Milloin kytkykauppa sallitaan ?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja khaxyz, 18/8/05.

 1. khaxyz

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/7/05
  Viestit:
  31
  Tykkäykset:
  0
  Onko tietoa, onko kytkykauppa tulossa Suomeen ? Milloin se on sallittua ? Sitähän on mietitty eduskunnassa ja laki lienee hyväksymistä vaille valmis ? Vai onko ? Eli luurin saisi lähes "ilmaiseksi " tai muutamalla eurolla ja asiakas sitoutuu tietylle operaattorille esim. 18, 24 kk:si. Olisiko kellään arvailuja, mikä voisi olla kk-maksun taso. Olisiko se jotain 10-20 €/kk ??
  Näin saataisiin puhelinkauppaan uusia tuulia ja kaupankäynti vilkastuisi. Myös uusien mallien myynti nousisi reippaasti. Samoin operaattoreiden tarjoamat palvelut paranisivat/yleistyisivät ja kilpailu laskisi näiden palveluiden hintoja.
  Nythän 3G ja UMTS ovat vielä melko rajoitetuja. Ruotsissa kytkykauppa on ollut jo vuosia ja kauppa käy. Käyttäjillä uusimmat mallit ja ala kehittyy.
  Ruotsissa luurin voi ostaa myös ilman kytkykauppaa ja hinnat ovat lähes samaa tasoa kuin Suomessa.
  Yksi asia myös mietityttää, jos kytkykauppa sallitaan eli jos haluaa vaihtaa luuria uudempaan, parempaan, niin kai se onnistuu niin kuin nytkin eli luuri on kytkykaupassa heti oma, ainoastaan sitoudut operaattorille tietyksi määräajaksi tietyin kk-maksuin. Kommentteja.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  mm. Tuolta löytyy myös vähän erimieltä olevia.
   
 3. Raikke Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/04
  Viestit:
  419
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  S3, Sonera
  Toivottavasti ei koskaan.

  -RaS-
   
 4. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  itse olen myös kytkykaupan kannalla koska kun seuraa ulkomaita niin uusimmat luurit ovat juuri eri operaattoreilla ja kehittyneemmät luurit niillä myynnissä.

  itse tahtoisin tuon myös siten että puhelinta voisi vaihdella mielinmäärin, mutta oltais sidottuna siihen operaattoriin.

  vaikkapa nyt soneraan ja soneralle tulis kokoajan heidän brändäämiä puhelimiaan ja maksan niistä puhelimista/liittymistä tietyn kuukausimaksun, ja jos on tiukempia aikoja niin vaihdetaan huonompaan luuriin ni saa säästettyä kk maksuissa yms.
   
 5. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Lain on tarkoitus astua voimaan vuodenvaihteessa jolloin siinä pitäisi myöskin olla kuluttajaviraston vaatimat muutokset. Kytkykaupan on myöskin tarkoitus alkaa tuolloin.
  Ainakin yksi operaattori (Elisa) on vaatinut lain laajentamista koskemaan myöskin normaaleja 2G-puhelimia/verkkoja...
  sopimuksen pituudeksi Suomessa tullee 24kk. Ymmärtääkseni Suomessa puhelimen omistusoikeus siirtyy tilaajalle kun koko "kauppasumma" (24kk) on maksettu (normaali osamaksukauppa).
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärtääkseni kaupankäynti on nytkin ennätys vilkasta.
  Niin no, historia ei mitenkään puolla kytkykauppaa, edes ruotsissa.

  Nykyinen tilanne siellä on vähän toinen 3G:n osalta, Ruotsissa 3Gn peitto on aivan eri luokkaa kuin täällä , jolloin siellä siis on suht toimiva verkko minkä päälle tarjota palveluita, siellä on myös toimijoita jotka aloittivat 3G verkolla.

  Kytkykauppa on toki ruotsissa vaikuttanut siihen että aivan pienellä rahalla ei edes palveluoperaattori ole voineet lähteä kisaan -> hintatasoa korottovat, mutta siis uudet toimijat (esim. 3) on syytänyt rahaa ja pyrkinyt ottamaan osuuksia hinnalla.
   

Jaa tämä viestiketju