Minkä operaattorin valitsen?

Keskustelu osiossa 'Mikä liittymä minulle?', aloittaja Knightrider9, 2/5/09.

 1. Knightrider9

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/09
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on tällä hetkellä DNA Onni. Ajattelin vaihtaa sen Saunalahti Edukas-liittymään + GPRS25-dataetuun. Kylläkin tulisi kai vuoden sopimus mutta jos se on paras niin miksei. Edukkaalla kaikki puhelut ja tekstarit 6,6 snt ja kaupanpäälle voi valita AlleEuronPäivät tai Viikonloppuedun+650 min puheaikaa. Valitsen jälkimmäisen koska en puhele koskaan edes euroa per päivä. Käytän GPRS:ää ja siinä Opera Miniä ilman kuvien latausta. En käytä sitä ihan jokapäivä 24/7 joten riittääköhän tuo 25Mt/Kk? Se maksaa vain 4€ + ylimenevä 1,50Mt. Nykyäänhän maksan 1,50€ joka megatavusta joka on tullut hieman kalliiksi. 4 jaettuna 25:llehän on 0,16€/mt joten säästö olisi kymmenkertainen jos käyttäisin tasan 25Mt. Saisipa siihen jonkun muistutuksen siitä että on menossa yli 25Mt. Vai voiko jopa laittaa eston ettei tule >25Mt kuukaudessa käytettyä. Siis minusta tuo olisi paras tuo edukas. Minulla menee 50-60 tekstaria kuussa ja 20-25 min puheluita kuussa jolloin lasku yhteensä olisi n. 9 euroa. Olisiko siis Edukas+GPRS25 paras vaihtoehto minulle?
   
 2. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Pieneen käyttöön dna:lla on tarjolla dna Matkapaketti 4,90 €/kk, joka sisältää 30 MB/kk, ylimenevä 1,50 €/MB.

  Valitettavasti ei voi. Jos haluat käyttää internettiä megatavuista huolehtimatta Suomessa, kannattaa harkita liittymään lisäpalveluksi DNA Matkanetti 384 tai Saunalahti Mobiililaajakaista 384 9,80 €/kk.

  Olethan ottanut huomioon että Saunalahdella paperilaskusta veloitetaan 0,95 € laskutuslisä?

  Tiesithän, että Edukas-liittymään lähetetään Saunalahden sekä valittujen yhteistyökumppaneiden etuja ja tarjouksia. Vastaavanlainen mainosliittymä löytyy myös dna:lta, dna Mainio.
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  irritus on kyllä ihan oikeassa.
  Jos olet muuten ollu dna:han tyytyväinen niin ei kannata ensimmäisenä toiselle operaattorille ainakaan määräaikaista sopimusta tehdä vaan pysyä tutussa ja toimivassa tai ainakin kokeilla vain toistaiseksi voimassa olevalla kilpailijan palveluita.
   
 4. Kerppis Vieras

  0   0   0

  Vaikka tämä ihan oikea paikka kysyä tuollaista, niin vastaus riippuu kovasti siitä, että kuka sen vastauksen kirjoittaa :)
   
 5. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Onhan se niin.
   
 6. plehti Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/4/03
  Viestit:
  2078
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Saunalahti
  Todennäköisesti puheaika yhdistettynä viikonloppuetuun on sinulle edullisin vaihtoehto. Oletko muuten tutustunut Mobiililaajakaista+ -palveluun, jonka ansiosta voi surfata sekä puhelimellasi ja tietokoneellasi 10 eurolla per kuukausi. Ja kaupan päälle on tarjolla 3kk veloituksetta + nettitikku.

  / Panu.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Sinulle kerrottiinkin jo vaihtoehtoja, joihin haluan lisätä vielä yhden.

  Soneralta löytyy Data Porras -palvelu, joka sisältää 20 Mt/kk tiedonsiirtoa (GPRS) ja käyttökatto -lisäpalvelulla hinta on 4,90e/kk. Hinnoittelultaan Sonera ei ole halvin, mutta toivomasi palvelu sieltä löytyy ja kannattaa miettiä onko se viimeisen sentin säästäminen tärkeintä. Soneralla on toimivuudeltaan hyvä verkko ja mahdollisuus räätälöidä liittymä suhteellisen joustavasti erilaisten pakettien muodossa.


  http://www.sonera.fi/Puhelin+ja+liittym%E4/K%E4nnyk%E4ll%E4+nettiin/Vertailuhinnasto
   
 8. MGM

  MGM dıʌ

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  17/11/08
  Viestit:
  16232
  Tykkäykset:
  5171
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5 Black
  Ja lisättäköön nyt vielä, kun päästiin alkuun, että kannattaa tarkistaa se 3G verkko alueeltasi. Eroja löytyy operaattorikohtaisesti.
   
 9. Nupogodi

  Nupogodi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  61   0   0

  Liittynyt:
  1/1/09
  Viestit:
  2171
  Tykkäykset:
  63
  Puhelinmalli:
  Lumia 520 & 1020
  Kokeile GSMsuomea, puhelut 5,9centtiä/minuutti, datasiirto 0,69€/1mt. Kk-maksu 0,59€.
   
 10. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Ei muuta kuin Edukasta kehiin vaan. Puheaikatarjouksen ansiosta puhut mainitsemasi määrän ilmaiseksi ensimmäiset 13 kk ja viestitkin ovat halpoja ja puheluissa ei ole aloitusmaksuja tai muita lisiä. Puhepakettia ei tuolla käytöllä kannata ottaa.
   
 11. aeksy

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/7/08
  Viestit:
  75
  Tykkäykset:
  1
  DNA itse mainostaa, että vaihtamalla paranee. Ja nytkö ei sitten kannatakaan vaihtaa?
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  En nyt allekirjoita sitä, ettei välttämättä kannata vaihtaa, mutta jos Elisaverkosta ei ole aikaisempaa kokemusta, niin suosittelen ensin hakemaan muutamalla eurolla vaikka Saunalahti prepaidin R-kioskilta, ja testaamaan, että kuuluvuus on omassa käyttöympäristössä kohdallaan.

  Ei sillä, että Elisan verkko olisi mitenkään DNA:ta huonompi, vaan siksi, että kaikissa kolmessa verkossa on paikallisia katveita, ja se ei lohduta vaikka oma verkko olisi keskimäärin kuinka hyvä, jos oman kämpän kohdalla on katve.

  Tämä pätee toki myös, jos harkitaan vaihtoa Soneran tai DNA:n verkkoon ilman aikaisempaan kokemusta.
  Siellä on tuo rajoitus tarjolla juu, mutta samaa rahaan saa Saunalta rajoittamattoman mobiilinetin, kun huomioidaan puheluden ja tekstiviestien hinnat yhtälöön mukaan. Lienee kuitenkin huomattavasti parempi, että paketti on rajaton, kuin että se on rajallinen ja rajaa ei voi ylittää.

  Jos tekstaa ulkomaille, niin kannattaa huomata, että Soneralla on ylivoimaisesti kalleimmat ulkomaille lähtevät tekstarit.
   
 13. gringo80

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/2/09
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  0
  kannattaa lisäksi huomioida kuvaviestien ja esim. videopuheluiden hinnat, saunalahdella ovat huomattavasti halvemmat. toki dnan vastine saunalahden edukkaalle eli dna mainio on onnia halvempi eli kaikki puhelut ja viestit ovat vain 0,1 snt /min/kpl kalliimpia kuin saunalahti edukkaalla.

  soneraa ei nyt kannata missään tapauksessa ottaa ellei sen 3g sattuisi jossain paikassa jostain syystä olemaan kilpailijoita parempi, mutta sanoisin et elisan tai mahd. dna verkossa kantsii pysyä.
   
 14. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  En minä ketjun aloittajan käyttöprofiililla saa niin suurta eroa rahallisesti, että tuo Saunalahden rajaton mobiilidata tulee automaattisesti samaan hintaan saataville. Kannattaa lisäksi huomioida, että Saunalahden tarjoukset vaativat määräaikaisen sopimuksen tekemistä jos otit ne laskelmissasi huomioon. Laskelmia voi tietysti tehdä monenlaisia erilaisilla painotuksilla.

  Soneralla on tällä hetkellä tarjous Data Porras -palvelusta jolla saa 20 Mt:n kiintiön kuluvan ja seuraavan laskutuskauden ajaksi maksutta. Siihen tulee tietysti käyttökaton hinta päälle ja tarjouksen jälkeen normihinnoittelulla, mutta kaikki tarjouksethan loppuvat aikanaan. Minusta tuossa on hyvä mahdollisuus testata verkon ja palvelun toimivuus.

  Lisäksi mitä tulee tuohon rajattoman datan ihannointiin, niin kuten olen aiemmin sanonut, olen sitä mieltä että toimivuus ja verkon laatu ensin. Omien käyttökokemusten perusteella arvostan siis Soneran verkon ja mainitun palvelukokonaisuuden paremmaksi vaihtoehdoksi tässä tapauksessa kuin Saunalahden rajattoman mobiilidatan, mutta tästäkin löytyy varmasti eriäviä mielipiteitä. :)

  Mainitsin tosiaan jo edellisessä viestissä ettei Sonera ole edullisin vaihtoehto, mutta vaadittu palvelu löytyy. Silti hinta-argumenteilla jauhetaan vastaan. Onhan sekin tapa tuoda intensiivisesti omaa näkemystään esille.

  Ketjun aloittaja ei maininnut tarpeesta kommunikoida säännöllisesti ulkomaille tekstiviesteillä, mutta onhan asia varmastikin hyvä mainita...
   
 15. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Ei hinta argumentilla, vaan sillä, että ko. palvelusta ei ole hyötyä, jos samaan hintaan saa toisaalta rajattoman datan. Ymmärrät nyt varmasti itsekkin mikä ero siinä on. Vaadittu palvelu (=raja kotimaandatasiirron hintaan) löytyy muiltakin, toteutus on vain hieman eri muotoinen. Ja melko värittyneet lasit saa olla, jos on sitä mieltä, että 20 Megan paketti "turvakatkaisulla" on parempi kuin rajaton.

  Mitä laskelmiini tulee niin kyllä, niissä huomioitiin määräaikais tarjoukset, kun kysyjä jo ensimmäisessä viestissä mainitsi, että se ei hänelle ole ongelma.
  [quote="Veppis]Ketjun aloittaja ei maininnut tarpeesta kommunikoida säännöllisesti ulkomaille tekstiviesteillä, mutta onhan asia varmastikin hyvä mainita...[/quote]Moni ei ymmärrä huomioida, jos on muilla operaattoreilla tottunut siihen, että viesteistä ei laskuteta extraa.

  Mitä tulee verkon peittoon niin kuten sanottu, kannattaa kokeilla prepaidilla (tai kaverin liittymällä) jokatapauksessa jos vaihtaa verkkoa. Vaikkei määräaikaisuutta olisikaan, niin extra paperisotaa se tietää, jos huomaa, ettei kuuluvuus ole sopiva ja liittymä pitää heti siirtää takaisin. Siinä mikä on paras on alueellisia eroja, joskaan omat kokemukseni eivät mene yksiin veppiksen kanssa, ainakaan EDGE:n ja 3G:n osalta edes lähellekään.
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kerro nyt mikä ero siinä sitten on jos käyttö jää lähes poikkeuksetta alle määritellyn siirtokiintiön? Mitä etua siitä rajattomasta käyttömahdollisuudesta silloin saa? Jos nyt siis oletetaan, että tarjoukset huomioiden palveluiden hinnoittelu olisi täsmälleen sama (mitä se ei ole jos katsotaan listahinnoittelua).

  Selväähän se on, että jos ottaa rajattoman datapaketin niin sitä pyrkii myös vaistomaisesti käyttämään enemmän jotta saisi omasta mielestään rahalleen paremman vastineen. Ketjun aloittaja ei kertonut haluavansa lisätä netinkäyttöä tai tarvitsevansa rajoittamatonta datapakettia.

  Minä taasen tulkitsin siten, että ketjun aloittaja oli hieman epäilevällä kannalla määräaikaisuuden suhteen. Ei hän ainakaan suoraan sanonut, että määräaikainen sopimus on ensisijainen vaihtoehto.

  Taidat hieman liioitella tuota paperisotaa...numeronsiirron voi tehdä kätevästi milloin vain ilman paperisotaa esimerkiksi operaattorin nettikaupassa. Paitsi jos on tehnyt määräaikaisen sopimuksen. Voihan prepaidillakin testailla, mutta jos meinaa hiemankaan pitempään testailla niin melko rasittavaa selitellä miksi soittelee eri numerosta kuin yleensä...tietysti jos testaa pelkkää datayhteyttä niin silloin prepaid on hyvä vaihtoehto.
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Rajaton data on tietenkin parempi kuin rajoitettu, jos data muuten täyttää vaatimukset.

  Tärkeä huomio, samoin Soneran minuutti/aloitushinnoittelu voi jäädä lukijalta huomaamatta.

  Jos aloittaja on erittäin hintakriittinen, ja halppis tarjonta kelpaa, niin hänen kanattaa tarkastella Soneran osalta Tele Finlandin tarjontaa (Sonera Tele liittymissä myös ulkomaille lähtevät SMS viestit maksavat (29senti/kpl)). Elisalta Saunalahti ja DNAlta DNA.. muihin pikkupuljuihin kannattaa suhtautua varauksella.

  Ketjussa jos mainittu, jos kaikki on nyt hyvin, niin ei ehkä kannata ainakaan parieuron hinnan takia suinpäinvaihtaa ja ainakin kannattaa välttää määräaikaisia sopimuksia ellei ole aivan satavarma että homma toimii ja että sopimuksesta on riittävää etua.
   
 18. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Tuosta korostetusta kohdasta näkyy se etu.
  Toki jos se varmasti aina jää siirtorajan alle ei lisähyötyä ole, mutta ei kyllä myöskään tarvetta maksaa ylimääräistä siirtokatosta.

  Minä voisin kysyä sinulta takaisin, että mitä etua on 20Mt turvarajatusta paketista rajatonta mobiliidataa vastaan, jos kerran juuri tuon takia kannattaa kuitenkin operaattori valita? Etenkin, kun hinta-argumentti ei käsittääkseni ollut sallittu (joskaan puheaikojen jälkeen se ei suuri argumentti ole muutenkaan)

  Jos itse olisin ketjun aloittaja, niin ottaisi joku Saunan edukkaan GPRS25:lla, ja vaihtaisin sitten mobiililaajakaistaan jos alkaa tuntua, että paketti meinaa mennä yli, tai uusia käyttötarkoituksia (nettiradio/tv/youtube/skype/läppärin modeemi).
  Tai sitten pysyisin DNA:lla vaihtaisin vain datapaketin sopivampaan.


  Em nyt sanoisi, että pyrkii vaistomaisesti käyttämään enemmän, turhasta datansiirrosta tuskin kukaan saa kicksejä. Sen sijaan käyttö kyllä voi hyvinkin kasvaa, kun löytää uusia sovelluksia datalle, kun kilotavuja ei tarvitse enää laskea.
  Ehkei ensisijainen vaihtoehto, muttei mikään ongelmakaan.
  Okei, paperisotaa ei ehkä niinkään paljon ole, mutta ei minua huvikseni kiinnostaisi mennä useampaa kertaa numeronsiirtoproseduurin läpi.
  Mitään Suomenlaajuista testausta liittymille tuskin kannattaa tehdä. Puhelut kyllä kuulostavat täsmälleen samalta verkossa kuin verkossa, ja kuuluvuuskartat on netissä. Lähinnä oleellista on testata, ettei omissa tärkeimmissä käyttöympäristöissä (koti, työ/opiskelupaikka/mökki) ole paikallisia katveita juuri valitulla operaattorilla.
   
 19. dongeli

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/2/09
  Viestit:
  320
  Tykkäykset:
  0
  Hintatietoiselle sopivat vaihtoehdot ovat joko Dna tai Saunalahti minun mielestäni. Itselläni kummankin operaattorin liittymä (toinen työ, toinen siviili), ja hyvin ovat pelittäneet eri puolella Suomea.

  PS. Saunalahdella voi ilmaiseksi tarkistaa senhetkisen saldon niin puhe/sms:ien kuin siirretyn datankin osalta joko tekstiviestillä tai netistä, josta löytyy ilmainen "reaaliaikainen" puheluerittely. Eli ei tarvitse viritellä mitään hintavia hintakattoja liittymän palveluille, jos muuten on luottamus omaan puhelimenkäyttöön riittävä. :)
   
 20. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Niinpä. Jos hinnalla on pakko argumentoida niin Tele Finlandilta löytyvät käytännössä samat tarjoukset eli Euron päivä, rajattoman datakäytön ihannoijille Netti-palvelu, operaattorin nettikaupasta tilaavalle 500 tekstaria kaupan päälle ja nämä kaikki ilman aloitusmaksuja tai muita lisiä tai määräaikaisuutta. Plus tietysti laadukas verkko joka oikeasti toimii eikä vaan näytä kuuluvuustolppia. ;)


  Voisimme toki jatkaa tätä vastakysymysten kierrettä loputtomiin, mutta eiköhän kummankin näkökanta jo tullut esille. Kukin päättäköön itse mitä mieltä on asiasta. Listahinnoittelun perusteella rajaton data ei kuitenkaan ole mainitussa tapauksessa automaattisesti kannattavin vaihtoehto vaikkakin hyvä sellainen jos hintaero on pieni tai sitä ei ole. Käsittääkseni voi tulkita, että pääsimme siitä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.

  Korostan vielä, että rajattoman datan tarjoaminen ei ole aina paras ratkaisu, ei käyttäjän eikä verkon näkökulmasta, sillä se kiistattomasti lisää verkon kuormitusta ja mahdollisesti jopa heikentää sen suorituskykyä. Foorumilla on keskusteltu asiasta esimerkiksi tässä viestikejussa.

  Minä taas ottaisin Soneran ja Data Portaan käyttörajoituksella. Ehkä hieman kalliimpi, mutta kokemukset ko. operaattorin toimivuudesta ovat hyviä, parempia kuin kilpailijoilla, joten valinta ei edes olisi vaikea. Jos hinta olisi tärkeä argumentti, niin en kuitenkaan haluaisi profiloitua sentinvenyttäjäksi vaan tarttuisin Tele Finlandin tarjoukseen ja ottaisin tankin täyteen puhetta suunnaten kohti uusia seikkailuja. ;) (Tämä mielikuvamainonta onkin ihan jännää...)


  Päivän tai kahden testaus ei välttämättä kerro kaikkea verkon toiminnasta alueella. Silloin prepaid on hieman hankala vaikkakin antaa peruskuvan verkon tilanteesta alueella. Pitempiaikaiseen testiin sopii paremmin toistaiseksi voimassa oleva liittymä sopivalla datapaketilla.
   

Jaa tämä viestiketju