miniläppäri + mokkula?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Nopsajalaka, 18/9/08.

 1. Nopsajalaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Morijentes!

  En tiiä kuuluuko tähän topikkiin, siirtäkööt mode jos tarvis mutta aiheena on kuitenkin datatuote + operaattori.

  Hankittavaksi tuli miniläppäri ja siihen tietty kaveriksi joku mokkulapaketti. Koneelta vaaditut speksit seuraavat:
  - näytön koko 8,9"
  - akun kesto mieluusti > 3 tuntia (tenava voisi autossa katsoa elokuvia jne)
  - win Xp käyttis
  - wlani
  - tallennuskapasiteettia riittävästi normaaliin officetyöskentelyyn jne (tämä asiahan hoitunee usb-muistitikuilla esim. 4 / 8 Gt).
  - takuu?

  Asukselta ja aceriltahan löytyy moiset speksit täyttävä kone mutta kumpi parempi (käyttökokemuksia kenelläkään?)

  ja sitte tuo mokkulasetin speksejä:
  - kuuluvuus
  - nopeus 512 / 1024
  - hinta

  eli kenen operaattorin "mokkulapaketista" hyviä kokemuksia?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miniläppäreistä taitaa olla juttua jossain, joissain ketjuissa.

  Nuo halppikset ovat halppiksia, aivan kirjamellisesti.

  En tiedä mihin käyttöön olet hankkimassa, siis mietitty tuo tarkka näytön halkaisijan määrittäminen ja office käyttö.

  Muistia (RAM) ja tallennustilaa kannattaa kuitenkin arvostaa, jollain 8GB ei pitkälle pötkitä, siitä vapaaksi jäävä osa on nyky kännyköissäkin liki perustasoa muistikorteilla. CD/DVD asemat usein puuttuu, eli vaatii monesti kaveriksi sellaisen koneen jossa on (Esim tukilevyt on CD/DVD levyllä)
  Mokkuloista on paljon juttua, sen valintaan toki vaikuttaa se minkä miniläppärin valitsee, näppärä olisi jos 3G modeemi integroitu, operaattorin ja vähän itse mokkulankin valintaa vaikuttaa se missä laitetta käytetään.
   
 3. Nopsajalaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  juu, eli käyttö ihan peruskäyttöä. Jos jotain tiettyä pitää mainita niin joidenkin wordidokujen lukua / muokkaamista / tuottamista. Pdf-tiedostojen lukua, valokuvien tarkastelua jne. Netistä haetaan tietoa sekä luetaan sähöpostit, ja hoidetaan normaalit asiat. Mitään pelijuttuja tms ei harrasteta vaan pääpiirteittäin asiakäyttöä.

  Tuon cd/dvd:n puuttuminen ei sinällään ongelma, saahan niitä ulkoisia asemia ja toisaalta usb-tikulle voi tarvittaessa siirtää kamaa jos vaikka autossa haluaa kattella elokuvaa. Tietty jos kovalevyä riittävästi niin sitähän se kannattaa käytellä.

  Voisin kai muuttaa kysymyksen sisältöä siten että onko kokemuksia noista kahdesta eri miniläppäristä eli Acer Aspire One tai Asus Eee PC901?


  Mokkulan käyttö pääasiassa 3g-verkon (oulun alueella) alueella mutta toki yhteyden (gprs/edge) pitäisi toimia myös hieman "maalikylien" ulkopuolella. Käyttöä myös laskettulukeskuksissa mutta niissähän on 3g käytössä aika monissa ainakin.
   
 4. mabo

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/07
  Viestit:
  279
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E51 / Elisa
  Omistan tuollaisen Acer Aspire One 150-X umpc:n. Näyttö siinä on mahtava - muut ominaisuudet on ehkä tuottaneet pienen pettymyksen. Varsinkin akun kesto harmittaa. Vaikka lupaavat sen kestävän about 3h, loppuu se pitkähkön elokuvan jälkeen samantien. No saahan sitä 6-kennoista akkua piakkoin kaupasta. Itse aion ostaa sellaisen aivan varmasti.

  EEEpc 901 voisi olla sinulle miettimisen arvoinen kone. Hinta on suurinpiirtein samoissa tuon Acerin kanssa. Suurimpina eroina on kovalevy (Acer HDD, EEEpc SSD) ja wlan standardi (Acer b/g, EEEpc n). Saattaapi olla, että ostan itselleni jonkun Asuksen koneen ja annan tuon Onen emännälle.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Levy tilaan silti arvostaisin, tikulla homma toi toimii, mutta jos on yhdellä tikulla dataa, joka pitäisi siirtää toiselle tikulla ja vielä on USB mokkula, alkaa reijät oleen aika täynnä, jos vielä USB DVD asema.

  Jos ulkoisen aseman jotuu-ostamaan, on siinä yksi poweri lisää ja joskus kuljetettavana (vaikka esim. kotona niitä kamoja tikulle siirtelisi), ja toki kannattaa huomioida hintavertailua tehdessä. Mutta käytännössä se asema pitää olla jotenkin jossain käytettävissä.

  Olet siis päättynyt että jompi kumpi, uteliaisuuttanit kysyn miksi? Liittyykö jotenkin hankintapaikkaan, tai johonkin muuhun tekijään, esim joku antanut listan mistä valita?

  Ymmärtääkseni noita saa erilaisina kokoonpanoina, esim muistin (RAM) ja tallenustilan suhteen, käyttöjärjestelmäkin voi vaihdella, heppoisia halppiksen oloisia nuo on. näppäin, hiiri tuntuma on ihan itse kokeiltava, Linux viritykset menee herkästi puukotteluksi jne. meteli kannattaa kuunnella ja miettiä häiritseekö. jos itse meinaat laittaa lisää rautaa sisään, niin Acer työläämpi.

  Toiveesi yli 3h käyttöajoista saa noilla herkästi unohtaa, ehkä ajatella jotain parintunnin käyttöaikaa ilman mokkulaa.

  Kuvailemastasi käyttöstä tulee mieleen moniakin käyttökohteita, mutta annat ymmärtää että tuota documentin käsittelyä olisi aika paljon (Ainoa laite?), joten ehkä kannattaa laajentaa katsontaa laajemmallekkin.

  Jos on annettu hintaraja, niin aidosti kannattaa puhua jos pistäisi lisää rahaa peliin ja ostaisi jokin paremman pienen läppärin..


  Jos ilmeisesti peittoalue ei ole kohdallasi ratkaiseva tekijä, niin ehkä kannattaa tutustua oman operaattorin tarjontaa, tai miettiä valintaa sen mukaan missä saa kokopaketin toimivana ja palveltuna mukaansa.
   
 6. Nopsajalaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  "Olet siis päättynyt että jompi kumpi, uteliaisuuttanit kysyn miksi? Liittyykö jotenkin hankintapaikkaan, tai johonkin muuhun tekijään, esim joku antanut listan mistä valita?"
  ->En ole siis päättänyt että miniläppärin pitäisi olla jompikumpi edellämainituista vaan lähinnä noista on nyt ollut paljon puhetta eri foorumeilla. Toki muitakin vaihtoehtoja katsellaan..

  "Toiveesi yli 3h käyttöajoista saa noilla herkästi unohtaa, ehkä ajatella jotain parintunnin käyttöaikaa ilman mokkulaa."
  ->Normaalioloissa sähköä kyllä saatavissa mutta jos tenava katsoo vaikka laitteella elokuvaa autossa niin silloin olisi elämä helpompaa ilman johtoja

  "Kuvailemastasi käyttöstä tulee mieleen moniakin käyttökohteita, mutta annat ymmärtää että tuota documentin käsittelyä olisi aika paljon (Ainoa laite?), joten ehkä kannattaa laajentaa katsontaa laajemmallekkin."
  ->Tulee perheeseen kakkoskoneeksi...lisäksi löytyy työläppäri jota voi tarvittaessa käyttää (ko. laitteesta löytyy oikeastaan kaikki tarpeellinen)

  "Jos on annettu hintaraja, niin aidosti kannattaa puhua jos pistäisi lisää rahaa peliin ja ostaisi jokin paremman pienen läppärin.."
  ->Periaatteessa hintarajaa ei ole mutta ajatuksissa että alle 400 € pitäisi selvitä, koska kyseessä kuitenkin "kakkoskone"
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok...
  Eli tuossa kokoluokassa hinta nousee pomsahtaen kun alkaa hakemaan parempaa laatua, jos laite tulee lasten käyttöön reissulla jne. saattaa se kokea kovia, jolloin halpa hinta ei tunnu niin pahalta. monet kakarat on noista pitäneet.

  Jos mainitsemasi leffa käyttä ei tarkoita DVD levyjen katselua, vaan esim muistitikulle tungettua videoita, (DigiTV, ripattuja, tai jotain muuta), niin DVD asema varsin turha, kun varsinaisessakin läppärissä se on.

  Jos noilla malleilla olet liikkeellä lähdössä niin silti voisi jotain 60-80GB levyä arvostaan, Pari gigaa RAMia, (teet sitten itse tai valmiina) Linux sinänsä voisi olla ok, mutta varsinkin ASUKSEn tapauksessa mukana tuleva menee vaihtoon.

  Kun liikkeessä kokeilet konetta, niin aika nopeasti niistä saa käsityksen missä mennään, kun ei kuvittele että surkea hiiri johtuu vain säädöistä, niin on aika hyvässä tuntumassa, osta mokkulan asennettuna samasta paikasta, niin ei tarvitse tapella, toki yleisimmät saa pienellä uurastuksella asennetua olisitten Linux ta XP.

  Noissa 8GB-16GB versioissa on se kiva että jos joku saa sekaisin niin ei ola paljoa palauteltavaa...

  Bluetoot, varsinkin känykän käyttäjät arvoistaisi, se halvimmista puuttuu, pieni USB tikkuja on markkinoilla, tosin taasen menee yksi USB paikka.
   
 8. mabo

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/11/07
  Viestit:
  279
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  E51 / Elisa
 9. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Lenovo S10 voisi olla yksi vaihtoehto. Ei ole vain vielä myynnissä. Taitaa tosin olla hivenen liian kallis.
  Ai niin S10 0n 10" mutta S9 on kans tulossa myyntiin tietääkseni.
  Kuukkeli auttaa.
   
 10. muumi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  31/5/04
  Viestit:
  365
  Tykkäykset:
  19
  Miniläppäriksi suosittelen Asuksen mallia 1000H. Eli 10 tuuman näyttö, ja 4-5h akunkesto. Ja muutenkin äärimmäisen tyylikäs & söpö laite.

  Kehunpa tietenkin siksi että multa löytyy yksi ylimääräinen tuosta nurkasta. Joten laita yv mikäli kiinnostaa.
   
 11. Hartsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/04
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Elisa
 12. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Kiitos tästä linkistä.. oli jo todella lähellä poikkeaminen 901 ostoksilla (itseasiassa tänään oli tarkoitus hakea) mutta viisainta lienee odottaa tämä markkinoille.
  Samoin LG:n malli on tulossa lokakuussa, sillä hintaa kuitenkin yli 500e. Mielestäni liikaa miniläppäristä.

  Voisi kuvitella että pikkaisen hinnatkin laskee kunhan saadaan lisää kilpailua kauppoihin.
   
 13. Nopsajalaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  tuli sitte hommattua tommonen acerin läppäri ja siihen elisa nettitikku (vai mikä se nyt onkaan?). Ainoa operaattori muuten jonka sopparin voi purkaa 2 vkon kuluessa jossei pelitä tai ole muutoin tyytyväinen!
  Muuten pelittää hienosti mutta onkos tuossa huawein e169 -modeemissa semmoista ominaisuutta että voisi pakottaa sen käyttämään 3g -verkkoa? Siis tuohan valkkaa automaattisesti käytettävän datasiirtonopeuden (Elisa gsm / Elisa GPRS tai Elisa 3G) mutta kuitenkin nyttenkin näkyy koko ajan vaihtelevan tuota nopeutta. Olisi mainio ominaisuus jos voisi pakottaa modeemin käyttämään vain ja ainoastaan 3g -nopeutta. Tälläine ominaisuus löytyy ainakin Soneran tarjoamasta Option GlobeTrotter modeemista.

  tänkjuu
   
 14. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Mikä käyttöjärjestelmä siinä Acerissa on? Jos siinä on pöytä-Windows (XP tai Vista) niin säätö onnistuu suoraan Mobile Partnerista.

  Jos läppärissä on CE tai Linux, joudut vähän kikkailemaan.

  Eli kytke Huawein tikkusi pöytä-Windows-koneeseen, asenna Mobile Partner, aseta haluamasi verkko ja sulje Mobile Partner. Nappaa tikku irti Windows-koneesta ja kytke se takaisin miniläppäriin. Nyt tikun pitäisi toimia siinä verkossa mihin sen konfiguroit.

  H U O M ! ! !

  Jos lukitset tikun tällä tavoin UMTS-verkkoon ja lähdet landelle (missä ei ole UMTS-verkkoa), et saa miniläppärillä otettua GSM-verkkoa käyttöön vaan tarvitset jälleen kerran Windows-konetta avuksi asetusten muuttamiseen.

  PS. En ole koskaan käyttänyt E220 mokkulaa MacOS X:n alla, joten en tiedä voisiko verkkosäädöt tehdä myös mäkillä.
   
 15. Nopsajalaka

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/08
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  juups, elikä windows xp -homehan tuossa acerissa on. Tarkotus oli hommata linus mutta vaimon työhommelit edellyttää office-työkaluja niin siksipä windows. Tietty ois todennäkösesti openoffice -sovellukset riittäneet mutta tällä kertaa näin. Ja toisaalta saapa tuohon läppäriin instattua tuon vag-autojen vikadiagnostiikkasoftan joka pelittää windowsin alla, kai?

  Tuota noin, mistä mä voin sen verkon määrittää? En kai minä löytäny sieltä tommosta ominaisuutta?
   

Jaa tämä viestiketju