Missä kännykässä paras kuuluvuus?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja jerik, 25/8/05.

 1. jerik

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/8/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Vaikka tätä asiaa on aika monasti näköjään sivuttu aikaisemminkin, kysynpä kuitenkin uudestaan. Missä tällä hetkellä myynnissä olevassa kännykkämallissa on paras kuuluvuus myös huonoissakin olosuhteissa? Eli pitäisi saada puhelin joka ei kadota kenttää kovinkaan helposti ja muilla puhelimen ominaisuuksilla ei oikeistaan ole paljoakaan väliä.
   
 2. viude Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/5/04
  Viestit:
  1888
  Tykkäykset:
  0
  Siis minun tietääkseni tuohon kuuluvuuteen vaikuttaa operaatorikin? Eli jotkut operaattorit ei taida toimia jossain korvessa ja voi näin näyttää puhelimessa ettei kenttiä ole. Korjatkaa jos oon väärässä.
   
 3. jerik

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/8/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Juu, kyllä siihen operaattorikin vaikuttaa, mutta kokeilujen perusteella on niissä kännyköissäkin aika huimia eroja kuuluvuuden suhteen ja kyselin nimenomaan kännykkää, koska en aina voi valita parhaan kuuluvuuden omaavaa operaattoria, mutta kännykän voin.
   
 4. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tätä samaa asiaa olen viime aikoina pohtinut itsekin. Onhan näiden puhelimien "herkkyydessä" oltava jotain eroja.
  Omassa kodissani on tilanne se, että meillä on tällä hetkellä 3 puhelinta elisan verkossa, kaksi soneran. Vaimoni puhelin (Nokia 5100)on jo pariin otteeseen "optimoitu" tohon elisalle. Sen jälkeen sillä sitten ei teekään enää mitään kotonamme. Itse voin kuitenkin puhua ihan ok, vaikka minutkin on siirretty elisalle. Oma puhelimeni on Siemens S65.
  Lapsista 2 tulee toimeen kotonamme elisa-verkossa, puhelimina nokia 6610i ja siemens s55. Yhdellä on kenttäkatoa silloin tällöin..puhelimena ngage. Kotoamme löytyy myös esim. vanha erkin t65nen ja jos siihen laittaa rl:n verkossa olevan simmin, niin se ei meinaa verkkoa löytää.
  Käsittääkseni näillä kuoren ulkoisilla antenneilla varustetut puhelimet olisi jotenkin "vastaanottavaisempia", mutta koska ei ole tarkoitus ihan 5510-linjalle lähteä, niin haluaisin tietää jos jollakin olisi tietoa esim. nokian uudempien puhelinmallien vastaanottokyvystä.
  Vaimon puhelin pitäisi vaihtaa, tai sitten vaihdettava operaattoria(halvempi ratkaisu).
   
 5. sipuli Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/04
  Viestit:
  575
  Tykkäykset:
  8
  Ainakin itse olen huomannut paikassa X Ellun verkon rajamailla seuraavaa, kaikki havainnot eri aikoihin joten ei sinänsä mitään objektiivista faktaa.

  Nokia 3310 - kuuluu sisällä ja ulkona
  Siemens CX65 - kuuluu ulkona
  Nokia 7600 - ei edes vilauta verkkoa ulkonakaan.

  Eli tällä testillä ottaisin syvälle korpeen mukaan mitä tahansa muuta kuin 7600:n. Ja kun joku sitä miettii, 7600 oli asetettu toimimaan nimenomaan kesmiverkossa.
   
 6. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Soneran verkossa Nokia 7600 on toiminut minulla moitteetta, sekä GSM- että WCDMA-verkossa. Ettei vaan sinun yksilössäsi olisi jotain häikkää päätteen puolella? Tai sitten kyseinen laite ei oikein tykkää Elisan verkosta. Tuokin teoria tosin epäilyttää, sillä olen testaillut myös Elisan SIMmillä eikä tilanne ole silloinkaan ollut mitenkään epätoivoinen (pl. se että Elisan verkolla huonompi peitto muuten, mutta ei lähdetä nyt siihen).
   
 7. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Kenttätesti: Puhelin farkkujen taskussa ja istun sohvalla kotona. Ainoa puhelin joka ei ole koskaan hukannut verkkoa on 6310(i). Kokeiltu on useita kymmeniä malleja. Myös n-gage ja siemensin me45 olivat hyviä mutta ehdottomasti paras tuo 6310. Harmi kun tuota ei saa enää uutena, tosin ei kait se enää monelle kelpaiskaan...
   
 8. alkkarit

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/12/02
  Viestit:
  166
  Tykkäykset:
  0
  muuten, 5510:ssä ei vissii oo ulkoista antennia.
   
 9. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Objektiivisimman tiedon saat, kun vertailet puhelinten lähetystehoja ja häiriöetäisyysmittauksia saksalaisen Connect-lehden 900, 1800 ja 2400Mhz mittauksia.

  Lehti mittaa kaikkien testaamisen puhelimien radio-osioiden toimivuuden ja laitteiden oman lähetystehon / suuntakuvion.

  En ole nähnyt yhtä perusteellisia julkisia testejä missään muualla.

  Nämäkään eivät tietenkään voi kertoa kaikkea tosielämän toiminnasta, mutta lienevät parhaita suuntaviivoja kännykän radiokuuluvuuden valinnalle.
   
 10. kimmo Vieras

  0   0   0

  Piti vissiin kirjoittaa 5110, jos se kelpaisi.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Uskon kuitenkin että yksilökohtaisia eroja on yllättävän paljon tosin vähän riippuen mallista. En kuitenkaan kiistä etteikö mittaukset jotain suuntaviivoja anna.
   
 12. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jotain tällaista juuri haen. Nyt pitäisi enää selvittää että mistä tuon lehden saa, missä numerossa on testattu ja mitä jnejne. Onneksi meillä on internet, mistä uskoakseni asia selviää. Sillä välillä kun itse haen sitä, niin joku voisi laittaa käytännön kokemuksia Nokia-merkkisistä laitteista.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Siis, meinaatko että kahden "pakasta repästyn" esim. Nokia 6822sen välillä olisi jotain kuuluvuuseroja? Minusta tuo olisi melko merkillistä ja mistähän se johtuisi? Jos puhutaan käytetyistä puhelimista, niin sitten asia voisi olla toinen, riippuen puhelimien käyttötavoista.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tuon mallinkohdalta mene sanomaan, mutta uskon vahvasti että varsinkin tiettyjen mallienkohdalla on huomattavia eroja, perustuen lähinnä siihen että komponenteissä on toleranssit ja samoin laitteiden "säädöissä" ja jos tuote menee haarukkaan niin homma ok, eli uskoisin että tuotanto erissä saattaisi olla eroja.

  Aina silloin tällöin on jossain julkaisussa ollut testejä missä on testattu usempaa samaa mallia ja nimen ooman haettu mittauksin eroja ja ne ovat saattaneet olla siinä mielessä merkittäviä että ääripäät olisivat sijoittuneet laajemassa arvostelussa eri sijoille. Tosin matkapuhelimien osalta en ole tälläisestä testistä lukenut.

  Mutta aivan mututuntumana mielestäni noita yksilöeroja on ollut, en tiedä onko sitten jotkin yksilöt olleet normaali huonompia eli alle speksien, vai normaalia vaihtelua.

  Joskus huolloista on saanut "testerin printin" niin tämä myös tukisi mutua.
   
 15. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Kyllä niitä vaan löytyy uusista samanlaisista puhelinmallistakin eroja kuuluvuuden suhteen.
   
 16. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan noin? Oletko asian mittaamalla todennut?

  Omassa v547:ssä ilmoitetaan SAR arvoksi 2,0 W per joku yksikkö ja jos puhelimissa olisi oikeita eroja lähetintehojen suhteen esim. niin tuohan ylittyisi eikä vastaisi viranomaisten hyväksymää tasoa tälle mallille. Esimerkiksi USA:ssa han jokainen malli hyväksytetään oliko nyt FFC vai FCC tai vastaava taholla ennen markkinoille pääsyä.

  Jos yksilöeroja on, niin eiväthän nuo päde. Jos taas erot ovat niin pieniä etteivät esim SAR arvoon vaikuta, niin eihän sellaisilla eroilla edes ole merkitystä.

  Vastaanoton kannalta lienee vielä vähemmän eroa jos samoja komponentteja kerta käytetään.

  Eiväthän komponentit identtisiä ole, ja niitä myös kalibiroidaan, kun on kyse radiolähettimestä/vastaanottimesta, mutta erojen on oltava varsin pieniä.
   
 17. Joni88

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/6/05
  Viestit:
  327
  Tykkäykset:
  0
  tämä ei nyt varsinaisesti asiaan liity, mutta en jaksa yhden kysymyksen takai uutta topikkia laittaa, eli tarvitseeko gprs-yhteyden muodostamiseen kenttää? eli vaikka puhelin näyttäisi ettei kuuluvuutta ole esim. jossain korvessa niin toimiiko gprs yhteys?
   
 18. Nemesis-88 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/2/03
  Viestit:
  5650
  Tykkäykset:
  17
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 1020
  Kyllä kenttä pitää löytyä.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No kyllä se mittaamallakin huomaa
  Kuka on ylityksistä puhunut? ja SAR arvo ei sinänsä kerro kuuluvuudesta. ja yleensä SAR avot alittavat reippaasti vaaditut arvot.

  Kuviteltko että jokainen myyntimalli on arvoiltaa identtinen testatun arvoihin.
  No en tiedä miten juuri tänään, mutta ainakin perinteisesti vastaanotonkin suhteen on eroja, jotka johtuvat mm. etupään komponenttien eroista.
   
 20. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  No hyvä jos olet mitannut. Olivatko ohjelmistoversiotkin samat? Ja kuinka suurista eroista puhutaan - siis oliko niillä mitään käytännön merkitystä? Itse kun en ole mittaillut niin en tiedä.

  Kuka on ylityksistä puhunut? ja SAR arvo ei sinänsä kerro kuuluvuudesta. ja yleensä SAR avot alittavat reippaasti vaaditut arvot.
  [/quote]
  No itse järkeilin että jos lähettimen teho vaihtelee niin myös SAR arvon on muututtava suun tai toiseen. Tietysti jos säteilykuviokin vaihtelee niin varmaan eroja syntyy. Toki jos valmistaja kerran ilmoittaa varmuudella isomman kuin todellisen arvon niin mikäs siinä, silloinhan marginaalia on.

  En, mutta olettaisin olevan sinne päin. Eipä testaamisessa muuten mitään järkeä olekaan. Toisaalta voihan toki olla että moinen mittailu on täysin turhaa hommaa - en osaa arvioida tarkemmin.

  No en tiedä miten juuri tänään, mutta ainakin perinteisesti vastaanotonkin suhteen on eroja, jotka johtuvat mm. etupään komponenttien eroista.[/quote]

  Itse olen elänyt käsityksessä että alihankkija sitoutuu toimittamaan tietyn toleranssirajan sisälä olevia komponentteja ja että tätä myös jatkuvasti tarkkaillaan mittaamalla ja tarvittaessa säädetään sen mukaan. Kuinka suuria vaihteluvälejä kukin valmistaja hyväksyy en tiedä.

  En väitä etteikö eroja ole. Mutta väitän että jos haluaa parantaa kuuluvuuttaan on etsittävä paremmin toimiva malli. Toisen vastaavan yksilön käytöllä ei eroja synny muuta kuin ehkä mittapenkissä. Tietysti jos on heitellyt Nokiaansa ympäriinsä ja rikkonut sisäistä antennia (yleistä) niin varmasti näkyy kuuluvuudessa erityisesti 1800MHz alueella.
   

Jaa tämä viestiketju