Missä hsdpa modeemissa paras vastaanotin/antenni?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Parzi, 19/10/11.

 1. Parzi

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  253
  Tykkäykset:
  0
  Eli Huawei, netcomm, vodafone, telstra ja nokia varmaan johtavat hsdpa valmistajat. Mistä näkisi niiden vastaanottotehoja/testejä? Ja miksi usb-kaapelin liittäminen auttaa saamaan paremmin yhteyden, toimiiko se lisäantennina?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Listalla taisi olla ei valmistajiakin, Vodafone on länsimaiden suurin operaattori ja myy nimmellänsä myös eri valmistajien omia tuotteita.

  Mutta listalle kannattaa ehdottomasti laittaa Option, GlobeSurfer purkit on hyvässä maineessa antennin osalta, eikä heidän tikutkaan perässäpitäjänä siinä aiheessa.

  Osassa mokkuloita on hyvin lyhyt johto tai ei johto lainkaan (johdottomia kutsutaan joskus tikkuina), sopivan pituisella USB piuha helpottaa itse mokkulan sijoittelua ja sen ansiosta voidaan saada paljon parempi kuuluvuus, eli kun mokkulassa antennit niin antennin parempi sijoittelu on erittäin ratakaisevaa ei niin hyvillä käyttöpaikoilla.
   
 3. dsniper Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/3/07
  Viestit:
  120
  Tykkäykset:
  1
  Vähän offtopic, mutta läppäriin integroidut 3G:t on antenninsa vuoksi aivan ylivertaisia verrattuna mihinkään testaamaani mokkulaan tai puhelimeen vaativissa olosuhteissa. Ainakin Lenovon kahdessa melko tuoreessa mallissa ero on huikea verrattuna Nokian puhelimeen ja Huawein tikkuun. Mökillä ei puhelimet löydä 3G:tä kuin maksimissaan laiturin päästä yhden tolpan verran, niin tommosella saa mökin sisältä surffailtua katkeilematta jopa 5M/2M nopeuksilla. Toinen hyvä testi missä eron huomaa, on automatkalla pyörittää jotain nettistremia hyvin pienellä puskuroinnilla.
   
 4. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Kuulostaa ihan järkeenkäyvälle. Läppäri on huomattavasti suurikokoisempi kuin tikku, joten läppäriin voidaan helpommin asentaa kaksi antennia diversiteettivastaanottoa varten. Toki, joissakin uusissa tikuissakin on nykyään kaksi antennia, mutta ne ovat niin lähellä toisiaan, ettei diversiteettivastaanotto välttämättä vielä pääse toimimaan kunnolla.

  PS. Minusta viesti oli juurikin otsikon mukainen, eli right on topic.
   
 5. jacce

  jacce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  4/2/04
  Viestit:
  1594
  Tykkäykset:
  6
  Puhelinmalli:
  Samsung
  No mulla on tollanen globesurfer 3 kaapissa ja siinä on antenni kaapelilla, mutta enpä ainakaan täällä kohdassa espoota huomannut parantavaa eroa siihen, joten ihan hyvä oma antenni kai siinäkin on.

  Jaahas ja jos tollasessa läppärissä on kerran noin hyvät vehkeet ni pitää ostaa sellanen sit. Tosin eihän se auta jos operaattori on tukossa ja huonot vehkeet niinku usein suomessa, ja halvalla ei saa hyvää. Onkohan sit muualla tiukat yhteydet ja koko ajan nopeeta kaistaa tarjolla jos vaan maksaa.? täällä ei saa vaikka maksais mitä.
   

Jaa tämä viestiketju