Milloin lankaliittymät vapaasti valittavissa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja SYS 49152, 9/7/05.

 1. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Milloin kuluttajien lankaliittymät voidaan ihan vapaasti valita eri operaattoreiden välillä kuten nyt voi esim. laajakaistan toimittajansa valita? Luulisi tuon olevan ainakin teknisesti mahdollista. Tuskinpa se kuparikaapeli hylkii puheluita yhtään enempää ohjautui ne sitten minkä operaattorin keskuslaitteisiin tahansa.
   
 2. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Johan nyt voit solmia minkä tahansa operaattorin puhelunohjaussopimuksen, jolloin minuuttitaksa menee valitsemasi operaattorin mukaan mutta perusmaksu menee edelleen operaattorille jonka verkkoalueella ollaan.
   
 3. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1818
  Tykkäykset:
  315
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Suuressa mittakaavassa tuskin koskaan. Joillakin pikkupaikkakunnilla voi jo nyt saada perinteisen Soneran lisäksi paikkakunnalle laajentuneen kilpailevan puhelinyhtiön liittymän.

  Tavallisilta puhelinliittymiltä puuttuu tyystin ja kokonaan bisnesseksikkyys. En usko että yksikään operaattori lähtee enää laajentamaan alueita millä he tarjovat POTS- ja ISDN-liittymiä. Suuret investoinnit tekniikkaan jonka kysyntä on jo useamman vuoden ollut laskussa ei kiinnosta yrityksiä.

  Kylmä totuus on että jos haluat jotakin muuta kuin paikallisen satavuotisen puhelinmonopolisi puhelinliittymän, joudut turvautumaan VoIPpiin.

  Tämä ei varmaankaan ollut sitä mitä SYS 49152 ajoi takaa. Ihan oikeasti lankaliittymän voi valita esim. Kiteellä.
   

Jaa tämä viestiketju