1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Minne menet Sonyericsson?

Keskustelu osiossa 'Sony', aloittaja sholsley, 23/5/09.

 1. sholsley

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/9/05
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  SE Elää tällä hetkellä ilmeisesti jonkinmoista käännekohtaa. Yhtiöstä on todettu että nyt panostetaan tuotekehitykseen ja uusista malleista ei julkisuuteen ole paljoa tietoa herunut. Tällä hetkellä SE:llä on julkaistuna vain yksi kehitystyön kärkinimi Idou ja tätäkin puhelinta saadaan ilmeisesti odottaa jokin tovi ennen markkinoille tuloa.

  Toisena asiana SE on ilmoittanut kehittävänsä Android käyttöjärjestelmälle puhelimia. Tämä on omasta mielestäni erittäin hyvä asia. Mutta SE:llä tuntuu tällä hetkellä olevan kehitteillä puhelimia monille eri alustoille. Vai onko Windows puhelimien kehityksestä jo luovuttu? Vaikka xperia onkin osoittautunut käyttäjille onnistuneeksi paketiksi ei se sitä ilmeisesti ole SE:lle ollut. Tätä voisi päätellä ainakin siitä että uusia Windows puhelimia ei ole julkaistu. Itse uskoisin, että tällä hetkellä SE:n leirissä mietitään nyt erittäin tarkkaan mihin leiriin halutaan panostaa tulevaisuudessa. Kaikkia puhelin alustoja ei kannata kehittää SE:n puolelta.

  Sana on vapaa. Kertokaa arvon keskustelijat mitä mieltä olette SE:n kehityssuunnasta ja mitä tietoja + huhuja tulevaisuudesta on julkisuuteen tullut.
   
 2. Blur

  Blur Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  9/9/02
  Viestit:
  1857
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Nokia N9 16GB + DNA / HTC Desire Z + Saunalahti
  Aika syvällä soudetaan tällä hetkellä, kölin ja pohjan välissä ei ole montaa senttiä.
  Mobile-Reviewissä on uutinen, että firma tarvitsee pikaisesti 100miljoonaa jatkaakseen toimintaansa. http://www.mobile-review.com/fullnews/main/index_eng.shtml#24323
  Xperia on aivan mahtava laite, mutta esim C905 oli aivan täysi floppi.. Toivotaan että rakas laiva nostaa purjeensa ja jatkaa matkaansa aurinkoiseen satamaan!
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä mikä tuon koneen idea on ollut, oliko tarkoitus tyydyttää markkinoita välivaiheessa tilaamalla win koneita, vai tunnustelua miten win koneen liikkuu. Siitä ei ehkä tarvitse olla huolissaan että uusia malleja ei ole julkistettu, jos ostavat niitä kilpailijoilta niin turha etukäteistiedottaminen ei ehkä onnistua, jos tekevät itse, niin voi olla syitä miksi hiljaa.

  Symbianin ja Googlen puolesta ovat kuitenkin liputtaneet, vaikeaa sarkaa kuitenkin pienelle valmistajalle. Symbianin osalta voisi kuvitella SEltä kuitenkin löytyvän paremmin etulyöntiasemaa.

  "Oma" alusta on ollut kuitenkin versin kehittynyt, mutta ei ongelmaton,kun markkinat supistuu sen osalta, jos ja kun eivät kuitenkaan tavoittele kehittyviämassa markkinoita. niin ideoita on keksittävä mistä myyntiä perus luureihin ?

  Saattaa firman ideat olla talous paineissa painivan Sonyn varassa ,

  Ericssonin alustat/puolijohteet on niputettu ST-Ericsson yritykseen. vaikka Ericsson on luvannut pääomittaa tarvittaessa niin Ericsson tuskin kovin pitkään katselee SE:n tappioita, tuskin Sonykään ilman kunnon tulevaisuuden toiveita siihen rahaa upottaa.
   
 4. tissot1

  tissot1 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/8/08
  Viestit:
  1282
  Tykkäykset:
  102
  Xperia oli mahtava julkaisu vaiheessa, mutta lässähti hieman kauppoihin tullessa. Kuten SE on itsekkin myöntänyt, ajan kanssa rajat kaikkien eri kategorioiden kanssa on pimentynyt ja todella samanlaisia puhelimia on tullut liukuhihnalla. W995 ja C905 ovat olleet mukiinmeneviä puhelimia vaikka jatkavatkin vanhaa linjaa, mutta mukana joitain positiivisia uudistuksia

  Idou on todella jotain uutta SE:ltä(pitää muistaa että Xperia oli HTC:n kanssa yhteistyössä tehty) uusilla sisuskaluilla ja hienosti muokatulla Symbian^2:lla. Siihenkin on aikaa ja sitä pitäisi verrata Nokian ja Samsungin Symbian^2 puhelimiin joista uskallan luvata että Nokialla ainakin julkistus ensimmäisestä/ensimmäisistä Symbian^2 puhelimesta(luultavasti Nokia Worldissä, syksyllä) tulee ennen kuin Idou tulee kauppojen hyllyille. Kylläkin paljon paremmat fiilikset tämän puhelimen kanssa kuin Xperian. Vaikka 3.5 headphone jackin tunkeminen kaikkiin puhelimiin tuntuu vieläkin olevan ylivoimaista ;)

  Saisivat omasta mielestäni jättää WM:n rauhaan ja keskittyä Symbian Foundationiin, sekä Androidiin. Samsung tyylisellä kaikkien platformien kopeloimisella on tuki jäänyt yleensä heikommalle puhelimen oston jälkeen.
   
 5. Tehy03 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/12/03
  Viestit:
  975
  Tykkäykset:
  86
  Puhelinmalli:
  iPhone 7 Plus (Jet Black)
  Eiköhän tuo SE vielä nouse taas jaloilleen :) Molemmat yhtiöthän ovat sanoneet olevansa valmiita rahoittamaan Sony Ericssonia. On kuitenkin selvää, että jos lisärahan puskemisenkin jälkeen yhtiö ei onnistu nousemaan voitolle, niin tilanne voi olla huono.

  Yhtiön mallistossakin alkaa pikku hiljaa näkyä valonpilkahduksia. W995 vaikuttaa hyvälle ja Idou on erittäin mielenkiintoinen. Ikävä kyllä sitä ei nähdä markkinoilla vielä hetkeen.
   
 6. rmake

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia MiniPro
  Malleihin en ota enempää kantaa, kuin että tähän mennessä on löytynyt itseä miellyttävä malli, missä on suunnilleen ne ominaisuudet joita tarvitsen.
  Mutta otsikon "minne menet..." alle kävisi ehkä myös jonkinasteinen alamäki tuotteiden laadussa, omien kokemusten perusteella ei oikein hyvältä näytä: W850i , valmiustilassa näytön taustavalo syttyi satunnaisesti sivunäppäimistä, kolme kertaa huollossa kunnes uskoivat ettei korjaannu, ja uusi puhelin tilalle. J120i, ei toimi saunalahden verkossa, kahdesti huollossa kunnes uskoivat ettei voi korjata uusi puhelin tilalle. Tilalle tuli K220i, ei aina käynnisty, otettuja kuvia ei pysty tallentamaan, ei vielä käytetty huollossa.
  T650i näyttö ei aina mene valmiustilasta päälle.
  C510 käyttis tahmaa välillä, ohjelmapäivitys auttoi hieman, mutta viikonloppuna lakkasi toimimasta linssinsuojan katkaisin, eli puhelin ei tunnista että linssinsuoja on auki.


  Alkaa oikeasti ottamaan pattiin, kun puhelimet muuten miellyttäisi, mutta eihän tässäkään ole järkeä, varsinkin kun huoltokeikka on aina pari viikkoa...

  Ovatkohan muut huomanneet vastaavaa?
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hivenen on ollut liikaa malleja joissa on ollut liikaa ongelmia ja/tai liian pitkään kestänyt että laite saatu tyydyttävään kuntoon.
   
 8. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1663
  Tykkäykset:
  518
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Aika ikävästi on tullut tukkaan SE:lle viime aikoina. Täytyy toivoa, että SE nousee vielä tästä, koska puhelinmarkkinoille tarvitaan kuitenkin aina lisää kilpailua!

  Huhuista mitä olen kuullut, niin villein oli, että SE aikoo lopettaa Walkman ja cybershot brandien käytön, mutta myöhemmin kuulin että niitä käytetään enää ainoastaan halvemmisa ja keskiluokan puhelimissa. High end luurit niinkuin "Idou" kuuluisi sitten entertaiment unlimited sarjaan (vai mikä se nyt oli..).

  Julkistuksista on kovasti huhuttu 28. eli ylihuomenna keskiviikkona "Idou" saisi oikean julkkarin sekä listalla olisi myös X2, X1:stä hieman paranneltu versio. Ei ole tietoa, että tekeekö SE X2:n vai HTC. Jos HTC tekee ne niin ei varmaan X-sarjalaisista ole pahemmin helpotusta SE:n kassavajeeseen. On huhuttu, että ylihuomenna olisi tiedossa vielä joku kolmaskin puhelin, mutta ei ole varmaa tietoa mikä.

  Huhujen varmuudesta sen verran, että X2:n lähde on ainakin luotettava. Nuo muut huhut on kohtalaisen luotettavia (ehkä), mutta en muista mistä ne kuulin.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Et suoraan sanonut, mutta tuon ilmeisesti voi tulkita niin että sama käyttöjärjestelmä alla.

  Jos kyseessä paranneltu versio, niin voisi kuvitella että HTC, muuten laite ehkä menisi liikaa uusiksi, tai sitten sopimus HTCn kanssa valmistamisesta. (mutuilua)
   
 10. kitevesku Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/11/08
  Viestit:
  1243
  Tykkäykset:
  230
  Puhelinmalli:
  Windows Phone
  Sen verran voin valottaa, että Sony Ericsson on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Microsoftin kanssa ja se jatkuu edelleen.

  Lisää aiheesta sitten kun sen aika on.

  VESKU
   
 11. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1663
  Tykkäykset:
  518
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Eli siis winmob laite vieläkin. Muuta en ole kuullut kuin se olisi paranneltu X1 etenkin multimedian osalta. Pitäisi ilmestyisi myyntiin vielä tämän vuoden puolella. Tämän vuoden puolella pitäisi tulla myyntiin myös kosketusnäyttö OSE puhelin/puhelimia, jotka olisi SE vastaus Tocco Ultralle ja Viewty Smartille.

  Paljon mielenkiintoista siis tulossa! Täytyy toivoa, ettei SE tyri pahemmin missään laatu/softa-asioissa näiden uusien puhelimien kanssa, koska se nyt (IMO) on aikalailla veitsen terällä: uuteen nousuun vai motorolan kaveriksi.

  edit. Aika yllättäen oon kuullut, että X2 ei olisi HTC:n valmistama.
   
 12. t_makela

  t_makela Puhelinaddikti

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/9/06
  Viestit:
  1663
  Tykkäykset:
  518
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P+Huawei Watch
  Vaikka X2 ei ollutkaan nyt vähän aikaa sitten julkaistuista puhelimissa mukana niin ainakin kuvia siitä on vuotanut =) näyttäisi olevan 8.1mp kamerakin. Aika paljon muutenkin paremman näköinen kuin X1.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 13. sahkari Vieras

  0   0   0

  Mutta kyllä se on niin että nykyään noi suosituimmat kännykät on nokia ja samsung ja itseäni on ihmetyttänyt muutenkin tuo sony erkin suunnittelu, sillä esim mm. 905c:ssä oli vain joku nettiä käyttävä navigointi sovellus, ei enään suurin osa kännykän käyttäjistä halua tuollaista vaan jos navigointi laitetaan puhelimeen niin pitää siihen saada kunnon softa jossa tuo reitti hoidetaan gps kautta.

  Oma veikkaukseni on että noin 5 vuoden päästä ei ole kuin kourallinen kännykänvalmistajia jäljellä.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Tuo malli oli ns. peruspuhelin, sellaiseksi erittäin monipuolinen ja joiltain osin muistutti jo kevyempiä älypuhelimia.
  SEllä on ollut ja on markkinoilla älykkäämpiäkin koneita, tällähetkellä tosin pieni suvantovaihe koska UIQ annettiin mennä ja sen myötä Symbian rintamalla hetken hiljaisempaa.
   
 15. sahkari Vieras

  0   0   0

  Olihan se peruspuhelin mutta kun markkinoilletulon aikaan samaan hintaan sai usealta valmistajalta puhelimia missä oli kunnon navigointisovellus, niin mielestäni aika floppi oli tuo malli, ja tämän huomasi aikaan serkkunikin joka oli vannoutunut ericsson mies, mutta 905c sai lähteä 2 päivän käytön jälkeen ja tilalle tuli nokia n95 8gb ja tyytyväinen on ollut.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  SE:llä oli tuohon aikaan älypuhelimia. Tuossa mallissa hintaa teki kamera ja muut rojut, eikä siis ollut älypuhelin saatika navigointipuhelin.
  Eikä edes viimetalvena online navigointi mikään harvinaisuus ollut.
   
 17. rmake

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/9/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia MiniPro
  Nostetaanpas tätäkin välillä... Puhelimenvaihto on ajankohtaista sekä itsellä ja emännällä, ja sillä silmällä on etsitty miniprota ja hazelia.
  Huonosti löytyy mistään. Miten SE aikoo nousta jos puhelimia ei saa mistään, maahantuojalla ei ole käytännössä mitään toimintoja?! suomessa, eikä puhelimia mainosteta missään.
  Jyväskylässä Gigantti on ainoa paikka missä puhelimia on esillä, elisashopissa ainoa malli on minipro, eikä sitäkään varastossa.
  Ideaparkissa käytiin, ja ainoa luuri oli jalou expertillä...
  Saatavuusa on kuulemma huonoa, no ei se varmaan myyntimääristä johdu... Aika outoa, luulisi että jos menee huonosti, niin ei sitä ainakaan paranna se että niitä vähiäkään luureja ei saada kauppoihin.
  Suomi on tietysti pieni markkina, millä ei ole suurta merkitystä, mutta kuitenkin.
  Ei kuulemma mainosteta, kun SE ei tue sitä yhtään, Nokia syytää rahaa mainontaan, ja se näkyy myös myynnissä.
  Mitä SE on tehnyt väärin kun on saattanut itsensä tuohon tilaan, ja mikä on tilanne tällä hetkellä? Onko valoa näkyvissä tulevaisuudessa?
   
 18. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1610
  Tykkäykset:
  95
  Vissiin se sääti liian kauan sympparin ympärillä ja hieman hitaasti lähti androidin kelkkaan :) Valoa on näköpiirissä, monta uutta android-mallia tulossa myyntiin keväällä, uskoisin, että niitä tulee näkymään suomenkin kaupoissa.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Touhu on ollut vuosia väsynyttä ja Maifonin konkurssi viimeisteli kuviota Suomessa. Nykyään jakelukanavat on ketjuja tai operaattoreita joten ne vakuuttamalla voi päästä takaisin hylyille.

  Aikapaljon saa myydä että homma kannattaa, ei ole oikein sellaista välivaihtoehtoa. SE kiinnostaa joitain 90 luvun Ericsson käyttäjiä, jotka vuositunnan vaihteen yli aina tähänpäivään asti niitä etsivät.


  Kutistu pieneksi tekijäksi, haki sitä omaa sekgmenttiä, Korealaiset isoilla rerusseilla paino ohi. Apple täytti SEn etismiä aukkoja, Android sinetöi, eli toi kilpailijaksi älypuhelin puolelle koko kaukoidän.

  SEllä taustalla Sony, iso sisältö talo, siitä ei ole ollut apua (eikä Sony sitten halunnut sekoittaa asioita via mikä).

  Sonylle mobiilipelaaminen tärkeää PS tuotteiden takia, ja sillä tuotemerkillä SE on tuomassa myyntiin laitteita. aika näyttää, lötyykö siltä piristettä.

  Sony Ericssonin on pitänyt nousta suosta suurinpiirtein joka toinen vuosi, samoin Sony Ericssonin kuolema on povattu niiden välissä.
   
 20. kratos

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/10
  Viestit:
  536
  Tykkäykset:
  10
  Sony Ericson on kuitenkin postannut jo posiitivisen tuloksen. Uusien julkistettujen mallien osalta näyttää jopa paremmalta kuin Nokialla tällä hetkellä. Pääsy jenkkioperaattorille jne, Kaikissa tulevissa luureissa uusinta Android softaa. http://www.gsmarena.com/mwc_2011_sony_ericsson-review-566.php

  Mini Prota löytyy Verkkokaupasta
   

Jaa tämä viestiketju