack", akkusta voimansa saava laturi, kokoluokkia löytyy jopa sellaisia joilla voi jopa kolmannen kerran ladata puhelimen täyteen. Jos sen tunkee samaan pussiin niin cityluurillakkin saa viikonlopuksia virtaa ilman pussin aukomista. Jos ei yksin liikkeellä niin tuollaisella voi ruokkia kaverinkin luuria.

  Åken kanssa pyöräilessä voi hankkia vaikka polkupyörän dynamolaturin.
   
 14. Seppi

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/8/12
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy s III
  Senverran tuohon ulkoiseen bluetooth mokkulaan, että itse sain "bluetooth mouse" nimisellä ohjelmalla toimivaan ulkoisen mokkulan Desire Hd:n kanssa, jossa oli gps mokkula rikki. Täydellisesti toimi. Android market hauilla, esim "bluetooth gps" tms. löytyy varmasti sopiva sovellus, jos jonkun jöötin gps mokkulan hankkii.

  Nykyään minulla on s III ja navigointi päivittäisessä käytössä (työssä) eikä ole tarvetta tuolle mokkulalle. Mokkula on vähän parempi moottoritiellä +140km/h ajettaessa, jolloin s III :n gps ei päivity tarpeeksi nopeasti ja nuoli hieman pomppii kartalla. Myös nopeusmittari on vähän tarkempi ulkopuolisella, mutta hyödyt on niin olemattomat että käytän pelkkää puhelimen sisäistä gps:ää aina, ja mokkula on nyt keittiön kaapissa...

  Harkitsen tuon professional sygic version ostamista normaalin lisenssin lisäksi..


  -Sebastian
   
 15. mrl586

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/05
  Viestit:
  70
  Tykkäykset:
  5
  Matkapuhelimeksi kannattaa valita sellainen, jossa on sekä GPS- että GLONASS-tuki. Näin paikannustarkkuus on parempi.
   

Jaa tämä viestiketju